Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To sep 29, 2009 10:31 pm

Vozne lastnosti so pri obeh odlične ampak pripombo pri AR imam nad prtljažnikom.
Pri 147 in 156 je zelo majhen, pri 156 SW (če temu lahko rečem karavan) je tudi majhen in nepraktičen/neuporaben.
V 159 nisem še sedel oz. jo vozil, ampak mi avto na slikah deluje utesnjen v notranjosti.
Odspredaj sklepam, da se še da normalno sedet, ampak odzadaj ne zgleda prostorno.
Tisti, ki ste vozili oz. sedeli v 159 napišite kako je z notranjostjo (prostornost).

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To sep 29, 2009 11:14 pm

Alfa 159 je novejši avto, torej je defintivno hrupno boljše izoliran. Je pa tudi res, da italjani radi naredijo avte tako, da se motor bolj sliši, kar je meni osebno všeč, čeprav pri 159ki niso več ubrali te smeri, ampak je prekleto dobro izolirana. Z 156ko jo je skoraj nemogoče primerjat, ker je 159ka svetlobna leta naprej.

Kar se pa tiče lege, Alfa je kraljica :):

http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

Sem pa vsekakor mnenja, da ta dva avta nisto primerljiva, saj je Alfa proti temu Fordu precej boljši avto in konec koncev tudi novejši, Ford je edino bolj prostoren, vse ostalo pa je v prid Alfi.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr sep 30, 2009 1:09 am

Jaz sem nad svojo 159 zelo navdušen 8)

Ja, je tiha - tam do 2500Rpm se motorja skoraj ne sliši na AC, če držiš hitrost. Notranjost je meni zakon, pelje se odlično. No, pa zelo subjektivno ocenjujem, ker sem si ta avto že dolgo želel :D

Kater motor pa gledaš pri 159? Jaz bom svojo 150HP 1,9 JTDm najbrž začel prodajati... želel bi si 2,4JTD (avto je težek!!), samo s to trenutno nimam težav in nočem tvegati - ja, gledam rabljeno.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Sr sep 30, 2009 7:24 am

Gledam 1.9 JTDm. Ja, vem, da je avto težak in bi blo krasno imeti 2.4, vendar sem že pri 1,9 nekako v precepu glede financ :oops: NI glih najcenejša, pa tudi zavarovanje pri 2.4 nanese par 100€ več... Najprej moram itak svojega sedanjega prodat, potem bom pa naprej razmišljal oz iskal.

A se ti zdi, da je 1,9 premalo? Ker vem in si tudi sam želim čim več moči in navora, samo eno so želje, drugo pa potrebe :D

Kako pa je s hrupnostjo vetra pri večjih hitrostih? Ker zvok motorja me ne moti in je (sploh baje pri Alfah) prijeten, hrup vetra pa mi gre na jetra :x Je glede tega avto OK?

Kaj pa imaš, limuzina ali sportwagona? Nekako se bolj nagibam k sportwagonu...(prostor, uporabnost prtljažnika, lepota :oops: )

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr sep 30, 2009 2:59 pm

Imam limuzino... Kaj vam je da je SW lepši? Limuzina je seveda lepša doooh :D
Prostornost spredaj je pa enaka, kot pri SW, samo zadaj in prtljažnik je večji.

Veter se dobro sliši tam pri 150Km/h in več, pri manj pa niti ne. Sploh nisem pozoren na to, me ne moti kaj preveč. Bom moral enkrat sprobati :) Motor ima (za dizelaša) zelo lep zvok, sploh ni traktorski.

1,9JTDm 150HP je OK, ni pa tako hiter kot sem želel... za povprečnega človeka je pa 150HP čisto dovolj... Samo manj od tega pa ne vzeti. No, saj če bom svojega res prodajal se lahko zmeniva za kakšno testno vožnjo... Pa še staro AR 145 JTD bo treba prodati :D

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr sep 30, 2009 3:03 pm

Imel 156 in mondeo mk3, lego je imela 156 definitivno boljšo, da bi bila pa bolj glasna pa nisem opazil. Je pa Mondeo NEPRIMERNO bolj prostoren, da o prtljažniku sploh ne izgubljamo besed, saj si pri SW le-ta sploh ne zasluži svojega imena. Udoben se mi je zdel mondeo bolj, vendar je imela 156 sport pack in je bila posledično za moj okus kar malo pretrda.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Sr sep 30, 2009 3:33 pm

Malo sem preletel teste na netu...kar nekaj jih kritizira slabše udobje na slabih cestah ( dejansko se vozim samo po takšnih :? :cry: ), da je bila to že slaba stran 156-ke in da tega pri 159-ki niso kaj dosti izboljšali... Me zanima, če je zadeva res tako huda ali gre bolj za preobčutljivost posameznikov :!:

Hvala vsem za odgovore :clapclap :tomidelej:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr sep 30, 2009 5:58 pm

2.4 mJet lepo pospešuje tudi od 170km/h naprej.

Pri TI opremi so zanimivi tudi sedeži - predvsem v opciji polno usnje. Uporabljen je vinil iz Benecke Kaliko, kar pripomore tudi k manjši natezni vrednosti in posledično manjšim zdrsom na sedežih.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr sep 30, 2009 9:58 pm

Kaj so zate slabe ceste? Čez 159 zaenkrat pritožb nimam. Vožnja je bolj udobna kot športna.

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Sr sep 30, 2009 11:28 pm

156 je po luknjah precej trsa od 159 vsaj po mojih izkusnjah. vozim se dost po slabih cestah in moram rect da me poleg srca boli se kaj drugega ko naletim na kaksne hujse luknje, je pa res da je blo preden sem dal gor nizkopresecne gume dost boljs. 159 se po teh istih luknjah pelje neprimerno bolj udobno, mondeo je pa nekje blizu 159 kar se udobja tice
AR 156 2,4 mJet

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 01, 2009 7:30 am

Tole se mi zdi pravzaprav ena čudna primerjava. Kot če bi spraševal a je boljši aktualni BMW serije 3 ali pa aktualna Octavia...

Kar se mene tiče, 159 zmaga na celi črti...

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Če okt 01, 2009 8:12 am

M je napisal/-a:Tole se mi zdi pravzaprav ena čudna primerjava. Kot če bi spraševal a je boljši aktualni BMW serije 3 ali pa aktualna Octavia...

Se strinjam, po svoje je res čudna primerjava...spet ne tako čudna, kot si jo dal ti za primer. Gre za isti avtomobilski razred (BMW 3 in Octavia ne spadata v isti razred ;) )

Primerjava pa me zanima, ker sta mi oba avta zanimiva za nakup - alfa je tudi meni vsekakor lepša in bolj zaželena, vendar so problem €€€ :oops:

Mondeo je zagotovo best buy kar se rabljenih avtov tiče :) in kolikor sem zasledil po forumih, ima odlične vozne lastnosti, nekje sem zasledil, celo najboljše med FWD. Oblikovno se seveda lahko skrije pred alfo.

Za primerjavo sem "prosil", ker sam žal nimam nobenega kolega, znanca, ipd... ki bi si lastil katerega od omenjenih avtov...da bi malo probal, povprašal za izkušnje, ipd...torej, oba avta sta mi "neznanka".

Sicer pa upam , da bo padla 159-ka :D (ko enkrat prodam svojega :oops: )

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 01, 2009 12:23 pm

Ni nujno, sploh če gledaš samo zunanje gabarite. Aktualna Octavija je v primerjavi z aktualno trojko:
- 5 cm daljša,
- 4 cm ožja,
- ima 100 večji prtljažnik....

Ok, res pa je, da ima tudi 20 cm krajšo medosno razdaljo in je skoraj 300 kg lažja... Ampak ko parkiraš enega poleg drugega je pa to to...

No, upoštevaj še, da ima Mondeo rad rjo (ne vem od katerega letnika dalje so to porihtali, če sploh), da bo Ford storil vse, kar je v njegovi moči, da tega ne bo popravil pod garancijo, pa tudo po zanesljivosti ni najbolj znan.

Se pa za vse to odkupi z NIZKO ceno in je po mojem glede na vloženi denar bolj racionalen nakup.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Če okt 01, 2009 12:42 pm

Ja, za rjo pod vrati vem in je baje serijska napaka...Popravijo pod garancijo, če imaš potrjeno servisno, vendar s teeeežkim srcem :roll: , baje radi komplicirajo...

Glede zanesljivosti vem, da ni najboljši, ni pa niti katastrofa...Sploh, ker me zanimajo letniki 05-06, ko je najbrž večina serijskih napak odstranjena (upam :? )

Alfe pa imajo slab sloves glede zanesljivosti še iz preteklosti, baje so to pri 159ki močno izboljšali, žal pa ne vem, koliko je to res oz koliko ima kaj serijskih napak... :?: Vem pa, da so JTD-ji eni najboljših na trgu :D

Saj, če bo vse po mojih željah, bo 159ka :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če okt 01, 2009 1:29 pm

fordi mk3 ne rjavijo več, problem prvih letnikov je bila v tesnilni masi, zato so tudi rjaveli. od začetka je ford še priznal napako in so lastnikom priznali komplet nova vrata, potem je problem postal tako razširjen da so se ga začeli izogibat. je pa tudi težava v lastnikih ki čakajo do zadnjega, da že cel spodnji konec vrat zgnije preden gredo na servis to pa je napaka. če se zadeva takoj sanira je strošek minimalen (100 eur) tako da ni take panike. kot pa že rečemo, mk3 ne rjavi več. ;)

razlaga prosim?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če okt 01, 2009 9:21 pm

Alfe pa imajo slab sloves glede zanesljivosti še iz preteklosti, baje so to pri 159ki močno izboljšali, žal pa ne vem, koliko je to res oz koliko ima kaj serijskih napak... Question Vem pa, da so JTD-ji eni najboljših na trgu Very Happy

Edina bolj resna težava je z volansko letvijo, očitno so vgrajevali takšne, ki bolj rade crknejo. Je pa notri isti model volanske letve kot pri nekaterih drugih avtomobilih znamk BMW in Audi, lahko poiščem v katerih modelih točno.
Kakšnih posebnih težav tudi s prejšnjimi modeli ni bilo, ampak če kupuješ rabljene pač tvegaš, sploh okvare turbine so pogoste pri rabljenih - je pač treba prilagoditi vožnjo turbini, ampak to je pri vseh avtomobilih. Imam drugega JTD in težav z motorjem še ni bilo, delam pa cca 35-40k Km na leto.

Pri moji je zaenkrat edina težava, da ropota pokrov od motorja (tista okrasna plastika) - parkrat ga daš gor pa dol pa se že tista guma malo zamakne in potem ropota. Bo treba zamenjati ko se mi bo dalo :D
Pa če rahlo zaviraš cvilijo zavore, tukaj pa rešitve še nisem našel...

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Pe okt 02, 2009 6:17 pm

Ja, za možne težave z volansko letvijo sem že slišal oz prebral, kar se pa pokrova motorja in podobnih malenkosti tiče, me pa ne skrbi, gre res za malenkosti, popravilo najbrž ni nek strošek...

Razen volanske letve pa nisem zasledil nekih tipičnih napak, ki bi se serijsko ponavljale... A je še kaj kritičnega :?:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So okt 03, 2009 3:57 pm

pelinkovec je napisal/-a:Mondeo je zagotovo best buy kar se rabljenih avtov tiče :) in kolikor sem zasledil po forumih, ima odlične vozne lastnosti, nekje sem zasledil, celo najboljše med FWD.

Na začetku 2. strani sem ti prilepil test voznih lastnosti (strokoven test seveda). Domnevam, da si ga spregledal, kajti Alfa je boljša od vseh, ne le FWD avtov.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec So okt 03, 2009 4:11 pm

lizard je napisal/-a:
pelinkovec je napisal/-a:Mondeo je zagotovo best buy kar se rabljenih avtov tiče :) in kolikor sem zasledil po forumih, ima odlične vozne lastnosti, nekje sem zasledil, celo najboljše med FWD.

Na začetku 2. strani sem ti prilepil test voznih lastnosti (strokoven test seveda). Domnevam, da si ga spregledal, kajti Alfa je boljša od vseh, ne le FWD avtov.

Ne, ne, nisem spregledal :D Ta test sem videl že večkrat na raznih forumih... Samo so ti testi včasih enostransko naravnani... Me je pa presenetila razlika na tem testu med npr. alfo in BMWjem na eni strani in P407 na drugi, katerega vozne lastnosti na mokrem so očitno porazne... :roll: Ne vem, pa kakšne gume so bile na avtih, koliko resno so izvajali ta test, ipd... mislim, da vsemu spet ne gre verjeti 100%

Saj na tem testu je alfa najboljša, drugi je BMW in tretja mondeo in mercedes C... Torej se tudi tu potrjuje, da imata oba, 159ka in mondeo odlične vozne lastnosti...

Saj dejansko z nobenim glede voznih lastnosti ne bom falil, to mi je čisto jasno, zanimale so me tudi druge stvari, udobje, počutje za volanom, skratka, neposredna primerjava obeh v očeh "navadnih ljudi", ki so po možnosti oba vozili... Moram pa priznati, da se že ves čas bolj nagibam k alfi :oops: , če bodo le finance dopuščale :oops:

A ima kdo kakšen primerjalni test limuzin tega razreda :idea: :?: Sem že malo iskal po netu, pa brez uspeha :roll:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So okt 03, 2009 4:41 pm

Res je, taki testi niso povsem merodajni. Vendar pri tem testu je zanimivo to, da je nemški, in kot je že v navadi v njihovih testih zmagujejo skoraj izključno nemški avtomobili. Kar le še dodatno nakazuje, da je Alfa 159 sinonim za verjetno najboljšo lego v razredu. In to so priznali tudi Nemci sami, Alfa je pač neradila FWD avto, ki na cesti leži bolje kot nekoliko manjši RWD (50:50) BMW 3. Tu ne gre za eno šalabajzersko revijo, ampak priznani Auto, Motor und Sport.. Koliko se je od leta 2006 spremenilo nevem, ampak je trg videl kar nekaj novih avtov v tem segmentu.

Vsekakor pa drži dejstvo, da je podvozje v Alfi 159 eno najnaprednejših in tudi glede na renome znamke, ta rezultat niti ni presenečenje. Dovršenemu podvozju pa piko na i doda še najboljša vzvojna togost karoserije v razredu.

Primerjalni testi so bili ponavadi med Alfo 159, Audijem A4 in BMW 3jko. Zaključki pa seveda med sabo že skoraj prepisani - Alfa 159 je sicer velik korak naprej, a še vedno ji nekaj manjka do Nemcev. Zanimivo, da "nekaj" nikoli ne razložijo, je pač samoumevno za novinarje, da so nemški avti boljši. Kakorkoli že, Alfa 159 velja za enega redkih avtov, ki je uspešno vstopil v boj z nemško trojico, čeprav se ne prodaja tako dobro, je pa vsekakor opazno, da jo avtomobilski svet postavlja ob bok BMW 3jki in Audiju A4.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov