Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vam domače ali druge živali delajo škodo na parkiranem vozilu?

Da.
35
40%
Ne.
53
60%

Skupaj glasov : 88

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To sep 01, 2009 8:55 pm

Jz sem ga že povozu enkrat tko..da je spal u mašini in je padu ven med vožnjo, kaj če pride kje med jermena ..biznis pravi..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Aleksman71
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleksman71 To sep 01, 2009 9:05 pm

Izgleda,da je enim najlaže ubit nedolžno žival , pa vmes še pretepst žensko in otroke.Ko je pa treba pokazati ,da so pa moški,pa "rep" med noge.Pri nas velja rek ,kakršen do živali ,takšen do ljudi..

Kot so že povedal,poper pomaga.Da ga ne odpihne,pa se ga lahko zmeša z alkoholom in namaže.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr sep 02, 2009 12:10 am

Vsi rinete v obe skrajnosti - ali ubit, ali pa pustit da dela kar če. Raje se poslužujte srednjih poti. Strinjam se da živali ni treba ubit, je pa treba poračunat. Parkrat ko ga vidiš zraven avta ga zmerno brcneš v rit in pospremiš z dretjem pa se bo bal vrnit. Na srečo jaz nimam problemov z živalmi in se tega še nisem poslužil, čeprav sem proti mučenju in pobijanju živali bi ga od početja odvrnil z najcenejšo in najefektivnejšo metodo.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 8:29 am

Mačku daj deko na avto pa ga nebo praskal, pa še raje bo počakal pa odgnal kakšno podlasico. Resen nasvet!

Sicer pa povprašaj v kakšni trgovini za male živali pa mogoče oni vedo kako na human način rešit problem.

Google tudi pomaga ;)
http://www.google.si/search?q=odganjanj ... S:official

Cat it proizvode prodajajo tukaj (slika na prvi strani)
http://www.zootic.si/index.php?option=c ... Itemid=640

Vprašaj če se še dobi.
Zadnjič spremenil Pero, dne Sr sep 02, 2009 9:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr sep 02, 2009 10:00 am

fare je napisal/-a:Če pa so živali zelo vztrajne jih pač zastrupiš. Vzameš kak košček mesa, noter nabašeš strup za podgane in adijo kosmatinci!

To je pa najbolj kruta smrt, ker žival ne pobere takoj, so nam enkrat tako zastrupil mačko in je blo živa groza gledat to umirat. Pa to je blo še daleč nazaj ko so bili veterinarji samo za živino.
Mačko vzgajat? Sem sprobal, ne gre.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 10:59 am

Tele s poprom se mi zdijo še najbolj humane, ali pa kak solzilec, da si žival za večne čase zapomne, brez trajnih posledic, ni pa treba lih pobijat pa mučit pa nevemkaj...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Sr sep 02, 2009 11:07 am

najbolje, da si avto v dnevni parkiras, ali pa se bolje, zapelji ga v posteljo namesto najdrazje. zvecer poljubis in stisnes k sebi. hladen bo le takrat ko bos to ti zelel, pa tudi tistih dni z raznimi PMSi ne bo imel. macke za cohat in kune za okoli vratu pa najdrazji pustis. voila. :D

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 11:10 am

Strup za glodalce ponavadi mesojede živali ne pojejo (zelo redko). Sem imel eno mačko ki je malo čudno umrla, pa sem jo kasneje nesel k veterinarjem, pa so mi razložili kako deluje strup za glodalce: umirajo počasi zaradi notranjih krvavitev (več dni, morda tudi tednov). K sreči moje mačke ni bilo domov samo eno uro (če je bila to sploh kakšna sreča)

Uporaben je samo v zaprtih prostorih, pa upat da ne pride novo leglo golazni. Zunaj bodo tako ali tako prišle nove živali. Škoda se sploh matrat s tem.

Po novem se pa mučenje živali lahko kaznuje dosti bolj kot doslej.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr sep 02, 2009 11:15 am

obcasnigledalec je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Če pa so živali zelo vztrajne jih pač zastrupiš. Vzameš kak košček mesa, noter nabašeš strup za podgane in adijo kosmatinci!

To je pa najbolj kruta smrt, ker žival ne pobere takoj, so nam enkrat tako zastrupil mačko in je blo živa groza gledat to umirat. Pa to je blo še daleč nazaj ko so bili veterinarji samo za živino.
Mačko vzgajat? Sem sprobal, ne gre.

Pa to ni največji problem. Kaj če kaka deca vtakne nastavljen strup v usta??? Ali pa vsaj naključno kakšna druga xx neproblematična žival pa se zve, kdo je nastavil...

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr sep 02, 2009 12:03 pm

vi niste normalni, navežite se vi na neko žival potem vam jo pa nekdo zastrupi...lepo vas prosim...

drugače pa mačko vzgajat? se da...jih mam 6 doma, kot v vojski so posortirani :) resno
še ena fora je če vidte mačka ležat gor je tut fajn ajmer ( vedro ) vode in ga zalit tut funkcionira...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr sep 02, 2009 12:31 pm

rumena ibiza je napisal/-a:še ena fora je če vidte mačka ležat gor je tut fajn ajmer ( vedro ) vode in ga zalit tut funkcionira...

Super ideja...! :roll:

Da bo ja zagrabla z kremplji kolko gre pa gasa. Mačk se iz avta NE sme strašit..!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 12:48 pm

Z vodo ga res ne polivat ker ti bo resno spraskal avto!

Predvidevam da gre že takoj dol ko te vidi, parkat še zaploskaj da se bo malo ustrašil. Če boš ustrajen ga bo minilo. Mačka s tem neboš poškodoval, mu bo pa brez veze hodit na tvoj avto.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 12:49 pm

rumena ibiza je napisal/-a:
drugače pa mačko vzgajat? se da...jih mam 6 doma, kot v vojski so posortirani :)

še ena fora je če vidte mačka ležat gor je tut fajn ajmer ( vedro ) vode in ga zalit tut funkcionira...

Valjda ko se te pa bojijo da jih boš polil :P

Joke!

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr sep 02, 2009 1:03 pm

jst k sm to prakticirala je mačk ostal čist šokiran na strehi nč jasno, pa mu še ni blo dovolj pa še enkrat potem je pa počas odkorakal dol z avta...
ja en red mora bit... :-P

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr sep 02, 2009 1:32 pm

Resnično me preseneča, da vam je tako hudo, če vam maček malo popraska avto. Mislim, da pretiravate. A ste res tako obsedeni s plehom, da bi nekateri kar pobijali in zastrupljali zaradi majhne praskice, ki se je sploh ne vidi? Pravo škodo na avtu so meni naredili samo butasti dvonožci, ki ne znajo parkirati. Kaj bi jih moral postreliti?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 02, 2009 2:11 pm

cruiser1 je napisal/-a:Resnično me preseneča, da vam je tako hudo, če vam maček malo popraska avto. Mislim, da pretiravate. A ste res tako obsedeni s plehom, da bi nekateri kar pobijali in zastrupljali zaradi majhne praskice, ki se je sploh ne vidi? Pravo škodo na avtu so meni naredili samo butasti dvonožci, ki ne znajo parkirati. Kaj bi jih moral postreliti?

Nekateri cenimo to kar imamo in nam ni vseeno če nam TUJE glupe mačke skačejo po avtu in delajo praske ter ga umažejo z tacami. Ko si boš kupo kakšen bolj novi avto boš tudi sam ga malo bolj ceno in ti nebo vseeno če ti bo tuja stvar delal škodo na tvoji stvari za katero nisi na cesti pobral denarja.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 2:44 pm

Ne se preveč sekirat na fotrovem avtu je maček spal leta in leta, pa je naredil par prask pa se kupec sploh ni obremenjeval s tem ker je videl da bo kupil dobr vzdrževan avto. Tudi na čisto novem spet spi. Pa tudi na mojem občasno spi.

Uglavnem, ne preveč zgubljat živce za avte, se ne splača so tudi bolj pomembne stvari od tega

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Medicius Sr sep 02, 2009 2:55 pm

Hvala za odgovore.
Sem danes kupil gel, ki odganja pse in mačke ter ga namazal na nevidne dele avtomobila. Med pregledom motorja sem pa opazil, da se tudi veselo sprehajajo pod havbo, kar razkrivajo blatne tačke. Ja, če ne bo šlo z lepega s odganjalskimi sredstvi, pa bo šlo z grdega. :evil: Bom pa še popopral za vsak slučaj.
Življenje je zastavljanje ciljev. Kdor jih nima, ne živi.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr sep 02, 2009 3:10 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Nekateri cenimo to kar imamo in nam ni vseeno če nam TUJE glupe mačke skačejo po avtu in delajo praske ter ga umažejo z tacami. Ko si boš kupo kakšen bolj novi avto boš tudi sam ga malo bolj ceno in ti nebo vseeno če ti bo tuja stvar delal škodo na tvoji stvari za katero nisi na cesti pobral denarja.

Nič ni narobe, če ceniš kar imaš. Tudi jaz cenim svoje stvari in verjetno je nakup mojega avtomobila zame prav tako velik finančni zalogaj, kot za tebe nakup novega avtomobila. Zato to nima veze koliko je kdo plačal za avto.
Kaj pa psi, ki ščijejo po feltnah? To dva sosedova cucka pri nas kar pogosto počneta. Pa dostikrat še komu uide pes pa potem ščije po vseh avtomobilih in serje po MOJI zemlji. Najbolje, da jih zastrupim! Kajne? Dej zamislite se mal nad sabo :roll:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 3:12 pm

Še en nasvet od lastnika mačkov. Mački označujejo (nekastrirani z uriniranjem, kastrirani se pa samo z glavo drgnejo) in označijo svoje teritorije in imajo dobro razvit vonj.

Priporočam ti da okoli celega avta (pod pragovi in odbijači in koloteki) spodaj namažeš. To bodo sigurno zavohali.

Pa previdno probaj na manj vidnem delu da nebo kaj trajno poškodovalo lak ali plastiko. Bo še več škode kot par mačjih tac na avtu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov