Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX Pe okt 24, 2003 10:15 am

sej ma 4x4, sej ful obvlada, ful ma j***a, dobre gume ...

Takšni izjave izhajajo iz nepoznavanja zakonov narave in verjetnosti!

Marš nazaj v šolo zvezke gulit :!:

Brez zamere, samo to me spominja na bratranca, ki je policaj, pa misli da ful obvlada,
v resnici pa nima pojma. Ze vsaj dvakrat je razbil policijski avto, dvakrat svojega, enkrat
ocetovega, ...

in vsakic zato, ker misli da obvlada.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe okt 24, 2003 10:22 am

Free Styler je napisal/-a:Hmmm, ko smo ze pri kamikazah,...Se dons ne razumem, ZAKAJ so imele Japonske KAMIKAZE v avionu CELADO na GLAV ??? :shock: Saj se je itak pol zaletu? :lol:

sej zakaj imajo avti air bage ? Jaz ga še nisem uporabil in tudi upam da ga nebom moral zaradi ljudi ki ''full obvladajo''

Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe okt 24, 2003 10:26 am

Free Styler je napisal/-a:,...Se dons ne razumem, ZAKAJ so imele Japonske KAMIKAZE v avionu CELADO na GLAV ???

Brezveze.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Pe okt 24, 2003 10:31 am

Ja, to sm se glih spomnu ,k sm nekje prebral ,... je blo misljeno bolj za joke kt pa kej druzga...ammmm,ja folk treba je spametjo vozt , sej priznam jest sm bil tud pametn 10 let nazaj ,...ampak pol po ene treh hudih karambolih k sm komi prezivu vidm da ni vredno povsod pa zmeri tisat tisto plehnato kisto od avta ...OK . sej priznam sej ga se zmeri kdaj pa kdaj prtisnm ampak tkrt k je frej , pa da nobenga ne ogrozam... ampak to k je pa Venom napisu ma jest bi mu do zivljensko vzel voznisko .. pa nej gre na en parkplac pa nej tm dela kr ce ...

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Napisal/-a HMX Pe okt 24, 2003 10:44 am

Free Styler je napisal/-a:... ampak to k je pa Venom napisu ma jest bi mu do zivljensko vzel voznisko ...

Moj CopyRight :P

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe okt 24, 2003 11:14 am

Odkrita topla voda :P hihihi
KOt sm takoj na zacetku reku .. na polni cesti nima kej tazga delat! Tudi jaz na suhi cesti ne prtiskam gas v podn .. ker je tolk vecja shansa da se kej zgodi .. pa ne mislm samo meni ali mojemu avtu. Cisto zmeraj treba racunat, da se lahko ponesreci nekdo v petem avtu .. ker je naletel (pri avtocestah pa tolk hitrej)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Pe okt 24, 2003 11:16 am

X-Hair je napisal/-a:
Free Styler je napisal/-a:,...Se dons ne razumem, ZAKAJ so imele Japonske KAMIKAZE v avionu CELADO na GLAV ???

Brezveze.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST Pe okt 24, 2003 12:01 pm

CESTA JE NEVARNO MESTO ALI SE PELJEŠ 50 ALI PA200 KMH, SAMO VRJETNOST ZA NESREČO JE VEČJA PRI VEČJI HITROSTI.
TISTI ,KI PA SE IZŽIVLJAJO NA CESTI OB OSTREJŠIH RAZMERAH Z MISLIJO ,DA SO BOLJŠI OD OSTALIH BI POTEMTAKEM MORALI BITI KAZNOVANI.
NA ŽALOST JE PRI NAS TAKO ,DA ČE SE PELJEŠ 65 TAM KJER JE OMEJITEV 50 JE VEČJA VRJETNOST ,DA TE BODO USTAVILI IN TI NAPRTILI KAZEN, KOT PA NPR V DANAŠNJEM PRIMERU KJER BI LAHKO TAKŠEN ALI DRUGAČEN MANIJAK POVZROČIL NESREČO Z SMRTNIM IZIDOM.
TO JE NAŠ POLICIJSKI SISTEM. :? :?

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Napisal/-a HMX Pe okt 24, 2003 12:08 pm

Ne gre samo zato, da je verjetnost za nesrečo večja pri večji hitrosti.

Vremenski pogoji, kot v tem primeru, lahko pri hitri vožnji takšno verjetnost povečajo še za več, kot pa
če bi pri idealnih pogojih vozil vzvratno po avtocesti ali zganjaš kakšne druge norčije.
Poleg tega verjetnost za težje poškodbe ali smrt še bolj eksponentno narašča s hitrostjo.

Drugače se pa strinjam.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe okt 24, 2003 12:37 pm

Js sm šu dons po AC 150.. Eat me!!! Pa za mano Tipo 2.0, k me je pol prehitu. Ne, noben od naja ni ogrožov drugih.

Če je Cossie vozu med folkam prehitr je mal čudn, sam če pa s svojim početjem ni ogrožal drugih je pa to navadn. Prepričan sm, da je tip vedu kaj dela.

Bl mi gre na falus en ata dons, ki ni najdu ročne, ko smo se ustavl u klancu. K sreč sem mel pet metrov varnostne, pa še un za mano mi ni bil kuj za ritjo. Js sm ga vidu, k je začel nekontrolirano it nazaj in če js nebi v rikverc zapelov, bi mi razsu ceu spredn odbijač, ker je že kr fajn letu. Šele po nekje 10m je najdu ročno, da bi pa z nogo zabremzou pa raj ne! :evil: ...
Slika

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Pe okt 24, 2003 1:33 pm

Free Styler je napisal/-a:Hmmm, ko smo ze pri kamikazah,...Se dons ne razumem, ZAKAJ so imele Japonske KAMIKAZE v avionu CELADO na GLAV ??? :shock: Saj se je itak pol zaletu? :lol:

Ker so imeli v celadi radijsko povezavo s stabom.
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe okt 24, 2003 1:40 pm

Pugi je napisal/-a:Js sm šu dons po AC 150.. Eat me!!! Pa za mano Tipo 2.0, k me je pol prehitu. Ne, noben od naja ni ogrožov drugih. ...

zjuri sm jest vozu od Lukovice do Ljubljane 110 - 115 Kmh 100% ,model je pa padu mimo mene ko sm se umaknu ! 8)

Registracije pa nism vidu oz nism sploh gledu,tko da nevem .

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Pe okt 24, 2003 3:38 pm

Pero je napisal/-a:al je pa pravnik pa zastopi zakone fizike bolje kot mi, pa se mu zavorna pot na snegu skrajša namesto podaljša.

Očitno maš slabe izkušnje z pravniki in njihovim tolmačenjem zakonov fizike :P

ok, resno. Kar sem hotu povedat je to, da ni nujno da en ata (t.i. nedeljski voznik) z svojimi 60 km/h izven naselja vozi varneje kot pa nekdo na snegu po AC 150 km/h.
Ne da se vse posplošvat.
Je pa res da je pri 150 km/h razdalja ustavljanja ogromna. In je res da ata v nedeljo ne vidi več kot 2 metra pred avto (preverjeno), tisti ki se pa po AC fura s tako hitrostjo, pa verjetno zelo daleč. Vprašanje je če dovolj daleč.

lep primer je dal Pugi (btw, to sm že doživu -> večkrat, na žalost) 8)

IMO je pa (skoraj) vse na to temo zgolj filozofiranje.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe okt 24, 2003 4:26 pm

misty je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:al je pa pravnik pa zastopi zakone fizike bolje kot mi, pa se mu zavorna pot na snegu skrajša namesto podaljša.

Očitno maš slabe izkušnje z pravniki in njihovim tolmačenjem zakonov fizike :P

ok, resno. Kar sem hotu povedat je to, da ni nujno da en ata (t.i. nedeljski voznik) z svojimi 60 km/h izven naselja vozi varneje kot pa nekdo na snegu po AC 150 km/h.
Ne da se vse posplošvat.
Je pa res da je pri 150 km/h razdalja ustavljanja ogromna. In je res da ata v nedeljo ne vidi več kot 2 metra pred avto (preverjeno), tisti ki se pa po AC fura s tako hitrostjo, pa verjetno zelo daleč. Vprašanje je če dovolj daleč.

še hujša kombinacija je ata, ki se pelje 150km/h in ne vidi več kot 2 metra pred sabo :lol:

lp

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe okt 24, 2003 6:25 pm

Brezveze.[/quote]
Slika[/quote]

tako sliko bi mogu nalept odzad!

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe okt 24, 2003 7:00 pm

Lej to je pač tak da vsak ma svoje meje in vsak misli kolk lahk še obvlada, zej moja stara mat ne upa pelat več kot 60km/h, zato pa še bog ne daj da ne bi šla ki na avtocesto. Drugi majo pa druge mere in ene ko majo nesrečo izuči, druge pa dokler niso v grobu pa ne, to pač ni naša stvar, je pa seveda tut fora v avtu, ker kaki fičo se recimo ne more s cossyjem primerjat, pa lahk da je mel tip druge zavore, bolše od originalnih, pa vsak ma svoje veselje,...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe okt 24, 2003 8:08 pm

Fora je sam u tem, da voziš ene 20% pod maximumam... V mojem primeru je bla vidljivost dobra, avta nobenga, GoodYear UG6 Racing Edition, H&R podvozje. Hotu sm povedat, da morš poznt use okoliščine v katerih je določen osebek peljal 150. Js bi šu loh 190, pa nebi blo nč narobe... Ampak ne, ker dopuščam, da je na cesti loh kšna ovira (kepa al pa kej) in glede na to kolk sm vidu, je bla hitrost 150 povsem ustrezna za katerikoli manever umikanja, pa tudi če bi šlepar stal na sredi ceste...

Pomembno je, da je vidljivost večja kot zavorna pot&reakcijski čas. To, in vse ostale karakteristike v vsakem vremenu in ob vsaki teži, pa pri svojem avtu poznam v najmanjši detajl.
Slika

baron
Novinec

Napisal/-a baron Pe okt 24, 2003 9:33 pm

Se moram v vsem strinjat s tem kar prav Pero. :!:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty So okt 25, 2003 12:19 pm

Pugi je napisal/-a:

Pomembno je, da je vidljivost večja kot zavorna pot&reakcijski čas.

Pugi, mal narobe si citirau. Prvi stavek je res napisal Pero, ostalo sm jaz (sam tolk, da ne bo pomote).

O tem, kar sem poboldau sem pa jaz prej govoril -> z drugimi besedami sicer 8)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So okt 25, 2003 12:35 pm

Eni pa res uporablate možgane. :roll: :roll: Če maš ti super oh in sploh avto, še ne pomeni da ne bo en drug izgubil nadzora nad svojim avtom. In kaj bo pol ko se bo treba ustavt? Pol bo pa edini krivec tist k ni avta obvladu. DOber voznik ve kdaj si lahko privošči hitro vožnjo pa kdaj ne.

Vedno je bilo tko da so se mogl bolši vozniki prilagodit slabšim in vedno bo.

HMX: Bratranc ni edini ki MISLI da obvlada...
Primer: En bebec (verjetno je na tem forumu), ki vozi Hondo Integro bele barve z nalepkami na boku avta (velikokrat parkiran pred Julonom zraven Bauhausa). Ko sem zavijal dol z obvoznice in bil že skoraj cel na izvoznem pasu je genij pripeljal za mano tko da sem se komi umaknu nazaj na vozni pas da se ni poču vame. In me prehitel po desni. Jest sm se pelu pa ene 110 al pa 120 tko da ni blo 50.

Pa pravjo da so italiani slabi vozniki...

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov