Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe sep 04, 2009 4:15 pm

Tiste, ki z namenom ne tankajo na Petrolu, jih nobena marketinška finta ne bo več zvabila nazaj. Tudi ko je prišel ven Prima Diesel, so ga opisovali kot oh in sploh ...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe sep 04, 2009 6:38 pm

Ali so komu dali reklamno majico.

Meni ne. :cry:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe sep 04, 2009 7:21 pm

bass je napisal/-a:Edino gorivo vredno omembe kar se tiče čistosti, oktanov itd. je Shell V-power.
Skoraj prozorno, vonj po alkoholnih ozr. acetonskih hlapih. Mirnejši tek motorja, večja odzivnost, več navora in moči...neverjetna razlika je.
Samo cena je pa tudi top.
Slika

Reklamirajo ga kot gorivo za Ferrarije in moram reči, da se popolnoma strinjam.

Tele razne ultiprimadriske pa pozabte.

Saj vemo kašna je razlika med merkator dobrovolčkom in pravim cvičkom, ki se ga kupi v pravi dolenjski zidanci, pri kakem starem atu.
Taka mešanca obstaja tudi pri gorivih in kjer je ovc veliko se dela na zaslužku in ne na kakovosti.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe sep 04, 2009 11:31 pm

Se še nihče ni spomnil motorja na mizo (dobesedno) in sprobati? Tisto od PopTV ko tankajo pa naredijo "enako pot 200Km" je seveda neumnost.

Bo treba probati enkrat na Petrolu, samo večinoma je vse skupaj samo psihološki efekt. Ta njihov standard še vedno ne pomeni, da ne more biti vode v dizlu? Načeloma je to odvisno od tega kje hranijo in s čim transportirajo gorivo, ne pa od tega kakšno je le-to.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Pe sep 04, 2009 11:35 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:zakaj pa 98 ni ultimax, bi šu mogoče večkrat tankat na patrol

bo tudi 98 kmalu izboljšan...

majce promocijske imamo prodajalci, bele. tko, da jih ne talajo okrog za darila...še mi smo jih komaj dobil...
glede izboljšave pa pustite se presenetiti, itak bo pa tko kot je povsod, enim bo pasal enim ne bo pasal...
ne vem, če je res upadla prodaja goriva tko drastično, pač pa se gre za to, ker ima konkurenca tut ( sicer že nekaj časa ) novo gorivo.ne mormo zaostajat! :)

še to o vodi, dovoljena količina v podzemnem rezervarju je 4mm vode...rezervar je paaa faaaaaaaaaaajn velik..cisterna pride z plombo ( se pravi ne more nihče nič ), če pa kaj čarajo kje drugje pa ne vemo...
ne zagovarjam jih, se zgodi, da kdo reklamira gorivo, ker ma vso pravico, tko kot nekdo reklamirat mobitel al pa pulover...ne zagovarjam pa to, da se ne čistijo podzemni rezervarji in to je krivo za reklamacije...
tko pač je...

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 So sep 05, 2009 12:08 am

No saj v večjih Petrolih ni težav, pri našem Petrolu na Izlakah pa je tega preveč, da bi bilo samo naključje. Že preveč uničenih naftnih pump pri dizlu.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So sep 05, 2009 6:31 am

rumena ibiza je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:zakaj pa 98 ni ultimax, bi šu mogoče večkrat tankat na patrol

bo tudi 98 kmalu izboljšan...

majce promocijske imamo prodajalci, bele. tko, da jih ne talajo okrog za darila...še mi smo jih komaj dobil...
glede izboljšave pa pustite se presenetiti, itak bo pa tko kot je povsod, enim bo pasal enim ne bo pasal...
ne vem, če je res upadla prodaja goriva tko drastično, pač pa se gre za to, ker ima konkurenca tut ( sicer že nekaj časa ) novo gorivo.ne mormo zaostajat! :)

še to o vodi, dovoljena količina v podzemnem rezervarju je 4mm vode...rezervar je paaa faaaaaaaaaaajn velik..cisterna pride z plombo ( se pravi ne more nihče nič ), če pa kaj čarajo kje drugje pa ne vemo...
ne zagovarjam jih, se zgodi, da kdo reklamira gorivo, ker ma vso pravico, tko kot nekdo reklamirat mobitel al pa pulover...ne zagovarjam pa to, da se ne čistijo podzemni rezervarji in to je krivo za reklamacije...
tko pač je...
Kot študent sem delal 1 leto(4 x po 3 mesece) na Petrolu na znameniti Tržaški 36 v MB. Kaj lopovščine sem tam videl strani prodajalcev že lahko meji na legendo! Ultimax sem res na polno tankal v Hočah iz radovednosti kaj se pa tiče ostalega pa niti bobi palčk več ne kupim tam. Pa verjetno je vseh pumpah v Slo enako.lp.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So sep 05, 2009 7:04 am

fare, povej direktno kaj si videl.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So sep 05, 2009 8:02 am

svetilnik je napisal/-a:fare, povej direktno kaj si videl.
PM.lp.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak So sep 05, 2009 9:23 am

Fare,tudi mene zanima.
LP

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So sep 05, 2009 9:46 am

marjan novak je napisal/-a:Fare,tudi mene zanima.
LP
Pm.lp.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So sep 05, 2009 9:59 am

dej še meni pošlji PM, ker bi rad vdel o čem se gre. poznam namreč enega petrolovca, ki mi je pred kratkim govoril kako so oni oh in sploh pošlihtani....
litr bencina, litr olja ;)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So sep 05, 2009 11:43 am

še men, da dam oči na peclje :lol:

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan So sep 05, 2009 12:14 pm

fare je napisal/-a:
marjan novak je napisal/-a:Fare,tudi mene zanima.
LP
Pm.lp.

še lahko meni prosim?doskrat tankam tam

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So sep 05, 2009 1:06 pm

No pa kar direkt napišem se pa tudi opravičujem morebitnim poštenenjakom ki so tam zaposleni in si kuh služijo na pošten način. Jaz osebno sem bil šokiran nad tem!
Nprimer: nalivanje Proton olja v Castrolove plastenke ter podtikanje le tega naivnim strankam, podobna stvar se je počela pri menjavi olja oz. črpanje ven na mašino in ponujanje "ustreznega" olja(sam sem na skrivaj strankam odsvetoval kakršenkoli tak postopek tam), mešanje in preprodajanje Vitrexa z vsebino stelexa(poceni čistilo za steklo) spet naivnim strankam, da ne govorim o tem kako se dela v pralnici in o tem da se v mašine za pranje večinoma dajo namesto kvalitetnega šampona skoraj da navadno tekoče milo, preprodaja(pred novim zakonom) alkohola in cigaretov pijanim od sobotah zvečer. To so le malenkosti in s tem so do kakega € več prišli le prodajalci. Kaj pa delajo šefi pa si po moje niti misliti ne moremo! Glede goriva pa sem tudi prepričan da ga kaj lomijo samo temu nikoli nisem bil priča. Upam da so dandanes stvari boljše? lp.

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan So sep 05, 2009 1:26 pm

no lahko potrdim da so zadeve boljše, sam sem že namreč 1 leto tam kot študent v avtopralnici, in v tem letu nisem opazil nikakršnega mešanja vitrexa, prelivanja olja, dajanja navadnega mila v mašino za pralnico, vsaj v moji prisotnosti!ampak glede na to da si napisal za stari zakon gledea alkohola predvidevam da si bil tam 7 let nazaj. takrat pa verjamem da so se take stvar počele. zdaj se mi zdi da je preveč teh anonimnih obiskov ter ocenjevalcev da bi si lahko kaj takega privoščili. tudi šef se je malo zbrihtal in pazi na vsako malenkost da ni kaj narobe, ker tudi mislim da pri upadu prometa si kake pi*darije ne morejo privoščiti. kar se pa menjave olja tiče...to je pa razred zase. ampak s tem ne mislim da se nebi delalo tako kot se more, se tudi nalilo takšno olje noter kakšno stranka kupi/zahteva, ampak mislim s tem to da je to potrata časa in novega olja!ampak ok...če folk če takšno menjavo smo tam da to naredimo.

je pa tut res da se je v 7h letih mislim da kar spremenil delavski kader, in s tem tut verjamem da so se zadeve poboljšale.

lp, slatncan

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So sep 05, 2009 1:31 pm

slatncan je napisal/-a:no lahko potrdim da so zadeve boljše, sam sem že namreč 1 leto tam kot študent v avtopralnici, in v tem letu nisem opazil nikakršnega mešanja vitrexa, prelivanja olja, dajanja navadnega mila v mašino za pralnico, vsaj v moji prisotnosti!ampak glede na to da si napisal za stari zakon gledea alkohola predvidevam da si bil tam 7 let nazaj. takrat pa verjamem da so se take stvar počele. zdaj se mi zdi da je preveč teh anonimnih obiskov ter ocenjevalcev da bi si lahko kaj takega privoščili. tudi šef se je malo zbrihtal in pazi na vsako malenkost da ni kaj narobe, ker tudi mislim da pri upadu prometa si kake pi*darije ne morejo privoščiti. kar se pa menjave olja tiče...to je pa razred zase. ampak s tem ne mislim da se nebi delalo tako kot se more, se tudi nalilo takšno olje noter kakšno stranka kupi/zahteva, ampak mislim s tem to da je to potrata časa in novega olja!ampak ok...če folk če takšno menjavo smo tam da to naredimo.

je pa tut res da se je v 7h letih mislim da kar spremenil delavski kader, in s tem tut verjamem da so se zadeve poboljšale.

lp, slatncan
Ne 7 let ampak 12!

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan So sep 05, 2009 1:41 pm

no celo 12...takrat so bli drugi cajti za moje pojme :D sem tut slišal od sodelavcev kake stvari so se dogajale ki se danes niti pod razno ne morejo. razen prekomernega izkoriščanja študentov :P

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po sep 07, 2009 11:48 am

saj to je bilo povsod...a ne =), ne samo na bencinskih, o taksnih stvareh lahko govorimo za vse stroke...

no, po moje je pa takole...tankam vecino v mb, mislim da je najbolj pomebno skladiscenje bencina, toliko govora o dobri zasciti cistern, ki so na bencinskih...

sem pa opazil naslednje...OMV bezena (slab bencin, nevem cemu, naredim manj km), OMV, ki je na ptujski, ter pred miklavzom (se naredi vec km, prav tako je voznja konstantna), petrol trzaska, planet tus, selnica ob dravi (delam dobre km, avto mi gre povsod ok, dober vzig, tako hladen kot mrzel...nimam kaj rect), mam pa obcutek...da vedno ko sem tankal po dezju...so bili rezultati porazni na OMV bezena, petrol Ruše, lovrenc, sicer nevem kako so narejeni rezervarji, vendar so po moje premalo zasciteni...najraje tankam tam kjer je zelo velika pretocnost goriva...moje mnenje...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po sep 07, 2009 1:45 pm

dominic je napisal/-a:s... petrol trzaska, planet tus, selnica ob dravi (delam dobre km, avto mi gre povsod ok, dober vzig, tako hladen kot mrzel...nimam kaj rect), mam pa obcutek...da vedno ko sem tankal po dezju...so bili rezultati porazni na OMV bezena, petrol Ruše, lovrenc, sicer nevem kako so narejeni rezervarji, vendar so po moje premalo zasciteni...najraje tankam tam kjer je zelo velika pretocnost.

kako pa vžiga ko je ogret?

:lol: :lol:
Lep pozdrav :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov