esem je napisal/-a:b0z0 je napisal/-a:...
Sprašujem za slovensko revijo, ne nemško. Da so Nemci Nemci, vemo vsi.
Glege Lagune - se absolutno strinjam, da je Laguna odličen avtomobil, ki je zelo udoben. Link do statistike pa nisem priložil zato, da se gleda le eno leto, temveč vse letnike vozil, ker tako kot si tudi sam izpostavil, ni bilo navedeno kdaj je ta test bil opravljen, niti kateri letnik vozila je:
....
V čem pa je slovenski Auto Bild tako drugačen? Razen kakšne servisne informacije, razlage člena ZVCP ali podobno večjih razlik ni - posebej ne v "testnem" delu, o katerega objektivnosti teče beseda.
Dajmo to razčistit. Kdaj je bil objavljen ta primerjalni test in ali je bila nova ali stara Laguna? Če je bila nova, je vse tvoje vključevanje starih napak in kvarljivosti strogo sorodno AutoBildovi "objektivnosti", da ne rečem resnicoljubnosti. Če je bila stara, bi ti to kot urednik moral vedeti, a tega kljub temu nisi povedal/preciziral. Le zakaj? Da vzdržuješ bivšo famo o kvarljivosti vseh Lagun, tudi novih? Navkljub dokazom?
Če ne rečeš, da govorimo o starem testu, se avtomatično predpostavlja novega in novo Laguno in se tako tudi razume - tudi če je npr res test stare Lagune,
pa to ni povedano, se razume novo oz vse! Sicer govoriš o konkretnem testu Lagune, a ne poveš, za katerega gre in posplošuješ na vse Lagune, tudi in predvsem nove - hkrati torej
na vse nove Lagune lepiš stvari (bivša kvarljivost), ki evidentno (vsem!) ne držijo več (Če se tega slučajno ne zavedaš, to ni izgovor, je samo "novinarska nestrokovnost" oz neuvid posledic izgovorjenega.). Raznih polresnic smo že vsi siti! Še enkrat - zakaj tlačit Laguno v nekdanji kvarljivi, a po novem izmišljen drek, ko se dobro (nemško?) blago itak že samo hvali? Zakaj tako pretiravat v obrambi Nemcev?
Je to samo spodrsljaj, banalen omejen (nemško-slovenski?) predsodek ali navadno blatenje, kdo bi vedel?
Malo več resnosti, prosim.
Vsaj za revijino dobro. Bralci cenijo objektivnost/profesionalnost.
Bodi brez skrbi, da je slovenski AB dobro prefiltriran, še posebej kar se tiče testov in primerjav - vse se prilagaja, za to skrbimo vsi v redakciji, še posebej pa naš glavni urednik, ki ima zelo bogate izkušnje v avtomobilizmu. Moraš pa se zavedati, da ni zastonj ime revije
Auto Bild . Pa malo premisli kaj sem hotel s tem povedati. Zavedaj se, da je z razlogom malo novinarjev na forumih.
Glede Lagune - s tem, da poveš: "Če ne rečeš, da govorimo o starem testu, se avtomatično predpostavlja novega in novo Laguno in se tako tudi razume - tudi če je npr res test stare Lagune,
pa to ni povedano, se razume novo oz vse! Sicer govoriš o konkretnem testu Lagune, a ne poveš, za katerega gre in posplošuješ na vse Lagune, tudi in predvsem nove"
"Prebral sem test, kjer je bla Laguna" - iz tega ti predpostavljaš, da je to novi test? A se ti sploh zavedaš v kolikih testih je Laguna sodelovala? Tvoje trditve so popolnoma posplošene in neutemeljene, zraven tega jaz sploh
ne vem za kateri test se gre, pa me obtožuješ, da nočem povedati. Jaz nikogar ne zagovarjam, vem da imajo Nemci kikse - zato sem tudi napisal, da vsi vemo, da so Nemci Nemci, prosim pa, da vsaj malo bolj nepristransko bereš moje poste.
Svojo jezo nad novinarji in mediji raje spravljaj ven nekje drugje, ne tukaj, kjer sem ta post odprl, ker hočem izboljšati revijo.
Po nepotrebnem pljuvaš okoli, tvoje kritike so nekonstruktivne, obešaš se na nekaj kar je popolnoma off-topic. (malo več resnosti?)
Raje mi povej, kaj bi ti dodal in kaj vzel ven z revije, pa se bomo o tem pogovarjali ne o nekem kvazi testu, kjer je mela laguna 8 litrov porabe. Whatever.
LP,
b.