Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe feb 05, 2010 8:05 am

Sem bil zadnjič na Dunaju. Na prvem Shellu na avtocesti, kejr smo ustavili je bil bencin čez 1€, na črpalkah, ki niso na avtocesti pa pod € :lol:

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe feb 05, 2010 8:11 am

Sam sem doma zelo blizu meje;do crpalke OMV v avstrijski Radgoni imam cca.8 km;tam tankam ze vec kot pol leta;dizel je cenejsi;pri polnem tanku prisparam med 4 in 7euro;pa tudi celotno specerijo kupujemo v Avstriji;pred casom sem zasledil zanimivo primerjavo;Hofer v Avstriji je cenejsi kot v SLO...place pa nihce v tej preljubi podalpski oazi ne primerja z avstrijskimi....pred leti se spomnim crpalke v SLO blizu meje,ko so bile kolone Avstrijcev,ki so cakali na tankanje;sedaj je slika obrnjena....na zalost;denar ki bi lahko ostal v SLO pac roma ven.

lp tdk

zk745678
Nov uporabnik

Napisal/-a zk745678 Pe feb 05, 2010 8:16 am

tdk je napisal/-a:Sam sem doma zelo blizu meje;do crpalke OMV v avstrijski Radgoni imam cca.8 km;tam tankam ze vec kot pol leta;dizel je cenejsi;pri polnem tanku prisparam med 4 in 7euro;pa tudi celotno specerijo kupujemo v Avstriji;pred casom sem zasledil zanimivo primerjavo;Hofer v Avstriji je cenejsi kot v SLO...place pa nihce v tej preljubi podalpski oazi ne primerja z avstrijskimi....pred leti se spomnim crpalke v SLO blizu meje,ko so bile kolone Avstrijcev,ki so cakali na tankanje;sedaj je slika obrnjena....na zalost;denar ki bi lahko ostal v SLO pac roma ven.

lp tdk

tdk: Torej, zamisli si zdaj še na vse od 10-15% dodatnega popusta, ker plačaš z boni namesto s kešom. :shock:

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe feb 05, 2010 9:16 am

zk745678 je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Sam sem doma zelo blizu meje;do crpalke OMV v avstrijski Radgoni imam cca.8 km;tam tankam ze vec kot pol leta;dizel je cenejsi;pri polnem tanku prisparam med 4 in 7euro;pa tudi celotno specerijo kupujemo v Avstriji;pred casom sem zasledil zanimivo primerjavo;Hofer v Avstriji je cenejsi kot v SLO...place pa nihce v tej preljubi podalpski oazi ne primerja z avstrijskimi....pred leti se spomnim crpalke v SLO blizu meje,ko so bile kolone Avstrijcev,ki so cakali na tankanje;sedaj je slika obrnjena....na zalost;denar ki bi lahko ostal v SLO pac roma ven.

lp tdk

tdk: Torej, zamisli si zdaj še na vse od 10-15% dodatnega popusta, ker plačaš z boni namesto s kešom. :shock:

ce te prav razumem je na OMV v Bad Radkersburgu cena nafte s popustom 0,847?
tank imam skoraj prazen;grem tankat danes ko bom sel iz sluzbe ali jutri,ko grem kupovat specerijo v Avstrijo.Sporocim ceno za liter nafte,saj je znano da v Avstriji trgovci cene pogonskih goriv menjavajo tudi dnevno,pa tudi cena je od crpalke do crpalke razlicna;sigurno pa nikjer v Avstriji ne doseze cene v SLO;pa tudi govorice,da je tam nafta boljsa drzijo. Z SLO nafto mi je po BC-ju laguna pila preko 7l,sedaj sem skoz pod 7,vozim pa iste relacije;vem da je zadeva zelo relativna,kar je bila debata tudi na tej strani.

lp tdk

lp tdk

zk745678
Nov uporabnik

Napisal/-a zk745678 Pe feb 05, 2010 9:34 am

Cena je bila včeraj ob 18.30, 0,997 za liter dizla, če plačaš z boni privarčuješ še dodatnih 15%. Torej je cena zate 0,847€ samo če pred tem kupiš bone!!! Zdaj pa, ker še kupuješ v hoferju pa še tam -15% na vse pol je pa že super ugodno. Ne?

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe feb 05, 2010 9:47 am

zk745678 je napisal/-a:Cena je bila včeraj ob 18.30, 0,997 za liter dizla, če plačaš z boni privarčuješ še dodatnih 15%. Torej je cena zate 0,847€ samo če pred tem kupiš bone!!! Zdaj pa, ker še kupuješ v hoferju pa še tam -15% na vse pol je pa že super ugodno. Ne?

In kje dobis te bone?kje vse lahko koristis ugodnosti oz.placujes z boni?

lp tdk

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 05, 2010 9:48 am

MacTron je napisal/-a:off: Gosic, Avstrija ima drugacen sistem kot mi in niti ne primerjaj, sploh pa ne zali.

na žalost ima Gosic več kot prav.......

Koga naj bi žalil :?: :?: :?: .zato pa tudi je tako, ker smo mi ovce oni pa hodijo pa nam in se iz ovc delajo iber norce, pa še smejijo kot Pahor včeraj in napovedujejo obdavčitev zraka, ki ga vdihujemo - ma sramota na m2 in počasi me je že dejansko sram, da sem Slovenec - veteran............targično je fantje, tragično_ne komično...

zk745678
Nov uporabnik

Napisal/-a zk745678 Pe feb 05, 2010 9:54 am

tdk je napisal/-a:
zk745678 je napisal/-a:Cena je bila včeraj ob 18.30, 0,997 za liter dizla, če plačaš z boni privarčuješ še dodatnih 15%. Torej je cena zate 0,847€ samo če pred tem kupiš bone!!! Zdaj pa, ker še kupuješ v hoferju pa še tam -15% na vse pol je pa že super ugodno. Ne?

In kje dobis te bone?kje vse lahko koristis ugodnosti oz.placujes z boni?

lp tdk

Pošlji email na ZS, da pošlem slike. Drugače jih naročiš v Avstriji preko interneta na njih sem jaz čakal 4 tedne. Lahko pa 15% popust koristiš tukaj: HOFER, HOFER REISEN, SPAR, HERVIS, EURO SPAR, DM, OMV, AGIP, SHELL, BP, JET.... pošlji email za slike bonov.

Pošljejo ti pa priporočeno na domači naslov z računom in seveda brezplačno.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Pe feb 05, 2010 10:08 am

gravža se mi da sem slovenec in živim v sloveniji, ki si ne zasluži niti velike začetnice. Tisti, ki ste ob mejah kr noste denar v avstrijo, tudi sam bi ga pa sem predaleč.
Slika

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe feb 05, 2010 10:20 am

dnovak24 je napisal/-a:gravža se mi da sem slovenec in živim v sloveniji, ki si ne zasluži niti velike začetnice. Tisti, ki ste ob mejah kr noste denar v avstrijo, tudi sam bi ga pa sem predaleč.

Jah tako pac je...kupujemo tam,kjer je ceneje;pa ni problem v teh nekaj eurih;problem je v tem,da se nihce ne zmeni oz.si zatiska oci pred standardom in plačo v Avstriji....pa malo ironije...imamo vsaj blizino Avstrije,da tako vsaj malo omilimo razlike znotraj SLO...poglej BDP Prekmurja in osrednje SLO...ali kot pravimo Prekmurci:Vcasih so nam tupili,da nas objeda BiH,Kosovo;skratka jug...sedaj isto pocne center;kar je bilo Kosovo nekoc v Yugi je sedaj Prekmurje v SLO...zalostno a resnicno.

lp tdk

p.s.malo off topic sicer,je pa resnica.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 05, 2010 10:59 am

tdk je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:gravža se mi da sem slovenec in živim v sloveniji, ki si ne zasluži niti velike začetnice. Tisti, ki ste ob mejah kr noste denar v avstrijo, tudi sam bi ga pa sem predaleč.

Jah tako pac je...kupujemo tam,kjer je ceneje;pa ni problem v teh nekaj eurih;problem je v tem,da se nihce ne zmeni oz.si zatiska oci pred standardom in plačo v Avstriji....pa malo ironije...imamo vsaj blizino Avstrije,da tako vsaj malo omilimo razlike znotraj SLO...poglej BDP Prekmurja in osrednje SLO...ali kot pravimo Prekmurci:Vcasih so nam tupili,da nas objeda BiH,Kosovo;skratka jug...sedaj isto pocne center;kar je bilo Kosovo nekoc v Yugi je sedaj Prekmurje v SLO...zalostno a resnicno.

lp tdk

p.s.malo off topic sicer,je pa resnica.

Ni kle samo Prekmurje...za politike je Slovenija samo Ljubljana, vse kar ni čisto v centru pa sploh ne vedo, da obstaja. :roll:

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a overman2 Pe feb 05, 2010 11:15 am

Odkar imam dizla tudi sam vedno tankam v avstriji (98 mislim da je drazji kot pri nas), vozim relacijo ms-graz. Ravno vceraj sem malo opazoval cene in je v radkersburgu omw dizel 1.009, malo za leibnitzom na avtomatu 0.998 in v grazu omw 1.024. Pri nas sploh vec ne sledim cenam, ker se tudi meni zdi (seveda je ocena subjektivna) da avto z avstrijskim dizlom manj porabi. Od zadnjega servisa sem resetiral Bc, prav tako belezim porabo na poraba.com. Po prevozenih 1015km, poraba 4.7l po bc, pri porabi.com imam se premalo vpisov (2x). Avto je VW passat karavan l.96 tdi 90km.
zk745678: lahko podas kaksno povezavo do narocila teh bonov? Drugace pa se moj mail: overman2@gmail.com

Hvala!

Lp,
aljaz

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 05, 2010 12:57 pm

Samo jamranje vsepovprek in bolj ko boste denar ven nosili slabše bo ampak OK tko je pač v kapitalizmu, kjer vsak samo za svojo rit skrbi in taka mentaliteta se je preselila v vse pore življenja, sploh pa na ceste.

Ne zagovarjam nikogar niti nikogar ne kritiziram ampak očitno dokler ne bomo sami ugotovili, da je treba razmišljati na daljše obdobje ne pa tistih 5minut bo pač tako, da si bomo sami (ne vlada) izkopali luknjo in zgrmeli vanjo - potem bo pa res hudo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 05, 2010 4:01 pm

BBoss je napisal/-a:Samo jamranje vsepovprek in bolj ko boste denar ven nosili slabše bo ampak OK tko je pač v kapitalizmu, kjer vsak samo za svojo rit skrbi in taka mentaliteta se je preselila v vse pore življenja, sploh pa na ceste.

Ne zagovarjam nikogar niti nikogar ne kritiziram ampak očitno dokler ne bomo sami ugotovili, da je treba razmišljati na daljše obdobje ne pa tistih 5minut bo pač tako, da si bomo sami (ne vlada) izkopali luknjo in zgrmeli vanjo - potem bo pa res hudo.

Vem kaj misliš, ampak te misli imajo več poti.
Ali se upreti in denar pošiljati ven in mogoče zaradi tega pride do pocenitve pri nas?
Mogoče se zaradi tega podražijo druge stvari?
Morda upati na boljše in tankati pri nas? (Glede na stanje, ki je in ko gledam, je vsak dan neka podražitev).
Samo za primerjavo in za razmislek:
Dve leti, je lahko bila zastonj malica po srednjih šolah. Zastonj.
Sedaj pride regresirana samo še za tiste, res najrevnejše.
Kam bo šel ta denar, ki dve leti ni šel nikamor in ga niso potrebovali?

Treba je razmišlati trezno. Dobrega, vljudnega človeka, se je vedno izkoriščalo. Vsaj take so moje izkušnje. Torej začne se pri malenkostih.
Jaz edino rešitev vidim na ulice in razbijanje,žganje, upor naroda.
Primer Grčija.
Drugega se v tem ne vidi. Povišali so minimalne plače za 100€, sedaj pa se vse draži. Torej pesek v oči z 100€, ker jih bo ljudstvo enostavno zapravilo, ker so cene temu primerno dražje. Denar se mora vrteti, pravijo...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe feb 05, 2010 4:30 pm

Gosic je napisal/-a:Samo za primerjavo in za razmislek:
Dve leti, je lahko bila zastonj malica po srednjih šolah. Zastonj.
Sedaj pride regresirana samo še za tiste, res najrevnejše.
Kam bo šel ta denar, ki dve leti ni šel nikamor in ga niso potrebovali?

Ja fant, del tega denarja bi bil namenjen razširitvi subvencije na osnovne šole..

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal Pe feb 05, 2010 8:32 pm

Gosic je napisal/-a:Blagor vam. Jaz bi tudi tankal tam oz izven SLO. Banda pokvarjena.

+1

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe feb 05, 2010 10:46 pm

zoddimmortal je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Blagor vam. Jaz bi tudi tankal tam oz izven SLO. Banda pokvarjena.

+1

hehe,jaz tankam že več kot 1 leto samo v avstriji :)

zk745678
Nov uporabnik

Napisal/-a zk745678 So feb 06, 2010 11:59 am

končno lahko tudi mi od države pozabljeni kaj profitiramo, pa čeprav v tujini :(
za info pošlji majl na zk74_98@yahoo.com
Priponke
vrednostni boni.jpg

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So feb 06, 2010 5:18 pm

Danes sem natocil nekaj cez 60l litrov nafte v laguno v Avstrijski Radgoni na OMV;cena nafte 0,997...pa tankam tam ze dobre pol leta,poraba po BC-ju se je zmanjsala za 3-4dcl na 100km;sicer pa sem svoje o tem(boljsa nafta v Avstriji) ze napisal.Se sreca,da sem blizu meje...zracna razdalja 3km...pa tam itak kupujemo 90% vsega,kar potrebujemo.....SLO Quo vadis???

lp tdk

zk745678
Nov uporabnik

Napisal/-a zk745678 To feb 09, 2010 10:56 pm

So cene padle danes za skoraj cent za dizel, ne moreš verjeti, še vedno sem dobrih dvajset centov v plusu , če grem prek tankat na bone. :o
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov