Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jul 08, 2009 3:00 pm

men varnost pomeni dosti a kaj ko je zares kvalitetna varnost še vedno draga.
vozm avto z štirimi zvezdicami, veliko dam na dobre gume primerne zmogljivostim mojega mlinčka, dobre zavore in pa nase in veliko potrplenja in pameti v glavo.
če pa bo kdo prletu vame bomo pa pol vidl kako se bo končalo.
lp vsem in varno vožnjo.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr jul 08, 2009 3:02 pm

Težko je ocenjevati vozilo glede varnosti, ker so pri vsaki nesreči drugačne razmere. Glede velikosti, malčki so vsekakor manj varni in so bolj primerni za po mestu, kjer se načeloma ne dosegajo velike hitrosti. Je pa poleg velikosti avtomobila pomembna tudi sodobnost vozila, kvaliteta zavor, število zračnih blazin itd. Tako da ni vse v velikosti. Ko kupujem avto pa raje vidim, da ima 4 zračne blazine, kot pa samo 2 in gor jebačke feltne....

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr jul 08, 2009 4:22 pm

No, zelo lepo ste opisali svoje mišljenje o varnosti. Se vam zahvaljujem, zdaj nekako bolj razumem. ;)
Tist trk z R Modusom in Volvom 850 sem tudi sam gledal in sem bil zelo presenečen.
Seveda pa varnosti pripomorejo dobre gume in varna vožnja.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr jul 08, 2009 4:37 pm

DragonForce je napisal/-a:No, zelo lepo ste opisali svoje mišljenje o varnosti. Se vam zahvaljujem, zdaj nekako bolj razumem. ;)
Tist trk z R Modusom in Volvom 850 sem tudi sam gledal in sem bil zelo presenečen.

Tisti Volvo je bil 940, če bi bil 850, bi bil rezultat trka po vsej verjetnosti močno drugačen.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jul 08, 2009 4:42 pm

Volvo5er je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:No, zelo lepo ste opisali svoje mišljenje o varnosti. Se vam zahvaljujem, zdaj nekako bolj razumem. ;)

Tisti Volvo je bil 940, če bi bil 850, bi bil rezultat trka po vsej verjetnosti močno drugačen.

ok... point je bil pokazati, da stara ladja ni vedno bolj varna kot nov malček. Ne se počutit prizadetega zdej ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jul 08, 2009 5:13 pm

Jebeš varnost.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jul 08, 2009 5:28 pm

Blinder je napisal/-a:j**eš varnost.

:jao: :jao: :jao: :jao: :jao: :jao: :jao: :jao: :jao:

kaj ti govoriš?
lp

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Sr jul 08, 2009 6:00 pm

Grega_ je napisal/-a:Nekaj dni nazaj sem gledal na Fifth Gear, kjer sta se čelno oz. samo z voznikovo stranjo vozila, zaletela Volvo 850 in Renault Modus.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2936896&show=1 vs. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2382663&show=1

Glede na to da velikokrat sodimo po velikosti avta moram povedati da sem bil presenečen da je Volvo "pušnil" na celi črti. Volvo je bil preklan,udeleženci ukleščeni, kolena so šla adijo ipd., pri Modusu so se pa še vrata skoraj normalno odprla, pri Modusu se je videlo da se je deformiralo vse do potniške kabine potem se je pa počasi končalo.

V prometni nesreči na dolenjski avtocesti kak teden nazaj je Modus "pušnil" na celi črti, saj so bili mrtvi v njem, medtem ko jo je voznik Audija odnesel z par prask ;)
Spremljajte malo resnične "crash teste", pa boste imeli potem neko realno sliko, koliko je kak avto varen.
Pri raznoraznih TV testih jo vedno bolje odnese "sponzorski" avto
Mogoče se mi samo zdi, ampak na tistem posnetku se mi zdi, kot bi bil Volvo brez motorja, tudi kamera se spretno izmika temu delu :roll:
Poleg tega pa to ni bila 850-ka, ampak 960-ka

AJA, še link : KLIK

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Re: Koliko vam pomeni varnost?

Napisal/-a luke18 Sr jul 08, 2009 6:50 pm

DragonForce je napisal/-a:Zanima me, kako vi, ki imate Renaulte Cliote, Seat Ibize, Peugeote 206 in podobno velike avtomobile, gledate na varnost avtomobila.
Jaz vozim Volva S 40 in mi je varnost zelo pomembna. Tudi za manj denarja se da kupiti malo večji, rabljen ampak varen avto. Npr. jaz bi raje dal 10.000 € za rabljenega golfa, kot pa za novega Clia.
In povrh vsega, kakor vidim po cestah, lastniki takih avtomobilov najbolj ''norijo'' po cestah.

Upam, da mi bo kdo normalno razložil.

Spet eden ko misli, da če ma pa avto debel pleh je pa varen avto.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jul 08, 2009 7:13 pm

luke18 je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Zanima me, kako vi, ki imate Renaulte Cliote, Seat Ibize, Peugeote 206 in podobno velike avtomobile, gledate na varnost avtomobila.
Jaz vozim Volva S 40 in mi je varnost zelo pomembna. Tudi za manj denarja se da kupiti malo večji, rabljen ampak varen avto. Npr. jaz bi raje dal 10.000 € za rabljenega golfa, kot pa za novega Clia.
In povrh vsega, kakor vidim po cestah, lastniki takih avtomobilov najbolj ''norijo'' po cestah.

Kle nima veze pleh ali plastika, kle imajo veze zmečkljive cone, da se sila ob trku razporedi, da čim več stvari utrpi, najmanj pa človek.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr jul 08, 2009 7:32 pm

Veliko lahko za svojo varnost naredimo, če upoštevamo par osnovnih stvari, ki so jih nekateri že zapisali - dobre gume, zavore, veliko velja tudi, če spremljaš promet in se pravilno odzoveš.
Nekaj je odvisno tudi od situacije. Lahko imaš avto s petimi zvezdicami in se ti nekdo zaleti noter od strani, posledice vemo kakšne so.
Sam dnevno samo za službo prevozim več kot 100 kilometrov. Imam clia II. Velikokrat premišljujem o varnosti. Če te zadane tovornjak, nimaš šans z nobenim avtom. Če pa se zaletita clio in večji avto, pa verjetno lahko napovemo razplet. Cliota samo zaradi tega sigurno ne bom prodal, ampak ko bom kupoval naslednji avtomobil, bo to sigurno večji in težji avtomobil ter bo imel pet zvezdic.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr jul 08, 2009 7:40 pm

luke18 je napisal/-a:

Ne pametuj, ker ni nihče tega rekel. Sploh nima zveze s temo. Gre so o varnosti nasploh ne pa o plehu.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jul 08, 2009 7:51 pm

Blinder je napisal/-a:j**eš varnost.

se kr strinjam........"če te hoče, te hoče, če te neče te neče"....

P.S kaj pravite na tega(kolesar trešči v tebe, te zlama po celi črti) jaz sem se pa par let z njim podil po stari dolenjki(najnevarnejša cesta vseh časov...)
Slika

P.S niti vw-jev transporter mi ni vlival nekega občutka varnosti....(pa še slab občutek je bil, ko si rec. iz CX-sa ali omege presedlal v zgoraj omenjena)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 08, 2009 8:14 pm

Volvo power je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:Nekaj dni nazaj sem gledal na Fifth Gear, kjer sta se čelno oz. samo z voznikovo stranjo vozila, zaletela Volvo 850 in Renault Modus.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2936896&show=1 vs. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2382663&show=1

Glede na to da velikokrat sodimo po velikosti avta moram povedati da sem bil presenečen da je Volvo "pušnil" na celi črti. Volvo je bil preklan,udeleženci ukleščeni, kolena so šla adijo ipd., pri Modusu so se pa še vrata skoraj normalno odprla, pri Modusu se je videlo da se je deformiralo vse do potniške kabine potem se je pa počasi končalo.

V prometni nesreči na dolenjski avtocesti kak teden nazaj je Modus "pušnil" na celi črti, saj so bili mrtvi v njem, medtem ko jo je voznik Audija odnesel z par prask ;)
Spremljajte malo resnične "crash teste", pa boste imeli potem neko realno sliko, koliko je kak avto varen.
Mogoče se mi samo zdi, ampak na tistem posnetku se mi zdi, kot bi bil Volvo brez motorja, tudi kamera se spretno izmika temu delu :roll:

no tule se je modus dober obnesu, samo kaj pa naredi s strešnim oknom :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr jul 08, 2009 8:19 pm

še ena primerjava

Renault Espace vs. Land Rover Discovery crash test

http://www.youtube.com/watch?v=rIKu1UDoa6s&feature=related

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr jul 08, 2009 8:26 pm

kolesar je napisal/-a:

no fantje, malo razmislite preden primerjate NOVEGA AUDIJA in NOVEGA MODUSA. NOV MODUS pa STAR VOLVO je pa čist druga pesem. Audi je pa v tem primeru bil kot tank, z nekaj plastike in aluminija spredaj!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr jul 08, 2009 8:31 pm

LukL je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

no fantje, malo razmislite preden primerjate NOVEGA AUDIJA in NOVEGA MODUSA. NOV MODUS pa STAR VOLVO je pa čist druga pesem. Audi je pa v tem primeru bil kot tank, z nekaj plastike in aluminija spredaj!

si že slišal za gibalno količino?

gibalna količina = masa * hitrost

torej ima avto z večjo hitrostjo večjo uničujočo moč...
mislim da je tam prišla bol do izraza večja hitrost audija..

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr jul 08, 2009 8:39 pm

http://www.youtube.com/watch?v=bLaaPqlrB8Q

Za 1000 evrov tako ali tako ne moreš pričakovat varnega avta ane.
Kljub temu, da ima moj 2x airbag
Pamet v glavo, ko smo na cest.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr jul 08, 2009 8:52 pm

vem da je bil audi hitrejši... ampak to bolj malo spremeni. tud če bi z enako hitrostjo počla bi mel voznik modusa bolj malo možnosti.
pa tud če bi tam bla laguna namesto modusa, bi vseeno audi boljše odnesel.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov