Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder Sr okt 15, 2003 8:36 am

I'm doin 160 on a highway, so if you do the speed limit, get the f... outta my way.
Hehe jst mam twingota pa mam skos ene 140-150 not sam se pa umaknem hitrejsim
:rofl

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jovo Sr okt 15, 2003 8:40 am

Ma s tem so problemi povsod (beri tujina) ne sam pri nas. Men se je na nemški AC zgodl. Jest 200 in drobiž možakar pa šleper prehitevat s 100 km/h. :o :o :o :o :o :o :o V avtu mi je smrdel po zažganmu od Munchna do Studgarta... :(

Tega športa se ne grem več podnev. Ponoč te prej opazjo, pa še blenda ma večji efekt, pa še manj prometa je... :lol:
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 15, 2003 10:44 am

Tamara je napisal/-a:Prehitevalni pas je namenjen prehitevanju!

Ce torej vozis po prehitevalnem in za tabo prileti en norc, ki ma notr +200 (se pravi vec kot ti!), se mu moras umakniti, ker je hitrejsi od tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolk pa on krsi hitrost, se te pa ne tice :evil:

FOLK PAMET V ROKE...... :oops: hm.....ne dobesedno :-P

Tamara najprej hvala za odprejsnega posta. Drugace pa se to totalno strinjam predvsem pa z tem, da kako hitro on vozi in kaj krsi se tebe ne tice!

Vsi udelezenci v prometu smo ODGOVORNI ne samo zase ampak tudi za DRUGE! Moralno gledano ce se mi nekdo, ki leti 200+ zapici v rit in umre zato ker sem se jaz gural po prehitevalnem 140 .. sm jaz kriv .. zato ker se mu nism dol umaknu pa bi se mu lahko. Z tem sm namenoma izival da se to zgodi.

Pol pa mi je una zenska se na bremzo sla stopit! To jaz smatram kot poskus umra. BTW avto svoj sm vidu ze 210km/h pa se zmeraj umaknem hitrejsemu! Pa ceprav samo pri 140km/h!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 15, 2003 10:52 am

Men je človek prletu 40km/h (štirideset kilometrov na uro) iz priključka direktno na prehitevalni pas, jst pa 230 not - sem gume naredu štirioglate - sam jih je pol mogu tip nove kupit al bi pa padal k pr norcih po njem in njegovem plehu - že tko je dobu ene 2 do 3 klofute. Dobr da sm ga vidu že tok prej drugače bi ubil oba - sebe in njega.
To je bilo če greš iz NM proti LJ pod višnjegorcen, kjer se priključijo tisti iz Grosuplja - to so najslabši vozniki na tistem koncu.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Sr okt 15, 2003 10:57 am

dokler te ne obsodijo, si NEDOLŽEN :wink:
:lol: 8)
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 15, 2003 11:00 am

Od vseh cest v sloveniji na pamet poznam to avtocesto (dolenjska avtocesta). Mi je tudi ena izmed najlubsih ker se da dost hitr pelat pa razn od 1500 do 1800 niti ni toliko prometna. Cesto poznam ze odkar je ni bilo tam .. ja velikrat smo se peljali ko je bila tam se normalna cesta in ne avtocesta .. in res kaj tako zajebanga se mi se ni zgodil na tej cesti.

Oke ne recm pred letom dni oz mal vec nekaj zelo podobnega .. ampak se je vidlo da je zensko mal panika oz bla trda za volanom .. to zastopim! In se sploh ne razburjam.

PS:
Nebivedu: Tocno tam je edn tak mojmu fotru sesu avto. Scena je bla taka .. fotr yivi na muljavi .. torej iz ivancne vn .. se peljes proti lj .. tm pri grosuplju je mel ene 150km/h in je bil na prehitevalnem pasu .. edn je gor prpelu na cesto in direkt na prehitevalnega .. fotr ga je vasu v bok notr .. ce bi bil fotr mal pocasnejsi bi se mu fotr verjetno zlimal v rit. Kriv je pa seveda un ki se zaleti v rit... RITEEEEEE

HUGO_BOSS: Sodim lahko sam sebi ane?

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder Sr okt 15, 2003 11:17 am

To je bilo če greš iz NM proti LJ pod višnjegorcen, kjer se priključijo tisti iz Grosuplja - to so najslabši vozniki na tistem koncu.

Aha, jst sm z Grosuplja doma pa se par let vozim v Lj pa se ne spomnim da bi kar koli taksnega videl, da bi lahko potrdil tvojo izjavo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 15, 2003 11:24 am

Jst vidm vsak dan kako se tam vključujete v promet. Če je kak kamion k vozi 80, 90 ali 100, kar mimo njega na prehitevalnega, brez pogleda nazaj ali pogleda v ogledalo. To da se tam vključujete iz odstavnega direktno na prehitevalnega sem že vajen.
Od 5 dni na teden, ko grem tam mimo se to zgodi 4X. Vozim se pa okoli 8:30 vsak dan in vedno je isto bel golf dizel in rdeča stoenka, ter en ax. Te trije gredo vedno iz odstavnega direktno na prehitevalnega, pa če ne vem če imajo 80km/h not.

Tisto ko je tip 40 pelu je bil pa res extrem in dobr da ga nisem nabil, ker bi on poletu sigurna na nasprotno stran cestišča.

LP
Nebivedu

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr okt 15, 2003 11:41 am

Moralno gledano je kriv tisti ki se pelje 200kmh ker je neodgovoren poleg tega ce se zaletis zadaj si kriv.Sodnik za prekrske ti bo rekel samo niste vozili po predpisi niste imeli varnostne razdaljein stvar bi morali predvideti.Iskanje opravicil za nepazljivo voznjo pa naj bo to zaradi prevelike hitrosti ali izsiljevanja ni to velja za mene in za vse ostale udelezence v prometu.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr okt 15, 2003 12:04 pm

vinci je napisal/-a:Moralno gledano je kriv tisti ki se pelje 200kmh ker je neodgovoren poleg tega ce se zaletis zadaj si kriv.Sodnik za prekrske ti bo rekel samo niste vozili po predpisi niste imeli varnostne razdaljein stvar bi morali predvideti.Iskanje opravicil za nepazljivo voznjo pa naj bo to zaradi prevelike hitrosti ali izsiljevanja ni to velja za mene in za vse ostale udelezence v prometu.

Premajhna hitrost in vožnja po prehitevalnem pasu ter zaviranje brez vzroka so prav tako kaznivi!
Slika

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr okt 15, 2003 12:10 pm

Se strinjam samo ce se vozis po pravilih ti nobeden ki se pelje 200kmh nima kaj blendat ker se imas pravico vozit po prehitevalnem pasu ravno tako kot on.Seveda se v realnosti vecina normalno umika samo ce se kdo ne mu nimas kaj

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr okt 15, 2003 12:39 pm

umikanje na avtocestah je samo neka vljudnost, razumevanje, olika... sej verjetno ni kakega zakona ki bi to dolochal... meni se zdi da pri prehitevanju se lahko presezhe dovoljeno hitrost za 10%. to menda v zakonih pishe... nisem pa siguren... js na avtocestah itak vech gledam nazaj kot naprej. Sej je bolj vazhno da vesh kaj se dogaja za tabo kot pred tabo... tisti ki se za nalasch ne umakne tochno vesh da je k****n... js si nameravam montirat hupo od shleperja... en kompresorchek, ena huda troblja, in usak ki ne bo gledal v shpegle bo mel rjave in smrdeche sedezhe... :twisted:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr okt 15, 2003 12:41 pm

Skull23 je napisal/-a: js si nameravam montirat hupo od shleperja... en kompresorchek, ena huda troblja, in usak ki ne bo gledal v shpegle bo mel rjave in smrdeche sedezhe... :twisted:

:rofl
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Sr okt 15, 2003 12:45 pm

brez heca

Samo moram eno zlo mochno stikalo dobit, tako da ko popenim lahko fanj ruknem gor...
Zadnjič spremenil Skull23, dne Sr okt 15, 2003 12:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 15, 2003 12:46 pm

Skull23 je napisal/-a:umikanje na avtocestah je samo neka vljudnost, razumevanje, olika... sej verjetno ni kakega zakona ki bi to dolochal... meni se zdi da pri prehitevanju se lahko presezhe dovoljeno hitrost za 10%. to menda v zakonih pishe... nisem pa siguren... js na avtocestah itak vech gledam nazaj kot naprej. Sej je bolj vazhno da vesh kaj se dogaja za tabo kot pred tabo... tisti ki se za nalasch ne umakne tochno vesh da je k****n... js si nameravam montirat hupo od shleperja... en kompresorchek, ena huda troblja, in usak ki ne bo gledal v shpegle bo mel rjave in smrdeche sedezhe... :twisted:

:pivo

To mi delej! :rofl
Aja pa se ene meglenke okol in okol prednjega dela! Primer - se peljem na obvoznici mimo brda pa je en tovrnajkar prizgal meglenke .. ene 6-8 kom jih je bilo .. cela okolica je bila bela! Sm mislu da sem ugledal atomsko explozijo. To prizges nekomu za ritjo pa si bo zelel da avto nebi imel ogledal :P pa qurc sej jih itaq ne uporablja :P

LP, Klemen

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Sr okt 15, 2003 1:40 pm

Neki takega mam tudi v planu. Js sem si zadevo tako predstavljal... dam 4 meglenke gor, in v kabini stikalo ki mi naenkrat pripali use 4 meglenke + dolge luchi. Zadej tudi, samo spet drugo stikalo, ki mi pripali dvojne meglenke (ki jim zhe imam gor) in stop luchi. (to pa za tiste ki majo dolge luchi upaljene pa se ne zavedajo)

Kva bo blo to fejst. :twisted:

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr okt 15, 2003 1:54 pm

Se pravi, če človek vozi 130 km/h bi morali vsi voziti za njim in ga nobeden ne sme prehitet , ker če ga prehiti krši zakon zaradi prekoračitve hitrosti!!
Tudi če se mu umakne na vozni pas ga nobeden ne sme prehitet dokler vozi 130 km/h
teoretično je to tako in pika!!
Če pa se gre kdo norca in super pilota po slo ac imajo ljudje že digitalne fotoaparate in ga posnamejo ter sledi ovadba!!!
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr okt 15, 2003 1:54 pm

BojanI je napisal/-a:Po obvoznici 150, po AC 170 in pol se še čudiš, da ti ljudje blenadjo !! Mal se zamisl kdo bo tist , ki bo koga ubil !!
Lp, Bojan

No vidis, sem rekel da se bo kaksen nasel.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr okt 15, 2003 2:37 pm

Da ne bo krega. tolje je iz 97. člena ZVCP

(2) V promet na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, se lahko voznik vključuje in izključuje le na označenih priključkih.

(3) Voznik, ki se izključuje iz prometa na avtocesti, mora z vozilom pravočasno zapeljati na skrajni desni prometni pas in čimprej, brez zaviranja zapeljati na poseben zaviralni pas. (Tega večina Slovenčkov ne zna)
(4) Vozila, ki že vozijo po prometnem pasu avtoceste ali ceste, rezervirane za motorna vozila, imajo prednost pred vozili, ki se vključujejo v promet na prometnem pasu. (neglede na to, kolk tisti ki je ža na AC, pelje)

(5) Voznik, ki se z motornim vozilom vključuje v promet na avtocesti, mora:
- voziti po pospeševalnem pasu in se vključiti v promet z ustreznim znakom, pri tem ne sme ovirati ali ogrožati vozil, ki vozijo po njej;
- pustiti mimo vozila, če na mestu, kjer se vključujejo v promet, ni pospeševalnega pasu.

(6) Na avtocesti in cesti z več prometnimi pasovi morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Kar recimo na višnjegorskem klancu (iz NM smeri) ali vrhniškem klancu (LJ->PO) pomeni skrajno desni pas (tisti tik ob ograji), ne pa srednji, pa tud če maš 400 na uro noter. Zanimivo, kako to ljudje v Nemčiji ali Avstriji znajo, pri nas pa ne, ker se jim verjetno zdi, da je tist pas samo za kamijone.
Sicer pa: tiste ki blendajo in/ali prehitevjo po desni, bi dal za j***a obesit. Če hočeš, das e it kdo umakne, poblinkaš levi žmigavc. Če se ne umakne, pač počakaš. j*** ga, takav je život. Sam se že tud po 5 in več km čakal, da se kdo umakne.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 15, 2003 2:40 pm

X-hair .. jap :) kar se tice gitialne fotke .. ti mi kar izpis mojo hitrost na sliko :P .. kako ze? Pol jih takoj prijavim ene 20kom za oviranje prometa ter namensko ogrozanje zivljenj :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov