Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če feb 04, 2010 10:25 am

Matjazy, zakaj pa ne?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če feb 04, 2010 10:42 am

Renault Clio je v Sloveniji najbolj prodajan model že vrsto let (žal ne vem koliko točno), "navdušenje" nad domačim modelom pa sovpada s proizvodnjo omenjenega modela v novomeškem Revozu, katerega proizvajajo od leta 1993 ( http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobiliz ... ica/221328 ).

Eden izmed fenomenov Clia je že omenjeni lokalni patriotizem oziroma zavest kupovanja "domačega" izdelka. Morda najvažnejši argument pri nakupu je najbrž izjemno ugodna cena, pospešena z nenehnimi akcijskimi popusti ter podkrepljena z agresivnimi marketinškimi metodami. Nenazadnje pa gre pri številki "prodanih" modelov tudi za cca 10% enodnevnih registracij (groba ocena), s katerimi si dvigujejo tržni delež.
Konec koncev je potrebno upoštevati v številki skupno število Cliov III ter Storij, skupaj z njihovimi derivati. Podobno številko "ustvarjajo" tudi Nemci pri Klassenprimusu, ko mečejo v en koš Golfe, Golfe Plus, Jette, ipd.

JV del Balkana pa ima še vedno v zavesti čas Jugotov, stoenk, plebejskega Renaultovega 4 ter "višjemu sloju" namenjenega TAS-ovega Golfa - zato ima na tem področju še danes image večvrednosti.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če feb 04, 2010 10:42 am

uros_p je napisal/-a:
berlonso je napisal/-a:ja v svojem razredu ponuja največ za svoj denar, ne govorim v tri dni saj sem te dni se sprehodil po avtohišah in podrobneje ogledal različne znamke in razmerje kvaliteta, oprema,motor,cena je na 1. mestu tako da se ljudje še znajo odločit in ne podlegajo nekaterim ki blatijo znamke (ne samo Renault).
lp

Kolko pa sploh stane Clio, če se že govori da ogromno ponuja za svojo ceno? Ker kolikor vem po mojih kriterijih ponuja bolj malo, sploh ko govorimo o udobju in opremi. Se pravi mora biti cena res nizka. Zanima me tudi, ali pri teh novih Cliotih še vedno poskakuje ročka menjalnika, ko spustiš/pritisneš gas? Vem da sposkakuje pri starejših Cliotih in Meganih.

Prejšnji clio ima res slab menjalnik, pa tisti pozen gas s kilometrskim hodom pedala. Novi clio pa ma dober menjalnik, nič se ne premika, volan je hitrejši. Dober napredek.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če feb 04, 2010 10:50 am

napredek se precej pozna, opazil sem ko sm šou na testno z novim Cliom, doma pa imamo letnik 2001 (tak kot je zdej Storia).

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Če feb 04, 2010 10:51 am

Blinder je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:
berlonso je napisal/-a:ja v svojem razredu ponuja največ za svoj denar, ne govorim v tri dni saj sem te dni se sprehodil po avtohišah in podrobneje ogledal različne znamke in razmerje kvaliteta, oprema,motor,cena je na 1. mestu tako da se ljudje še znajo odločit in ne podlegajo nekaterim ki blatijo znamke (ne samo Renault).
lp

Kolko pa sploh stane Clio, če se že govori da ogromno ponuja za svojo ceno? Ker kolikor vem po mojih kriterijih ponuja bolj malo, sploh ko govorimo o udobju in opremi. Se pravi mora biti cena res nizka. Zanima me tudi, ali pri teh novih Cliotih še vedno poskakuje ročka menjalnika, ko spustiš/pritisneš gas? Vem da sposkakuje pri starejših Cliotih in Meganih.

Prejšnji clio ima res slab menjalnik, pa tisti pozen gas s kilometrskim hodom pedala. Novi clio pa ma dober menjalnik, nič se ne premika, volan je hitrejši. Dober napredek.

turški clio ,sranje od sranja

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 04, 2010 11:05 am

lambretta je napisal/-a:turški clio ,sranje od sranja

Opredeli... vidim, ne znas, ker predvidevas naprej nekaj kar so dorekli oz. stekel je le pogovor o selitvi.
http://www.finance.si/268650/Revoz-Seli ... ?sort=desc

Turska je bila od l.1999 le Thalia... zato v drugo vec informacij, v kolikor bo se naprej zaljenje znamke, bodo ukrepi po pravilniku.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če feb 04, 2010 11:29 am

Matjazy je napisal/-a:Tast nima pojma o avtomobilih. In tako je, ko je kupoval služben avto, pogledal okol sebe, izbral majhen socialen avto, ki jih je cel kup, iz tega je sklepal, da bo poceni in z njim ne bo nekih stroškov, na njem je pisalo Clio, čez nekaj trenutkov se je eden njegovih zaposlenih peljal z enim novim takšnim domov.
Nekdo, ki kupuje avto za sebe, ni ženska in se je peljal v več kot 5 različnih avtomobilih, pa res ne vem, zakaj bi kupil cliota.

Zakaj pa ne? Jaz uporabljam prtljažnik samo za ozvočenje, zato mi je dovolj velik. Večinoma se peljem sam, ali še eden zraven in zato mi je tudi kot sam avto dovolj velik. Poraba je dokaj majhna, močan je dosti, kvari se ne, pa tudi deli niso tako dragi. Cena rabljenega (in novega) za to kar dobiš, je pa dokaj nižja od ostale konkurence. Edino kar me moti, je pa to, da jih je povsod polno.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če feb 04, 2010 11:51 am

Eni ste pa res bogi, da se sekirate s tem, kaj drugi ljudje kupujejo. :?
Mi smo kupil storio zato, ker je bil v tistem času najugodnejši nakup (daleč najugodnejši pravzaprav), zdej ga mamo 3 leta, dela povsem bp, tko da ne vem kaj bi blo z nakupom tega avta narobe?
Edina slaba stvar je, da zgubiš neprimerno več, kot če kupiš pola naprimer. Če ga pa mislš met " do konca", pol pa tut to ni več težava.
Anyway, kupte tist karvampaše, pa ne se sekirat, če sosed kup reanulta, so še bolj pomembne reči v življenju ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če feb 04, 2010 12:35 pm

metallic je napisal/-a:Eni ste pa res bogi, da se sekirate s tem, kaj drugi ljudje kupujejo. :?
Mi smo kupil storio zato, ker je bil v tistem času najugodnejši nakup (daleč najugodnejši pravzaprav), zdej ga mamo 3 leta, dela povsem bp, tko da ne vem kaj bi blo z nakupom tega avta narobe?
Edina slaba stvar je, da zgubiš neprimerno več, kot če kupiš pola naprimer. Če ga pa mislš met " do konca", pol pa tut to ni več težava.
Anyway, kupte tist karvampaše, pa ne se sekirat, če sosed kup reanulta, so še bolj pomembne reči v življenju ;)

točn tako.leta pa se zelo hitro obračajo.nekateri slovenci imajo 10 let ali več avto, potem ko pa začne olje žret, pa fjst po bencinu pit ali rjavet, ga pa prodajo.
Lep pozdrav :)

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Če feb 04, 2010 9:28 pm

ja res je da nudi renault najvec popustov,dodatne opreme mislim pa da igra pomembno vlogo pri kupnji renaulta tudi dobro razvejana mreza servisov...
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če feb 04, 2010 10:07 pm

v motoreviji piše da je bilo največ prodanih puntov, seštevek novih in starejših cliov ja presegel število fiata...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če feb 04, 2010 11:23 pm

Renault je bil uveljavljen v bivši Jugoslaviji. Predvsem R4, kateri je imel glavnega tekmeca Yugota in Skalo se je odlično izkazal.
Zato še dan danes določena množica ljudi prisega v Renault.
Kdo pa so večinski kupci Cliota? Ljudje v zrelih letih in starostniki. Takih je v Slo največ.
Med kupce lahko dodamo še take, ki se z avtom malo vozijo in tiste z malimi pričakovanji.
Dejansko gledano življenska doba agregata na Cliotu je izjemno majhna. Do 200000 prevoženih km z rednimi popravili mu je več kot preveč.
Avto, moj partner!

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 04, 2010 11:33 pm

moj-avto je napisal/-a:Kdo pa so večinski kupci Cliota? Ljudje v zrelih letih in starostniki. Takih je v Slo največ.
Med kupce lahko dodamo še take, ki se z avtom malo vozijo in tiste z malimi pričakovanji. Dejansko gledano življenska doba agregata na Cliotu je izjemno majhna. Do 200000 prevoženih km z rednimi popravili mu je več kot preveč.

Se ne bi strinjal niti malo. To so ljudje v razponu od 18 pa vse max starosti, ko še lahko (zakonsko) imajo izpit.

Mala pričakovanja? Kaj si s tem mislil? V novem cliu se 4 odrasli z lahkoto peljejo, materiali so v vrhu tega razreda, varnost tudi, oprema ok, ponudba motorjev od 70 - 200KM...kaj še hočeš več od avta tega ranga?

Življenska doba motorja? Malo poglej koliko imajo za sabo kilometrov clioti prve generacije ali pa npr. avtošole s clioti dci.

PS: nekdo je omenjal bosanca, ki raje kupi starega golfa. Nekateri pa raje vzamejo novega clia in so (vsaj) 4 leta brez skrbi.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če feb 04, 2010 11:37 pm

Vseved je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Kdo pa so večinski kupci Cliota? Ljudje v zrelih letih in starostniki. Takih je v Slo največ.
Med kupce lahko dodamo še take, ki se z avtom malo vozijo in tiste z malimi pričakovanji.

Se ne bi strinjal niti malo. To so ljudje v razponu od 18 pa vse max starosti, ko še lahko (zakonsko) imajo izpit.

Mala pričakovanja? Kaj si s tem mislil? V novem cliu se 4 odrasli z lahkoto peljejo, materiali so v vrhu tega razreda, varnost tudi, oprema ok, ponudba motorjev od 70 - 200KM...kaj še hočeš več od avta tega ranga?

PS: nekdo je omenjal bosanca, ki raje kupi golfa. Nekateri pa raje vzamejo novega clia in so (vsaj) 4 leta brez skrbi.

Jaz reje kupin VW golfa z prevoženimi 200000 km kot novega Cliota z vso opremo.
Bosanec ima prav!
Jaz poznam dva Bosanca, ki imata na Golfu prevoženih več kot 500000 km in eno Bosanko, ki ima prevoženih čez 300000 km.
Pa mi pokaži Renaulta, ki lahko konkurira VW - DAS AUTO!
Avto, moj partner!

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Če feb 04, 2010 11:45 pm

Sem kmet in raje starega golfa kot čisto novega clia. Cliota bi kupoval v rangu do 2000€. Če imaš 10 jurjev na riti, pa kupiš starega golfa TDI (poiščeš z original barvo, turbina da ne ruli, pa mašina da je videt ok, da ne meša vode in olja, magar daš 100€ za pregled, pogledaš stanje zobatega jermena... skratka prepričaš se da ima manj kot 500 000km), pa se pelješ kot general. Bosanci delajo dolge ture, zgleda da se golf že obnese do bosne in nazaj :)

Vsak kupi kar mu paše in seveda kolikor mu finance dopuščajo. Eni so za blonde, drugi za črnolase, tretji... itd ;)
L.P.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 04, 2010 11:46 pm

moj-avto je napisal/-a:Jaz reje kupin VW golfa z prevoženimi 200000 km kot novega Cliota z vso opremo.
Bosanec ima prav!
Jaz poznam dva Bosanca, ki imata na Golfu prevoženih več kot 500000 km in eno Bosanko, ki ima prevoženih čez 300000 km.
Pa mi pokaži Cliota, ki lahko konkurira VW - DAS AUTO!

Tvoji posti mejijo na fanatizem. Se mi kar malo smisliš.

Life is too short to drive a golf (diesel). Famozen stavek Jeremyja Clarksona. Malo izven konteksta, upam da boš razbral poanto. ;)

Das Auto je pač avto. Dobesedni prevod. In avto je vsako dvo-sledno vozilo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 04, 2010 11:48 pm

moj-avto je napisal/-a:Jaz reje kupin VW golfa z prevoženimi 200000 km kot novega Cliota z vso opremo.
Bosanec ima prav!
Pa mi pokaži Renaulta, ki lahko konkurira VW - DAS AUTO!

Taksna mnenja zadrzi za sebe ali pa sploh ne odpiraj taksnih tem... smesno odpres temo, a hkrati jo zelis zasvinjat... ne zavedas se necesa, nekredibilno oznako imas in se vedno raje zahajas v prepire. Tudi med Renaulti in ostalimi (temi ne povseci) znamkami se najde nad 300k km, ki so se vedno v teku in naprodaj. Enako kot za uporabnika lambretta velja, v kolikor bos nadaljeval taksen govor in nepreverjena mnenja - bo ukrep po pravilniku.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 04, 2010 11:58 pm

Ja me prov zanima, če boš tako govoru, ko boš postavljen pred realnostjo.....
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe feb 05, 2010 12:04 am

Vseved je napisal/-a:
Mala pričakovanja? Kaj si s tem mislil? V novem cliu se 4 odrasli z lahkoto peljejo,

No, s temle se pa res nikakor ne morem strinjati! Pa brezskrbi, da dobro vem koliko je prostora v cliotu, sem se žal prevečkrat peljal in ga tudi vozil..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe feb 05, 2010 12:19 am

Res je, da renault še zdaleč nima tako lepih števcev kot VW (oz. osvetljave slednjih). Meni osebno gre to v nos.
Zadnjič spremenil odprti clio, dne Pe feb 05, 2010 12:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov