Matjaz46 je napisal/-a:kaj ste normalni, ministri pa so tak vsi za postrelat!
ja očitno si pripadnik pijanih voznikov ali pa vsaj njihov simpatizer.
KOČNO PAMETNA POTEZA MINISTRA!! podpiramo ga vsi normalni ljudje!
baucek je napisal/-a:Jaz bi bil bolj za to, da se tistemu, ki se ga dobi vinjenega za volanom, odvzame vozniško in onemogoči, da bi še kadarkoli oprvljal vozniški izpit (bi določili eno mejo, do katere bi ponovno polaganje izipita še dovolili, vse kar je nad to mejo pa adijo).
ales66 je napisal/-a:baucek je napisal/-a:Jaz bi bil bolj za to, da se tistemu, ki se ga dobi vinjenega za volanom, odvzame vozniško in onemogoči, da bi še kadarkoli oprvljal vozniški izpit (bi določili eno mejo, do katere bi ponovno polaganje izipita še dovolili, vse kar je nad to mejo pa adijo).
Oni model, ki je zadnjič pijan zrinil mini bus s puncami z avtoceste je bil brez vozniške, ker so mu jo vzeli, ker je bi že prej enkrat pijan. Poleg tega ima že enega na vesti in ga niti pogojna kazen ni spametovala. Pijanci in objestneži se itak požvižgajo na vse in jim dol visi, če imajo vozniško, ker so pač carji.
Onim puncam odvzem vozniške ni nič pomagal. Zdaj se poskuša v priporu spomnit kaj je naredil. Takim bi pomagal samo arest in nič drugega.
Drugače pa minister/ministrstvo/vlada, zakon samo predlaga, parlament, oziroma poslanci, ki jih voli ljudstvo, pa ga potem sprejmejo ali pa ne.
100% podpiram tak zakon.
LP
FFST je napisal/-a:Nekriv vinjen voznik?! Kaj pa je to? Če si "pijan" in voziš, potem je čisto vseeno... v štartu ne bi smel sesti za volan. Če bo moral plačat svoje zdravljenje, potem bo to zato, ker je vinjen vozil. Če te policaj ustavi in si vinjen tud plačaš kazen, ne? Pač nisi bil upleten v nesrečo, če je pa zraven še nesreča...
Bistveno je, da se alkohol spravi s cesti. Če je to način, ga 100% podpiram. Za razliko od večine vsakodnevno gledam posledice...
LP U
Courage™ je napisal/-a:FFST je napisal/-a:Nekriv vinjen voznik?! Kaj pa je to? Če si "pijan" in voziš, potem je čisto vseeno... v štartu ne bi smel sesti za volan. Če bo moral plačat svoje zdravljenje, potem bo to zato, ker je vinjen vozil. Če te policaj ustavi in si vinjen tud plačaš kazen, ne? Pač nisi bil upleten v nesrečo, če je pa zraven še nesreča...
Bistveno je, da se alkohol spravi s cesti. Če je to način, ga 100% podpiram. Za razliko od večine vsakodnevno gledam posledice...
LP U
Torej če sem te prav razumel, če se jaz pijan vsedem za volan ter se peljem proti domu, na semaforju pri rdeci luci ustavim, cez cas pa se mi trezen voznik zaleti v rit, potemtakem sem jaz kriv za nesreco, ker sem pijan ???
BY_JOVICH je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:FFST je napisal/-a:Nekriv vinjen voznik?! Kaj pa je to? Če si "pijan" in voziš, potem je čisto vseeno... v štartu ne bi smel sesti za volan. Če bo moral plačat svoje zdravljenje, potem bo to zato, ker je vinjen vozil. Če te policaj ustavi in si vinjen tud plačaš kazen, ne? Pač nisi bil upleten v nesrečo, če je pa zraven še nesreča...
LP U
Torej če sem te prav razumel, če se jaz pijan vsedem za volan ter se peljem proti domu, na semaforju pri rdeci luci ustavim, cez cas pa se mi trezen voznik zaleti v rit, potemtakem sem jaz kriv za nesreco, ker sem pijan ???
Kokr sm jst do zdaj bil seznanjem s temi stvarmi to drži. Če si pijan za volanom in si vpleten v prometno nesrečo si avtomatsko kriv.
Kar se tiče zakona ga podpiram. Un ki bo šel pijan za volan in povzroči hujšo nesrečo bo to napako drago plačeval celo življenje.
Zanima me... Ali tisti, ki ne bo sposoben plačevati kazni za povzročeno nesrečo, šel za zapahe?
maky je napisal/-a:zgleda je večina avtorjev tu preveč ozkoglednih. če nimaš sredstev za plačati kazni, greš v zapor. za vsak dan se ti odpiše naprimer 100€.
Drugo: oseba, ki napiha več kot 2x čez dovoljeno mejo gre za 1 mesec v zapor.
Povzročitev nesreče pod vplivom alkohola: zapor + plačilo stroškov zdravljenja in materialnih stroškov. če ni daljši zapor
oseba, ki napiha več kot 5x v 5ih letih: zapor + 3x zavarovalna premija
to je kar se pijanih voznikov tiče.
podobno se da narediti tudi z prehitrimi in neprevidnimi vozniki. sam bi tako ali tako dajal kazni za res hude in neumne prekrške ogromne. eden takih je naprimer nepravilno parkiranje tako, da je oviran promet. kazen 10000€.če ni-jp v zapor.
moje mnenje da se razumemo.
Fiat007 je napisal/-a:maky je napisal/-a:zgleda je večina avtorjev tu preveč ozkoglednih. če nimaš sredstev za plačati kazni, greš v zapor. za vsak dan se ti odpiše naprimer 100€.
Drugo: oseba, ki napiha več kot 2x čez dovoljeno mejo gre za 1 mesec v zapor.
Povzročitev nesreče pod vplivom alkohola: zapor + plačilo stroškov zdravljenja in materialnih stroškov. če ni daljši zapor
oseba, ki napiha več kot 5x v 5ih letih: zapor + 3x zavarovalna premija
to je kar se pijanih voznikov tiče.
podobno se da narediti tudi z prehitrimi in neprevidnimi vozniki. sam bi tako ali tako dajal kazni za res hude in neumne prekrške ogromne. eden takih je naprimer nepravilno parkiranje tako, da je oviran promet. kazen 10000€.če ni-jp v zapor.
moje mnenje da se razumemo.
Z oklonilnim zaporom ne plačaš del dolga
Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov