Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 So dec 19, 2009 10:00 am

Pa se je kdo vprasal, koliko bo to stalo nas davkoplačevalce? Ker očitno nekih hudih rezultatov in izboljšanja varnosti ne bo... To me spominja na čase, ko smo v osnovni šoli podpisali, da ne bomo kadili, potem so pa skoraj vsi šli ven na čik ;)
Ali pa računajo, da jih ne bodo razdelili prav veliko :twisted:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So dec 19, 2009 10:29 am

90% pišete bedarije. Očitno je, da raje dobite plačilni nalog, kot pa kartico vzornega voznika. Aja, če dobiš kazen si Jack in potem jokaš na forumu, če te pa frend, ki ga imaš v avtu vidi da si dobil kartico je pa sramota :?:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne dec 20, 2009 5:54 pm

AudiFreak je napisal/-a:Najboljše, da vsak dobi to kartico ko ga prvič ustavijo. In če mu nič ne najdejo dobi eno nalepko kot v Šparu. Pol pa ko jih maš 5 jih lahko naslednjič koristiš.

Hehe ... potem pa vestno spremljaš radijska obvestila kje se nahajajo radarji in gremo po nalepke :lol:
Samo kam potem z nalepkami ... ok, policist bi videl da nisi jebiveter ...
Lahko bi naredili tako kot na zavarovalnici. Če nimaš prometne nesreče se ti vsako leto za nekaj % zmanjša zavarovanje za avto.
Nekaj podobnega bi lahko policija naredila ... npr. nekaj % popusta za vinjete, nove gume itd. itd.

Aja z zgornjo idejo je samo en problem. Živimo v Sloveniji. :roll:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne dec 20, 2009 6:24 pm

MateSLO je napisal/-a:Hehe ... potem pa vestno spremljaš radijska obvestila kje se nahajajo radarji in gremo po nalepke :lol:
Samo kam potem z nalepkami ... ok, policist bi videl da nisi jebiveter ...
Lahko bi naredili tako kot na zavarovalnici. Če nimaš prometne nesreče se ti vsako leto za nekaj % zmanjša zavarovanje za avto.
Nekaj podobnega bi lahko policija naredila ... npr. nekaj % popusta za vinjete, nove gume itd. itd.

Aja z zgornjo idejo je samo en problem. Živimo v Sloveniji. :roll:

To bi blo dost učinkovit. Voznikom s kazenskimi točkami zaračunat višji (simbolični - recimo 5%) odstek za cestnino ipd. (cestnina recimo za nepravilno uporabo cestišč :lol:). Drugim pa pač toliko ceneje. Da ne bo nesporazuma, na žalost spadam med dražje.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne dec 20, 2009 6:36 pm

Mare77 je napisal/-a:Pa se je kdo vprasal, koliko bo to stalo nas davkoplačevalce? Ker očitno nekih hudih rezultatov in izboljšanja varnosti ne bo... To me spominja na čase, ko smo v osnovni šoli podpisali, da ne bomo kadili, potem so pa skoraj vsi šli ven na čik ;)
Ali pa računajo, da jih ne bodo razdelili prav veliko :twisted:

:lol:

Meni ta kartica ni slaba ideja, samo nevem če se bo s tem kaj izboljšalo stanje.
So me ravno v soboto vstavili. Napihal 0.0, pregledali vozilo, srečno vožnjo in adijo. Ker sem zapeljal direkt iz oštarije, so mislili evo ga imamo ga. :)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po dec 21, 2009 2:24 pm

bolš bi bilo da bi čokoladice talali
Slika Slika

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Po dec 21, 2009 2:29 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:bolš bi bilo da bi čokoladice talali
te bi šele imeli debele policiste :EE
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po dec 21, 2009 2:30 pm

je ga. kresalova za miklavža delila monopoli po policijskih postajah?

Slika
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Po dec 21, 2009 2:31 pm

Raj bi vidu da bi dajali nalepke za nevarne voznike, da bi se jim lahko izognili ali umaknili...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 21, 2009 2:32 pm

Nam pridnim pa letne vinjete. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Po dec 21, 2009 2:50 pm

el_diablo je napisal/-a:če bi meu v big bangu al pa v hervisu kej popusta s to kartico,pol je kul,drugače je ne rabm. :lol:

ahahaha :lol: :lol:
kok sem se nasmejal :D
drgač sem pa tud jaz out, ker so me ustavili:
Jerch_
objavaObjavljeno: pet dec 18, 2009 9:24 pm Pošlji temo:
ne podpiram, zato ker to, da nekdo vozi po predpisih nebi smelo biti hvale vredno. ampak samoumevno.
s tem samo podajajo tezo, da je na naših cestah tako malo normalnih, da si zaslužijo nagrado.

poleg tega bi lahko akcijo prijazen policist snovali kako drugače. recimo tako, da bi podpirali večjo pretočnost v prometu, opozarjali manj oprezne, lene in slabovidne ter slabo refleksne ljudi, da se ozdravijo ali izločijo iz prometa. seveda poleg tega, da nebi ustavljali ko ovce skriti v pasje ute tam, kjer ni nesreč a so znaki postavljeni nesmoterno še iz časov, ko je fičo potreboval 660m, da je zmanjšal hitrost iz 90 na 70.

tudi sam nisem več v igri in mi je žal za prekršek. vsekakor pa je moja prekoračitev hitrosti bila storjena zaradi odločilnih minut v nadaljni karieri. danes vem, da ni bilo vredno.. ne zaradi tistih 5 točk in 130.000sit. kazen me ni streznila. morda za kakšen dan. bolj lastno spoznanje.

:?
lp
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 21, 2009 4:16 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:pise... (predvsem pa da nima kazenskih točk) ... tko da pol ce mas kako kazensko tega ne mores dobit. tko da jaz sem out automatsko. :lol:

tudi jaz. :lol:

huh..mam kar nekaj pik ze oops
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po dec 21, 2009 4:40 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:bolš bi bilo da bi čokoladice talali

Al pa borovničke, zdaj, ko je mraz!! :har

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Po dec 21, 2009 4:47 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Nam pridnim pa letne vinjete. :D

x2 lepo si se to spomnu :D :D

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Po dec 21, 2009 10:26 pm

bk206 je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Nam pridnim pa letne vinjete. :D

x2 lepo si se to spomnu :D :D

x3 :D to bi bla dobra ideja ja :)
LP

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 22, 2009 1:22 am

Sam če gledajo za nazaj za pike, pol si bom moral sam vinjeto kupit. :lol: Sej še malo, pa se bojo zbrisale. Sem bil pridn.
Dragi Božiček, ker sem bil priden, si želim vinjeto.... :EE
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To dec 22, 2009 8:48 am

Hja tole bi lahk bla iztočnica za precej bojši izkopiček.Namreč naši vrli umi bi se lahko domislili,da bi vzornim voznikom res recimo talali nalepke oz. štampilke dotični voznik pa bi recmo imel popust pri registraciji oz. pri zavarovanju vozila,ker od takih voznikov imajo zavarovalnice največ in tu bi lahk zadeli terno in bi marsikateri raje malo spustil gas in vozil bolj vzorno,če bi mel pri zavarovanju recmo dodatnih 5% ali več popusta.Samo kaj ko se vsem gre le in samo za denar.....
Se pa strinjam,da je tole mal mim pihnjeno,ker nekoga lahk ustavjo vsak teden nekoga pa celo leto nič.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To dec 22, 2009 9:10 am

Ko je že govora o tem, kakšne ugodnosti naj bi imeli dobri vozniki na stvar gledam tako. Če že govorimo o nagrajevanju, potem bi enostavno morala država ali zavarovalnica preverit, koliko ima kdo kazenskih točk. In na osnovi tega podatka bi morali voznikom, ki si niso v preteklem letu prislužili nobene kazenske točke priznat neko nagrado v obliki popusta na določenih stvareh (cestna taksa, zavarovanje, vinjeta ipd). Mislim, da bi na tak način več dosegli kot pa z izdajo nekakšnih izkaznic. Navsezadnje pa, karkoli govorimo tukaj gor je popolnoma brezveze, saj so vse skupaj to le naše želje.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To dec 22, 2009 9:26 am

seat je napisal/-a:Se pa strinjam,da je tole mal mim pihnjeno,ker nekoga lahk ustavjo vsak teden nekoga pa celo leto nič.
Tako je. V bistvu me je kar groza, koliko pijancev se izmuzne in leta ogroža druge...
Mene npr. niso ustavili že ca. 5 let.. V 10 letih, odkar mam vozniško samo 3x...
Sicer pa je vsaka taka pozitivna akcija Policije OK, dokler ne porabijo preveč davkoplačevalskega denarja.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To dec 22, 2009 2:07 pm

Samo malo razmisljam ... a je res pravilno da se nagradi nekaj kar je samoumevno?

In Enerrgetik81 se strinjam s tabo. Poznam kar nekaj taksnih ljudi (pijancev in divjakov) ki nimajo niti ene kazenske pike ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov