Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po feb 15, 2010 7:10 pm

To poznamo tudi mi v Kočevju in verjetno tudi večina ostalih Slovencev.

OFF: A je bila tisto Mazda 3 MPS ? ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po feb 15, 2010 7:18 pm

Noja pa smo zopet tam, kjer "lopatarji" dobivajo kritike na račun popolnoma papirnato izobraženih ljudeh. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Hydro_freak
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Hydro_freak Po feb 15, 2010 7:19 pm

V točno toto lukno sn jas mislim da zapelo par dni nazaj.

Počlo je tak, da sn biu ziher da sn pol avta tam pusto.No, nekaj sem ziher tam pusto, morm še preverit :evil:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po feb 15, 2010 7:27 pm

Daj ne se hecat, kamioni.... :lol:
Po tujini leti 100% več kamionov po cesti kot pri nas, pa so ceste vseeno 200% boljše, kot pri nas.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Re: Flikanje ceste A JE TO

Napisal/-a SAVINJCAN Po feb 15, 2010 7:34 pm

MatejW je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Vsaj kej delajo, ne pa ti k na kofetu sediš.

Gre se zato,... kolko denarja gre v ceste,...
V Mb pa je stanje bol bogo,... kod da si na tlakovcah...

zato so plačani :) jaz tud v službi ne sedim na kofetu :)

drgač pa itak znana zgodba, pri nas so isti profiči :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po feb 15, 2010 7:49 pm

sj po tisti cesti se ne bo noben minister vozu :twisted: :lol: :har
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Po feb 15, 2010 7:53 pm

Nic novega ! jst sm danes videl v Novem mestu .. tist instant asfalt v vrecki sam strese v luknjo in ko se avto zapelje cez jo zravna ! Povejte ce je to normalno ?! Zakaj placujemo cestno takso in vinjeto ? da nemorejo zrihtat cest .. ne me jebat

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po feb 15, 2010 7:57 pm

sej mi je fotr pravu, ko je ob osamosvojitvi še delal na takih zadevah, pač asvaltiranje. Na nekaterih cestah so uporabli prod iz bližnje reke, namesto pravega peska. Valjali so tudi tak tak, če je bil valjer v bližini so valjali, če ne pa pač kir od kmetov, ko je mel kakšnega manjšega za na traktor, pa so šli 2x čez pa je to to. Zdaj se pa vidijo posledice.

V Ameriki dajo na asvalt garancijo 40 let, pri nas pa 10 let. Zakaj le? Zato ker v ameriki dajo 40 centi podlage betona pa 40 centi asvalta. V sloveniji dajo pa 40 centi peska z vodo politega, pa pol 10 centi asvalta. Ja ni čudno da čez 10 let začne potem na robih cestišča stran odnašat. Bom probal enkrat pri nas en odsek ceste sliknat, ko je res obupn, že tako je cesta ozka, bankine slabo urejene, robi cestišča pa ko bi pogledal list od žage. In ko se ti kamion nasproti prpela je najbolš da se ustaviš, ko če ne boš tk gumo presekal, ker boš sigurno v ene 5 lukn povozu, če boš pa preuč na bankino zapeljal, te bo pa potegnalo iz ceste, ker so pa bankine ne utrjene.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Po feb 15, 2010 8:01 pm

myster je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Niso kamioni problem,problem je zanič asfalt in pretanka plast.V nemčiji imajo na AC menda 70 cm debelo plast asfalta pri nas pa je kok ??Mogoče 30??.

a nimajo še pod alsvaltu še betona?

Jap, vsaj 30cm betona ...

To, kar delajo cestarji pozimi, je flikanje s t.i. zimskim asfaltom - ker se baje pozimi ne da lepo popravljati cest. Tako da je to zasilna rešitev do pomladi oz. toplega letnega časa, ko je treba to fliko dejansko zakrpati na pravi način. Kar se pri na szgodi bolj redko - itak pa ta asfalt gre nekam že, ko čez njega pelje 50 avtov, da kakega kamiona ali pluženja ne omenjamo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 15, 2010 8:32 pm

MatejW je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Jap, kamioni. 1kamion povzroči škodo, ki je ekvivalentna 41,000 avtomobilom. (p.s. razmerje škoda:teža ni linearna)

delo.si je napisal/-a:Podatki kažejo, da značilni petosni tovornjak s skupno največjo dovoljeno maso 40 ton uničuje cesto približno 10.000-krat bolj kot osebni avtomobil, težek 1,5 tone. Preobremenjeno tovorno vozilo pa cesto še bolj uničuje. Deset odstotkov preobtežen tovornjak povzroči 40 odstotkov več škode kot normalno obtežen. Na naših avtocestah je v povprečju vsak peti tovornjak preobremenjen, na nekaterih odsekih pa jih je še bistveno več. Pri vsem tem je pomembno, da je cestnina za tovorna vozila le tri- do štirikrat večja, kot je bila včasih za osebna vozila, pa tudi takšna je za prevoznike previsoka.

Ja, ampak to se nebi dogajalo, če nebi bila cesta zgrajena po domače povedano škrt. cesta mora imeti zgornji in spodnji nosilni ustroj sestavljen iz najboljših materialov. Ampak danes temu ni tako, o tem se le še uči, dela se pa tako kot je na posnetku. Pri nas je ubistvu še nekako bolj smešno: dva majstora prineseta vrečko, streseta in poteptata. In je to to. Seveda, za kako zimo je dobro, potem pa spet. Za Maribor vem, da so ceste katostrofalne. Sploh vse ceste v centru in okolici.
ubistvu se danes ceste delajo za 5-10 let. To pa zato, da se lahko toliko ljudi preživlja in ukvarja z gradbeništvom. To je ponavadi omenjeno pod vdrževanje.
Nemčija je čisto druga država. Pri nas se krade en drugemu. Nekako naša država je še vedno en balkan.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po feb 15, 2010 9:28 pm

Vozni pas na AC med cestninsko postajo Videž in Nanosom je totalno zjeban, cestišče je uničeno od kamionov, da bolj ne bi moglo biti. Ne da bi manjkal asfalt, a vdrtine so pa res obupne.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Po feb 15, 2010 9:41 pm

Se je kdo zadnje čase kaj peljal skozi naselje Zvirče (pri Tržiču) ? :lol: take jame sredi ceste, da jaz s podvozjem 3cm znizanega avta orenk podrzam ce se peljem cez lukno :lol: gradijo pa uno cesto ze pomoje en let, pa zasfaltirajo pa spet odkopljejo pa spet zasfaltirajo itd... :lol: pol so pa dal delo na cesti znak in to je to, nisem pa videl ze nobenga ene 3 mesce ce ne se vec :lol:
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po feb 15, 2010 9:49 pm

Rain je napisal/-a:..gradijo pa uno cesto ze pomoje en let, pa zasfaltirajo pa spet odkopljejo pa spet zasfaltirajo itd...

Stalna praksa tudi v našem mestu. Sedaj so se sicer malo umirili.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po feb 15, 2010 10:17 pm

en3rgie je napisal/-a:Nic novega ! jst sm danes videl v Novem mestu .. tist instant asfalt v vrecki sam strese v luknjo in ko se avto zapelje cez jo zravna ! Povejte ce je to normalno ?! Zakaj placujemo cestno takso in vinjeto ? da nemorejo zrihtat cest .. ne me jebat

verjetno mislis kandijsko, ki je katastrofalna... in velika sramota novemu mestu..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po feb 15, 2010 10:24 pm

To je ta asfalt za po zim oz ko ni dovolj toplo in je hladen posledicno se ne sprime s starim in gre tak isto hiter ven kot je bil dan not..

knuspi
Nov uporabnik

Napisal/-a knuspi To feb 16, 2010 1:02 am

Pri zimskih pogojih zdrži takšno flikanje ceste ravno do prvega pluženja snega. Sem skusil na lastni koži, prejšnji dan so jo zaflikali, čez noč pa je padal sneg in zjutraj še v mraku, ko sem jo zagledal ni bilo več kaj naredit. Radkapo sem našel 50m naprej kolo pa skoraj da mi ni vtrgalo.

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 To feb 16, 2010 9:37 am

Bolj kot to ˝A je to-jevsko˝flikanje cest pozimi, me zanima kako se bo to krpalo spomladi? Če je možno in varno, se jaz teh lukenj karseda izogibam. :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 16, 2010 9:51 am

BBS je napisal/-a:OFF: A je bila tisto Mazda 3 MPS ? ;)

Sem tudi sam gledal, ampak mislim, da je navadna Mazda.

myster je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Niso kamioni problem,problem je zanič asfalt in pretanka plast.V nemčiji imajo na AC menda 70 cm debelo plast asfalta pri nas pa je kok ??Mogoče 30??.

Ja.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 16, 2010 10:18 am

Stal sem na semaforju na tržaški in bil sem službeno v avtomobilu... Tak da sem slučajno priletel na stvar in posnel ker ima semafor dolg interval...

Mene zanima račun za opravljeno storitev ki ga izstavijo občini za opravljeno delo.

Aja ni MPS mazda bina je navadna.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 16, 2010 10:21 am

Chris27 je napisal/-a:
myster je napisal/-a:

Jap, vsaj 30cm betona ...

To, kar delajo cestarji pozimi, je flikanje s t.i. zimskim asfaltom - ker se baje pozimi ne da lepo popravljati cest. Tako da je to zasilna rešitev do pomladi oz. toplega letnega časa, ko je treba to fliko dejansko zakrpati na pravi način. Kar se pri na szgodi bolj redko - itak pa ta asfalt gre nekam že, ko čez njega pelje 50 avtov, da kakega kamiona ali pluženja ne omenjamo.

Na avtocestah je pod voznim in prehitevalnim pasom plast betona. Za take regijonalne ceste je pa to očitno prevelik strošek - jih raje vsako leto flikajo.
In tako kot je bilo že omenjeno. Vse skupaj je pretenko + slabo utrjena podlaga in smo tam.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov