Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So maj 30, 2009 9:15 pm

Fiatfan je napisal/-a:Mene ne zanima zakaj sem ga mogoče[i] dobil, ampak me zanima točna izjava oziroma točno kaj sem prekršil pa kje to v pravlih piše. Zanima me točno to in ne zakaj mogoče pa zakaj mogoče ne. To zame ni noben odgovor.
V kolikor ni nobene podlage ( pravilnik...) potem je pa res škoda, ker je prav otročje tle.
Če mogoče še niste vedeli za vsako stvar je potrebno biti pripravljen jo zagovarjat, za vsako dejanje, besedo in podobno. Tega se začnite nakateri zavedat.
lp
[/i]

sej ti ga nisi mogoče dobil ampak si ga dobil!!
lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So maj 30, 2009 9:19 pm

Fiatfan je napisal/-a:Mene ne zanima zakaj sem ga mogoče[i] dobil, ampak me zanima točna izjava oziroma točno kaj sem prekršil pa kje to v pravlih piše. Zanima me točno to in ne zakaj mogoče pa zakaj mogoče ne. To zame ni noben odgovor.
V kolikor ni nobene podlage ( pravilnik...) potem je pa res škoda, ker je prav otročje tle.
Če mogoče še niste vedeli za vsako stvar je potrebno biti pripravljen jo zagovarjat, za vsako dejanje, besedo in podobno. Tega se začnite nakateri zavedat.
lp
[/i]

Lej stari, v pravilih nikjer ne piše kolk tem je na forumu dovoljeno odpret, pa če bo nekdo odprl 100 istih tem, je to očitno "podjebavanje" moderatorjev oz. celega foruma. Tak uporabnik ne bo dobil samo kartona, ampak bo tudi benan. Pa nikjer v pravilih ni podlage za to, čeprav je izključitev uporabnika povsem korektna.

Pa eno izmed bolj pomembnih pravil tega in večine ostalih forumov je, da moderatorjem ni treba zagovarjati svojih dejanj. Tako pač je in tako bo. Je pa res, da se v nekem lepem dialogu ponavadi doseže obrazložitev. Se strinjam tudi da bi blo morda kratko pojasnilo ob kartonu povsem na mestu..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 30, 2009 9:22 pm

To mislim da res ni prav, da priljubljeno znamko kuješ v zvezde. Čeprav pa dostikrat opažam, ker sem tudi jaz že kašno kritiko rekel čez Nemce, in je bilo potem ogromno komentarjev na to.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So maj 30, 2009 9:26 pm

Dobro bom poslušal biti bolj nepristranski, vendar nevem kako naj bom, če podkrepim svoje izjave s testi priznanih avto-moto revij.
Očitno bom moral gledati kateri članki hvalijo nemce, kateri pa ( celo britanski) hvalijo fiat bom pa spregledal. Objektivnost pa taka.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So maj 30, 2009 9:39 pm

tam una tema o nakupu hyundai coupe je skor 100% razlog

don't ask me how i know :lol:

PS: malo manj fanatično zagovarjaj svojo znamko, pa bomo vsi lažje živeli, pa prosim ne vsakemu predlagat in ponavljat 100x eno in isto v temi, kjer kdo kopuje točno določen avto(razen če ni bravo, tam pa se razpiši ;) ).

PPS: bravo ne vzdigne kolesa zato ker ima zadaj posamično obešeno kolo.Iz istega razloga je avto tudi manj nabija zadaj pri vožnji čez luknje. S takim stavkom se bojo ljubitelji ostalih znamk, modelov dost lažji sprijaznal, ko pa če poveš da je tisto pisalo v eni avto reviji.
LP Rok

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So maj 30, 2009 10:19 pm

Pa saj imaš enako podvozje na Dedri.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So maj 30, 2009 10:38 pm

tako kot ma fiat veliko plusev ima tudi minusov. in to znanih. podobno imajo tudi druge znamke svoje hibe. res je da so nekatere od teh znamk zgodovinsko zapečatene in jim dandanes delamo krivico, ampak smatram, da je ta forum namenjen odprtim diskusijam brez fatalnih ekstremističnih odgovorov. koneckoncev se tudi pri statistiki ekstreme hitro zanemari.

zato verjetno kdo tudi dobi karton upravičeno, ker v temi o nakupih ne govori o dobrih lastnostih in slabih ampak o dobrih ki jih posploši na celotno paleto posameznega modela, potem na celotno firmo, nato na koncern in iz tega že izhaja državna zavezanost oz. fanatizem in bolana pripadnost.

izgovori o nepristranskosti so le besede za katerimi stojijo tisti, ki ne razumejo zgornjih dveh odstavkov. osebno sem prepričan, da si tudi ti FIATFAN med njimi. kljub temu ti želim še naprej lep večer..

Uporabniški avatar
kretenko
Nov uporabnik

Napisal/-a kretenko So maj 30, 2009 11:20 pm

ka se vsi neki kregate ko tak otroc(ko mu slok prst pokažeš pa začne jokat), ko daje u nulo nekatere znamke avtov, pa naj jih daje če mu paše, če se pa vam niso njegovi komentarji všeč jih pa naj moderatorji zbrišejo pa je.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So maj 30, 2009 11:51 pm

kretenko ne vidim nobene kregarije tukaj..
moderatorji pa niso na forumu zato, da bodo prenašali osebke, ki si z vedno istimi fanatičnimi mislimi ne glede na pripadnost, veroizpoved ali raso vsiljivo nabijajo poste..
ampak so zato, da jih v tem primeru kaznujejo, ker smatrajo da nimajo opravka z otroki.. le tem bi bila vzgoja kot ukrep verjetno še oproščena :?:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: "Upravičeno" dodeljevanje kartonov s strani mo

Napisal/-a TrijoAdijo Ne maj 31, 2009 12:24 am

Fiatfan je napisal/-a:Pozdravljeni!

Uporabnik me je opozoril, da sem dobil karton, saj sam verjetno še opazil ne bi.
Zanime me za katero konkretno izjavo sem dobil karton ter; ali so karton dobili tudi ostali udeleženi v nekaterih debatah.
Menim, da se nakaterim "ritolizcem" spregledajo izjave in ne dobijo zasluženega kartona.
Kredibilnost foruma je resnično ogrožena.
lp :evil: :evil:

Poglej na e-mail, pa boš morda opazil obvestilo,da si dobil karton in pa "kao" razlog. Vsaj jest sem ga....in to 2x :lol:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne maj 31, 2009 6:07 am

Kartoni so le neka opozorila iz strani moderatorjev glede "kršenja pravil" na forumu. Kršenje pravil je relativna stvar, kar moderator razume za kršenje ali žalitev nekoga. Žalitev nekoga je lahko že, če je nekdo užaljen ker mu nek avto ali izjava ni všeč.
Menim, da je več kot polovica opozoril na forumu neutemeljenih in neupravičenih, prav tako oba moja.
Sploh pa neke debate o avtomobilih, če nebi šlo za psovke, grožnje,...opozoril sploh nebi smelo biti. Avtomobilizem je tema, kjer je dosti različnih mnenj, izkušenj, okusov,....itd. Tako, da so izjave že v naprej nekako usojene na različne poglede, kjer bo po vsej logiki lahko tudi nekdo užaljen ali osebno prizadet.
Primeri, kjer nekdo nepričakovano dobi opozorilo brez razloga in razlage moderatorja so nična in samo okrasek nad nickom. Moderatorji se očitno izognejo razlagi, ker sami ne vedo kako in na kaj bi lahko opravičili opozorilo.
Problem pri opozorilih je problem nekaterih moderatorjev, ne pa uporabnikov.
Nekateri forumi z bolj resnimi debatami kot so avtomobili ne uporabljajo opozoril, zato me čudi, da jih tu tudi niso ukinili, ker so totalno nepotrebni za take debate kot so avtomobili.
Avto, moj partner!

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne maj 31, 2009 6:53 am

dobiš karton, potem pa pot pod noge in spraševati zakaj???

:)

Dober sistem, se vam ne zdi
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne maj 31, 2009 7:05 am

Bom še jaz povedal svoje mnenje..

Če pogledamo, koliko ljudi je registriranih uporabnikov foruma (ali pa koliko je dejansko aktivnih) vidimo, da je forum avtomobilizem.com eden največjih forumov v Sloveniji. Da je zadeva urejena in da ne skrene s poti, skrbi precej moderatorjev, ki veliko svojega časa namenijo čiščenji vsebin, ki niso primerne oz. tudi prestavijo določeno temo v pravo rubriko.

Za vse uporabike velja Pravilnik, v katerem je vse napisano. Tam sicer ni napisano, katera beseda točno je še sprejemljiva, katera pa je že žalitev, ampak mora moderator to presodit.

Kolikor spremljam ta forum - in spremljam ga dnevno, čeprav sem bolj redkobeseden - opažam, da so nekateri uporabniki malo prepotentni. In glede kartončkov se mi zdi, da podeljen kartonček ni posledica ene napačne besede ali izjave ampak posledica celotnega "nastopa" uporabnika na forumu.

Majhna kaplja ne napolni kozarca, če jih je preveč, gre pa čez rob.

In tako mislim, da uporabniki potrebujemo več samokritičnosti. Forum je družba v malem, s tem, da se uporabniki med sabo v veliki večini ne poznamo. In to, da se ne poznamo med sabo, še ne pomeni, da lahko prepotentno izražamo svoja mnenja, ker se lahko skrijemo za svojim nick-om.

Res je, tudi moderatorji so samo ljudje, sicer z nehvaležno nalogo. Ampak nekdo mora to opravljat. Nekateri imate veliko za povedat čeznje, pa iskati točno besedo ali citat, s katerim se zaslužili karton. Sej pravim, preveč majhnih kapelj je napolnilo kozarec...

In zato vse vas prosim, dejmo bit že v osnovi bolj kulturni, da bo forum sam od sebe obstal na kvalitetnem nivoju (brez moderatorskih globokih rezov) in da se slučajno ne bi zgodilo tisto, kar se je cca. 5 let nazaj z Avto.net forumom. Ukinili so ga.

P.S. Na tem forumu se mi zdi, da v osebi ne poznam nikogar, ne uporabnika ne moderatorja. Če sem s tem sestavkom koga užalil, pa dejte še meni en karton, da bodo oni s kartonom potolaženi, da sem ga tudi jaz dobil "za nič narobe storjenega".
Zadnjič spremenil Firediver, dne Ne maj 31, 2009 7:07 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne maj 31, 2009 7:06 am

Sploh moderator kateri ni strokovno usposobljena oseba za dajanje kartonov oziroma opozoril glede na izjave uporobnika in pravil foruma in pri tem ne razume pravila foruma glede na izjave uporabnika ali je šlo za kršitev pravil, pri čemer bi lahko šlo za kršenje pravil, krši in omejuje svobodo govora in omejevanje svobodo mišljenja in izražanja v Republiki Sloveniji, krši ustavo Republike Slovenije in se lahko zoper njega uvedejo zakonski postopki.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne maj 31, 2009 7:19 am

moj-avto je napisal/-a:Sploh moderator kateri ni strokovno usposobljena oseba

Tudi jaz mislim, da bi lastniki avtomobilizem.com morali dati več na izobraževanja in strokovna usposabljanja moderatorjev. To delo zahteva ogromno psihičnih vrlin samokontrole in kontrole množice. Pa preden človek postane moderator, obvezno skozi psihoteste in preverjanje znanja uporabe tipkovnice in miške!

:pop:

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne maj 31, 2009 8:06 am

Prav zaradi tega, ker je eden največjih forumov, bi morala biti vzpostavljena neka kvaliteta tudi na račun tega( pravila, postopki..), ker v primeru, da je forum subjektiven potem ne vem kako dolgo bo ostal eden največjih v slo.

Ps: Še enkrat ponavljam, sploh nisem užaljen ali kakorkoli drugače, vendar pravila morajo biti za vse uporabnike ista in to je poanta vsega.
lp

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne maj 31, 2009 8:14 am

Glede na burno debato bi si mislil, da je šla vsaj cena bencina za evro gor, ne pa da je tolk govora zaradi ene uboge mejhne slikce pod "nick"om...zdej bi pa zaradi tiste slikce, ko te niti najmanj ne hendikepira pri nadaljni uporabi foruma, linčali kreatorje tega foruma, brez katerih bi verjetn vsaj pol uporabnikov še naprej pisarilo po najstniških forumih o svojih sfriziranih frčotih ipd. :roll:
Dejte konstruktivne komentarje temam, poznavanju, izkušnjam in letom primerne, pa se zadržte irc-style debat pa ozkoglednosti, pa bojo tud moderatorji lažje vozil forum na nivoju menda! Sej niso vzgojiteljice v vrtcu, hudiča!

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Ne maj 31, 2009 8:19 am

Noben forum ni demokracija, vsak ima svoja pravila in svoje razloge za dodeljevanje raznoraznih kartonov itd... Če ti kaj ne paše, pojdi na drug forum! Res je konec sveta ker si dobil karton in še to neupravičeno,,, ueeeee :roll:
To ni mišljeno, da imajo modi vedno prav temveč, da z pritoževanjem ne boš nič dosegel razen krega, kar pa lahko leti na tvoj naledji karton... ane!

Ps: kako je mišljeno srokovno usposobljen moderator? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: mislim, da ni dovolj telih smeškotov, da bi se pokazalo kako butasta izjava je pa tole...... kaj praviš da nimajo vsi srednje šole za moderatorje, ali pa vsaj "šnel kursa".... :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne maj 31, 2009 8:20 am

@Fiatfan

-Prvega ti nisem dal jaz, ampak ker smatram tvoje odpiranje teme kršenje točke 5.1 (je to dovolj pravno opisano zate fant) - Kazen je karton

Nisi tukaj da boš razlagal "fancy" besede, ki si jih opazil v srednješolski knjigi za gospodarsko pravo. Pa za tako "strokovno podkovanega" osebka bi lahko vsaj uporabil osnovnošolsko spretnost - t.i. čudežno "sposobnost branja" na levo-zgoraj poziciji; tam kjer je rahlo večji font, obarvan rdeče.
Da se ne boš delal neko žrtev; nekaj uporabnikov te je tudi prijavilo v temi za nakup vozila.

"svoboda govor, uzance, ipd" - give me a brake! :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 31, 2009 8:29 am

Fiatfan je napisal/-a:Prav zaradi tega, ker je eden največjih forumov, bi morala biti vzpostavljena neka kvaliteta tudi na račun tega( pravila, postopki..), ker v primeru, da je forum subjektiven potem ne vem kako dolgo bo ostal eden največjih v slo.

Ps: Še enkrat ponavljam, sploh nisem užaljen ali kakorkoli drugače, vendar pravila morajo biti za vse uporabnike ista in to je poanta vsega.
lp

zakaj je bilo potrebno odpreti še eno temo, če že le-to imamo?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

in kaj se sploh sekiraš zaradi 1 kartona?!?!? in v vednost, če pride v uredništvo še kakšna pritožba glede tebe boš dobil še 1 karton, ok?

in kot je @Speedfighter povedal, to ni vrtec!

in ja prvega sem dal JAZ
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov