Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Ne okt 19, 2003 8:33 am

Omelo je napisal/-a:
hmm, kaj pa tisti ko s kakim BMWjem in podobnimi avti počohajo yugeca, odpeljejo naprej in rečejo AHHHH sej je samo yugec...

Hehe yugc... un ke bo z BMWjem "počohov" jugota, bo naredu seb škodo v razmerju 1:1000. Lej sprjazn se... če maš ti lepo poštimanga jugota, pa če ga je mel neon, je večina jugotov ke se vozi po cestah direkt za na odpad.

aja, torej škoda 1:1000 (no, pa to razmerje si tudi popolnoma zgrešil) pomeni, da je odnos lahko takšen,mogoče bi še mene škoda 50.000 bolj finančno "prizadela" kot pa njega 200.000sit, no sej na to pa tak nihče ne gleda v tej državi, vzami tistemu, ki itaq več nič nim... da ne govorim kakšen je odnos na cesti, če pridem z yugecom, bo mi prednost dosti večkrat odvzeta kot če pridem z kakšnim drugim avtom...primitivizem in nič druga!

lp

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka Ne okt 19, 2003 9:03 am

a si mogoče razmišljal, da bi si kupil nov avto?

pa še neki: ko vidte enga modela, k so mu tastari kupl recimo bmw-ja al pa katerikol novi avto, si sigurn želite, da bi vi tud tkole na izi način dobil avto :roll: zdej pa tle neki nakladate, ta se jim j**e za avto- tud vam bi se, če bi ga dobil na tak način
Slika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne okt 19, 2003 10:53 am

kavka je napisal/-a:a si mogoče razmišljal, da bi si kupil nov avto?

ne nisem razmišljal, ker sem študent...no, če bi manj "živel" in bi vse dal v prihranke, bi si ga že lahko kupil (no ne novega, ampak kaj novejšega), ampak drugega avta ne potrebujem, če bolj ekonomično razmišljam...imam avto, ki malo porabi (6 do 6,5l/100km), kvari se relativno malo, je sicer kdaj kaj narobe, ampak nič kritičnega, tak da te zadeve sproti popravljam, ker sam tako želim, deli so izredno poceni, pa še hoby mi je šraufanje svojega konjička...

pa še nostalgik sem...

navedi mi eno argument zakaj bi moral kupiti novi avto?
1.da bi se postavljal pred drugimi?
2.da bi punce vidle, da mam vredu avtu in ne le yugeca?
še kakšne argumente bi kdo našo...

torej, kupil bom drugi avto ko ga bom resnično potreboval, yugo power pa bo ostal v mojih rokah...

lp

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne okt 19, 2003 11:04 am

[YuGo]: 50.000 škode na jugotu??? Kako je pa to mogoče, razn če ni 100% totalka??

Lej sej jst nč ne pravm. Tut jst sm študent, delam prek študenta, kr se le da. Plačam 300k za faks, pa sm si pač kupu twingota, pa ga mal poštimou. Zdej spet ko hrček šparam za registracijo pa zavarovanje ki ju imam marca.

Jst ne bi kupu namest jugota nova avta, zato da bi se postavljou, ampk že zaradi lastne varnosti. Ke mi je pa, kljub temu da mam twingota (čeprou le ni tako NE varn avto kukr je mejhn), še vedno med najbolj pomembnimi rečmi.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Ne okt 19, 2003 12:13 pm

kavka je napisal/-a:a si mogoče razmišljal, da bi si kupil nov avto?

pa še neki: ko vidte enga modela, k so mu tastari kupl recimo bmw-ja al pa katerikol novi avto, si sigurn želite, da bi vi tud tkole na izi način dobil avto :roll: zdej pa tle neki nakladate, ta se jim j**e za avto- tud vam bi se, če bi ga dobil na tak način

No ja to ravno ni res .. pa vse nas ne mores posplosevat .. jaz recimo sm si svojega sam privoscil .. ceprav je rabljen .. in morm rect me je strah vsake besrece al pa kksne zadeve ki gre na komaj komaj .. ravno zato ker sm se cist sam zmucu da ga imam .. vem pa da recimo me ni sram se z njam pokaza .. ubistvu prov vesel sm .. dokaj z tujim avtom pa raj parkiram bolj stran od lokacije kamor sm namenjen kot pa da me vidijo ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne okt 19, 2003 2:51 pm

Omelo je napisal/-a:[YuGo]: 50.000 škode na jugotu??? Kako je pa to mogoče, razn če ni 100% totalka??

Lej sej jst nč ne pravm. Tut jst sm študent, delam prek študenta, kr se le da. Plačam 300k za faks, pa sm si pač kupu twingota, pa ga mal poštimou. Zdej spet ko hrček šparam za registracijo pa zavarovanje ki ju imam marca.

Jst ne bi kupu namest jugota nova avta, zato da bi se postavljou, ampk že zaradi lastne varnosti. Ke mi je pa, kljub temu da mam twingota (čeprou le ni tako NE varn avto kukr je mejhn), še vedno med najbolj pomembnimi rečmi.

veš kaj, če bom dal celo stran barvat tja ko boš dal ti svoj avto bo me stalo točno tolko kot tebe...torej? a ličarji razlikujejo svoje cene glede na to kaki avto barvajo ali to kolko in s kakšnjo barvo ti barvajo

maš pa srečo, da maš fajn delo preko študnta...v mariboru plačajo po 500sit/uro, torej izračunaj kdaj bi si lahko privoščo avto za 1.mio, plačal 300k za faks in še registriral?...sicer pa eni smo bli pridni in nam za faks ni blo treba plačevat, namesto vlganja v pločevino pa si privoščimo kaj druga...no btw. da ti povem da že od srednje šole ne prosim za denar doma, ker ga žal starši nimajo...aja, pa delat tudi človek ne more vsaki dan in celo leto, če želi redno študirat..kdaj pa bi hodo na vaje in predavanja? nikoli in bi potem plačeval za izredni študij...a-a to pa ne
aja, ti se počutiš dosti bolj varnega v twingecu kot bi se v yugecu...ne vem no, še posebej, če imaš starega twingeca...pa zaradi tvojega občutka se ti voziš 120km/h, jaz pa 80km/h...si še vedno prepričan, da si bolj varn? varnost je relativna zadeva predvsem zaradi sreče, ki jo imaš na cesti..torej če sem jaz na nepravem mestu ob nepravem času bo menda vseeno ali v yugecu ali twingotu..sam pa sebe s svojimi manevri ne spravljam v kritične situacije, torej je del varnosti v rokah voznika, del pa v rokah drugih voznikov..

lp

rossi_jr
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a rossi_jr Ne okt 19, 2003 3:30 pm

sj kokr je že umenu-lahkomiselnost.....poj grejo pa s takim avtomobilom delat svega i svašta pa valda dirkajo (pa te scene).....k ma v mislih da če razbije avto ne bo veliko škode.....si jo pa naredi sam sebi ko se zaletiš in si veliko manj varn!!!!!
life starts at 45°

Uporabniški avatar
GIA
Novinec

Napisal/-a GIA Ne okt 19, 2003 3:57 pm

vsak ma pravico vozt tak avto k njemu pase,
sploh ni vazn od kje denar,kdo ga je kupu,
niti zakaj ga je kupu...
vazn je da se v svojmu avtu dobr pocuts...
:wink:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne okt 19, 2003 4:23 pm

sm se hotu vzdržat vseh komentarjev ampak se jih ne morem!kar je preveč ja pa res preveč!

Po vaši teoriji sem razvajen mulc,ki je že parkrat razbil avto,ki vsako prosto minuto dirka,ki izsiljuje jugece in ostale "slabše" avte,ki se mu j**e za avto,se mu j**e če ga kje podrajsa,...In vse to zato ker vozim audi A4????

Lahko vprašate ostale člane gas tuninga in tudi ostale forumovce ki me poznajo da nisem niti pribljižno tak!moti me predvsem mišlenje da sem sedaj fullll razvajen in nevem še kaj vse ker si doma pač lahko privoščimo take avte!vidim da je spet najboljša slovenska lastnost spet na delu :fuvšija!Zapomnite si:Predvidevanje je mati vseh zmešnjav!!! ne ocenjevati človeka po temu kakšen avto vozi!

Hvala!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne okt 19, 2003 4:49 pm

yugo: če ti je vredno dajat za yugota za barvanje... mislm da za ta dnar 3 druge jugote dobiš. Kr se tiče varnosti... govorim od zavorne poti, do pleha, ki je že pr vsaku jugotu zarjavel, do nasploh varnosti karoserije... Jst delam prek študenta, avto sm si kupu julija, zanj sm dal 850k, oz. skupaj z ozvočenjem zavarovanjem in registracijo, pa mal stylinga in tuninga 1.250.000 SIT. Pač sm se zmenu za posojilo, ki ga trenutno še odplačujem. Prek študenta dobim 700 sit/uro, hodim pa na faks v MB, tko da sm tut tm kr precej in vem da če že iščeš delo, ga boš najdu. Jst sm delou za 900 SIT/uro v MB. Ubistvu pr vs plačajo več kot pa v NM. Beri: VSAK TWINGO, pa naj bo še tako star, je dost bolj varn od katergakol Yugota, razn unih ke dirkajo pa majo kletke not. Če si pa v nepravem času na nepravem mestu, pa tut s tankom ne boš varn! Del varnosti je v rokah voznika, del pa v sposobnosti avtomobila (zavorna pot, stabilnost, ipd...). Del varnosti je tut pr tistmu ke nasprot tebe prpelje...

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka Ne okt 19, 2003 5:01 pm

sam res, kva pol če fort svojmu sinu kup avto za 6milionov, zakaj bi mu bil fouvš, jz si sam u glav mislm kakšn lucky je in nč druzga. Očitno njegovmu fotru ni vseen za sina, da bi se vozu u kaki koreti , ki bi razpadla, k bi se zaletu u prv smetnjak- tak je moje mišljenje
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 19, 2003 5:11 pm

sem mislil da ne bom, pa moram

kateri avto bolj onesnažuje okolje? 1,1 Yugo z 100 tkm ali XY recimo BMW z 400 tkm in 3,0 litri?

kateri avto bolje bremza? Yugo kjer stane obnova bremz par jurjev ali MB z zjebanimi bremzami ki vlečejo l-d in si lastnik ne more privoščit servisa ker stanejo 100.000 SIT

Kdo bolj ogroža druge? tisti ki ima 50 KM in gre komaj 140 ali tisti ki ima 200 KM in lahko v šusu pobije 7 ljudi v več avtih?

Kaj je bolj varno? Yugo ali mini japonček ali korejček z lari fari plehom... da o legi niti ne govorimo.

Kaj je bolje za okolje? vsako leto naredit nov avto in porabit full energije in ustvarit full enih odpadkov, ali avto drajsat dokler se da.

Ne tlačit Yugore in podobne avte v drek če ne veste o čem govorite. Res je na cesti nekaj jugotov za na odpad, ampak tudi Japoncev, korejcev, švabcov, francozov...

Osebno bi imel raje starega Yugota kot star R5 itd...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne okt 19, 2003 5:22 pm

Ne tlačit Yugore in podobne avte v drek če ne veste o čem govorite. LOL... Ti pa veš o čem govoriš a??! MB z zjebanimi bremzami ki vlečejo l-d in si lastnik ne more privoščit servisa ker stanejo 100.000 SIT ??! Si se ti mal zgubu? Tko BTW: Servis za mercedes je cenejši od unga za renault... Tut deli so cenej. Dej ne sanjej. Ogroža bolj ljudi tist, ki vozi nespametno, pa naj bo 50 al pa 200, v določenih situacijah! In mislm da če vozš z jugotom 140, bolj ogrožaš folk okol sebe. Kolegu se je naprimr, ku je jugota tiščou obesa polomila... Kaj je bolj varno? Kaj je bolj varno?? Yugo sigurno ne!!
Pa dej najprej mal premisl, kaj govoriš. Mislm pa da si edn redkih, ke bi raj mel Yugota kot pa R5...

Tko ti bom reku. Vozu sm že od j**c kot so Maruti, Yugo, Fičkote, pa do Diablota... Tut umes mam OGROMNO avtov. Audije, BMWje, Mercedese, Renaulte... Pač velik vozm, ogromno avtov pač. Pa ti povem da sm se najprej najslabš pelou v Marutiju, kr res ne razumm, kako da se ta avto sploh lahko registrira, pol takoj za tem je pa Yugo na vrsti. Ne vem kako sploh lahko taki stvari rečeš AVTO, mogoče prevozno sredstvo. Uglavnm Pero, bluziš. Če bi usi tako gledal kot ti, bi se zdejle Kovačič pa Kučan vozila v 101ki!
Zadnjič spremenil Omelo, dne Ne okt 19, 2003 5:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

yugo turbo i.e.
Nov uporabnik

Kraj: momjan

Napisal/-a yugo turbo i.e. Ne okt 19, 2003 5:23 pm

YUGO JE ZAKON.
boljih auta nisu jos izmislili a niti nece.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 19, 2003 5:40 pm

Omelo:

se strinjam da je full enih jugotov bogih na cesti, ampak kolikor poznam folk je tudi full drugih kao dobrih znamk zebanih in v slabem stanju. Od starih Fiatov do starih MB.

Poznam full folka ki so happy da so kupili star MB, potem pa nimajo denarja da bi obnovili bremze itd.

Sem imel kar nekaj avtov in tudi 2 Yugota. Diablota pa nikoli, niti se nisem peljal z njim. Ampak ta debata ni o u iber hudih avtih, ampak o čim cenejših avtih. Pa vse te male kripe ki sem jih peljal niso imele kaj drastično boljše lege od jugota. Včasih celo drastično slabšo.

Nekaj časa sem imel tudi R5, ne dolgo, ampak veš kaj je moja mama rekla o plehu? da je še slabši kot pralni stroj :D Samo pogledaš ga pa se zvije :D hahaha

Pa nisem rekel da je Yugo najboljši avto, anmpak definitivno ni največji drek in če je vzdrževan drastično manj ogroža druge kot pa 100-200 in več konjski avti ki jih mulci lahko kupijo za majhne denarje.

sicer se pa lahko zaradi mene ta debata lahko zaklene ker ne vodi nikamor.

LP in brez zamere

Pero

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 19, 2003 5:43 pm

še nekaj: poglejte si najcenejše avte na cesti v Avstriji in Italiji...

a mi Slovenci smo pa zakompleksani carji ki si lahko vse privoščimo... samo nove avte, itd...

o Švedski pa raje nebi ker vas 99% uporabnikov foruma ni bilo tam...

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Ne okt 19, 2003 5:54 pm

Ahm... Men se pa tale debata zdi čist mim :roll: . Lih tko k se mi bedast zdi da folk zarad muzke pluva en po drugem, ste vi to prenesl na avte. Mislim halo!?! A nimate bl pametnga dela k da se kregate o nečem, kar zna bit lastniku v ponos, pa ne glede na to katere znamke je avto in kter letnik je. Sto ljudi sto čudi. Zato pa je tolk različnih avtomobilov, ker ima vsak svoj okus....Dejte no...
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 19, 2003 6:22 pm

CE ze govorimo o varnosti itd, verjamem da jugo ni noben biser v varnosti, samo je bla nesreca ko sta se zaletela punto in yugo, puntota skoraj pol mankalo, pa ne da bi se hoto komur zamerit!
Sicr pa je babyM prav rekla da ta debata nevodi nikamor!
Vsak ma kar pac ma! Stvar okusa in lastnega razmisljanja!
LP

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka Ne okt 19, 2003 6:24 pm

a od jugota pa sploh nč ni ostal ? :P
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 19, 2003 6:30 pm