Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 22, 2003 12:00 pm

Ja, ja, ja......najebali bomo 100 na uro, je res?
Vse bo ful slabse, cene se bodo dvignile, place znizale........

............
....
HEJ kdo vas pa sili bit v drzavnih firmah?
Vam je kdo prepovedal naredit fakulteto?
So ljudje ki med studijem tudi delajo....

V EU so ljudje ki nekaj pomenijo naredili vecino stvari sami. Tle pa je se zadnji kancek balkanske mentalitete v glavi Slovenca: Le zakaj bi se potrudil in malenkost vec delal?
Sej imamo socialo, pa drzavne sluzbe, pa mentaliteto jugoslovanca iz osemdesetih let, pa se sanja se nam ne kako bo, resnicno se nam ne sanja.

To govorim za tiste, ki so za in za une ki so proti.

Ma kaj blodite o avtih?
Novi avti bodo 10% drazji, stari avti 1 leto pa bodo 50% cenejsi.

Toyota celica Carlos Saintz letnik 93, ima v sloveniji ceno okoli 3.5mio sit, v Italiji dobis isti avto z dodatno opremo za 1,5 mio SIT.
Lancia delta stane tle 4 mio SIT, v Italiji pa 2 mio SIT
Skoraj vsi avti so v Italiji za polovico bolj poceni kot pri nas.
Pa se meje ne bo vec.

Glede avtov mislim da tle ni debate. V sloveniji so vsi rabljeni avti precenjeni in pod to se lahko tudi podpisem.

Zakaj imajo Italijani, Nemci, Francozi visje place?
Ker mogoce vec naredijo ali pa je njihovo delo bolj efektivno, a ni to logicno?
Ce slovenec in nemec delata isto delo in z isto kvaliteto, s tem, da nemec naredi to v polovici manj casa kot slovenec = nemec vec zasluzi.

Gola matematika.

Seveda pa je se vedno najbolj poceni jamrat, mater vam.

Jaz se bom pa poskusil potruditi in cimvec zasluzit, zase, za druzino, za otroke, med tednom, da bom mel vikende fraj.

Pa vi?

Pa vso sreco obema poloma, se vidimo v EU, tako smo se odlocili, ne? ;)

Pa brez zamere:)
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 12:15 pm

evo še ena pametna glava...
se podpišem pod tole trditev kadar hočete :wink: :lol: :lol: :lol: :!: :!: !
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr okt 22, 2003 12:16 pm

Bravo !! :pivo
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 22, 2003 12:34 pm

Če primerjam mene in enega nemca - poklic isti, isto šol, isto delava in isto ur na mesec - imam jaz osnovno plačo 127.000 sit neto - skoraj 650 eur on pa 4000 eur, kar je skoraj 8 krat več - poklic je samostojni programer - analitik.
Tukaj je razlika že v osnovni neto plači, kolikšna je šele razlika potem, ko preračunaš še prehrano, prevoz, 24urno pripravljenost, in težke razmere, ker ne moreš vzeti dopusta, ker nimaš nobenega, ki bi bil tvoj backup.
Lansko leto poleti sem spoznal par ljudi iz nemčije in eden od njih je bil programer v banki. Tako da vem iz prve roke - on dobi kompletno neto plačo z dodatki okoli 9000 eur za isto delo, kot ga sam opravljam za 185.000 sit.

Pa ne mi zdej lapat, da on več nardi. Tudi ne dela bol efektivno. Za razliko od mene pa lahko pride kadar hoče in gre kadar hoče, samo delo mora biti opravljeno - pr nas pa moraš biti od 8h do 16h v službi, pa še ponoči te dostkrat pokličejo.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 22, 2003 12:40 pm

nebivedu: kako ne dela bolj efektivno, ce pa njega ne klicejo v firmo ponoci, to mi pa res ni jasno??!!

Ne mislim, da delo opravljas povrsno, ker te ne poznam in o tem ne razpravljam!
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr okt 22, 2003 12:43 pm

Daeč naokoli se ve da je standard po evropi višji.

Mislim pa da se bo dolgoročno vse zglihalo. Ne vem sicer koliko let ampak se bo moralo, ker bojo drugače ljudje šli delat v Nemčijo, Avstrijo,...

COBO
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Slovenia

Napisal/-a COBO Sr okt 22, 2003 12:45 pm

za tiste ki ste PROTI ... in kje bomo cez 10 20 let ? v se vecji pi... kukr smo zdej poglejte srbijo in podobne si zelimo bit taki ( gospodarsko gledano ) ??? zarad 10% cen NOVIH avtomobilov tlele bruke delate jozos jozos pa ministre kurcate - najlazji je sam kurcat pa nc delat. tko da EU Da. :P
Slika

1997 CIVIC 1.4i ( who needs VTI when u have Da BiNgO :)

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 12:46 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr okt 22, 2003 12:48 pm

G-4S je napisal/-a:Načeloma se strinjam z MX3 Mazdo, ampak nekako ne morem mimo tegale:

Ali isti Mujo ki koplje jarke dela v Nemčiji bolj efektivno kot v Sloveniji??? Plačo ima v Nemčiji namreč 4x večjo.

Sej ni zastonj Nemčija polna Turkov, Bosancev, Srbov, tudi Slovencev, ...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 12:48 pm

G-4S je napisal/-a:Načeloma se strinjam z MX3 Mazdo, ampak nekako ne morem mimo tegale:

Ali isti Mujo ki koplje jarke dela v Nemčiji bolj efektivno kot v Sloveniji??? Plačo ima v Nemčiji namreč 4x večjo.

he he v sloveniji ma mujo vsake 15 minut čik pavzo :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 22, 2003 12:48 pm

johnyr je napisal/-a:Daeč naokoli se ve da je standard po evropi višji.

Mislim pa da se bo dolgoročno vse zglihalo. Ne vem sicer koliko let ampak se bo moralo, ker bojo drugače ljudje šli delat v Nemčijo, Avstrijo,...

Kaj si mi lahko prebral misli?! :)

Dejte bit malo bolj optimisticni.
Nobena drzava v EU ni na slabsem kot nasa, po vsej verjetnosti.
Mislim, da je v EU svetla prihodnost za vsakega ki se bo potrudil.

Nebivedu: se ena stvar: kaj si prasal tega tvojega znanca kolko ga stane zivet v njegovem mestu, najemnina, racuni pa vse ostalo??

Mogoce pa so te stvari tam drazje. Zato pa tudi ima visjo placo, mogoce. ;)
Slovenski Mazda forum

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 12:51 pm

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 12:52 pm

G-4S je napisal/-a:Zakaj torej Mujoti rinejo v Nemčijo? Da bi več delali ali, ker je višji standard za isto delo? :wink:

ker si tam car če furaš golf I dizel :D:D:D
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 12:54 pm

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 12:56 pm

G-4S je napisal/-a:Ne, ne, ker zaslužiš za golf 2 dizel ali audi 80, potem pa prideš k rođakom v Bosno ali Fužine & co. in si THE Car! :lol:

čika sa njemčke...
vidš sej veš kaj pol sprašuješ... :lol: :lol: :lol:

zakaj hodijo dol delat?predvidevam zaradi istega razloga kot pri nas: višji standrd kot v BIH :wink:
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 12:59 pm

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 1:00 pm

G-4S je napisal/-a:No, torej ne drži, da je povsod isti standard. Nam še veliiiiiiikooooo manjka do nemškega standarda (razen davščine že počasi lezejo na to raven :evil: ), tako kot BIH manjka do SLO standarda. Pa nima veze kdo je v EU, kdo pa ne. Jaz sem sicer optimist in upam oz. računam, da se bodo razlike znotraj EU počasi poglihale.

sej nism reku da je povsod isti standrd... ampak enkrat bo... in to sigurno hitreje kot če nebi bili v eu... :wink:
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 1:04 pm

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr okt 22, 2003 1:05 pm

nebivedu je napisal/-a:Če primerjam mene in enega nemca - poklic isti, isto šol, isto delava in isto ur na mesec - imam jaz osnovno plačo 127.000 sit neto - skoraj 650 eur on pa 4000 eur, kar je skoraj 8 krat več - poklic je samostojni programer - analitik.
Tukaj je razlika že v osnovni neto plači, kolikšna je šele razlika potem, ko preračunaš še prehrano, prevoz, 24urno pripravljenost, in težke razmere, ker ne moreš vzeti dopusta, ker nimaš nobenega, ki bi bil tvoj backup.
Lansko leto poleti sem spoznal par ljudi iz nemčije in eden od njih je bil programer v banki. Tako da vem iz prve roke - on dobi kompletno neto plačo z dodatki okoli 9000 eur za isto delo, kot ga sam opravljam za 185.000 sit.

Pa ne mi zdej lapat, da on več nardi. Tudi ne dela bol efektivno. Za razliko od mene pa lahko pride kadar hoče in gre kadar hoče, samo delo mora biti opravljeno - pr nas pa moraš biti od 8h do 16h v službi, pa še ponoči te dostkrat pokličejo.

LP
Nebivedu
Evo sva ze dva, te podperam .Za svoje delo , ki ga tle opravljam dobim cca 100-120k na mesec svaba za isto delo dobi 2500-3000 eurov ( vem iz prve roke ker sodelujemo z njimi in italiani ) Pa se tole za vse VAS k zagovarjate ministre ostale k...e :Povejte mi v kateri drzavi je razred 1:25 oz . 1: 30 v nemciji???Ce si ti v nemciji efektiven mas lahko placo vecjo od samga direktorja , pa ce si navadn mahanik. Pa ne mi neki tupit + tega mej placo 1mio sit , sam si jo zasluz , ne pa da razne zakone podpisujejo razne tajnice pa sekretarji na raznih ministrstvih, zato ,da ti k si minister naus kej za srau ...

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 1:06 pm

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov