Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So avg 08, 2009 2:14 pm

mogoče da tole kje velja, miljon km, samo v slo tole ziher ne velja ;)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So avg 08, 2009 2:28 pm

Ja 1mio km je zgolj bedna reklama. Itak se ve da v 2 letih (ali3) tega ne moreš narediti. Trenutno kar se tiče glede garancije na neomejene prevožene kilometre so samo:

- Hyundai 4 ali 5 let
- Opel 4, 5 ali 7 let
- Chevrolet 4 ali 5 let
- Škoda 4 leta

Seveda nekateri za doplačilo, ampak vseeno.

Trenutno mislim da so samo te podjetja ki se upajo dati več let garancije in hkrati neomejene prevožene km.
Zadnjič spremenil mihaing, dne So avg 08, 2009 3:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So avg 08, 2009 2:37 pm

MacTron je napisal/-a:Fiatfan: Drager ti je lepo povedal, vozi tudi fiata zato prosim dokaz za 1 milijon km.

Kako jaz vidim, pa verjetno se kateri drugi pise da ima Fiat splosno 2 leti.

Preberi si malo... predno izustis.
http://www.fiat.si/storitve/garancijaplus.asp

Pri nas je res samo 2 leti. Sem pa nekje zasledil (že kar nekaj časa nazaj), da imajo nekatere druge države 5 let oz. 500.000km.
Slika

scott
Novinec

Napisal/-a scott So avg 08, 2009 2:47 pm

Jaz imam za Modusa 4 leta garancije :-P

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic So avg 08, 2009 2:49 pm

Pa če pr novem avtu nebi meli 3 leta garancije bi bla sramota, ne pa da se hvališ z tem fiatfan lol.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So avg 08, 2009 2:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:Pri nas je res samo 2 leti. Sem pa nekje zasledil (že kar nekaj časa nazaj), da imajo nekatere druge države 5 let oz. 500.000km.

Seveda z moznostjo dokupa to ti pise tudi na oni strani, sicer pa hocem vire.

Neglede na to, da Fiatfan ze zvesto "nabija" sem mu dokazal nasprotno. Tu pa se z enim
clankom iz. a.com http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=2499 V kolikor
bi bil on tako spreten bi ga tudi prebral.

Italija: Moznost dokupa 5 zvezdic (5let) splosna 2leti
Fiat Italia

Nemcija: Moznost supergarancija, splosna 2 leti.
Fiat Nemcija

Fiatfan opozarjam te zadnjic, sovrazni govor pusti raje off-line drugace bomo posredovali.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport So avg 08, 2009 3:51 pm

moje mnenje:
kaj če ti tolk časa garancija ozeroma tolk km??? k ta garancija ti itak vela sam na določene dela avtomobila!
Naprimer kaki armortizerji, jermen, sklopka, itd. imajo vsi omejeno št. prevoženih km, in k jih presežeš se lahko sam pod nosom obrišeš.
pač reklama je kakršna je brez drobnega tiska! pomojem jih mal število prodanih avtomobilou j***...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So avg 08, 2009 4:02 pm

MacTron kr pusti ga, naj uživa v zmagoslavju ... pri njegovi znamki je bolj malokrat deležen takih občutkov pa si naj da duška. ;)

Drugače ste pa večina itak ugotovili, da je to lep primer zavajanja potrošnikov, kjer se sicer ne zlažejo ampak ponudijo nekaj kar je nemogoče izvesti oz. ima privzeto take lastnosti in jih ni treba povdarjati.

Recimo za primer je bila reklama za neko jedilno rastlinsko olje, da je brez holesterola - super a ne, sam itak so rastlinska olja brez holesterola že po naravi.

Kaj ima to veze s to reklamo? Milijon kilometrov v treh letih ne bo prevozil nihče še posebej če vemo, da je Fiat znamka, ki bolj stavi na manjše avtomobile in da so kupci v veliki večini taki, ki letno prevozijo po največ nekaj 10.000km.

Se pravi, da so redki, ki bodo s Fiatom v treh letih prevozili več kot 100.000km, kar je komaj 10% od obljubljenih km.

Če pa se bi res našel nekdo, ki bi imel preveč časa in poskušal preveriti to navedbo pa tudi ni panike, pa če mu v garanciji zamenjajo 5x motor al pa karkoli drugega. zaradi takih stroškov enga že ne bodo bankrotirali ;)

Kar se tiče podaljševanja garancije in doplačil je tudi tukaj precej manipulacije. Pri Fiatu so se s tem samo izenačili z nekaterimi proizvajalci, ki to ponujajo že v osnovni garanciji.

Zraven pa še taka doplačila, ki so nekje v vrednosti 5% od prodajne cene avta. Za toliko denarja se da že kar nekaj stvari zamenjat - ne pozabit, da stroški garancijskih menjav delov so bistveno manjši kot nam zaračunajo za isti kos, ki ga menjajo izven garancije. :?

V glavnem... če bi Fiat ali pa kdorkoli drug, ki ponuja podaljšanje garancije za doplačilo verjel v kvaliteto svojih izdelkov, bi že davno take pogoje garancije ponujal v osnovni garanciji brez doplačil, a ne Fiatfan :lol:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So avg 08, 2009 4:34 pm

BBoss je napisal/-a:

Če pa se bi res našel nekdo, ki bi imel preveč časa in poskušal preveriti to navedbo pa tudi ni panike, pa če mu v garanciji zamenjajo 5x motor al pa karkoli drugega. zaradi takih stroškov enga že ne bodo bankrotirali ;)

FIAT je napisal/-a:
garancija ne pokriva okvar, ki so posledica normalne obrabe; to še posebej velja za zamenjavo ali dolivanje olja ter ostalih tekočin in pa zamenjave naslednjih delov: vžigalne svečke, žarilne (ogrevalne) svečke, filtri, šobe vžiga, pogonski jermeni in jermeni krmiljenja motorja, sklopka, zavorni koluti in zavorne ploščice, zavorne obloge in zavorni bobni zadnjih zavor, amortizerji, varovalke, žarnice, metlice brisalca prednjega in zadnjega stekla, zaključni del izpušnega sistema.

Pa ne mislim pljuvat po Fiatu, pri vseh firmah se potrošni material ne šteje v garancijo. Torej tisti ki bi hotel to probat ali bodo res dali garancijo, bo pa prej on bankrotiral ob plačevanju obveznih servisov in bencina, da o zgubi časa ne govorimo.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So avg 08, 2009 4:43 pm

Spoštovani uporabniki,
ali se lahko pri BMW, MB, AUDI, VW tudi dokupi toliko garancije kot pri Fiatu??

Samo ja ali ne?

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Napisal/-a vanmarkus So avg 08, 2009 5:03 pm

fiatfan dej prosim utihni oz. se pozanimaj preden vedno kaj blekneš brezveze
pa dej se še iskreno uprašaj kakšen je fiat po petih letih in kakšen premium nemec
nekje piše da sem pameten

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So avg 08, 2009 5:14 pm

vanmarkus je napisal/-a:fiatfan dej prosim utihni oz. se pozanimaj preden vedno kaj blekneš brezveze
pa dej se še iskreno uprašaj kakšen je fiat po petih letih in kakšen premium nemec

Moderatorji in uporabniki.
Zastavil sem konkretno vprašanje in nič ne provociram,saj nimam nič od tega, le odgovor bi rad.
Premium nemec? Js ne poznam nobenega premium nemca oz. znamke? premium znamke so za mene ferrari, maserati itd, če je pa za vas golf premium potem pa tudi dobro :lol: no dobro kakšen porš je tud premium, da bo malo po vaše ;)

no da odgovorim na konkretno vprašanje, kakšen bo fiat po 5 letih in kakšen bo premium nemec? razlika bo res očitna. kakšen fiat jtd bo imel za sabo +400.000km in bo seveda bolj zdelan po zunanjosti, "premium" nemec bo pa imel 100.000 pa bo že 10x na servisu, izrednem seveda. Navzven bo seveda lepši. Osebno se raje odločim za fiat group jtd, kateri bo delal in delal, kot pa za najboljši premium izdelek na svetu, kateri bo kmalu podlegel okvaram elektronike in ostalih stvari.
lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So avg 08, 2009 5:20 pm

js vem, da če bi kupoval nov avto, bi jih vpašal kolk mi dajo popusta, če lahko mam sam eno leto garancije al pa največ dve. zelo redke so napake ki grejo pod garancijska popravila, sploh če kupiš avto po tem ko je že kakšno leto ali dve v proizvodnji.
LP Rok

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Napisal/-a vanmarkus So avg 08, 2009 5:24 pm

Fiatfan je napisal/-a:
vanmarkus je napisal/-a:fiatfan dej prosim utihni oz. se pozanimaj preden vedno kaj blekneš brezveze

Zastavil sem konkretno vprašanje in nič ne provociram,saj nimam nič od tega, le odgovor bi rad.
Premium nemec? Js ne poznam nobenega premium nemca oz. znamke? premium znamke so za mene ferrari, maserati itd, če je pa za vas golf premium potem pa tudi dobro :lol: no dobro kakšen porš je tud premium, da bo malo po vaše ;)

no da odgovorim na konkretno vprašanje, kakšen bo fiat po 5 letih in kakšen bo premium nemec? razlika bo res očitna. kakšen fiat jtd bo imel za sabo +400.000km in bo seveda bolj zdelan po zunanjosti, "premium" nemec bo pa imel 100.000 pa bo že 10x na servisu, izrednem seveda. Navzven bo seveda lepši. Osebno se raje odločim za fiat group jtd, kateri bo delal in delal, kot pa za najboljši premium izdelek na svetu, kateri bo kmalu podlegel okvaram elektronike in ostalih stvari.
lp

400kkm in fiat oz. bilokateri avto ko mi boš to dokazal ti kupim nemca :)
ps:teoretični podatki me ne zanimajo

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So avg 08, 2009 5:29 pm

vanmarkus je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

lp

400kkm in fiat oz. bilokateri avto ko mi boš to dokazal ti kupim nemca :)
ps:teoretični podatki me ne zanimajo

mogoče si premlad da bi vedel, vendar že stare fiat crome 2.5 td so delale čez 500.000km, mi smo jo mel osebno z 430.000 ko smo jo pol prodal pa novga kupl. tiste mašine so ble praktično neuničjive, jtd je pa še svetlobno leto naprej.
vseeno hvala, nemca zastonj ne. smo jih imeli doma že preveč, pa samo sranje z njimi tako da res hvala :D edin ford tdci je še zaekrat ok, kar se pa vag grupe tiče pa samo 10km stran

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So avg 08, 2009 5:33 pm

Fiatfan je napisal/-a:Spoštovani uporabniki,
ali se lahko pri BMW, MB, AUDI, VW tudi dokupi toliko garancije kot pri Fiatu??

Samo ja ali ne?

Poišči po googlu in poročaj.

V Sloveniji je pa

Sem že napisal pri Oplu dobiš (za doplačilo seveda) 7 let in neomejene kilometre

Pri Fiatu pa 5 let in 500.000 - tudi za doplačilo.

Morda so pa lastniki MB, BMV, Audi i ostali toliko sigurni v svoje avte da ne rabijo garancije :P

Drugače ti pa želim še veliko km z tvojo izbiro avta. Pač vsak uzame kar hoče ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So avg 08, 2009 5:43 pm

če bi bili lastniki MB,BMW,AUDI itd toliko prepričani bi dali 10 let garancije. problem je ker vedo da ni kvaliteta taka kot bi morala biti. na merđotu piše na veliko na šipi zadnji- garancija 100.000km in to se hvalijo s tem pa saj niso resni no :lol: :lol:

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Napisal/-a vanmarkus So avg 08, 2009 5:45 pm

hm malo pomankljivo sem napisal, ker sem se bolj nagibal stavku, da bo fiat po 400kkm
po zunanjsosti zdelan, ti lepo pridi na kafe do mene pa ti bom pokazal fiata po 235kkm
redno vzdrževanega in mislim da normalno voženega(nisem siguren ker je od soseda) kolk je zdelan
potem pa se boš zvozu v audi a4 avantki z 220kkm pa bomo vidlli razliko
ti se preveč navezuješ na tvoj allmighty jtd pozabiš pa da je to "samo" srce avta
ki pa brez "ožilja" ne deluje
pa tudi sam sem imel fiata (2) pa jih nisem tako hvalil kot ti kot, da jih prodajaš
po pravici eden me je razočaral drugi pa je bil kar uredu

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So avg 08, 2009 5:45 pm

lenivec je napisal/-a:
vanmarkus je napisal/-a:e fiat po petih letih in kakšen premium nemec

pa daj iskreno primerjaj ceno in klase obeh avtov
primerjaj japko z japko ne pa japko s hruško....

iskreno primerjam zanesljivost avtov, to je meni pomembno, da me ne pusti na cesti za vsakim ovinkom.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov