Po mojem bo imel kar dosti placa. Serija 5 sicer ni bog-ve-kaj glede prostornosti. Sem pa vzel še novo Škodo Superb karavana, ki ima celo 9 cm več placa zadaj od MB S klase, tako da bo ne bo treba skrbeti glede placa

CHAN je napisal/-a:Čestitke še z moje strani!
Sam imam (sem imel) dobre izkušnje z MaxiCosi. Lupinica CabrioFix, kateri sem dokupil še podstavek za isofix (EasyFix). Isofix sistem je konec koncev varnejši od privezovanja s pasom (tudi pasovi so se ob nesrečah že trgali!); bistveno enostavnejši - starši imajo tako manj možnosti, da bodo napačno pritrdili sedež (delež napačnih pritrditev je še vedno ogromen!). Kot že omenjeno je potrebno paziti, da bo noga, ki fiksira podstavek stabilna na tleh avtomobila - nujno predhodno pred nakupom testirati.
Lupinica se je enostavno montirala na Quinny-jev voziček (predhodno me je najbolj prepričal - enostavno vodenje, večja kolesa tudi za slabše podlage,...), cena v kompletu (voziček + lupinica) pa je bila tedaj akcijska v Baby Centru ter ugodnejša, kot v vseh avstrijskih prodajalnah.
V rangu 9-18 kg sva se odločila za MaxiCosijev Priori, ki že ima isofix podstavek (isofix je bil nujen!), Romer ni prepričal z višjo ceno.
Ob predpostavki, da uporabljata 2 vozila, toplo priporočam kasneje (rang 9-18kg) 2 sedeža, drugače je nemogoče usklajevati prevoze iz varstva oziroma vrtca (nenazadnje si je za drugi avto, v katerem se bo otrok prevažal manj časa, smiselno sposoditi rabjen sedež od znanega lastnika, vedoč, da ni bil nikakor poškodovan!).-
Je pa že @sonic omenjal vožnjo otroka v nasprotno smer tudi kasneje, kar je zanimivo pri nas še vedno tabu tema oziroma zelo malo ljudi pozna. Prijatelji s Švedske so bili nemalo presenečeni nad našim neznanjem, kar je v Skandinaviji že dolgo praksa.
adamovc je napisal/-a:Lupinco je prerasla pri 8 mesecih? Kako si pa to ugotovil, ker vrat otroka pri 8 mesecih NIKAKOR ni še dovolj močan za sedenje v smeri vožnje!! Kot je že rekel sonic, če se le da naj se vozi v obratno smer čim dlje, tudi po prvem letu, naša se je skoraj do leta in pol, res pa da smo imeli podoben sedež kot sonic.
lp
Kael je napisal/-a:adamovc je napisal/-a:Lupinco je prerasla pri 8 mesecih? Kako si pa to ugotovil, ker vrat otroka pri 8 mesecih NIKAKOR ni še dovolj močan za sedenje v smeri vožnje!! Kot je že rekel sonic, če se le da naj se vozi v obratno smer čim dlje, tudi po prvem letu, naša se je skoraj do leta in pol, res pa da smo imeli podoben sedež kot sonic.
lp
Vem js to, da naj bi tamali sedeli čim dlje tako, kot sta napisali, a pomagat tudi nič ne morem, če se našemu črvu tako grozno mudi bit velika. Na vseh pregledih ima nadpovprečno višino, težo v zlati sredini, hodi že od osmega meseca in 14 dni... za silo je res se jo je res še dalo pripeti v lupinico, vendar je v stolu 8-19 kg sedela bistveno boljše in tudi pritožb ni bilo več. Zato sva jo pač dala v stol sedet in ga nagnila v bolj ležeč položaj za začetek - pa odkar je v tem stolu, ji tudi glava med ovinki ne opleta več.
Gregson007 je napisal/-a:
Hanzi je napisal/-a:v dilemi sem ali vzeti romer kidfixa, ali cybexa solution x fix.
Ali vzeti običajno blago ali alcantaro. pri cybexu je alcantara celo cenejša.
Ima pa cybex pri nas podobne cene kot v tujini, romer -britax pa je v tujini cenejši kot pri nas, in je konkurenčen cybexu.
Ob ogledu sedeža pa mi nekako bolj potegne cybex. ima nastavljiv vzglavnik po naklonu, zdi se mi bolj podložen....
Kot je iz oznak modelov razvidno, sta oba isofix. Ne da se mi vsakič vezat sedeža ko ni otroka v njem . Upam da isofix zadrži prazen sedež
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov