Debate, ki niso vezane na ostala področja...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če sep 03, 2009 6:36 pm

savinjčan, pokomentiraj ta smeh.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če sep 03, 2009 8:28 pm

KiNOS je napisal/-a:Pa da nebo samo nemc, recimo kakšen bmw,m-optic se zna tut fajn pelat..pa kaka honda civic vti, pa neboš verjel alfa 145 :)) to se noooro drži..

Glede alfe 145 (2.0) lahko povem, da ima zadnji konec čisto v kurcu. Drugače so pa taki komentarji tuki da te dol vrže

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če sep 03, 2009 10:17 pm

PiWPiW je napisal/-a:ne ne, focus ima podvozje od volvota in ne obratno.
drugače starejši focusi so sloveli kot avti z odličnim podvozjem. kašni so ti novi ne vem, verjamem pa da niso slabi. golf 5 je dober dokler ti zadek ne odfu** v kakšno drevo. potem boste spremenili vsi mnenje. A3 zakon. katerikoli, zakon. za bemfo 1 pa skoraj upam trdit da ima najboljše podvozje v svojem rangu. probal sm vse živo, sam pri bemfi sem zares občutil dirkaško dušo. (govorim o podvozju). opel astra zna precej lepo držat. novi civic pa je prepočasen da bi lahko ugotovil kakšno podvozje ima. glede na to da je zadaj kamjon bi rekel bolj smeti. leon je dober dokler ne probaš boljšega.

Na torzijo ma :) podn od podna..

Zatipku sem se"da nebo samo nemc,recimo BMW...<-" :roll: Verjetno je to zmotilo koga..sicer pa že urejeno.

Glede Alfe..kolkor sem mel moznost probat 1.6TS..je dobr šlo čez ovinke..za 2.0 bi pa pomoje že rabu predelave podvozja,da bi blo konkurenčno motorju :lol: ?
Zadnjič spremenil KiNOS, dne Če sep 03, 2009 10:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 03, 2009 10:21 pm

ma vsi avti k majo zadj poltogo premo se drzijo za en falus.moje mnenje
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Če sep 03, 2009 10:22 pm

Golf 2 gti, izredno uravnotežen avto, najboljše kar sem do sedaj vozil (ene 15 različnih avtov, res da po večini bolj starejše in ne prav dobre).

Drugače pa sem na hyundaju stršal amortizerje in dal H&R vzmeti gor pa ni to to (je pa mnogo bolje kot prej).
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Pe sep 04, 2009 5:41 am

Saj bo šla ta moja izjava marsikomu v nos toda, ker sem imel vse te avtomobile pri hiši si to upam trditi.
Nissan micra se lepše drži pri tleh kot clio in celo peugeot 307. Razlika je ogromna, toda nissana zafrkavajo samo kolesa, podvozje je pa kot pri gokardu. Temu sem se sam čudil, ko sem preskakoval in nissana na 307 in nazaj. Peugeot pa kot na ringelšpilu... Odkar imam pa focusa... problem bo čez par let, ko bom kupoval avtomobil in ne bom mogel presedlati na kakšnega, ki se vozi kot v lunaparku... Se pravi, da bo avtomobil moral biti dražji.
:cry:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 04, 2009 11:04 am

Logičen korak naprej je BMW 3, AR159 ali Lexus IS al kaj je un tamau...se pa strinjam:
Ignorance is bliss. :?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 04, 2009 11:27 am

Dejte rajši brat reviewe revij.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 04, 2009 12:16 pm

Ja, sploh slovenskih, aneda... :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe sep 04, 2009 1:31 pm

Blinder je napisal/-a:Dejte rajši brat reviewe revij.

A se ti začnem smejat takoj ali čez pol ure?

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe sep 04, 2009 2:16 pm

graal je napisal/-a:

lp, Aleš.

Vejo več novinarji, ki so vozli dosti avtov, kot tle amaterski uporabniki, ki so vozli vsak po 5 avtov v lajfu, pa šeto so jih meli 3-4 komade kupljene rabljene, karambolirane, z zj**** optiko in rokami....

Tista revija, ki jo jaz berem, ima med novinarji enga dirkača.. tip že ve ocenit, kateri avto se bolje obnaša in kateri slabše.. tej povprecni uporabniki na forumu pa nebi opazli razlike v obnašanju med viperjem in carrero4 :lol:

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Pe sep 04, 2009 2:42 pm

To verjento izključuje vse slovenske revije? Ker pri nas niso še nikoli nobenega avta odkrito ocenili, več ali manj vsi članki zgledajo kot plačana reklama.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Pe sep 04, 2009 2:46 pm

Ko berem teste v Slo revijah, kot so Motorevija in Avtomagazin, mi pride kar slabo. Dva različna avtomobila istočasno testirana(na isti strani revije, ne na cesti) pa oba z dobrimi voznimi lastnostmi in lego na cesti. Sam sem vozil oba, toda razlika je ogromna. Konkretno novi ford mondeo in peugeot 407.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe sep 04, 2009 3:56 pm

abbe je napisal/-a:ma vsi avti k majo zadj poltogo premo se drzijo za en falus.moje mnenje

Jah no clio sport nima glih problemov z lego :D
Pri fwd avtih, zadnja prema nima ravno takega pomena kot nam hočejo "prodati" nekatere firme.
Kdor spremlja rally in ghd ve kako so nastavljeni fwd avti. Zadaj trdo da se avto ne nagiba, spredaj mehkeje, da se obe gumi čimbolje oprijemata podlage, zato pa grejo vsi po treh kolesih v ovinek.

Res je da ima multilink in ostale rešitve posamičnega obešenja nekaj prednosti, sploh pri sami vožnji po slabih cestah je požiranje neravnin boljše in kolesa lepše sledijo cestišču.
Realno pa to normalni uporabniki komaj opazijo.

Pa glede smeha o alfi 145, za letnico nastanka podvozja je le to izredno dobro, konkurenca pa se je večinoma vozila takrat na togih, poltogih premah...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe sep 04, 2009 8:17 pm

Blinder je napisal/-a:
graal je napisal/-a:

lp, Aleš.

Vejo več novinarji, ki so vozli dosti avtov, kot tle amaterski uporabniki, ki so vozli vsak po 5 avtov v lajfu, pa šeto so jih meli 3-4 komade kupljene rabljene, karambolirane, z zj**** optiko in rokami....

Tista revija, ki jo jaz berem, ima med novinarji enga dirkača.. tip že ve ocenit, kateri avto se bolje obnaša in kateri slabše.. tej povprecni uporabniki na forumu pa nebi opazli razlike v obnašanju med viperjem in carrero4 :lol:

No pol pa mi prosim povej katera je ta revija, ker če je res kar govoriš jo zagotovo kdaj pa kdaj kupim tudi sam.
Sicer pa je tako, da tudi vsi uporabniki tu gor ne kupujejo skoz rabljenih avtomobilov in na splošno niso amaterji.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe sep 04, 2009 8:49 pm

graal je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
graal je napisal/-a:

lp, Aleš.

No pol pa mi prosim povej katera je ta revija, ker če je res kar govoriš jo zagotovo kdaj pa kdaj kupim tudi sam.
Sicer pa je tako, da tudi vsi uporabniki tu gor ne kupujejo skoz rabljenih avtomobilov in na splošno niso amaterji.

lp, Aleš.

Italjanska "auto" :) Se spomnem testa, ko so ene 8 al 10 GT-jev testirali v mugellotu, pa za vsakega so kaj napisali. Za xsaro, da je hitra v ovinkih, ampak tezka za vozit in da precej sili v oversteer. Za 306 gti, da ima trdo podvozje, je pa najboljši čas na krogu dosegel 306... vozil pa je tip, ki dirka v nekem italjanskem prvenstvu, tko da pozna dobro obnašanje avtov...
Ja no ostali testi avtov, sploh Ne primerjalni, nevem kolko so dobri..

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW So sep 05, 2009 7:26 pm

306 S16 se drži precej dobro. pa za 106 pravijo tudi sam meni ni ql. 407 in novejši pežoji so pa v falusu. lahko primerjam z ševroleti.
clio če ima narejeno podvozje je precej hiter.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So sep 05, 2009 7:32 pm

PiWPiW je napisal/-a:306 S16 se drži precej dobro. pa za 106 pravijo tudi sam meni ni ql. 407 in novejši pežoji so pa v falusu. lahko primerjam z ševroleti.
clio če ima narejeno podvozje je precej hiter.

:bonk :bonk :bonk

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton So sep 05, 2009 8:40 pm

Večina japoncev do letnika 2002 je imela od zadaj multilink podvozje. Zato je pri corolli e 11 dosti boljši občutek skozi ovinke kot pri e 12, opel astri škodi octaviji. Drugi, ki sem jih vozil mi niso ostali tako v spominu. Verjetno jih nisem vozil v zimskem času.

Pol lege na cesti so pa itak gume.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So sep 05, 2009 11:50 pm

Prvi fokusi ki so prišli na naše ceste 99ega so bili v primerjavi z koonkurenti (če primerjamo lego na cesti) svetlobna leta naprej.

Če danes primerjam fokusa 1 in stilota, ki ga trenutno največ vozim, pa se mi zdi da ima slednji še boljšo lego na cesti. Moj karavan je z originalnimi 17 col platišči in pnevmatikami b potenza 215/45 prav prilepljen na cesto. Nasprotno pa imam v ženinem seniku 05 občutek kot da vozim katrco...Renoji so očitno še vedno (pre)mehki...
Lep dan!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov