Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So dec 19, 2009 11:09 pm

Js naprimer ne morem izklopiti ne asr ne esp, čeprav bi ga zelo rad.. ( astra H ) :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed So dec 19, 2009 11:37 pm

Kaj pa če bi preprosto potenil ven varovalko za esp?Ali pa zraven zvežeš eno stikalo da lahko v kabini preklapljaš.Bi to šlo,ali potem računalnik javlja napako?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 19, 2009 11:43 pm

Logično, da računalnik javlja napako, po vrhu tega mu še asr ne bi delal, za abs pa ne vem točno, ebd-ja pa ne vem če ima

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So dec 19, 2009 11:47 pm

pskoda je napisal/-a:Logično, da računalnik javlja napako, po vrhu tega mu še asr ne bi delal, za abs pa ne vem točno, ebd-ja pa ne vem če ima

Sej glih asr hočem da mi ne dela :-P . pa esp, pa abs tud ne rabm po snegecu, sam "baje" če vržem varovalko ven, avto ne bi užgal :?:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So dec 19, 2009 11:53 pm

speedfreak je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Logično, da računalnik javlja napako, po vrhu tega mu še asr ne bi delal, za abs pa ne vem točno, ebd-ja pa ne vem če ima

Sej glih asr hočem da mi ne dela :-P . pa esp, pa abs tud ne rabm po snegecu, sam "baje" če vržem varovalko ven, avto ne bi užgal :?:

Problem je v tem, da je vse skupaj povezano oz so odvisni eden od drugega abs, asr, esp, ebd, za to da avto ne bi vžgal pa ne vem, ker nisem probal.
Jaz bi na tvojem mestu pustil tako kot je, razen če poznaš koga ki ve več o teh stvareh

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Ne dec 20, 2009 1:41 am

Ja to je kr neki. Jst ko sm meu avto na popravilu sem dobil nadomestno vozilo, novi Polo 2009 in sm se mal vozu čez njive :lol: oops in ko isklopš Esp je izklopljen ko pospešuješ pač vrti v prazno ko pa potegneš ročno je veselja konc začne trest k idijot :x Komi sm čaku da dobim svojga nazaj izklopm Esp in pošrek po mili volji še posebi k je zdele sneg :lol: :lol: :D

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Ne dec 20, 2009 9:32 am

Dj Big je napisal/-a:Ja to je kr neki. Jst ko sm meu avto na popravilu sem dobil nadomestno vozilo, novi Polo 2009 in sm se mal vozu čez njive :lol: oops in ko isklopš Esp je izklopljen ko pospešuješ pač vrti v prazno ko pa potegneš ročno je veselja konc začne trest k idijot :x Komi sm čaku da dobim svojga nazaj izklopm Esp in pošrek po mili volji še posebi k je zdele sneg :lol: :lol: :D

zaradi takšnih "mojstrov" nisem zagovornik nakupa testnih/službenih avtomobilov... je pa res saj smo vsi isti - tudi jaz... če je testen/služben je pač treba vse poskusit :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 20, 2009 12:15 pm

Dj Big je napisal/-a:Ja to je kr neki. Jst ko sm meu avto na popravilu sem dobil nadomestno vozilo, novi Polo 2009 in sm se mal vozu čez njive :lol: oops in ko isklopš Esp je izklopljen ko pospešuješ pač vrti v prazno ko pa potegneš ročno je veselja konc začne trest k idijot :x Komi sm čaku da dobim svojga nazaj izklopm Esp in pošrek po mili volji še posebi k je zdele sneg :lol: :lol: :D

Nič ne rabiš izklapljat, samo sklopko stisni in takrat nč ne dela, razen ABS-a, lahko delaš z ročno kar hočeš, če rata kriza, samo spustiš sklopko nazaj in te ESP zravna :D

p.s: S testnim Polotom čez njive :roll: A ni večji užitek (če že imaš testni avto) tiščanje po cesti (pa še gum ti ni škoda), kot pa po njivah..za tako imaš Tiguana, Yetija in ostalo druščino :lol:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne dec 20, 2009 12:20 pm

kak to da ne dela če je sklopka stisnjena?pomoje mora ker če se bom prpelu v ovinek 150 pa stisnu sklopko medtem ko bom glih šaltal pa da me vn vrže glih tisto sekundo ko ti uide zadnji konec(izreden primer) je brez pomena not
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 20, 2009 12:57 pm

im nobody je napisal/-a:kak to da ne dela če je sklopka stisnjena?pomoje mora ker če se bom prpelu v ovinek 150 pa stisnu sklopko medtem ko bom glih šaltal pa da me vn vrže glih tisto sekundo ko ti uide zadnji konec(izreden primer) je brez pomena not

Pa kaj eni dejansko mislite, da je ESP vsemogočen? Pri 150kmh in ostrem ovinku, ti lahko sam še Bog pomaga. Vozit je treba tako (glede na svoje sposobnosti in sposobnosti avta), kot da nimaš ESP-ja v avtu, ker ta je namenjen, če te kaj preseneti na cesti, ne pa da se zanašaš 100% v smislu "saj grem lahko 200 v ovinek, me bo že ESP rešil". :roll:

Pa še nekaj...v ovinku se nikoli ne šalta, še posebej pri motorjih, ker ti lahko spodnese zadnji konc.

EDIT: že neštetokrat je bil ta filmček dan gor, ampak evo še enkrat:

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc

Kle se jasno vidi, da so sistemi vredni svoje cene, brez ASR-a po ledu ne prideš nimamor (5:00), ESP ga je pa celo pri hitrosti 110kmh na utrjenem snegu poravnal! (8:20)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 20, 2009 2:39 pm

hladni je napisal/-a:če mene kdo vpraša ziher polovica foruma dejansko ne ve, če sploh ima esp ali ne. Namreč ta fraza esp se sploh pojavlja vsepovsod recimo na avto.net. Tam ima skoraj vsak avto srednjega razreda napisano, da ima esp. Recimo če izpostavim golfa in astro, ker jih je pač največ. Res redko kateri golf dejansko ima esp, namreč nihče tega ne doplača a napišejo pa vsi. V praksi pa so avto zelo siromašni z esp. Pride pa do tega delno zaradi proizvajalca samega, ker ima ponavadi avto eno tipko za asr in esp in skupno lučko v obliki zanašajočega avta, ki pol utripa. In zdaj folk misli, da če ta lučka utripa, da imajo esp in da se esp vklopi. Torej grejo v klanec in se ata veseli, jeee esp mi avto v špuri drži, v bistvu pa le asr dela in to je vse.
Poleg tega imate nekateri zlo zanimive tehnične rešitve...naprimer: Ko se pelješ v ovinek in se vklopi esp, začne pedal zavore vibrirat-pa od kod je to avtor te bistroumne izjave pobral?
Vsak naj se raje vpraša, če ima 100% esp in pol piše ta bistra razmišljanja.

Podpis.

Jaz imam res esp, sam ne vem če mi dela, ker mi pedal zavore nič ne vibrira :-P

Esp in ostalo elektroniko je ze fajn met, samo bi bilo treba je moč izključit, ko se hočeš malo poigrat, pa če nimaš malo soli v glavi lahk maš 2x esp pa boš končal v malinah ali kaki drugi rastlini ob cesti :-P

Uporabniški avatar
2kwik4ya
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a 2kwik4ya Ne dec 20, 2009 3:21 pm

Jaz imam eno vprašanje glede ESP. Imam Passata let. 1998 in sem v neki reviji zasledil, da naj bi ta model imel ESP že vgrajen, toda ni nobenega gumba s katerim bi ESP vklopil/izklopil. Ko prižgem avto pa mi zasveti taka lučka:
Slika

Kaj naj bi to pomenilo ?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne dec 20, 2009 3:26 pm

lenivec je napisal/-a:meni pedal nič ne vibrira na lybri se pa sliši kako esp dela.
isto na puntotu pedal nič ne vibrira. se skoraj ne sliši kako esp dela
na tucsonu nič ne vibrira. je pa hudečevo glasn esp na tem avtu

In pri oplu glih tako pedal ne vibrira, samo sliši se kako na določenem kolesu bremza,
isti primer sem imel na fiat puntotu sporting, novemu bravotu m-jet

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 20, 2009 6:02 pm

peroRS je napisal/-a:

Nič ne rabiš izklapljat, samo sklopko stisni in takrat nč ne dela, razen ABS-a, lahko delaš z ročno kar hočeš, če rata kriza, samo spustiš sklopko nazaj in te ESP zravna :D

p.s: S testnim Polotom čez njive :roll: A ni večji užitek (če že imaš testni avto) tiščanje po cesti (pa še gum ti ni škoda), kot pa po njivah..za tako imaš Tiguana, Yetija in ostalo druščino :lol:

Na katerem avtu ESP ne dela ob pritisku skopke? Do zdaj mi je še na vsakem delalo, pa če je bil v leru, stisnjena sklopka ali pa nič od tega.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 20, 2009 6:24 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Na katerem avtu ESP ne dela ob pritisku skopke? Do zdaj mi je še na vsakem delalo, pa če je bil v leru, stisnjena sklopka ali pa nič od tega.

Pri celotnem VAG koncernu pa za Mercedesa še vem.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 20, 2009 6:36 pm

Nevem no. Na Beetlu je delal ESP brezpogojno.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne dec 20, 2009 6:54 pm

speedfreak je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:če mene kdo vpraša ziher polovica foruma dejansko ne ve, če sploh ima esp ali ne. Namreč ta fraza esp se sploh pojavlja vsepovsod recimo na avto.net. Tam ima skoraj vsak avto srednjega razreda napisano, da ima esp. Recimo če izpostavim golfa in astro, ker jih je pač največ. Res redko kateri golf dejansko ima esp, namreč nihče tega ne doplača a napišejo pa vsi. V praksi pa so avto zelo siromašni z esp. Pride pa do tega delno zaradi proizvajalca samega, ker ima ponavadi avto eno tipko za asr in esp in skupno lučko v obliki zanašajočega avta, ki pol utripa. In zdaj folk misli, da če ta lučka utripa, da imajo esp in da se esp vklopi. Torej grejo v klanec in se ata veseli, jeee esp mi avto v špuri drži, v bistvu pa le asr dela in to je vse.
Poleg tega imate nekateri zlo zanimive tehnične rešitve...naprimer: Ko se pelješ v ovinek in se vklopi esp, začne pedal zavore vibrirat-pa od kod je to avtor te bistroumne izjave pobral?
Vsak naj se raje vpraša, če ima 100% esp in pol piše ta bistra razmišljanja.

Podpis.

Jaz imam res esp, sam ne vem če mi dela, ker mi pedal zavore nič ne vibrira :-P

Esp in ostalo elektroniko je ze fajn met, samo bi bilo treba je moč izključit, ko se hočeš malo poigrat, pa če nimaš malo soli v glavi lahk maš 2x esp pa boš končal v malinah ali kaki drugi rastlini ob cesti :-P

Malo pocukaj po snegu levo desno na hitro(ne priporočam), pa boš ugotovil, če ga imaš, še prej boš ugotovil, če daš po gasu na snegu, da začne kopat, vsaj pri meni je esp v povezavi z asrom. Sicer je pa ta esp fajn zadeva, za 'normalne' vožnje. Recimo včeraj sem se kar fajn igral na velikem igrišču, zasneženem in ledenem. Enkrat brez espja, drugič z. Esp te tudi čisto ustavi, če avto ne odvija pod tem kotom, kakor so obrjena kolesa, tega nisem vedel =).

Uporabniški avatar
2kwik4ya
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a 2kwik4ya Ne dec 20, 2009 7:04 pm

Za mojega Passata noben ne ve oops :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov