mišek je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj imajo starodobniki 90% popust na zavarovanje?
Mi je ravno včeraj en sodelavec pravil, da ima tak popust, potem pa še na tega tist redni popust, tako da ne plača praktično nič. Ima pa golfa enkico.
Od kje ta logika? Ti plačaš zavarovanje, da se iz tega krije škoda, ki jo narediš na drugem vozilu oz. čem drugem. Ali je to staro vozilo kaj manj "nevarno" na cesti za druge udeležence, da ima tak popust?
Jaz bi rekel, da taka stara kanta še več možnosti, da v koga rukne, kot pa z kakim novejšim, ki ima čisto druge zmogljivosti. Od boljših zavor, vse možne elektronike...
exide je napisal/-a:Pri pridobivanju certifikata bi morali biti komisarji bolj strogi. Če je avto res porihtan, da je tipi topi potem si zasluži certifikat, če je pa zarjavela in napol razsuta kanta pa ne (pustimo rat look oldije). Pa certifikat velja 10let, jaz bi to zmanjšal na 5 let, potem pa spet h komisarju, da preveri, če je avto še vedno lep in lepo vzdrževan.
lancia hf je napisal/-a:Za starodobnike je tudi več kategorij, od originalnih avtomobilov, do tistih, ki so do podloške predelani, pač vsak spada v svojo klaso.
exide je napisal/-a:Me je pa prišel certifikat tudi nekoliko dražje, ker gre za rahlo predelan avto in tudi v certifikatu piše, da je vozilo predelano.
lancia hf je napisal/-a:FIVA je sprejela sklep, da se od 1.1.2010 zviša minimalna starost za starodobnike na 30 let. SVS kot zastopnik Five v SLO je to potrdila v okviru svoje pristojnosti.
VIR: Starodobnik
Citiram:
"Unimog 1968 NI starodobnik (k taksni izjavi nimamo komentarja, za mnenje pa lahko vprasa Mercedez - Benzov muzej v Stuttgartu), Dodge RAM W 200, letnik 1975 NI starodobnik (veseli bomo, ce nam bo lahko pojasnil to strokovno ugotovitev)."
berlingoman je napisal/-a:in axion član katere zveze si ti ?
AXioN je napisal/-a:Citiram:
"Unimog 1968 NI starodobnik (k taksni izjavi nimamo komentarja, za mnenje pa lahko vprasa Mercedez - Benzov muzej v Stuttgartu), Dodge RAM W 200, letnik 1975 NI starodobnik (veseli bomo, ce nam bo lahko pojasnil to strokovno ugotovitev)."
Vir: Avto motor Classic - Prva revija za ljubitelje starodobnih vozil v Sloveniji. št.: 26/71 December 2009
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov