In če je tabla 6 km prej, a pol mora po vaše levi pas že od tam naprej bit prazen?GiGi1985 je napisal/-a:Eni pa res uživate, ko komplicirate ?! table za zoožanje pasu so postavljene že kilometer ali dva prej, ponekod tudi 6 km prej, pa te skoz opozarjajo na to! se pravi, ga ni "junaka" ki lahko reče, da nimaš dovolj časa se razvrstit na vozni pas. Za vse tiste kamikaza voznike, ki hočejo priletet zadnjih 10m pred koncem pasu na vozni pas pa jih osebno ne jeb**! Nisi na cesti zato, da me ogrožaš, ampak zato da prideš na cilj, brez nepotrebnega preseravanja!
LP
sonic je napisal/-a:Zakaj, a je kakšen predpis da morajo vsi na desni pas, že samo ob prvem namigu na zožitev, ki bo čez x kilometrov? Mislim, res me zanima.
Pravilno ravnanje pri pravilu z zadrgo je, da se zapolnita oba prometna pasova do združevanja obeh kolon v eno po načelu zadrge, kar pomeni en avto z desne kolone, eden z leve kolone, pa spet eden z desne. Če se vsi ravnajo po tem pravilu, je združevanje dveh kolon v eno najhitrejše, vsak pa tudi natančno ve, kako bo prišlo do vključevanja. Nepravilno je, če se vozila začno že prej vključevati v eno kolono, saj tedaj pride do zmede, ki samo upočasni kolono.
(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.
(5) Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).
nebivedu je napisal/-a:...vsak teden grem vsaj 2x iz lj v mb in nazaj - faks ob delu...
bam88 je napisal/-a:..Ce vidim, da kdo tisci v pas ker je naletel na zozano cesto in ne more naprej, zapeljem pred mano vozecim vozilom kaksn meter za ritjo, da oni i**** nima sans izsiljevat, da bi se vkljucil.
_furby_ je napisal/-a:ce lahko vsi normalni vozniki pocakajo lepo v koloni...res ne vem kaj pridobis ce se rines zadnji moment not, kvecemu kako riso po avtu.
eljuero je napisal/-a:bam88 je napisal/-a:Takih jest sploh ne spuscam. Ce vidim, da kdo tisci v pas ker je naletel na zozano cesto in ne more naprej, zapeljem pred mano vozecim vozilom kaksn meter za ritjo, da oni i**** nima sans izsiljevat, da bi se vkljucil. .
Že, že, samo kaki butli te izsilijo pa če mu daš samo 1 cm placa. j**e se njemu in kar zapelje z nosom ... drugega kot da ga spustiš ne moreš, če nočeš imeti pleha zvitega. Zdaj se pa žali. Skratka kultura nekaterih je res na nivoju. In če so takšni za volanom, so ziher tudi v življenju obnašajo enako.
GiGi1985 je napisal/-a:Eni pa res uživate, ko komplicirate ?! table za zoožanje pasu so postavljene že kilometer ali dva prej, ponekod tudi 6 km prej, pa te skoz opozarjajo na to! se pravi, ga ni "junaka" ki lahko reče, da nimaš dovolj časa se razvrstit na vozni pas. Za vse tiste kamikaza voznike, ki hočejo priletet zadnjih 10m pred koncem pasu na vozni pas pa jih osebno ne jeb**! Nisi na cesti zato, da me ogrožaš, ampak zato da prideš na cilj, brez nepotrebnega preseravanja!
LP
GiGi1985 je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Zakaj, a je kakšen predpis da morajo vsi na desni pas, že samo ob prvem namigu na zožitev, ki bo čez x kilometrov? Mislim, res me zanima.
A ti gre moj post v nos, očitno si se našel med tistim kamikaza vozniki?![]()
Ne pravim, da se moraš 6 km prej razvrstit, jaz pravim, da imaš 6 km AC dovolj, da se ti uspe na takšni razdalji vključit na desni pas? Razumljivo?
V kolikor nekdo tega ni sposoben, pa naj vrne izpit.
LP
eclipse_R je napisal/-a:V citiranih postih pa se skriva zakaj sistem zadrge dostikrat ne deluje. Zato ker so objestni vozniki v bistvu "fovš" ker so se oni vključili že 6 km prej, drugih (ki so pa btw po pravilih pripeljali) pa zato ne bodo spuščali in furali 3 cm sprednjemu za ritjo, da je še večja možnost za nesrečo.lp
uros_p je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:...vsak teden grem vsaj 2x iz lj v mb in nazaj - faks ob delu...
OFF: Mogoče hodiš na FERI? In ponavadi parkiraš čez en velik štor na Prežihovi? Tam blizu sem doma in pogosto zasledim neko belo-modro ferozo parkirano tam, kjer noben drug avto ne more, ker so prenizki?![]()
ON: Jep, energetik81, na žalost. Ne vem kaj bi blo treba, da bi se stanje spremenilo? Mogoče enomesečna akcija z oglasi po TV, policaji, ki bi urejali promet ob zožitvah, zloženke na dom, svetlobne table o zadrgi,...? In kdaj pa kdaj kakšno kazen podariti, tistim ki se najbolj rinejo, ne glede na to na katerem pasu so. Ampak dvomim da bi na dolgi rok to kakorkoli pomagalo.
marjan novak je napisal/-a:Svaka čast mravljam, narava jih je obdarila z manjšo inteligenco kot človeka, vendar je treba vedeti, da pri mravljah ne obstaja neumnost, ravnodušnost, pohlep, zavist, sovraštvo in podobno.
Naj vas opomnim, da je vozniška kultura odraz splošnega mantalnega stanja naroda ali države in ravnokar se spomnim žurnalovega intervjuja znane psihiatrinje, ki že v naslovu pravi, da je vsak drugi državljan zrel za psihiatra.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov