Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer So maj 08, 2010 10:26 pm

vajenc je napisal/-a:O možnih posledicah takega početja raje nebi, ker je bilo že veliko napisanega, kar pa se ega tiče, ''trpi'' verjetno tudi tvoj in vseh enako mislečih, ki vam je izpod časti se umakniti iz prehitevalnega pasu nekomu ki je hitrejši, neglede na to v kakšenem avtu se kdo vozi, starem, novem, Bmw-ju ali Daciji.

Ma lej ni to ampak kva ma ona se neki lept na rit če vidi da ne gre in potem usa nestrpna ti neki blenda kao odmakn se mam bmw zdej pa zgin s poti s tem kovcam da grem naprej divjat?lepo te prosm razpizdi me...ni problem se mi odmaknit niti mal ne in ego moj ne trpi niti malo sam NE mi se neki folirat pa lept za rit no in se vn metat...Vem kakšne so lahko posledice in sam si je kriv če ti vozi za rit in če zleti s ceste al pa naredi karambol čeprav tega nočem in ni moj namen daleč od tega. Dostkrat mi je kdo tko za rit vozu pa sm ne zavru ampak samo stopu na pedale da se je lučka zavorna prižgala da vidš kako so pridni pri nadaljni vožnji... :twisted:
Vem pa da to ni način ampak usaj vidi da to ni to in da s tem ne bo dosegel nič kakor da razbije avto.
Kakor sem že rekel kakšen avto maš tako ti raste ego!Žal je tako.
Lp.
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So maj 08, 2010 10:36 pm

Jaz se vedno vsakemu odmaknem,ampak če je pa pred mano še nekaj vozil in prometa ne oviram jaz pa se ne odmaknem pa če mu crkne obvolansko stikalo od blendanja pa če je treba koga prestrašit z zaviranjem se to naredi z ročno da ni štop luči in da ga malo presenetiš.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer So maj 08, 2010 10:42 pm

čare je napisal/-a:Jaz se vedno vsakemu odmaknem,ampak če je pa pred mano še nekaj vozil in prometa ne oviram jaz pa se ne odmaknem pa če mu crkne obvolansko stikalo od blendanja pa če je treba koga prestrašit z zaviranjem se to naredi z ročno da ni štop luči in da ga malo presenetiš.

Bravo čare svaka ti čast!!Tole si dobr povedu pa še nasmejau si me!Ma ti če se pelješ po AC 140 kmh prehitevaš vozilo pa se najde en k se neki sili niti pod razno da se umaknem pa naj me zrine s ceste če hoče na kraju bo on mene plačevau ne jaz njega!Naj se požre s svojim egoizmom ker ne more mimo!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So maj 08, 2010 11:50 pm

čare je napisal/-a:Jaz se vedno vsakemu odmaknem,ampak če je pa pred mano še nekaj vozil in prometa ne oviram jaz pa se ne odmaknem pa če mu crkne obvolansko stikalo od blendanja pa če je treba koga prestrašit z zaviranjem se to naredi z ročno da ni štop luči in da ga malo presenetiš.

svaka čast, to pa je res veliko varneje početje kot vožnja z 170 km/h. :roll: :roll:

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 12:31 am

Courage™ je napisal/-a:

svaka čast, to pa je res veliko varneje početje kot vožnja z 170 km/h. :roll: :roll:

Ni in tega nebi ravno poskušu na AC nihče...Klinc tud po mestu se najde kak frajer k se pelješ 50-55 največ pa ti vozi za rit...Takrat bi mu res ročno zategnu vn stopu pa ga z 19 ključam razbiu njega in avto...Ampak na konc pomisliš zarad tazga avto uničvat se ne splača ampak pelješ lepo naprej po omejitvah in ga delaš živčnega ter si misliš svoje...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne maj 09, 2010 1:18 am

In zakaj bi ti skakal iz avta in mlato ljudi ? Ker se ti za ritjo vozijo ? Verjemi da tisti ki se ti za ritjo vozi je dosti bolj pozoren na tvojo voznjo in na tvoje zaviranje kot pa nekdo ki je 50 metrov za tabo. Vem da je nadlezno, ampak pretiravat pa ni treba.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 09, 2010 2:11 am

tiguan je napisal/-a:Ljudje ne se pustit ljudem, ki imajo ne vem kako dobre, vredne avte, vsi smo enakopravi, naj bo to voznik s 20 let starim avtom ali pa s avtom za 100.000 evrov.
Men se je to zgodilo že XX krat pa se nisem udal.

Ah dej, sej ni tle fora kak je avto (oz. me to ne briga), al pa da sem se "udal". Pa tudi to, da je baba vozila, nima pomena.

vajenc je napisal/-a:O možnih posledicah takega početja raje nebi, ker je bilo že veliko napisanega, kar pa se ega tiče, ''trpi'' verjetno tudi tvoj in vseh enako mislečih, ki vam je izpod časti se umakniti iz prehitevalnega pasu nekomu ki je hitrejši, neglede na to v kakšenem avtu se kdo vozi, starem, novem, Bmw-ju ali Daciji.

Fora je, da se ni blo stanje umaknit, oz. bi z umikanjem na vozni pas tisti moment, ko se mi je prilepila na rit, ogrožal sebe in druge, ker sem se prehitevanemu približeval z, nevem, 15km/h več in sem mu bil že kar blizu. Če se da, se vedno umaknem, ker vztrajat pri takih je brezveze.
Problem v tem mojem primeru je torej to, da se umaknit sploh nisem mogel (vsaj varno ne), in da je baba potem šla na vozni pas in me hmal prehitela skozi luknjo med avtoma, ki pa ni bila dost velika...sreča, da je to opazila. Aja, pa da ne omenjam, da je bilo za tistim avtom, ki sem ga prehiteval, fraj. Torej bi se seveda dal na vozni pas, in adijo, pelji mimo. Ma ne, vse razbit sam da se pokažeš...

In strinjam se glede bremzanja, še posebej z ročno. Zakaj bi se spustil na njihov nivo neodgovornosti? Raje malenkost pospešim, da sem pač čim prej mimo in da grejo tisti majmuni naprej...

Pa tko kot zanimivost: še enkrat prej sem na obvoznici trpel enga na pogled res starega starčka sivega ki je komaj čez volan gledal, ki mi je blendal kot zmešan. Sem sam čudno gledal in si mislil svoje, in se seveda umaknil. Na kraju je seveda vozil par km/več. :lol:

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 2:24 am

Courage™ je napisal/-a:In zakaj bi ti skakal iz avta in mlato ljudi ? Ker se ti za ritjo vozijo ? Verjemi da tisti ki se ti za ritjo vozi je dosti bolj pozoren na tvojo voznjo in na tvoje zaviranje kot pa nekdo ki je 50 metrov za tabo. Vem da je nadlezno, ampak pretiravat pa ni treba.

A si ti sploh prebral do konca?zgleda da nisi. Napisal sem,da bi mu najraje stopiu vn pa ga razbiu njega in njegov avto to je tisto trenutno mišjenje(ampak škoda živcev za take ampak se naprej peljem normalno po omejitvah ter njemu param živce ker ne pospešim-govorim za mesto) ker to kar on dela ni vozniški bonton daleč od tega. Ja? Zakaj pa se potem ne vozijo usi tako za ritjo 1 meter mogoče mal več od zadnjega odbijača? Zaradi pozornosti. Ker če jaz zavrem na silo zaradi določene stvari bo počilo in si lahko še nvm kako previden in pozoren ampak tu te bo razdalija tepla. Verjemi mi da on k je 50 metrov za mano je isto pozorn(mogoče še bolj) na dogajanje kakor ta ki se neki vn meče in on nvm kok metrov za mano lahko prepreči poljub v rit ta za ritjo ga ne bo oz zelo težko. Vozi kakor moraš ne se pa neki vn metat in po vsej sreči avto razbit al pa se ne daj bog ubit in delat statistiko državi samo zaradi tega ker si se delau frajerja.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne maj 09, 2010 11:21 am

No ja, sam tok okoli pozornosti - da možgani nekaj sprocesirajo (človeški) potrebujejo cca 700 ms; če prištejete še prenos informacije od oči do možgan in od možgan v roke in noge, ste takoj na sekundi... Toliko o pozornosti in refleksih. In se čisto strinjam, da je pravilo dveh sekund goli minimum za varnostno razdaljo. Na žalost sm hendikepirani...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne maj 09, 2010 12:00 pm

Ne se pustit provocirat na cesti, to je zelo nevarno.

Bom napisal mojo izkušnjo, zgodilo se je na prelepo sončno nedeljo na AC mimo Kranja proti LJ pred nekaj meseci.

Peljem po omejitvah ali pa nekaj čez, nekje 140 po števcu, kot običajno... daleč pred seboj vidi en temen avto, ki šviga levo desno in prehiteva po enega, namesto da bi lepo prehitev skupinico 2 ali 3 vozil, saj promet sploh ni bil gost. Čez nekaj kilometrov tega voznika dohitim, prej pa se mu je tako mudilo, pa nisem pospeševal, dohitel sem ga z enakomerno vožnjo.

Voznik temnega avtomobila, nekakšen golf temno sive barve, je toliko upočasnil, v bližini odcepa Kranj zahod, da sem ga prehitel. Nekaj trenutkov zatem, ko sem zapeljal mimo, je takoj pospešil in se mi začel lepit na rit. Ker sem ravno prehiteval, se seveda nisem umaknil. Nevede sem pospešil na 150, 160 in še čez, potem pa sem opazil, da je za prehitet še nekaj avtomobilov in sem zato vztrajal na prehitevalnem in prehitel še 3 avtomobile, nakar pa nekdo spredaj zapelje na prehitevalni pas... seveda sem moral zmanjšati hitrost, spustil sem gas in rahlo pritisnil na zavoro, saj se je tisti zadaj zelo nevarno približal.

No, v tem trenutku bi bilo najbolje da bi se temu modelu umaknil, naj se lepi na rit nekomu drugemu, ampak jaz sem potem še naprej peljal po prehitevalnem in prehitel še 4 avtomobile, moja napaka. Tako sem dejansko vozil po prehitevalnem od odcepa Kranj zahod do Kranj vzhod v smeri LJ, potem sem se končno imel namen umaknit, ker je tip še vedno vztrajal 2m za ritjo.

Na voznem pasu pred menoj se je pokazala praznina, zato sem dal desni smernik in nakazal, da se umikam. Ko sem bil na sredini, na meji obeh pasov, bi skoraj počilo, tip, ki se je prej lepil za rit, je bil na moji desni, lahko si mislite, da sem se usral, resnično me je presenetil in sem se res ustrašil. Tip me prehiti, zapelje predme in pohodi bremzo :shock: k sreči sem tak manever pričakoval in sem se trčenju izognil. Ker je tam črpalka Voklo, sem zapeljal dol z AC na črpalko, tip, ki me je po desni prehitel, je to opazil v ogledalu, bil je spredaj pred mano, pohodi bremzo, zapelje na odstavni in v rikverc, tako da je potem pripeljal za menoj na črpalko...

Na črpalki, oziroma počivališču, model stopi iz avta, pristopi do mene in se začne dreti name, odpre vrata mojega avtomobila in me nadira. Ker nisem želel pretepa, sem bil tiho, mirno sem mu pojasnil, da se nimam namena pogovarjat z njim in da kličem policijo in res sem jo. Čez nekaj trenutkov pride še njegova naduvana priležnica in mu nudi verbalno pomoč... zaprl sem vrata, jih zaklenil in policaju pojasnil situacijo.

Nadaljevanje pa je 10 minut čakanja in pogovor s policaji, prišla sta dva prijazna policaja s provido, ki sta najprej poslušala razkurjenega in naduvanega voznika temnega golfa, nakar sem jima pojasnil, da sem jaz poklical patruljo, potem sta policaja malce utišala živčnega modela in poslušala mojo zgodbo in potem pojasnila, da lahko dasta vse podatke, da zoper njega vložim civilno tožbo. Podatkov nisem želel, pojasnil sem policaju, da sem se na počivališču želel ustaviti za nekaj minut, da bi predrzen model odpeljal dalje in da bi se lahko z družino varno odpeljal naprej.

NE pustite se provocirati, jaz sem se pustil, saj sem gas pohodil preveč in vozil nekje okoli 180km/h na prelep nedeljski dan, družinski izlet in tako spravil v nevarnost svojo družino. No, ko smo se ustavili sem se zadržal, saj če bi odreagiral, kot bi nekdaj, bi bil sigurno pretep, kaj bi tipu naredil, raje ne pomislim, no, lahko pa bi imel smolo, pa bi on mene zaklal, ustrelil, prebutal... ali pa bi bil on prebutan. Vsekakor se ne pustimo provocirat, ker je to nevarno in ni poceni, ker lahko dobiš plačilni nalog za kršenje JRM ;)

LepDanŠeNaprej
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne maj 09, 2010 12:13 pm

tudi meni ne ustreza, da mi nekdo vozi 1m za ritjo ;) ne verjameš ? :lol:
Razumem, če nekdo vozi 30km/h pod omejitvijo.

To ni zame varno, ampak napihovanje tiča.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Ne maj 09, 2010 12:22 pm

Zanimiva zgodba...

Od vsega tega bi me še najbolj razkurilo da bi mi kdo vrata odpiral, nima se kaj dotikat mojega avta, tak kot jaz njegovega ne.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne maj 09, 2010 12:28 pm

Senad je napisal/-a:Zanimiva zgodba...

Od vsega tega bi me še najbolj razkurilo da bi mi kdo vrata odpiral, nima se kaj dotikat mojega avta, tak kot jaz njegovega ne.

jp, samo če ti sam nekaj izsiljuješ nekoga na cesti se ti lahko marsikaj zgodi ;) verjemi smo šli 1x do štuka normalno vozimo po omejitvah, ampak je je kolega spredaj s meganon bil preveč "pameten" na cesti..je mož pri fontani izstopil mu stisnil lep bačn in se dalje odpeljal. In se strinjam z možem :twisted: pa bodi potem hraber "kaj mi odpiraš"

nekateri imajo tudi cele familije v avtomobilu pa da te nekdo izsiljuje, ogroža, blenda prehiteva nenormalno itd.. hitro znoriš in slej ko prej naletiš na pravo drevo ;)
Zadnjič spremenil jay, dne Ne maj 09, 2010 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 09, 2010 12:30 pm

@reber vids tut ti se mu nisi hotu umaknt pa si mel placda se mu umaknes (sam si tko napisal).tko da si ti tut njega mal provociral.seveda te je izzval on z svojo viznjo 1m za tvojo ritjo.ko ti je tip odpru vrata na pocivaliscu bi ga moral zluftat k kanto,pa poj se njegovo zensko ce bi tm kj pametovala.
jst nikakor tega ne odobravam(voznje na ac 1m za ritjo)vendar tut sam to kdaj nardim ko se nekdo vozi 90 na uro poprehitevalnem.seveda prej dam zmigavec pa mal poj poblendam.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Ne maj 09, 2010 12:49 pm

jay je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:Zanimiva zgodba...

jp, samo če ti sam nekaj izsiljuješ nekoga na cesti se ti lahko marsikaj zgodi ;) verjemi smo šli 1x do štuka normalno vozimo po omejitvah, ampak je je kolega spredaj s meganon bil preveč "pameten" na cesti..je mož pri fontani izstopil mu stisnil lep bačn in se dalje odpeljal. In se strinjam z možem :twisted: pa bodi potem hraber "kaj mi odpiraš"

nekateri imajo tudi cele familije v avtomobilu pa da te nekdo izsiljuje, ogroža, blenda prehiteva nenormalno itd.. hitro znoriš in slej ko prej naletiš na pravo drevo ;)

Če si kriv, je prav da najebeš, ampak jaz sem razlagal za zgodbo, nad mojim postom, ko je provokator z blendanjem, in prehitevanjem po desni, šel in nekomu odpiral vrata :)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 1:01 pm

Reber lepo si napisu in prav si naredu.Ker če bi vn šou bi sigurn tipo u tebe rinu in tista frača bi napihvala njegov ego...Sam k sem prebrau kako je ta vozu si mi dau vedit...abbe se ne splača!verjem mi.On s tem golfom je iskau batine in sranje ampak dober da je bil rebel hladen in da ni začeu kdo ve kako bi se končal zarad enga idiota!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Ne maj 09, 2010 1:19 pm

abbe je napisal/-a:@reber vids tut ti se mu nisi hotu umaknt pa si mel placda se mu umaknes (sam si tko napisal).tko da si ti tut njega mal provociral.seveda te je izzval on z svojo viznjo 1m za tvojo ritjo.ko ti je tip odpru vrata na pocivaliscu bi ga moral zluftat k kanto,pa poj se njegovo zensko ce bi tm kj pametovala.
jst nikakor tega ne odobravam(voznje na ac 1m za ritjo)vendar tut sam to kdaj nardim ko se nekdo vozi 90 na uro poprehitevalnem.seveda prej dam zmigavec pa mal poj poblendam.

Res je, zato pa pravim, da ni dobro, da se pustimo provocirat, raje se umaknimo, je veliko bolj varno.

No, jaz nisem nalašč vztrajal na prehitevalnem pasu, ampak zato, ker sem dosegel tako hitrost in bi moral zavirat, da bi se umaknil (celo vrinil) na vozni pas... zaviranje pri taki hitrosti in nekom za ritjo pa lahko pomeni nevaren manever, ki ga je vseeno mogoče izvesti, no, jaz ga nisem takoj, ampak šele, ko sem prehitel še nekaj avtov in sem menil, da je na voznem pasu dovolj prostora, da se umaknem celo brez zaviranja.

Vsekakor verjamem, da je bil model zadaj živčen, ampak... pred menoj je bilo nekaj časa na prehitevalnem pasu še eno vozilo, ki je določalo hitrost vožnje.

Kakorkoli vozimo, se bo našel nekdo, ki mu naš način vožnje ne bo všeč. Kakorkoli vozijo drugi, vedno bomo našli nekaj, kar bomo lahko komentirali, ker nam ne bo všeč. Lahko bi rekel, vse to že meji na nestrpnost ali pa to že je neke vrste nestrpnosti. Vse dobro, dokler se ne zgodi nesreča in upamo lahko, da bo nesreč čim manj. Napihovanje ne spada na cesto, če se na cesti zapneta dva naduvana modela, si lahko samo mislimo, kaj sledi, ni v redu, res ne.

Kar se je zgodilo na počivališču in kaj bi lahko naredil, vem dobro tudi sam, zato pa sem storil, tako kot je prav. Če bi tipa prebutal, bi plačal kazen, tako neumen pa spet nisem, če bi tip udaril mene, bi ga tožil, mogoče celo usekal nazaj, saj ne vem, vsekakor je včasih ali večinoma bolje kar malce potrpeti v takih primerih.

Zelo težko sem se zadržal, v meni ja kar vrelo, skoraj bi lahko rekel, da sem se že skoraj tresel, v nogah sem čutil mravljince, lahko bi kar eksplodiral... v tem primeru bi lahko nekontrolirano storil kakšno neumnost, k sreči, sem se uspel zadržat, če bi bilo v domačem okolju, se mogoče ne bi toliko zadržal. Sam se zadovoljen, da sem se lahko zadržal, saj sem agresiven in nagle jeze, k sreči z leti to popušča :)

Menda mi je ta model blendal, naj se umaknem, tako je povedal policaju, ampak jaz blendanja nisem videl, ker je bil tako zelo blizu za ritjo, sem pojasnil policaju.

Pravijo, da ni pametno, da se pustimo bedaku da nas potegne na njegov nivo, ker nas bo na njegovem nivoju z lahkoto porazil, ker ima na tem nivoju zelo dobre izkušnje ;)

.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne maj 09, 2010 1:33 pm

Courage™ je napisal/-a:Verjemi da tisti ki se ti za ritjo vozi je dosti bolj pozoren na tvojo voznjo in na tvoje zaviranje kot pa nekdo ki je 50 metrov za tabo. Vem da je nadlezno, ampak pretiravat pa ni treba.

hahahha, ja ko pa ti moraš nujno ustavit ga maš pa v riti! Kaj maš raje? Da se ti b**** vozi za ritjo in te nervira, moti in dela nevarne manevre...

ali, da se en lepo v miru vozi 50 metrov za tabo in, če ti zaviraš on še pravi čas ugotovi, da to počneš in se v miru ustavi za teboj.

Jaz sem imel slabo izkušnjo, ko mi je tip z mercedesom tipa A vozil za mano 10km za ritjo, malo sem mu vljudno poblendal z meglenko in se je umaknil za par sekund..potem pa priletel nazaj za rit s takim šusom, da se je komaj ustavil za mano...in potem levo desno nekaj vijugal. Kaj v tem primeru naredit? na kozlanje mi gre, da takšni bedaki obstajajo...ampak prepir in premzanje ni rešitev, ker lahko izzoveš nesrečo, ki je lahko nevarna zate ali za druge udeležence v prometu KER NIKOLI NE VEŠ KAJ BO STORIL VOZEČI ZA TABO !

Jaz v primeru, da mi kdo vozi za ritjo od takrat naprej zmanjšam hitrost za 50% od omejene...in se lepo počasi peljema do kamor vztraja vozit za mano. najraje jih mam na ovinkastih cestah, da ne more prehitet, v dolečenih primerih se tudi umaknem na rob ceste (če presodim voznika, da je sposoben prehitevat celo v ovinke in s tem še koga ubiti).

Tako se ga tud najhitreje znebiš saj te človek prehiti in se pelješ človeško naprej, ne živciraš se pa še nevaren nisi. On pa naj dela po svoje naprej...ni več tvoj problem.

LP T.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Ne maj 09, 2010 1:43 pm

Napisal bom še en dogodek, ki se je zgodil pred nekaj tedni, ko sem iz naselja Tomačevo peljal v smeri krožišča, bil sem v grafičnem podjetju Sitograf in sem peljal v smeri podjetju Labtech, kdor pozna tista podjetja in cesto, bo že vedel kje je to, vedel bo tudi to, da so cesto obnavljali, rezkali asfalt, nasipali in kar paše zraven.
Na tistem delu je cesta dokaj ozka, 2 avtomobila se lahko srečata, ne pa tudi tovornjak in avto. Ker je bilo delo na cesti, je promet, ki sploh ni bil gost, potekal izmenično enosmerno brez ustrezne signalizacije in kakšnega delavca, ki bi promet malo usmerjal, ker je to praktično sredi vasi...

Ko sem se umaknil tovornjaku in manjši koloni vozil iz nasprotne smeri, sem lahko odpeljal naprej in tik pred koncem dela na cesti, ko se je cesta spet razširila in je bila pred menoj samo še ena luknja v asfaltu, pride iz nasprotne smeri en tip z enim passatom karavan in se ustavi. Nisem mogel naprej, saj je bila pred menoj na mojem pasu globoka luknja, asfalt je bil izrezan do podloge, tako da je bila luknja globoka kakšnih 15cm, lahko mogoče celo več, luknja pa dolga ene 3m, široka 2m. Ker z mojim avtom, ki je spredaj precej nizek nisem imel namena zapeljati v luknjo, sem pomahal vozniku z nasprotne smeri, naj zapelje nekoliko nazaj, kakšne 4m do 5m bi bilo več kot dovolj.

Voznik omenjenega passata se ni bil pripravljen umakniti, čeprav za njim ni bilo nikogar, na njegovi strani ceste je bil raven travnik, na moji pa bager, ki ni mogel delat, ker smo stali na cesti. Odprem vrata in lepo rečem vozniku, ki je že molel glavo skozi okno, naj se prosim umakne, ker jaz v luknjo ne bom zapeljal, ker bom nasedel. Očitno je želel videti prav to, kako bo en gorenjc, ki je prišel v LJ, nasedel na tisti luknji na cesti, on pa se bo potem smejal :evil:

Ker se nisem želel kregat, sem ugasnil avto in dejal: "meni se ne mudi, lahko čakam..."
Nazaj nisem mogel, ker sta bila za menoj še 2 avtomobila, za voznikom passata pa so se prav tako nabrali 3 avtomobili. Prišel je en domačin in ostro okaral voznika passata in mu pojasnil, da nihče ni teko nor, da bo zapeljal v luknjo in naj se umakne, ker je on tisti, ki ovira promet in izziva. Ko so vsi začeli grdo gledat voznika passata, je le popustil in se umaknil za tistih 4m vzvratno, da sem lahko zapeljal naprej in potem še tista 2 avta za menoj.

Slučajno je bil voznik passata "onaj naš od dole" ampak to še ne pomeni, da sedaj so pa kar vsi "od dol" slabi, nikakor ne mislim tega, mislil sem si pa: "spet en naduvan taspodn v passatu" in taki potem mečejo slabo luč na vse južne brate.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 09, 2010 4:37 pm

Reber ti si ravnal pametno ko si bil miren ampak za vsako rit se najde palca in če bi na tvojem mestu bil nekdo ki je še malo bolj trčen kot tisti voznik golfa in bi ga zagrabil za vrat in razbil gobec najbrž lep čas ne bi izzival na cesti,pa še njegovi brihtni peechki bi blo treba eno vzgojno okol ušes prpelat da bi bil mir pri bajti,Ma saj danes je že toliko debilov ampak res debilov na cesti da je mene dobesedno strah se vozit okoli pa recimo da mam nekaj izkušenj (enih 300000 km vožnje imam za sabo)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov