adis je napisal/-a:zelo zanimiv je tale tekst
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/cig ... jdlje.html
najbolj mi tu diši po reklamni potezi a se mi nekako dozdeva, da njihovi novinarji niso najbolj vozniško izobraženi!
kako je njim uspelo prevoziti 120km VEČ kot pa pri konkurenci in to z isto količino goriva?!?!?!
Gosic je napisal/-a:... Kilometrov sem pa z 50l tankom naredil 1105, enako kot z omvjevim.
Technologic je napisal/-a:to je zaj tema tako tole baba čula baba rekla. Prvo bi morali razčistit sploh če nimajo vsi istega dobavitelja (kar mislim da petrol in omv imata) ker pol je isti benz v cisternah če je tako, če pa ni pa se da razpravljat.
R 26 je napisal/-a:en mi je reku k tanka na črpalki Agil ( nism prepričan glede imena je pa zravn AMD-ja v Nm) , da nardi 60 km več z enm tankm.
Technologic je napisal/-a:to je zaj tema tako tole baba čula baba rekla. Prvo bi morali razčistit sploh če nimajo vsi istega dobavitelja (kar mislim da petrol in omv imata) ker pol je isti benz v cisternah če je tako, če pa ni pa se da razpravljat.
TEST
Po parih mesecih testiranja, najmanj 15 polnih tankov na vsaki pumpi zaporedoma (vedno ena in ista pumpa od enega prodajalca bencina, ker imajo približno bencin enake kvalitete) in vsak tank spraznjen skoraj čisto do konca - do pumpe sem se pripeljal skor na hlape.
Avto je Daihatsu Feroza EX z frgazerjem. 63kW in 1596ccm, teža je 1180kg, gume so BFGoodrich ALL TERRAIN, ki so zelo grobe in orenk narezane za vožnjo po vseh terenih. Z avtom je tudi dost vožnje po terenu in po snegu, kjer se poraba tudi orenk poveča. Vsak četrtek, petek in soboto pa vožnja do Maribora in nazaj (fax ob delu). Avta ne šparam, ga pa redno servisiram (sam).
Meritve sem delal od 1. septembra lansko leto, do 6 januarja 2006. Vmes se je sicer zamenjal letni čas, vendar so gume ostale iste (all terrain, all weather, all seazon). Poraba pa je ostala enaka.
Petrol
Tankal 98 oktanski bencin. Bencinska pumpa Petrol na Šmartinski zraven glavnega vhoda v BTC. Z enim tankom (60 litrov) naredim v povprećju 500 kilometrov, kar znaša 12 litrov porabe na 100 km. Največ 520km ( 11,5 litra) in najmanj 480km (12,5 litra) prevoženih z celim tankom.
OMV
Tankal 100 oktanski bencin. Bencinska pumpa LOGO v Grosuplju. Z enim tankom povprečno okoli 550 km, kar znaša 10,9 litra na 100km. Največ je bilo 563km (10,65 litra), najmanj pa 520km (11,5 litra).
Agip
Tankal 98 oktanski bencin, bencinska pumpa na Letališki cesti. Z enim tankom v povprečju 620 kilometrov, kar znaša porabo 9,6 litra, največ kar sem prevozil je bilo pa 760 kilometrov, kar je pomenilo porabo 7,9 litra, ampak vožnja je bila samo po avtocestah in do 100km/h. Drugače je pa od 600 (10 litra) do 640 kilometrov (9,3 litra). Zadnja dva tedna pa sem opazil, da delam z istim bencinom vedno manj kilometrov. Agip je začel točiti slabši bencin, ker naredim z enim tankom samo še od 550 do 600 kilometrov. Lahko pa da je to zaradi mraza, ker se je ozračje zelo shladilo, pa je zato tudi poraba večja.
V tem času (od septembra 2005 pa do sedaj) sem naredil 29.424 kilometrov in tankal 50 krat in povprečje je 588,5 kilometrov prevoženih s polnim tankom, kar znaša porabo 10,2 litra na 100 km prevoženih.
TriCikl je napisal/-a:
Mislim, da se razlike pojavljajo zaradi načina skladiščenja oziroma koliko vode in ostale nesnage se kje nabere v cisternah.
Ampak 120kilometrov razlike je res bosa, sam ne morem narediti takšne razlike niti z načinom vožnje.
Technologic je napisal/-a:TriCikl je napisal/-a:
Mislim, da se razlike pojavljajo zaradi načina skladiščenja oziroma koliko vode in ostale nesnage se kje nabere v cisternah.
Ampak 120kilometrov razlike je res bosa, sam ne morem narediti takšne razlike niti z načinom vožnje.
V tolk tisoč litrih da bi se tolk poznalo? dvomim.
Če bi imel možnost bi tankal na agipu, zdaj pa mešano kak mi je (omv, mol, petrol) samo po občutku pa naredim največ km z omv-jevim bencinom, samo tega nebom trdil tak občutek pač mam.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov