Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To sep 01, 2009 6:48 am

@kolesar ne to se mi ne zdi normalno.sam ves koliko je stvari ki se mi ne zdijo normalne pa nebom klicau policije
@digi1985 sicer ne poznam ceste ampak kar vem so ceste izven naselja dost siroke za 2 avta in kolesarja.sj ce bi su avto z nasprotne strani bi pa lahko prehtel kolesarja verjetno brez a bi se mu ti umuikal.
p.s. samo predvidevam ker ceste ne poznam in nevem kok je siroka...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 01, 2009 7:30 am

če se najde na cesti kak pijanc tako kot je to povedal @nebivedu potem sem za, da se obvesti pristojni organ, da ukrepa še preden se kaj hujšega zgodi na cesti kot pa, da po 24 ur-ah poslušamo kako je pijani voznik povzročil hudo prometno nesrečo z smrtnim izidom ko je iz "neznanega" razloga zapeljal na nasprotno vozeči pas.

najprej poskrbite za sebe na cesti in za sopotnike nato se ozirajte po drugih

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 8:04 am

abbe je napisal/-a:@kolesar ne to se mi ne zdi normalno.sam ves koliko je stvari ki se mi ne zdijo normalne pa nebom klicau policije
@digi1985 sicer ne poznam ceste ampak kar vem so ceste izven naselja dost siroke za 2 avta in kolesarja.sj ce bi su avto z nasprotne strani bi pa lahko prehtel kolesarja verjetno brez a bi se mu ti umuikal.
p.s. samo predvidevam ker ceste ne poznam in nevem kok je siroka...

lej če je kolesar ki se zna umaknit in ne paničari v taki situaciji gre, zadnič sem pa vidu je pa edn tko naredu ko se je punca in njen oče peljala s kolesom čist po robu, punca se je vstrašla in je spustla balanco, malo je manjkalo da je ni nabasal na haubo...

drugače pa, evo spet črna kronika..

V prometni nesreči umrl kolesar

Do nesreče je prišlo, ko je 53-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ljubljane zaradi vožnje po levi strani vozišča in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zaenkrat še neznanega kolesarja. Ta je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-prometni-nesreci-umrl-kolesar/211231

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To sep 01, 2009 8:16 am

Vsak kdaj nardi kako manjšo bedarijo na cesti, tko da noben ni angelček. Mi pa gre na živce prepotentnost in namerno ogrožanje drugih ljudi. Ravno zaradi podobnega, sem imel prometno nesrečo, povzročitelj pa je pobegnil (čeprav so ga kasneje dobili).

Tud sam sem že doživel pijanega voznika, ki je vijugal z leve na desno čez celotno cestišče. V takem primeru ni slabo poklicat in javit.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To sep 01, 2009 9:25 am

Daj daj o kolesarjih bi se tudi dalo razglabljat v nedogled... kako pravico se imajo vozit po cesti zraven pa prazna 2 mestra široka kolesarska steza! Narimer vsak dan iz kamnice proti bresternici imamo takih pacijentov ogromno... Halo. Če ga zgaziš kaj je pol? Ti si kriv ker si ga zgazil on pa ker ni uporabljal za njega predvidene poti v tem primeru kolesarske steze... največji pravki pa so mi itak ljudje ki se s kolesom vozijo po dravski dolini. Samomor.

Obstajao vsakojakih majstrov. Tudi vsak izmed nas lahko kdaj pomete pod svojim pragom pa bomo meli vse življenje kaj za delat. Nažalost. Policaji pa itak samo dnar iščejo čisto nič drugega. V selnici nabijojo tablo 50 pol pa vsak dan celi dan tam stojijo po 12 ur... Vozim se po tej cesti 10 let pa nisem videl table ko so neko 24 ur pumpo tam naredili... Peljal sem se 63 km/h namesto 50... seveda sem drastično ogrožal promet in vse okoli sebe... kaj češ...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To sep 01, 2009 10:17 am

Potrebuješ močan avto, da te nobeden ne prehiti. Tudi če ima neumne ideje, jih v ogledalu vidiš in ga pravočasno zapreš. Vsaj jaz spremljam dogajanje ves čas pred sabo in za sabo, to mi je ostalo od motorje za preživetje. Sicer nas pa Žlender uči, hitrost povzroča impotenco, impotentni že itak počasi vozijo in niso toliko nevarni. Nam jemljete težke denarje za kubike in konje, potem pa tega ne smemo konzumirati, nevoščljivci bi pa še policijo ščuval, katere ideje?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel To sep 01, 2009 11:02 am

joztom je napisal/-a:Nam jemljete težke denarje za kubike in konje, potem pa tega ne smemo konzumirati, nevoščljivci bi pa še policijo ščuval, katere ideje?

Naslov teme je "obveščanje policije o debilih na cesti ?". Iz tvoje trditve se da sklepat, da se imaš sam sebe za debila.

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll To sep 01, 2009 11:07 am

kolesar je napisal/-a:sem že doživel podobno večkrat (only in slovenia),...

Jaz sem bil pa letos na dopustu v Bolgariji in proti tem kar sem videl tam so naši največji 'bedniki' pravi angelčki.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 11:20 am

GodOfAll je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:sem že doživel podobno večkrat (only in slovenia),...

Jaz sem bil pa letos na dopustu v Bolgariji in proti tem kar sem videl tam so naši največji 'bedniki' pravi angelčki.

v švici, avstriji je veliko bolj umirjena situacija na cestah...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To sep 01, 2009 3:33 pm

Vsak naj zase briga ... žalostno da taka miselnost prevladuje na forumu. "Sliči" mi na primer prometne nesreče in se vozniki mirno vozijo mimo ne da bi ponesrečencem pomagali ali vsaj zavarovali kraj nesreče - se pač brigajo zase.

Poznam primer, ko je nekdo šel v Avstralijo obiskat strica in tam vozil "po domače", večinoma se ni držal omejitev in podobne fore. Prav kmalu ga je dohitela patrulja, ustavila in opozorila, da če bo tako nadaljeval, mu grozi huda kazen in začasni zaseg vozila. Policist mu je tudi namignil, da so ga ustavili ker so dobili v kratkem času veliko prijav na njegov račun.

Ni kaj, balkanci smo in balkanci bomo, vsaj kar se tiče vozniške kulture. Nekaj kar drugod sproži val zgražanja je pri nas popolnoma dopustno in vsakdanje.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To sep 01, 2009 4:09 pm

joztom je napisal/-a:Potrebuješ močan avto, da te nobeden ne prehiti. Tudi če ima neumne ideje, jih v ogledalu vidiš in ga pravočasno zapreš. Vsaj jaz spremljam dogajanje ves čas pred sabo in za sabo, to mi je ostalo od motorje za preživetje. Sicer nas pa Žlender uči, hitrost povzroča impotenco, impotentni že itak počasi vozijo in niso toliko nevarni. Nam jemljete težke denarje za kubike in konje, potem pa tega ne smemo konzumirati, nevoščljivci bi pa še policijo ščuval, katere ideje?

a morm sploh kej napisat al je samoumevno, kaj si mislm o teb ? :shock:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To sep 01, 2009 4:26 pm

c.o.b. je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Potrebuješ močan avto, da te nobeden ne prehiti. Tudi če ima neumne ideje, jih v ogledalu vidiš in ga pravočasno zapreš. Vsaj jaz spremljam dogajanje ves čas pred sabo in za sabo, to mi je ostalo od motorje za preživetje. Sicer nas pa Žlender uči, hitrost povzroča impotenco, impotentni že itak počasi vozijo in niso toliko nevarni. Nam jemljete težke denarje za kubike in konje, potem pa tega ne smemo konzumirati, nevoščljivci bi pa še policijo ščuval, katere ideje?

a morm sploh kej napisat al je samoumevno, kaj si mislm o teb ? :shock:

:lol:
Je pa res, da je bolje voziti močnejši avto še posebej ko prideš do idiotov
Slika Slika

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To sep 01, 2009 4:27 pm

Problem je v tem, da so ceste za vse iste, torej jih delimo z pacienti tipa abbe in njemu podobnimi, ki so jim prehitevanja čez polno in v škarje nekaj sprejemljivega. In da naj se ne sekiramo zaradi takih debilov, lahko reče samo nekdo, ki počne isto in misli, da če prehiti fotra, ki pelje 2 mulca domov iz šole, da je kralj ceste.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To sep 01, 2009 4:43 pm

Zato so pristojni organi! ne pa Policaj s.p. Dajte no kaj ga serjete... Se pravi se ti en ne dopade pa ga greš kuj pa kličeš pa ... Daj no...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 01, 2009 4:48 pm

xandrej je napisal/-a:Zato so pristojni organi! ne pa Policaj s.p. Dajte no kaj ga serjete... Se pravi se ti en ne dopade pa ga greš kuj pa kličeš pa ... Daj no...

Ne ne gre zato, da se ti nekdo ne dopade, ampak če vidiš, da je voznik orenk pod vplivom alkota in vijuga po cestah, potem lepo policijo pokličeš, da ga spravijo iz ceste.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 5:30 pm

nebivedu je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Zato so pristojni organi! ne pa Policaj s.p. Dajte no kaj ga serjete... Se pravi se ti en ne dopade pa ga greš kuj pa kličeš pa ... Daj no...

Ne ne gre zato, da se ti nekdo ne dopade, ampak če vidiš, da je voznik orenk pod vplivom alkota in vijuga po cestah, potem lepo policijo pokličeš, da ga spravijo iz ceste.

točno tako!

a je enim tak težko razumet da so policaji lahko kdaj koristni?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To sep 01, 2009 5:41 pm

Denimo da nekdo vozi kontra po AC. Kaj zdej bom Policaj s.p. če bom javil na 113 :?:

Situacija je dokaj analogna pijancu ali pa debilu za volanom, katerim očitno nekateri dajete potuho.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To sep 01, 2009 6:07 pm

Kolesarji? Včasih bi kakga z velikim veseljem podru(z avtom :P ). 5km/h pa po sredi ceste vozi, namesto po kolesarski. Sam se pol zresnim, ko pomislim, da bo avto pri kleparju par dni :sadd
Saj sem tudi sam kolesar, ampak kjer se le da, grem na kolesarsko.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To sep 01, 2009 8:12 pm

geronimo je napisal/-a:Problem je v tem, da so ceste za vse iste, torej jih delimo z pacienti tipa abbe in njemu podobnimi, ki so jim prehitevanja čez polno in v škarje nekaj sprejemljivega. In da naj se ne sekiramo zaradi takih debilov, lahko reče samo nekdo, ki počne isto in misli, da če prehiti fotra, ki pelje 2 mulca domov iz šole, da je kralj ceste.
ce je kle kdo d**** si to ti.povrh pa si se nepismen.nisem napisal da je to ok pa sprejemljivo.ampak policije pa nam klicau zarad tega.
sem pa preprican da ti i tebi podobni se verjetn igrate serife na cesti in nevm kaj se vse.jaz ne prehtevam za vsako ceno,sigurno ne prehtevam cez polno se manj pa cez dve polne al pa v ovinke pa nevem kje se vse.SE MAM PREVEC RAD.
vrjamem pa da si ti vzoren voznik,ki se vedno drzi omejitev oz raje 10 manj ker je bol varno.pa sm preprican da se drzis tudi vseh drugih cestnih predpisou.

Strokovnjak je napisal/-a:Denimo da nekdo vozi kontra po AC. Kaj zdej bom Policaj s.p. če bom javil na 113 :?:

Situacija je dokaj analogna pijancu ali pa debilu za volanom, katerim očitno nekateri dajete potuho.

mi se kle ocitno ne razumemo najbol.eni vse tlacte v isti kos pa to.
normalno da poklices policijo,ce vidis nesreco pa da jh se ni tm,pa ce kdo kj krade,pa ce kdo voz po nasprotni strani,pa ce je kdo res ornk pijan...to je pa ja logicno.
AMPAK DA BOM PA KLICAU POLICIJO ZA VSAK PREKRSEK KI GA BO KDO STORIL (KOT TO OCITNO POCNE GERONIMO,kr je pac uzoren drzavljan) JA HVALA LEPA.sj poj lah pa ceu dan samo klicem...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To sep 01, 2009 8:33 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Vsak naj zase briga ... žalostno da taka miselnost prevladuje na forumu. "Sliči" mi na primer prometne nesreče in se vozniki mirno vozijo mimo ne da bi ponesrečencem pomagali ali vsaj zavarovali kraj nesreče - se pač brigajo zase.

Poznam primer, ko je nekdo šel v Avstralijo obiskat strica in tam vozil "po domače", večinoma se ni držal omejitev in podobne fore. Prav kmalu ga je dohitela patrulja, ustavila in opozorila, da če bo tako nadaljeval, mu grozi huda kazen in začasni zaseg vozila. Policist mu je tudi namignil, da so ga ustavili ker so dobili v kratkem času veliko prijav na njegov račun.

Ni kaj, balkanci smo in balkanci bomo, vsaj kar se tiče vozniške kulture. Nekaj kar drugod sproži val zgražanja je pri nas popolnoma dopustno in vsakdanje.

Pol pa tale tip zgleda ni bil v avstraliji vsaj v kakšnem Sidneyu ali kakšnem večjem mestu ne.

Najbolj smešno mi je kako pišete kak je v avstriji/švici dosti bolj umirjenom, kak se v avstraliji držijo omejitev. Bemo mast zapelte se samo čez mejo prek do gradza/celovca pa se usedite v kafano ob cesti pa poglejte ZAKAJ laufa.... :
Zelena luč: ljudje TAKOJ speljejo in POSPEŠIJO do omejitve.
oranžna luč, stisnejo sklopko ocenijo razdaljo.
rdeča luč: ljudje se USTAVIJO

kolesarji se vozijo OB cesti. če kolesar nakaže smer, mu da avtomobilist PREDNOST, da se v križišču razvrsti.

Dokler pa bo pri nas laufa vse tak kavbojsko kot je.... pa bom jaz še vedno prehiteval kjer bo le možno (pardon... zarad starih dedejov pa se ne bom 40 vozil na 90 omejitve) in zarad kavbojske kulture na cesti se BOM pred križiščem vozil z kolesom - specialko po sredini pasa pa maker 3km/h. Ker je mišljenje/inteligenca pri nas tako hudo visoko, da se zavedam da če bom pred križiščem z roko nakazal smer, me bo prvo budalo zarezalo z špeglom al pa mi pol roke odneslo s terencom... samo da ja nebo kolesar pred njim.

Kot kolesar razumem nekje polovico kolesarjev in kot voznik vozila razumem polovico šoferjev. Ostali so pač budale in bojo budale ostali.

lp, Aleš.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 2 gostov