Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jun 20, 2009 2:37 pm

spaceone je napisal/-a:
Wini je napisal/-a::In sem si mislu, da je njegovo mišljeneje tako, da češ, ker ne grem prvi odsek ali drugi ven, bom dal levi smernik, da bojo drugi videli kam grem :lol:

Jaz dajam po večini vedno levi smernik, če ne grem v prvi izvoz, drugače mi praviloma vsi skačejo noter oz. izsiljuejo prednost. Pa še takrat ko ga dam, se mi najde kdo. Seveda to samo v enopasovnih krožiščih, kjer moraš direktn obstat (in upat, da se ti ne nekdo nabaše odzadaj), da se mu ne zabiješ not.
[/quote]

Js ne stekam kaj imas za dajat v kroziscu levi smernik.....itaq ko gres v krozisce (ce ga zapustis na 2. ali naslednjih izhodih gres na notranji pas).....in ko gres vn (gres itaq iz notranjega na zunanjega) in das desni zmigavc da menjujes pas oz da zapuscas krozisce..

Js ko vidim koga z levim smernikom tkoj vidim da nima pojma vozit v kroziscih....in...al ga pustim 10-15m naprej....al pa grem js 10-15m naprej...varnostna razdajla :D

LP
Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jun 20, 2009 2:57 pm

In koliko pasov ima enospasovno križišče ?
Kako šele voziš, če že bereš tako površno....

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So jun 20, 2009 3:05 pm

pri nas očitno nimamo majhnih krožišč, ker so mene tko učili 8)
mam pa občutek da bo iz te teme spet doktorat ratal.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jun 20, 2009 3:16 pm

kaj ima veze koliko pasov ima krozisce....levi zmigavc pa ti res ne rabi ga dajat...al ima en pas.....al 10 pasov...!
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So jun 20, 2009 3:16 pm

To pa je bla brzina zdele. :lol:

Pač stara, senilna baba za volanom. Naredila iz sebe celo budalo. In sprožila še "pametno" debato o krožiščih na avtomobilizem.com :lol:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie So jun 20, 2009 6:31 pm

EJ tej teti ni pomoči. Namesto, da bi opazila, da vsi kontra vozijo in da samo ona drugače bi se morala vprašat zakaj je tko.
A ona se gre bunit.

Me zanima kako bi tule zvozila

Slika
Slika
Slika
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jun 20, 2009 6:37 pm

Dariooo je napisal/-a:kaj ima veze koliko pasov ima krozisce....levi zmigavc pa ti res ne rabi ga dajat...al ima en pas.....al 10 pasov...!

Tako folk, ki se vključuje, vsaj ve, da se bom mimo njih peljal, drugače pa nestrpneži kar skačejo not, pa izseljujejo.
Recimo v takih križiščih, kjer večina prometa gre ven pri prvem izhodu (v prometnih konicah), ti pač greš ven v drugem izhodu, kar pa seveda nihče ne predvidi in bum (eni pa tako sploh ne pogledajo, tam pa tako ne moreš kaj pomagat).

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So jun 20, 2009 7:12 pm

spaceone je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:kaj ima veze koliko pasov ima krozisce....levi zmigavc pa ti res ne rabi ga dajat...al ima en pas.....al 10 pasov...!

Tako folk, ki se vključuje, vsaj ve, da se bom mimo njih peljal, drugače pa nestrpneži kar skačejo not, pa izseljujejo.
Recimo v takih križiščih, kjer večina prometa gre ven pri prvem izhodu (v prometnih konicah), ti pač greš ven v drugem izhodu, kar pa seveda nihče ne predvidi in bum (eni pa tako sploh ne pogledajo, tam pa tako ne moreš kaj pomagat).

ti si model :roll: :lol:

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jun 20, 2009 7:26 pm

Ti imaš pa že tri opozorila :roll:

ronnie
Hja, kolikor vidim, bi tam dejansko v pravi smeri vozila :) v levo.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So jun 20, 2009 7:37 pm

kje se vidi opozorilo? :twisted: :roll:

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack So jun 20, 2009 8:18 pm

Pomoje je mislil 3 kartone ki jih imaš pod uporabniškem imenu.

LP

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jun 20, 2009 9:13 pm

ma levi žmigavc v krožnem, to se sam pr starih atetih dogaja.
drgač pa tistle krožn na sliki mora bit pa kr labirint da veš v kero smer lahk greš v kero pa ne :D

DaGajsek
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a DaGajsek So jun 20, 2009 9:22 pm

jz sm prejšnje poletje preživel na Irskih cestah, kjer je za vsak drek krožno.
in če so vozniki zapuščali krožišče so dali levi žmigavec, če so ostajali not so imel desnega. pa ne le to, celo ni jih bilo strah iti na notranji pas :shock: :shock: :shock:
Tako si takoj vedel kaj voznik načrtuje in kako reagirat.
ne pa neumna slovenija in samooklicani guruji vožnje, ki se režijo atejem. Ko boste zapustili rodno grudo z enopasovnim krožnim se oglasite.

drgač pa baba je legenda, če bi ne bla moja pol ljubosumna bi jo dal za namizje :bonk
Adopt, Adapt, Improve!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jun 20, 2009 9:34 pm

DaGajsek je napisal/-a:jz sm prejšnje poletje preživel na Irskih cestah, kjer je za vsak drek krožno.
in če so vozniki zapuščali krožišče so dali levi žmigavec, če so ostajali not so imel desnega. pa ne le to, celo ni jih bilo strah iti na notranji pas :shock: :shock: :shock:
ne pa neumna slovenija in samooklicani guruji vožnje, ki se režijo atejem. Ko boste zapustili rodno grudo z enopasovnim krožnim se oglasite.

drgač pa baba je legenda, če bi ne bla moja pol ljubosumna bi jo dal za namizje :bonk

lej nimamo vsi fur na irsko pa v anglijo :D

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 So jun 20, 2009 9:49 pm

spaceone je napisal/-a:

Kao neki pametni izumi, saj to je tisto kar dela zmedo izumi posameznikov namesto da bi se držali predpisanega. Po pravilih se v krožišču uporablja samo desni smernik, in ko vstopiš v večpasovno krožišče in ga ne zapuščaš na prvem izhodu se postaviš v notranji pas ko hočeš it vn pa spet desnega in prideš na zunanjega in potem vn.
Jaz pa sem mnenja da je treba izsiliti v krožnem, oz. če bi vsi upoštevali da se da smernik ko zapustiš krožišče bi bila krožišča bolj pretočna. Pri nas je spet gneča na cesti samo zato ker se ne daja smernika ko se gre vn ali pa ker se slabo vključujejo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask So jun 20, 2009 10:52 pm

OK, ne vem a je pozno alkva, sam ne štekam, zakaj daš LEVI žmigavc ko zapelješ v krožišče??? Takega šoferja se jaz ustrašim ko hudiča :lol:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 21, 2009 2:47 pm

Ko zapelješ v krožnega ne, ko se pa premakneš na notranji pas pa to menda nakažeš s smernikom ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jun 21, 2009 2:56 pm

odvisno kolk "pasovno" je krožišče...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne jun 21, 2009 3:21 pm

DaGajsek je napisal/-a:jz sm prejšnje poletje preživel na Irskih cestah, kjer je za vsak drek krožno.

v grčiji majo čist kontra sistem našemu
prednost ima tisti, ki se vključuje v krožišče
tisti, ki so v krožišču, se ustavijo in počakajo, da se vključiš
je pa zanimivo, da se tako krožišče ne zabaše ali pač?
podpis

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne jun 21, 2009 3:55 pm

MacTron je napisal/-a:LoCo: Vse kar je v nasprotni smeri je vsaj za moje pojme pod ceno
- voznja v nasprotno smer 300€ + 5KT (tveganje v tem primeru je smrtonosno)

Ma dej...

Vožnja v nasprotno smer po kakršnikoli cesti ki ima vmes pregrado (robnik ala celovška) al pa seveda avtocesta bi mogla za moje pojme bit pol leta na psihiatrijo pa dosmrtna prepoved uporabe motornih vozil. Ker tak človk ne more bit na cesti. V ameriki pomojem če bi si en 15 minut cajta uzel te dajo sedet za ene 5-10 za poskus umora, pr nas dobiš pa pozdrav od policista pa 300 eurov kazni, se prav 150 v 8 dneh...

Kot sm že napisu, živimo v banana republiki in se sprjaznmo s tem dokler ne spizdimo vn. Tacajt pa Pahorja volmo še naprej, da če niso politiki uporabni so vsaj lepi.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov