Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 02, 2009 7:19 pm

aquariumwild je napisal/-a:osebno imam že 12let izpit, sedaj vozim tudi motor in do sedaj nisem nikoli imel problemov z policaji, pa verjamem, da so bli vmes naduvanci........zakaj nisem mel problemov?.....ker spoštujem predpise
osebno mislim, da imajo čisto premalo pooblastil še posebno na področjih katera nimajo veze z cesto (raznorazna razgrajanja, ropi, pretepi)

ma kans pooblastila pa bi rad,pa sj ce jm jh das,nc bol nau.
poglejte mal mlajse policiste.pa sj so vsi eni levaki.1.7 metra pa 60 kg.
vcasih so bla merila kdo je lahko pa kdo nepolicaj dons je lahko vsak s 4 letno srednjo solo.
p.s. nocem da bi to blo nespostljivo sam tko pac je.seveda so izjeme ampak uni k so izjeme so praviloma dobri policisti
vecina jh pa zarad frustracij iz otrostva zj kle mori folku..
Zadnjič spremenil abbe, dne Pe okt 02, 2009 7:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 02, 2009 7:20 pm

Jaz pa manj jih vidim raj jih imam. Pri njih mi gre najbolj na živce k so pametni da je joj, sploh mlajši, ko pa ciganje pizdarije delajo se pa vsi poskrijejo. Jaz osebno bi jih dal na izobraževanje recimo v ameriko, da bodo sploh vidli kaj pomen bit policaj

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe okt 02, 2009 7:34 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz pa manj jih vidim raj jih imam. Pri njih mi gre najbolj na živce k so pametni da je joj, sploh mlajši, ko pa ciganje pizdarije delajo se pa vsi poskrijejo. Jaz osebno bi jih dal na izobraževanje recimo v ameriko, da bodo sploh vidli kaj pomen bit policaj
Raje v Nemčijo.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 8:18 pm

nebivedu je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Možnost napredovanja?????

Se vidi, da nimaš pojma. Ko prideš do stopnje, da si enkrat vavtu in se voziš naokoli nesreče pregledovat, ne moreš nikamor naprej, kljub šolam. Tam si zabetoniran in samo če imaš veze prideš kam naprej. Povedano iz prve roke policaja (sošolec na faksu), ki hoče šolo narest zato, da pobegne od tam. Mora pa delat kot policaj, ker kot redar ali varnostnik bi dobil še manjšo plačo, pa se še šolat nebi mogel.

Malo si preberi zakon o napredovanjih javnih usluzbencih, pa potem govori, in nevem kako das lahko primer mladega policista. A se ti ne zdi da bi moral za to utemeljitev dati za primer nekoga ki je recimo v sluzbi ze 5,10,15 let...
Nevem v kateri sluzbi bi napredoval v letu dveh ali treh do nevemkje...

Ja ta sošolec je od svojega 21 leta policist in star je 37 let. Mislim da je 16 let dovlj dolg staž, kaj praviš?

Uredba o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede (v nadaljevanju: Uredba) določa način in postopek preverjanja izpolnjevanja pogojev za napredovanje javnih uslužbencev na delovnem mestu oziroma v nazivu v višji plačni razred. Že v prvem členu Uredbe je določeno, da javni uslužbenec napreduje v plačni razred vsaka tri leta, če izpolnjuje predpisane pogoje. Tretji člen Uredbe določa, da je napredovalno obdobje čas od zadnjega napredovanja oziroma prve zaposlitve v javnem sektorju, v katerem javni uslužbenec pridobi tri letne ocene, ki mu omogočajo napredovanje. V 5. členu je določeno, da se postopek preverjanja izpolnjevanja pogojev izvede vsako leto do 15. marca za vse javne uslužbence. Ocene javnih uslužbencev se točkujejo, in sicer ocena odlično s 5 točkami, ocena zelo dobro s 4 točkami, ocena dobro s 3 točkami in ocena zadovoljivo z 2 točkama. Ocena nezadovoljivo se ne točkuje. Točke se vpišejo v Evidenčni list napredovanja javnega uslužbenca v napredovalnem obdobju (Priloga II). Izpolnjevanje preverjanja pogojev se ugotovi na podlagi seštevka treh letnih ocen. Za en plačni razred napredujejo tisti javni uslužbenci, ki v napredovalnem obdobju dosežejo:
– ob prvem in drugem napredovanju najmanj 11 točk,
– ob tretjem in četrtem najmanj 12 točk,
– ob petem najmanj 13 točk,
– ob nadaljnjih napredovanjih najmanj 14 točk.
Javni uslužbenci, ki izpolnjujejo predpisane pogoje, lahko napredujejo za največ dva plačna razreda, če ob prvem napredovanju dosežejo najmanj 14 točk, ob nadaljnjih napredovanjih pa 15 točk. Javnemu uslužbencu, ki na podlagi seštevka treh letnih ocen ni zbral zadostnega števila točk za napredovanje, se ponovno preveri izpolnjevanje pogojev za napredovanje naslednje leto ob preverjanju izpolnjevanja pogojev za napredovanje. Javni uslužbenec napreduje, ko skupaj doseže tri ocene, ki pomenijo izpolnitev pogojev za napredovanje. Pri tem se upoštevajo tri najugodnejše ocene v obdobju od zadnjega napredovanja. V petem odstavku 5. člena Uredbe pa je določeno, da ne glede na določbe drugega, tretjega in četrtega odstavka tega člena napreduje javni uslužbenec za en plačni razred, če je v času od zadnjega napredovanja oziroma prve zaposlitve preteklo najmanj šest let in je v tem obdobju dosegel povprečno oceno najmanj dobro. V prehodnih in končnih določbah je med drugim v dvanajsti točki 11. člena Uredbe določeno, da je javni uslužbenec, ki v letih 2009 in 2010 izpolni pogoje za napredovanje, določene v 4. in 5. členu te uredbe, lahko napreduje v skladu s to uredbo, če v tekočem letu izpolni pogoj treh let od zadnjega napredovanja.

3. ZAKLJUČEK

Glede na to, da:
- je kot minimalno napredovalno obdobje skladno z ZSPJS in Uredbo določeno obdobje treh let, - da se morajo ocenjevalni in evidenčni listi hraniti v personalni mapi javnega uslužbenca,
- javni uslužbenec napreduje za en plačni razred (ne glede na določbe drugega, tretjega in četrtega odstavka petega člena Uredbe), če je v času od zadnjega napredovanja oziroma prve zaposlitve preteklo najmanj šest let in če je v tem obdobju dosegel povprečno oceno najmanj dobro,
- je v Uredbi izrecno zapisano, da lahko javni uslužbenec, ki v letih 2009 in 2010 izpolni pogoje za napredovanje, določene v 4. in 5. členu te uredbe, napreduje v skladu s to uredbo, če v tekočem letu izpolni pogoj treh let od zadnjega napredovanja,
lahko zaključimo, da policist, ki ni napredoval že 6 ali več let, izpolni pogoje za katerokoli napredovanje za en plačni razred s takoj tistim letom, ko njegova povprečna ocena v obdobju od prve zaposlitve ali od zadnjega napredovanja znaša najmanj dobro

Vir www.pss-slo.org

Sem doma iz policijske druzine, nekaj malega vem o tem...
Tvoj kolega nabija, ali pa je nesposoben...

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Pe okt 02, 2009 8:22 pm

Če si doma iz policijske družine pol bi lahko vedel, da napreduješ po treh letih samo če si ocenjen najmanj prav dobro. Če ne pa se ti lahko zgodi, da napreeduješ tudi po šestih, kdaj boš napredoval o tem odloča tvoj nadrejeni ker te on ocenjuje. En razred je 50 evrov bruto, oz nekje 28 evrov neto.

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 02, 2009 8:32 pm

Ja hvalabogu da si ocenjen, sej to je pa ja point napredovanja...

Zdaj kolko kdo kam napreduje je pa odvisno od njega samega,njegovega dela,njegovega nadrejenega,izobrazevanja itd...

Napredovanje je bilo omenjeno,ker je bilo receno da se ne da napredovati,kar je seveda popoln nesmisel,ker je to priblizno tako kot da ne bi mogel napredovat v vojski in bi bil po 30 letih se vedno navaden vojak ali kaj pac je osnovni cin...
C u O r E S p O r T i V o

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Pe okt 02, 2009 8:34 pm

In ravno v tem je problem - policaj napreduje glede na staž, ne glede na svoj trud in uspehe ... Iz tega razloga je tudi ogromno sposobnih ljudi odšlo iz Policije (tehnični sektor) v privat podjetja, saj tam isto delo opravljajo za bistveno višjo plačo.

Lp, Grega

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 Pe okt 02, 2009 8:36 pm

Sam mislim da tisti ljudje ki ne marajo policiste imajo težave z njimi.

Meni se zdi ta poklic čisto v redu. Res je da ni fer da cigane ne kaznujejo in da parkirajo na mestih za invalide :lol:

Ustavli so me tudi že dostikrat in zmeraj so se vedli profesionalno

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 02, 2009 8:42 pm

error 90 je napisal/-a:Sam mislim da tisti ljudje ki ne marajo policiste imajo težave z njimi.

Meni se zdi ta poklic čisto v redu. Res je da ni fer da cigane ne kaznujejo in da parkirajo na mestih za invalide :lol:

Ustavli so me tudi že dostikrat in zmeraj so se vedli profesionalno

kaj bo kaznoval rome ce pa ve da jm nima s ke uzet.sj dela uslugo davkoplacevalcem k jim ne pobirajo za sodne procese.
men je tut poklic kot poklic vsec,sam kaj k so izgubil vecino avtoritete pa jh vsi drkajo oni pa nemorejo nc nazaj..tut njim ni vse z rozicami postlano.da ne govorim o tem k pridejo na kraj nesrece pa tm gledajo mrtve...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Pe okt 02, 2009 8:53 pm

No če smo že pri policistih. Pri nas jeh je kot rusov (šengen) in moramo povedat da se kr v redu razumemo, samo se pa najdejo izjeme (3 do 4 na 100 policajev) ki ti težijo za vsako malenkost (potrgan grb, samo ozvočenje pa čeprav si imel potiho, celo končnike gleda :-/...). Vglavnem so izjeme.

LP
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 02, 2009 9:33 pm

sam sem naredil dosti km že, kot mulec sem začel z skuterjem, potem avto in tudi z tovornjakom in sem prevozil vso Slo po dolgem in počez. Do sedaj še nikoli nisem imel težav, prav nasprotno, z dobrim odnosom sem že večkrat dosegel da mi je napisal manjšo kazen kot sem si jo dejansko zaslužil. priznal sem napako, pač mudilo se mi je ali sem se pozabil pripet....pa smo vsi zamižali na eno oko, pa je bilo. Se mi zdi pa normalno, da te ne bo policaj jeb** 5 posto, če boš začel gobcat v njega, še preden sploh pride do tvojega avta. Tako kot jaz ne bi nekega mulca z stunanin avtom, če mi bi začel pametovat.
Se pa popolnoma strinjam z Miholl84, zame še vedno velja, da nek normalen odnos, pa se da v večini primerov rešit stvar. kdaj pa kdaj pa tudi naletiš na koga, ki se pač ne moreta živa, pa saj tako je povsod, službi, šoli, na cesti....požereš pa greš dalje.

Veliko varnih km želim.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 02, 2009 9:49 pm

Miholl tudi pri nas v službi je podobno, pa redno nisem napredoval že ene 5 let, čeprav bi moral po pogodbi vsake 3 leta.

To je napisano na papirju in papir vse prenese, Kaj ti pomaga, tudi če greš v šestih letih za 2 stopnji više, ko pa je to okol 60 evrov neto. Za tak drobiž ne grem glave nastavljat pred debile.

Pošteno bi bilo, da bi zato, ker imajo tako službo tudi bili plačani kot se spodobi, ne pa da je človek v pisarni, ki nima stika z zunanjim svetom plačan vsaj 2x tok kot oni, ki vsakdan na cesti in drugje nosijo glavo naprodaj.

Tudi nagrada policaju, ki je tistega idiota držal za roko in bombo, da je ni razneslo, se mi zdi poniževalna. Vsaj kako nulo ali 2 več bi lahko imela cifra za tako dejanje. Sej vsakmu bumbarju, ki zapravi celo firmo, dajo odpravnino z vsaj petimi nulami, tip je pa za resno delo dobil 400 evrov. SRAM jih je lahko, imbecile politične.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Pe okt 02, 2009 10:29 pm

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 02, 2009 10:51 pm

To je pa za vse ljubitelje policajev: :evil:

http://www.youtube.com/watch?v=2G_qWGTW ... re=related

Ta je pa res samo za :/:o:/ :/:o:/
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 02, 2009 11:17 pm

GiGi1985 je napisal/-a:To je pa za vse ljubitelje policajev: :evil:

http://www.youtube.com/watch?v=2G_qWGTW ... re=related

Ta je pa res samo za :/:o:/ :/:o:/

Kaj češ vsi smo ljudje in vsi delamo napake, pa prej zinemo kej preden pomislimo.

Če bi moral ti za en dan delat to kar policaji, mislim da nebi več tok sovražil policajev. Vseeno dost poštimajo. Če imajo pa glupo vodstvo, pa ne mormo ne mo ne oni dost pomagat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So okt 03, 2009 9:21 am

Pol avta pusti se vedno na voznem pasu..
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 So okt 03, 2009 9:26 am

Ma kaj poštimajo, prosim lepo. Nič ne poštimajo, samo liste pišejo, tistim seveda, ki imamo srečo, da smo še zaposleni, za najbolj bedne prekrške ala 10km/h preveč na prazni cesti, kao ''za mojo varnost''. Običajno te ustavijo najbolj bedne sorte, tisti mali zafrustriranci, ki lahko živijo samo v policijskem getu, saj v normalnem okolju ne bi preživeli. Postali so navadni oboroženi inkasanti, ki dejansko beračijo za svoje mezde.

Problem je, ker dejansko nimamo višjega kadra kriminalistov, usposobljenih za kriminal belih ovratnikov (tajkune) in kriminalistov, ki bi bili sposobni boja proti organiziranemu kriminalu. Sicer pa roko na srce, šolanje je drago, volja za močno policijo, ki lahko stopi po robu ekonomskemu kriminalu in pustošenju gospodarstva, sploh ni !!!!

Še najceneje je dati policaju loparček in ga postaviti na vsak vogal, da piše listke, za banalne prekrške, kateri, vsi vemo, ne prinesejo ničesar, k splošni varnosti ter ga postaviti na kolo, da lahko tala listke meščanom, ki delajo skromne prekrške v vsakdanjem življenju.

Ker je tega drobnega izsiljevanja malih ljudi vse več s strani policajev + civilna rak rana imenovana mestni redarji, lenuharjev, ki se jim v življenju ne da ničesar produktivnega delati, pa očitno ne zmanjka, država pa dejansko rabi čim več teh pajacev ,ki polni proračun z dodatnim davčenjem delavnega prebivalstva, postaja vse skupaj en začaran zamorjen krog.

Zame je policaj najnižja kasta, tista, najbolj zavračevanja vredna, slepo črevo države, ki dejansko k proračunu ne doprinese ničesar in indikator stanja korupcije. Več kot je teh lenuhov z radarji na cesti, takoj vem, da je toliko manj kriminalistov, ki dejansko pomaga državi, da njeno kolesje ne zarjavijo v primežu korupcije. Primer? Peljite se skozi Hrvaško, Bosno in Srbijo, pa vam bo hitro jasno, o čem govorim. Za vsakim vogalom vas čaka prijazen policaj, za en ''ubogaj-me'', medtem ko jim država poka po šivih od vseh skorumpirancev na oblasti.

Žal, v Sloveniji ni nič drugače in jasno je, da so si naši 19-letni oblastniki, in tukaj mislim brez izjem, cela paleta od leve do desne in spet do leve, napackali od glave do pet z raznim sr****.

Policija? Nikoli, hvala. ''Častno'' + ''delo''? Ja, tako reče samo policaj. Ali nekdo, ki bi bil rad policaj. Ali njegov otrok, ki ima rad svojega očeta. Ali zafrustriran nasilnež.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So okt 03, 2009 9:32 am

suntrace1 je napisal/-a:Ma kaj poštimajo, prosim lepo. Nič ne poštimajo, samo liste pišejo, tistim seveda, ki imamo srečo, da smo še zaposleni, za najbolj bedne prekrške ala 10km/h preveč na prazni cesti, kao ''za mojo varnost''. Običajno te ustavijo najbolj bedne sorte, tisti mali zafrustriranci, ki lahko živijo samo v policijskem getu, saj v normalnem okolju ne bi preživeli. Postali so navadni oboroženi inkasanti, ki dejansko beračijo za svoje mezde.

Problem je, ker dejansko nimamo višjega kadra kriminalistov, usposobljenih za kriminal belih ovratnikov (tajkune) in kriminalistov, ki bi bili sposobni boja proti organiziranemu kriminalu. Sicer pa roko na srce, šolanje je drago, volja za močno policijo, ki lahko stopi po robu ekonomskemu kriminalu in pustošenju gospodarstva, sploh ni !!!!

Še najceneje je dati policaju loparček in ga postaviti na vsak vogal, da piše listke, za banalne prekrške, kateri, vsi vemo, ne prinesejo ničesar, k splošni varnosti ter ga postaviti na kolo, da lahko tala listke meščanom, ki delajo skromne prekrške v vsakdanjem življenju.

Ker je tega drobnega izsiljevanja malih ljudi vse več s strani policajev + civilna rak rana imenovana mestni redarji, lenuharjev, ki se jim v življenju ne da ničesar produktivnega delati, pa očitno ne zmanjka, država pa dejansko rabi čim več teh pajacev ,ki polni proračun z dodatnim davčenjem delavnega prebivalstva, postaja vse skupaj en začaran zamorjen krog.

Zame je policaj najnižja kasta, tista, najbolj zavračevanja vredna, slepo črevo države, ki dejansko k proračunu ne doprinese ničesar in indikator stanja korupcije. Več kot je teh lenuhov z radarji na cesti, takoj vem, da je toliko manj kriminalistov, ki dejansko pomaga državi, da njeno kolesje ne zarjavijo v primežu korupcije. Primer? Peljite se skozi Hrvaško, Bosno in Srbijo, pa vam bo hitro jasno, o čem govorim. Za vsakim vogalom vas čaka prijazen policaj, za en ''ubogaj-me'', medtem ko jim država poka po šivih od vseh skorumpirancev na oblasti.

Žal, v Sloveniji ni nič drugače in jasno je, da so si naši 19-letni oblastniki, in tukaj mislim brez izjem, cela paleta od leve do desne in spet do leve, napackali od glave do pet z raznim sr****.

Policija? Nikoli, hvala. ''Častno'' + ''delo''? Ja, tako reče samo policaj. Ali nekdo, ki bi bil rad policaj. Ali njegov otrok, ki ima rad svojega očeta. Ali zafrustriran nasilnež.

podpis :bow

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So okt 03, 2009 9:41 am

ah ja pa tako sem tisto policistko pohvalil!! učeraj pa sem fasal kazen!!

no sem pa izkoristil polovičko in jo takoj danes plačal. so pa da ne rečem nevem kaj!!! prva kazen od policije in še preverjal me je ko da sem nevem kakšen kriminalec ( preverjanje avta, lastništva, vozniškega, rotacijske luči še dobro da mi nista rekla noge in roke narazen ....)

namesto da lovijo tiste narkomane drkajo nas poštene, delovne in marljive ljudi medtem ko drugi dilajo, drogirajo, zastrupljajo ljudi z smetmi in strupi in nam ti isti uživalci drog trgajo denar iz državne blagajne češ moramo jih ozdraviti! ci*ani...!!!!
Zadnjič spremenil adis, dne So okt 03, 2009 9:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 03, 2009 9:41 am

nebivedu je napisal/-a:
Če imajo pa glupo vodstvo, pa ne mormo ne mo ne oni dost pomagat.

suntrace1 je napisal/-a:Žal, v Sloveniji ni nič drugače in jasno je, da so si naši 19-letni oblastniki, in tukaj mislim brez izjem, cela paleta od leve do desne in spet do leve, napackali od glave do pet z raznim sr****.

tisto prvo privede do tega drugega in v tem je poanta vsega; 19 letnik ni nič kriv, s svojo glavo pa itak NE SME razmišljat.... - služba pa kot služba oz. delo kot delo_vsako je častno...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov