Strokovnjak je napisal/-a:RENO911 je napisal/-a:Imam TDI-ja 74kw pa do 2000 obratov spi. Tam 1800 se ga da pelat, samo se čuti, da se mašina matra. Jaz ne vem kakšne dizle imate vi. 2000 do 2200 je normalno obratov, če se hočeš pelat normalno. Enako pri 2.5 tdi-ju 128kw. Do 2000 spi in se matra.
Res pa se mi sedaj ko dizle vozim ne zdi čudno, zakaj je poraba dva litra nižja od porabe bencinarja... zaradi zaspanosti. O navoru pa govorijo samo ljudje, ki še niso vozili normalnega bencinarja in primerjajo dizla turbinca 1.9 z navadnim bencinarjem 1.2, recimo. Primerjajte raje 1.9TDI z 1.8T.
Kako vozit dizla, da bo dolgo laufal? Tako kot bencinarja. Normalno, da diha, ne ga matrat pri 1500 obratov, samo zato, da bo poraba 5,5l, potem si raje kupi 1.2 bencinarja, ki bo imel enake zmogljivosti, pri takšnih obratih se enako matra kot dizel, pa še spil bo manj.
To so vse ene velike oslarije. Očitno si se ti vozil s samimi zjebanimi TDI-ji, kar se seveda tudi ne čudim, če jih "vešči" uporabniki vozite kot bencinarje. Se samo še manjka, da bi vanje bencin tankali. Dej prosim preberi si tukaj
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... -3571.aspx test golfa z 1.9TDI in ravno med plusi je zmogljivost motorja in
predvsem navor.
Daj ti boš zdaj tu pameten z zjebanimi TDI-ji. Avti redno servisirani, kot novi, še brez traktorskega zvoka kot primerljivi s takšnimi kilometri in letniki. Pač dobro voženi in vzdrževani.
Takšna je pač realnost in če te boli, te boli. Navora ni nič več kot pri bencinarju, vsaj čutit ne, saj pravim, ne vem kaj vozite, da dizle tako hvalite. To so mali traktorčki, ki če jih voziš kot bencinarje tudi rabijo približno toliko goriva oz. kak liter manj in nič več. Če ga šparam pije 6, če ga vozim samo mesto, pa je trenutna konstantno prek 10. 8 l/100km je komot.
Se mi zdi, da vas dosti še ni vozilo novejših bencinarjev, sem tudi že slišal, da se z bencinarjem ne da speljati brez gasa, z dizlom pa gre. Se pa pozablja, da si novejši avti sami dodajajo gas, ko jim ga manjka, tako bencinarji kot dizli, in ravno zato noben ne crkne.
Pametni se vozijo z bencinari, bedaki pa smo z dizli, ker šparamo. Kao.