Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Po maj 25, 2009 8:56 pm

v petek zvecer v mariboru se je pripravljala res katastrofa ko si pogledal na oblak..sem bil v sluzbi in se je lepo videlo kako se je avijon zapodil med oblake..je padlo obilo deza vendar toce ni bilo..so pa rekli da ce nebi avijone poslali v zrak da bi se lak pisala katastrofa..toca je vdarila samo po okolici maribora

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po maj 25, 2009 9:14 pm

in kakšna je funkcija tega letala(fizikalno), mamo kakega meteorologa tule?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po maj 25, 2009 9:20 pm

razbije oblake
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 25, 2009 9:27 pm

snikerson je napisal/-a:in kakšna je funkcija tega letala(fizikalno)...

Vse kako in kaj ti pise tu... zakaj letala? normalno ne bos tega pocel na zemlji, ker
ne bi bilo ucinka ...kaj je v letalih oz. kaj spuscajo v oblake (srebrov jodid)
http://www.arso.gov.si/vreme/poro%C4%8D ... a_tisk.pdf
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po maj 25, 2009 9:31 pm

jaz sem gledal na arso.gov metar v pilotskih depešah, pa vidim TSGR (nevihta s točo), odprem webcam brnika pa vidim kako j***a padajo po regional jetu. pogledam še veter, vidim da piha v 135° prot lj, pol pa gasa v avto pa proti brezovci. čeprav pri men na viču ni nič padal, je blo vseeno polno avtov pod podvozom, tle na razcepu kozarje je blo pod mostom polno nabito, pa povsod še.

na brezovci je pa lepo sonček sijal...

noro, letos bo živa pizdarija s to točo.

moram se pozanimat kje se prevleko za avto kup. potem pa spodej 5cm debelo peno, pa bo mal pomagal.

a kdo ve kje se te prevleke dobi. take kot proti smoli pa to. čist klasika...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po maj 25, 2009 9:32 pm

na pooblaščencu tut med drugim :lol:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po maj 25, 2009 9:33 pm

dej mi ceno dob, pa če je normalno kolkortolk, kr naroč.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po maj 25, 2009 10:16 pm

Mislim da je na Audiju cca. 80eur.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po maj 25, 2009 10:47 pm

a je tle gor na forumu mogoče kdo iz spodnjega kašlja (od zaloga naprej)?
ker mam tam avto na servisu :cry:
upam da nebo več škode zdej kokr prej k sm ga prpelu :x
ju3 grem po avto, bomo vidl kaj je ostal..

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po maj 25, 2009 11:07 pm

Sem gledal po nevihti v Lj - Bežigad. 2/3 avtomobilov je bilo poškodovanih. Pavšalno rečeno so ga vozniki Fiatov slabo odnesli (2 puntota sta bila cela zbita). Sledili so Alfa, Ford, Hyundai, ki so imeli kakšno (ok Hyundai kakšno več od Alfe npr.). Kakor sem uspel videti... spet pavšalno rečeno so ga nemci dobro odnesli - nisem videl nobene luknje.

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie To maj 26, 2009 6:27 am

Sam sem se tudi komaj rešu orehom. Po hitrem postopku sem se zavleku v gozd.Med goste smereke. Iz haube šatorsko krilo > bolj kot nič. Prepričan sem bi,l da imam same lukne na streh. A k sreči še nisem opazil kakega žvoka. Naj se švabotu al bogu zahvalim al pa obema.

Tam do 1990 so imeli po sloveniji rakete za razbijanje nevihtnih oblakov.
Sedaj kao uporabljajo ponekod letala, ki pa ne morejo pokriti takega območja
kot so to včasih z raketami. Saj so bile baze posejane po celi Sloveniji.
V starih časih so si pomagali z zvonovi na cerkvah. Najbolj uspešni so bili bronasti zvonovi.
Njihov zvok je marsikdaj rešil.
Se bo kar treba omisliti kake penaste ponjave.
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads To maj 26, 2009 6:40 am

sj je dal mactron link, kjer lepo vse piše, da tudi ta obramba ni vedno unčinkovita, včasih povzroči več škode kot koristi.
rakete tudi niso ble nek višek, velikokrat so priletele v kozolce, in zanetile požare

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 26, 2009 7:09 am

tads je napisal/-a:@snikerson: wtf to je že kamenje kar ste mel.

pr nas v Šoštanju je bla bol mala taka ko na prvi sliki, sam sem vseen avto pospravu :lol:

big cahones :shock:

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi To maj 26, 2009 7:21 am

Res zanimivo....za bežigradom so padala j***a na dolgem mostu pa nekaj kapelj in veliko vetra ...... so bla pa vsa mesta pod vsemi mostovi zasedena :lol: :lol:

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To maj 26, 2009 7:28 am

V današnjem Žurnalu je neka slika avtomobila ki je pokrit z mrežu - tehnična zaščita.
Ali kdo ve kaj o tem?

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie To maj 26, 2009 7:38 am

tads je napisal/-a:sj je dal mactron link, kjer lepo vse piše, da tudi ta obramba ni vedno unčinkovita, včasih povzroči več škode kot koristi.
rakete tudi niso ble nek višek, velikokrat so priletele v kozolce, in zanetile požare

ja saj lepo piše, da je težko ugotoviti učinkovitost, ker oblaka ali naravnega dogajanja oziroma pojava ne moreš ponoviti.
Zame ostane samo ekonomski razlog >če bi politika imela kaj od tega bi hitro imel na 1 Km rakete in gostota zračnega prometa.
Bluzu mene kake 2 zračne linije je bila taka baza. Včasih je bilo črno in vse na tleh kot pravimo. Ko si zaslišal rakete se je le še dež ulil ali se je prepodilo.
Po okinitvi pa so bili kmalu zbiti posamezni deli občine.
Vsak naj pa sam vlogo tega prepiše komur koli. Ali klimatskim spremembam ali pa ekonomski neopravičenosti
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 26, 2009 8:03 am

Najboljša zaščita pred točo je preventiva. Če vidiš, da se oblači oz. da postaja vse bolj črno pač pravočasno pospraviš avto nekam pod streho (hvalabogu imamo doma garažo). Če ti pa to ne znese, potem pa kasko. Ponjave sicer tudi niso slabe a ponavadi se jih folk loti dajat gor pol minute preden začne padat ali pa celo ko že pada. Pri takih jajcih je to početje prvič zelo, zelo nevarno, običajno ti pa potem še veter ponjavo ene 3x obrne preden ti jo uspe pravilno namestit.

Prej je nekdo govorim o nemškem plehu. Če pada toča, velika kot tenis žogice ti noben pleh ne pomaga. Vsaj lani na Ptuju je bilo tako. Nemški avti niso bili prav nič manj stolčeni od drugih, videno na lastne oči. Imam pa od tam tudi veliko slikovnega materiala. Tako da tole o nemškem plehu - pa brez zamere - so zame pravljice za lahko noč, vsaj pri novejših avtomobilih (dopuščam možnost, da je bilo pred 20 leti drugače).

Bo pa letos očitno ogromno teh neurij, komaj smo v maju pa že toča. :(
Antiznačkar po prepričanju

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To maj 26, 2009 8:09 am

Zjutraj sel pogledat kaj se je zgodilo vceraj na mojem avtu - na hitro vsaj 4 vdolbinice - ne ravno male in ne ravno prevec velike. Se pa hitro vidijo. Tri na strehi in ena na havbi.

:(
Slika

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To maj 26, 2009 9:17 am

Polo78 je napisal/-a:Prej je nekdo govorim o nemškem plehu. Če pada toča, velika kot tenis žogice ti noben pleh ne pomaga. Vsaj lani na Ptuju je bilo tako. Nemški avti niso bili prav nič manj stolčeni od drugih, videno na lastne oči. Imam pa od tam tudi veliko slikovnega materiala. Tako da tole o nemškem plehu - pa brez zamere - so zame pravljice za lahko noč, vsaj pri novejših avtomobilih (dopuščam možnost, da je bilo pred 20 leti drugače).

Tukaj so bili kosi vmes med marelicami in malimi limetami. Danes sem šel čez parking (veliko avtomobilov je stalo od včeraj) in sem dopolnil svoje mnenje.

Fiat, Renault full zbito, Bila je vmes Honda prejšnje generacije, ki je bila tudi full. Sledi Hyundai, Ford, Opel, Alfa. Na starem Seatu, novejšem Golfu in novejšem BMW 5 ni bilo nič.

Da ne bo pomote - nisem pristaš nemcev... Če bi se moral nekam uvrstit bi bil veliko prej pristaš japoncev... vozim pa korejca.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To maj 26, 2009 9:21 am

ko smo že pri toči. ali kdo koga priporoča za sanacijo teh udrtinc v ljubljani ali okolici. ene 3,4 imam na strehi, nekaj več jih je pa na sprednji havbi. baje je cenejše vn z magnetom kot pa štrihanje? nekje sem slišal da stane 20€ na luknjico? če maš 30 luknjic je to že 600€. ali lahko kakšno rečemo na to temo. hvala
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov