Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To nov 03, 2009 7:14 am

Jupii..

Komaj prišu v službo, kljub zimski opremi. V okolici slovenskih konjic sneži do nižin, na cesti je bilo zjutrasj ko sem se peljal preko 5cm južnega snega. To pomeni da zimska guma bore malo pomaga. Vozli smo se v koloni 10km/h.... vmes sem srečal vsaj 5 avtov ki jim ni zneslo...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To nov 03, 2009 7:19 am

Pri nas na Kozjanskem je kar veselica zdajle zjutraj :)
Hvala bogu sem včeraj menjal gume. Ljudje so stali sredi klanca, eden poprek, drugi navzgor, tretji navzdol, četrti pa rikverc sredi ovinka.
Taka je bila zgodba pri meni zdajle. Eden se je z Senicom peljal rikverc z odprtim kuferanom zadaj, ker drugače zgleda ni nič videl. Metalo ga je po celi cesti, jaz sem moral pa sredi največjega klanca v ovinku počakat. Sem mislil, evo zdaj me je pa zajebal, pa ni, sem normalno speljal, malo je sicer zakopalo drugače je pa šlo. Kormoranke so zagrabile na polno :lol: Ko pa pridem na drugo stran in se je treba dol spustit pa že en Golf tiči, spet na ovinku pa še malo na stran zasukan.
Norišnica bo danes, ker veliko, veliko ljudi nima zimskih gum. Snega je pa tak ene 5cm.
V Šentjurju ga pa že potem čist malo snega na cesti.
Plus tega je problem sedaj, ker je na drevju še veliko listja in veje samo tlači proti cesti.
Se je pa našlo par specialcev, ki so se očitno hoteli pokazat, da imajo zimske gume in grejo kar v ovinku prehitevat po največji brozgi :oops: . Sem tudi jaz trikrat prehitel, samo na ravnini pa z žmigavcem. Ne pa kar tak na slepo, da je potem onega s tistimi letnimi gumami strah, ker se ne upa umaknit. Dejansko je to nevarno, če more krenat ven iz kolesnic ga lahko vrže v graben ali pa na sredino ceste.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To nov 03, 2009 7:42 am

evo mene doma:d letne gume 225...žurka....morš feist pazit :D :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 03, 2009 8:00 am

V Ljubljani pa imamo samo dež, zaenkrat ne duha ne sluha od snega. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To nov 03, 2009 8:25 am

evo, da vidmo kako bo šla 205-40-17 fulda exelero v sneg :lol:

Uporabniški avatar
rokc
Nov uporabnik

Napisal/-a rokc To nov 03, 2009 9:12 am

hehe tud jest sm dns komej domu pršu iz 195/50/15 skus kople :lol: Bo treba počas zamenjat če bo tku naprej

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 03, 2009 9:32 am

pri nas je super :P (le garažo bo treba segret in "previntat" gume)
Slika Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To nov 03, 2009 9:42 am

Vse kar vidim pri nas, skozi okno, je le babje pšeno. :EE Še nič pravega snega.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To nov 03, 2009 9:56 am

huh še dobro da v Lj še ne sneži, ker temu bi se pa lahko reklo naravna katastrofa...Ali po domače, kleparji naj dajo kar vizitke natiskati, pa na vsako križišče enga postavit da jih tala :lol:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Slakutar
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Napisal/-a Slakutar To nov 03, 2009 9:58 am

Pri nas pa izgleda pogled skozi okno takole :D, k sreči so gume na dveh avtih (tastov in moj) bile zamnejane že včeraj - svaku pa sem jih pomagal menjati danes zjutraj...
Priponke
03112009242.jpg
***406 Coupe***

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To nov 03, 2009 10:05 am

na avtu 10 cm snega!

malo prej so že plužli... :roll:

bo treba kr v garaži menjat feltne pa gume..

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 03, 2009 10:10 am

Tud pr nas v hibih ga je malo. :P :P

lp
Priponke
DSC09877.JPG
DSC09876.JPG

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini To nov 03, 2009 11:40 am

Uf, danes zjutraj je bilo kr pestro. Par kilometrov od doma se peljam, pa že vidim dva avta v gozdu not "parkirana". Še dober, da sem včeraj dal zimske gume gor, drugače bi še jaz kje izven ceste obstal.

Drugače pa iz Zg. Savinjske je promet potekal tekoče, ni bilo zastojev, čerpav je bilo snega na cestišču kar dosti.

Ko sem pa prišel na AC se je pa ustavilo oz. smo se vozili po polžje. Ampak proti štajerskem koncu je še nekako šlo, proti prestolnici pa kriza. Mislim da je bila kolona vse od tam, ko se začnejo dela in do postajališča Lopata, če ne še dlje.

Je mogoče kateri od tukaj bil v tisti koloni? ;)
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 03, 2009 12:11 pm

v mb pa okolici je blo bolj bogo snega. ceste so pač samo mokre. je pa mi prav smešno ko vidim kako paniko ste imeli eni glede gum :lol: :lol: sosed jih je tudi vjutro menjaval :lol: jaz sem jih kar že prejšnji vikend menjal in sem sedaj mirni. :)
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne To nov 03, 2009 12:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To nov 03, 2009 12:12 pm

Wini je napisal/-a:Je mogoče kateri od tukaj bil v tisti koloni? ;)

Sem se hvala bogu peljal tam preden se je naredila kolona. (ob 6.15). Takrat se je še dalo normalno zaviti na izhod Arja vas, Žalec. Pa tudi ni bilo videti, da bi se kakšna kolona pripravljala. Je bila prometna nesreča?

Patrik_A3 je napisal/-a:je pa mi prav smešno ko vidim kako paniko ste imeli eni glede gum :lol: :lol:

No ja, odvisno kje si. Če jih jaz ne bi včeraj premontiral se mi zjutraj, ko sem šel iz šihta ne bi čisto nič smejalo, saj ne bi razkiral, ampak bi pustil avto na parkingu in šel na avtobus. Tako pa se je dalo normalno (kolikor so razmere dopuščale) peljati. (Celje in okolica)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 03, 2009 12:22 pm

V Postojni je zjutraj lepo padalo. Pa tudi v Zasavju je malce belo. Celjski konec sem žal zamudil veselico (beri očiščene ceste) sem pa iz prve roke zvedel da zjutraj proti LJ je kolona na AC vozila cca 30 km/h. Prava katastrofa. Najhuje pa je da so ljudje nepripravljeni in ko zagledajo snežinke je sama panika.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini To nov 03, 2009 12:40 pm

davorz je napisal/-a:
Wini je napisal/-a:Je mogoče kateri od tukaj bil v tisti koloni? ;)

Sem se hvala bogu peljal tam preden se je naredila kolona. (ob 6.15). Takrat se je še dalo normalno zaviti na izhod Arja vas, Žalec. Pa tudi ni bilo videti, da bi se kakšna kolona pripravljala. Je bila prometna nesreča?

Prometna ni bila, sta pa pomojem bila dva razloga za kolone:
1. Pač ljudje ko se nabutajo do konca, tudi če je znak postavlejn pred 800 m, da naj pelje na desni pas,
2. Opažal sem, da so ful počas vozli zaradi snega seveda, in tudi varnostna razdalja je bila večja.

In zaradi takšnih dejavnikov se potem sčasoma nabere taka kolona.
Prometne so potem nekaj bile na AC, sam nevem točno kje. Slišal sem, da 3 prometne, le materialna škoda.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To nov 03, 2009 1:44 pm

Na Gorenjskem je samo dež :) Bo treba gume nabavit preden bo sneg še pri nas :)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To nov 03, 2009 1:44 pm

Na Gorenjskem je samo dež :) Bo treba gume nabavit preden bo sneg še pri nas :)

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 To nov 03, 2009 2:32 pm

Tu, na cerkniškem ga je bolj malo kakih 5cm ali manj. Ne znam pa si razložit kako ta sneg psihološko vpliva na ljudi. Ob cesti in okolici belo, sama cesta kvečjemu mokra, pa sem že moral po daljši ravnini za dvema avtoma voziti 50km/h. kot da je sneg na vozišču. :)
Če pa poleti pade majhna ploha, toliko da zmoči, pa kot da ni nič

Je pa tudi v Ljubljani sneg padal, čeprav z dežjem.

V prihodnjih dneh bodo spet padavine, jutri sneg med 500 in 900m, v noči na četrtek pa morda spet do nižin. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov