Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne maj 10, 2009 2:04 pm

legende? v moji floti se ne bi branil kakšne martini hf integralke, mogoče tudi celico st 205 gt four turbo, ampak eno legendo pa že mam, sicer se prenavlja že kar nekaj časa :lol: ,recesija? ampak....st 185 carlos sainz

Slika
impreza pa itak :wiihuu

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 10, 2009 2:11 pm

mihaing je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:nekatere cene so mi kar razumljive, samo un sekret od peugeota je pa čist mim

Upam da saj veš zakaj gre pri tem peugeotu t16

Poznam zgodovino, in vse se je z tem peugeotom začelo leta 1984 ko se je v skupini B mojavil ta malček. Skoraj 20 let mu ni bili para, ....

Samo pa mi objasni zakaj bi morala biti neka cestna (civilna) izvedenka biti toliko denarja???????????

Včasih je tudi alfa zmagovala v F1 in LeMans-u, pa se jo ljudje skušajo izogibato, zakaj madonca pa bi cenili tega "sekretka".

Vrednost takih avtomobilov nastaja v naših glavah in ne dejanske vrednosti vozila. TO JE DEJSTVO

Če je debata o tem, zakaj bi morale biti te cestne izvedenke tko drage...

Lancia S4 je4x dražja od Peugeota, in če tko pogledaš je njen status super redkega rally auta tam-tam s Pugijevim. Ubistvu, če si reku da je ta Pugi "skret", je po ta Alfa S4 "skret, ki mal boljše požira". Torej, js bi bil bolj "ogorčen" (sam nisem, ker mi dol visi) nad Lancio S4 za 220.000€ kot pa tem Pežojem za 62.000€.

Pa omenil si Alfe, da se jih folk skuša izogibat...tle je debata o legendah, in:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lf3i3uamujyh
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lf4cv4dp3hxi

In js osebno bi raje imel Pugija kot pa tile dve Alfi.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 10, 2009 6:40 pm

TOYOTA je napisal/-a:
Slika
impreza pa itak :wiihuu

Ti se raje te Toyote drži, saj so redke kot diamant, ne pa Impreze ko je že skoraj vsakdanji avtomobil. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

matijagtt
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a matijagtt Ne maj 10, 2009 6:56 pm

tite legende imajo take cene zato da si jih navadni smrtniki ne mormo prvosit....ampak zato da morebitni kupec spostuje kar je kupu.....ce zbijes micko ni nobene skode....ce zbijes lancio s4....si unicil del zgodovine....

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Ne maj 10, 2009 7:15 pm

mihaing je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:nekatere cene so mi kar razumljive, samo un sekret od peugeota je pa čist mim

Upam da saj veš zakaj gre pri tem peugeotu t16

Poznam zgodovino, in vse se je z tem peugeotom začelo leta 1984 ko se je v skupini B mojavil ta malček. Skoraj 20 let mu ni bili para, ....

Samo pa mi objasni zakaj bi morala biti neka cestna (civilna) izvedenka biti toliko denarja???????????

Včasih je tudi alfa zmagovala v F1 in LeMans-u, pa se jo ljudje skušajo izogibato, zakaj madonca pa bi cenili tega "sekretka".

Vrednost takih avtomobilov nastaja v naših glavah in ne dejanske vrednosti vozila. TO JE DEJSTVO

Zakaj tolk dnarja: ker jih je bilo narejenih vsega okrog 250 komadov.
okužen z Rallyus virusom

miha_321
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_321 Po maj 11, 2009 8:05 pm

Ta sekret je pustu za sabo vse v grupi B, in to večkrat.

Uporabniški avatar
caboose
Nov uporabnik

Napisal/-a caboose Po maj 18, 2009 9:56 am

miha_321 je napisal/-a:

Ta sekret je pustu za sabo vse v grupi B, in to večkrat.

mislim, da mihaing ne ve, da je za prijavo avtomobila v grupo B bilo treba izdelat 200 delujočih modelov. Torej, poleg tega, da obstaja samo 200 primerkov ima ta avto okoli 950 kg, 1.8l motor + turbo, kar nanese 200bhp. Rally verzija kakopak izpljune dvakrat več kar znese okoli 450bhp. Česar pa verjetno ne veš, pa je to, da je to enak motor kot v tisti drekasti 205T16 ki si jo prej omenil :) Le dosti močnejše dele ima, ki jih je treba po vsaki dirki zamenjat. In če se spomnimo, je 205 GTi 1.9 imel 130bhp (okoli 128), in je takrat pojedel vso konkurenco (KONKURENCO, ne avtomobile iz drugih kategorij), pa je imel motor spredaj, ta pa ima 70bhp več, motor na sredini pa verjetno je konkretno nižji.

Za primerjavo:

Lotus Exige GT3: 275bhp, 910kg = 0.27 bhp to kg ratio
BMW M3 (2009): 420bhp, 1655kg = 0.25 bhp to kg ratio
Peugeot 205T16: 200bhp, 910kg = 0.22 bhp to kg ratio

Kaj to pomeni?
Da je skoraj 30 let star avto zelo blizu performansa trenutnih športnikov.
Še vedno se bi po moje opazilo da avto ne gre tolk in da nima tolk pripomočkov (as in ESP, TC ipd) ampak za 30 let star avto je to kar konkretna številka hehe :P

Pa ne pozabit, sam 200 jih je in AWD so, napram GTijem :D

Do the math :D

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Po maj 18, 2009 5:34 pm

to so želje prodajalcev ne prodajne cene...vedno tole pozabljate...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Po maj 18, 2009 5:51 pm

lancia hf je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Če bi ti začel z nekim avtom, bi "Pa da vidimo..." imel kak smisel, tako pa je tema bližje zaklepu kot resni debati.

OK. Ravno zaradi kašnega kreganja nisem hotel konkretnega vprašanja postaviti.
Pač ga bom pa sedaj ;)
Izbira so: Itak.
1: Lancia Delta HF Integrale
- Lancia Fulvia
- Lancia Stratos
- Lancia 037
2: Audi quattro E2
3: Peugeot 205 T16
4: Citroen BX4TC
5: Talbot Sunbeam Lotus
6: Citroen Visa 4X4 (zelo redka ampak ena je v SLO.)
7: Renault 5 MAXI Turbo (menda ena na obali, če je še)
In še ogromno podobnih legend bi se najdlo. Tako da upam da nebo preveč provokativno vprašanje za nekatere
;) :D

...nekak sumim, da si odprl tale post, ker ti ne gre prodaja tvoje Lancie od rok pa ti ni jasno zakaj...

...nebi te rad užalo ampak Lancia je definitivno dirkalnik kakega si bi jst želel...žal pa prodajno nima nobene cene...glavni vzrok v temu je, da je fabrika en mali milijon posebnih serij nardila in potem nobena ni ravno cenjena...druga stvar je v tem, da če nima znane zgodovine...pomeni se točno ve od kdaj do kdaj je kdo bil lastnik...servisne knjige od kdaj do kdaj se je kaj delalo na avto je še manj vredno...pol če pogledaš mal oglasnike boš videl veliko izbiro tole jim še dodatno zmanjša ceno....

Glede Lancie je mene Lj Martinijevka zanimala...mjislim, da še je zdej cena 20k euro pa takrat še nismo bli v EU pa me je prodajalec flancal naj kupim in bo tole naložba...prvo sem poklical V evropski Lancia klub in predsednik si je vzel obupno časa in mi vse razložil...od 90.000km za zbiratelja niso več zanimive ker se začnejo problemi...njegov kolega je takart najbolj iskano Delers colection (al neki tak se piše) z 2.000 km mel pa ni mogu za neki normalen denar prodat....

da pa neboš mislil, da bluzim naj povem, da trgujem sam z takimi avti in ti lahko povem po kaki ceni bi recimo zanimive exote kupo:

vse je jasno odvisno od stanja ampak tk pod palcem za normalne avte...ne uničene pa ne super stanje
Toyota Celica Gt4...2.000eur
Peugeot 405 T16...4.000eur
BMW M3 E30...5.000eur
Mazda 323 GTR...2.000eur
Nissan Sunny GTI-R...4.500eur
Audi UR 10V...4.000eur
Audi UR 20V...7.000eur
Mercedes 190 2.5 16V EVO I...5.000eur
VW Corrado VR 6...1.500eur
Opel Omega Lotus...10.000eur
Opel Calibra Turbo...2.000eur
Audi RS 2...7.000eur
Mitsubishi Lancer evo V...10.000eur
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po maj 18, 2009 7:24 pm

To si lepo napisal, kar je tudi res, saj pri nas taki in podobni avtomoibili res nimajo cene, ali pa (predvsem nepoznavalci) se kar za glavo primejo, ko vidijo ceno kašnega avtomobila
PS: Nč bat za mojo Lancio, ker jo nebom prodajal, saj je bilo zaenkrat kar nekaj vloženega v avto, in pri cca 350 000 km dela kot urca.

Uporabniški avatar
caboose
Nov uporabnik

Napisal/-a caboose To maj 19, 2009 6:08 pm

Peugeot 405 T16
je v slo samo eden.

405 mi16 pa je okoli 4-5k vrednost ja. Lepega T16 pa boš že zelo težko našu, mislim da jih je samo 1000 komadov. Verjetno so cene malo višje :) Na blef bi reku da okoli 7 - 8k za lep primerek, kar je v bistvu dost poceni, sam bog ne daj, da je treba kak del kupit :P

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr maj 20, 2009 8:28 am

caboose je napisal/-a:Peugeot 405 T16
je v slo samo eden.

405 mi16 pa je okoli 4-5k vrednost ja. Lepega T16 pa boš že zelo težko našu, mislim da jih je samo 1000 komadov. Verjetno so cene malo višje :) Na blef bi reku da okoli 7 - 8k za lep primerek, kar je v bistvu dost poceni, sam bog ne daj, da je treba kak del kupit :P

...vem za 2kom zeleni pa črni....sem pa enemu dečku prodal motor, ker dela repliko...nardili so jih 1250 kom. kar je velika serija...recimo VW hrošč RSI 250 kom....MI 16 tud verzija 4x4 pa ni nič kaj cenjena dobrega dobiš za 2k eur...deli niso tak problem...razen mogoče IC-ja
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr maj 20, 2009 10:45 am

je v slo samo eden.

Temno zelenega sem pred leti videl. Se je en čas prodajal na avtonet. kupil ga je en i**** in ga razsul v prafaktorje. Od tega imam jaz prednje meglenke in zadnji odbijač (sem mislil dat na mojo 405ko pa sem se premislil (imam del zgodovine, hehe) :P

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr maj 20, 2009 11:08 am

pugi405 je napisal/-a:
je v slo samo eden.

Temno zelenega sem pred leti videl. Se je en čas prodajal na avtonet. kupil ga je en i**** in ga razsul v prafaktorje. Od tega imam jaz prednje meglenke in zadnji odbijač (sem mislil dat na mojo 405ko pa sem se premislil (imam del zgodovine, hehe) :P

za 150.000sit se je je prodajal...jst pa zamudo...kaj je pa od avta ostalo? nič? pol je pa res sam še eden
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr maj 20, 2009 11:42 am

"Koliko ste pripravljeni dati za legendarni avtomobil?"

zelo težko vprašanje...najprej mora vsak pri sebi razmislit, kaj za njega je legendarni avto. je to moj sanjski avto, je to avto, ki je bil zmagovalec mnogih dirk,...glede na zgornje objave se tole vse skupaj meša. naslednje, kar je zelo pomembno, je finančno stanje posameznika in želja po "legendi". sam za avto ne bi dal več kakor 10k evrov, ker imam druge prioritete v življenju. nekateri pač obratno. če bi pa imel mnogo preveč denarja (govorim o milijonih) bi pa vsekako doma imel eno legendo - BMW M1 ali BMW 2002tii, za slednjega bi odštel do 50.000€, za M1 pa kar krepkih 200.000€. ampak ta denar gre v hišo. :lol: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Sr maj 20, 2009 11:57 am

2 t16 pri nas? Skoz sem mislu da ni nobenga :shock: Zgleda da sem živu v nevednosti hehe, kje približno pa se nahajata? komu še kje kakšen motor leži od t16??? :D Drugač pa legenda je definitivno 205 t16, sam kaj k je "mal" draga...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr maj 20, 2009 5:12 pm

plansar je napisal/-a:2 t16 pri nas? Skoz sem mislu da ni nobenga :shock: Zgleda da sem živu v nevednosti hehe, kje približno pa se nahajata? komu še kje kakšen motor leži od t16??? :D Drugač pa legenda je definitivno 205 t16, sam kaj k je "mal" draga...

Nazadnje sem ga videl v delih. Prodajalo se je vse kar je bilo celega in kar ni bilo. Baje da je mutanu, ki ga je gonil zgorel :evil:. Notranjost, elektrika... hladilnik itd... je bilo na voljo - sedaj pa je nekje na nekem peskokopu... vsaj tako sem slišal nazadnje. Tip ni vreden da ga pes... :evil:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 20, 2009 7:11 pm

Problem pri nas je, ker je polno pametnjakovičev, ki se spozna na avtomobile, sam pa tudi ne ve kašen avtomobil ima. In pač tako konča marsikašen avtomobil.
Primer: Sem bil zraven ko je "k****n" prodal Delto Integrale za 150 000 SIT 5 let nazaj, INFO: Takrat so se prodajale po miljon, do miljon in pol :bonk

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Če maj 21, 2009 10:04 am

lancia hf je napisal/-a:Problem pri nas je, ker je polno pametnjakovičev, ki se spozna na avtomobile, sam pa tudi ne ve kašen avtomobil ima. In pač tako konča marsikašen avtomobil.
Primer: Sem bil zraven ko je "k****n" prodal Delto Integrale za 150 000 SIT 5 let nazaj, INFO: Takrat so se prodajale po miljon, do miljon in pol :bonk
kaj nisi povedal bi kupil hehehe
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če maj 21, 2009 10:17 am

... pa uničil kot vse avte do sedaj :lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov