Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali bi ideja delovala

Da
2
3%
Ne
66
97%

Skupaj glasov : 68

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jun 18, 2010 5:28 pm

Slika

Evo rešitev proti toči :vc :EE

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jun 18, 2010 7:23 pm

ko je pred leti pri nas padala toča v velikosti teniške žogice, mi ni pomagal niti karton in na njem star debel zimski "kovtr". kot da ne bi nič pokril. ko je sosed hotel avto v garažo zapeljat, ga je pa še u glavo zadelo in mu naredilo konkretno rano. da ne omenjam modric po hrbtu in ramah...
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jun 18, 2010 7:39 pm

Najcenejša, najbolj varna in zanesljiva zaščita proti toči je....???

KASKO :!: :!:

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Pe jun 18, 2010 8:02 pm

@mihaing, tudi, če imaš kasko, ti toča razbije avto, torej to ni zaščita. Poskrbi le, da so posledice ne-zaščite dokaj ustrezno in poceni rešene ;)
zaščititi: s čim, danim na določeno mesto, narediti, da kaj ne bi bilo deležno česa neprijetnega, nezaželenega
Slika

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Pe jun 18, 2010 9:08 pm

če maš šanso pelji avto v kaki trgovinski center ko vidiš da se nebo močno temni, jst to prakticiram v mariboru, zapeljem avto v planet tuš pod streho.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Pe jun 18, 2010 9:13 pm

Pri nas je bla včeraj huda toča(grosuplje) in je bilo res ogromno avtov zbitih od toče, razbite luči in šipe spredaj pa zadaj. Še na naši garaži je salonitke razbil in pa rolete.

In kaj je najboljša rešitev, vsi si kupte Smarta. Brez heca, pr stricu je bil edini avto k je bil zunej ves neurje in sem ga pred pol ure mal gledu pa je edino brisalce polomil pa ene reže pod šipo plastične. Nobene udrtine nikjer niti praske, NIČ.

To pa najbrž zato ker je vse iz plastike, ampak očitno je dobra če ni nč počl, drugim je pa šipe razbijal.

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Pe jun 18, 2010 9:16 pm

drugačpe ti pa lahko še jst povem eno zgodbico od lani ko je pri nas padala toča.
Doma imamo vrt pokrit z mrežo proti toči, napeto jo imamo z pleteno jekleno zajlo, vpeta je na balkon in železne stebre. Lani nam je ob močnem neurju s točo zvilo železne stebre,ki imajo 5cm premera, tak da dvomim da bi z nekimi bogimi plastičnimi palčkami zaščitil avto proti toči.

Najcenejša rešitev je da kupiš pene za plažo jih daš nadevaš na nekaj cm debelo in čez položiš neko pokrivalo da drži pene na avtu.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jun 18, 2010 10:24 pm

mato_L je napisal/-a:drugačpe ti pa lahko še jst povem eno zgodbico od lani ko je pri nas padala toča.
Doma imamo vrt pokrit z mrežo proti toči, napeto jo imamo z pleteno jekleno zajlo, vpeta je na balkon in železne stebre. Lani nam je ob močnem neurju s točo zvilo železne stebre,ki imajo 5cm premera, tak da dvomim da bi z nekimi bogimi plastičnimi palčkami zaščitil avto proti toči.

Najcenejša rešitev je da kupiš pene za plažo jih daš nadevaš na nekaj cm debelo in čez položiš neko pokrivalo da drži pene na avtu.

Saj na podoben način sem jaz rešil zadevo. Imam cerado in pod to cerado še tisto "mehurčkasto" folijo zlepljeno v dveh plasteh tako, da vmes samo še kos ali dva tiste debelejše pene potlačim.

Verjetno vsega ne obvaruje a bolje je kot nič. ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jun 19, 2010 6:30 am

Vzameš en velik "turbo-maksimus", največji ki se ga da dobit. Ga samo toliko predelaš, da mu dodaš vrvi in kavlje, s katerimi ga lahko zahakljaš za robe blatnikov, potem ko ga vržeš na streho. Napumpaš pa ga s pomočjo izpuha, za kar si spet narediš eno namensko cev.
Ko je pravilno zložen pa zasede precej malo prostora v prtljažniku.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So jun 19, 2010 10:03 am

Jaz ne vem, zakaj ne "šibajo" raket proti toči??? Včasih so razbijali oblake stem...pa je bil mir.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So jun 19, 2010 10:35 am

Zato ker streljanje raket proti toči ni nikoli dalo jasnih in preverjenih podatkov, da res deluje. Statistično je bilo nemogoče dokazat, da je zaradi raket potencialna toča ostala dež, potem pa se je našel kak nadobudni župan, ki je v okviru klestenja stroškov posegel tudi po tem programu z izgovorom, da mu dajo jasne rezultate. Ker le teh ni mogoče dobiti se je hladno odločil za ukinitev in sedaj imamo kar imamo...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So jun 19, 2010 12:46 pm

hladni je napisal/-a:nima smisla kaj prakticirat, boljše se je usmerit v smer prevencije. Spremljat internet preko telefona in opazovat nebo. Pol pa preventivno iskat streho. Namreč nekdo, ki je iz Štajerske-recimo Ptuj, začne razmišljat že najmanj pol ure prej, preden je možnost za točo. Mene ne more več presenetit. Ne pa eni, ki imajo celo nadstrešek in garažo pa so tolk butasti, da ne dajo avta noter. Toča ne začne padat ob jasnem vremenu. Na arso.gov se pa vedno vidi rdeče področje in njegova smer ziher pol ure prej. Vsak naj razmisli kolk truda bo vložil v preventivo. :roll:

X2

Preventiva je res najboljše kar se lahko naredi. Če nimaš garaže ali nadstreška, se zapelješ do najbljižjega trgovskega centra, ki ima garažo ali pa na kako bencinsko, lahko tudi pod najbližji kozolec. :lol:

Samo nikar se ne ustavljat v tunelih ali pod mostovi na AC, ker se zna zgodit kaj, kar bo veliko hujše od naluknjanega pleha in razbitih stekel! :ne
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 19, 2010 7:35 pm

Ok, pustmo zdej neko pametovanje kaj je boljše in kaj ne ampak, a ste kdaj doživeli tak naliv, da se ni videlo pol metra pred avtomobilom. Ravno tako ne ograje na eni ne na drugi strani, da bi sploh vedal kako naprej.

Kaj sploh narest takrat... ne vidiš nič, ampak res nič pa se ne smeš ustavit. Ne vem kaj je bolj nevarno takrat a nekako najdt rob ceste pa se ustavit, ker dvomim, da obstaja tak b****, da bo prletu 100km/h vate. Namreč, če ti ne vidiš tud on ne vidi.

Al je bolje vozit počasi v stilu kar bo pa bo pa upat na fortuno, da se ne zaletiš nikamor.

Jaz osebno sem pristaš ustavitve kot pa preizkušanja sreče - kaj pa ostali mislite o tem?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So jun 19, 2010 10:03 pm

Misak je napisal/-a:Zato ker streljanje raket proti toči ni nikoli dalo jasnih in preverjenih podatkov, da res deluje. Statistično je bilo nemogoče dokazat, da je zaradi raket potencialna toča ostala dež, potem pa se je našel kak nadobudni župan, ki je v okviru klestenja stroškov posegel tudi po tem programu z izgovorom, da mu dajo jasne rezultate. Ker le teh ni mogoče dobiti se je hladno odločil za ukinitev in sedaj imamo kar imamo...

Najboljši dokaz o očinkovitosti raket je, da pred davnimi leti, ko so še streljali rakete nikoli ne pomnim hujše toče od debeline graha! Zadnja leta pa j***a letijo iz neba!! Toliko časa se bojo zajebaval, da bo kakšnega ubilo, potem bodo pa spet vsi pametni in polni izgovorov in idej. :roll: ah kaj čmo?? "only in slovenia"

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne jun 20, 2010 6:42 am

boljša ideja bi bila, če bi se domislil prevleko proti toči z vsaj 5 cm podlogo iz goste pene. ker bi to naneslo kar zajeten kupček prevleke v avtu bi potem enostavno dodal vrečko za večkratno vakuumiranje (taka kot je bila dolg nazaj na TV-ju, ki si preprosto z sesalcem izsesal zrak) in seveda vakuumski kompresor na 12V. tako bi paket v avtu se zmanjšal za vsaj 2/3. po mojem mnenju bi bila to bolj uporabna zadeva
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 20, 2010 9:33 am

myster je napisal/-a:boljša ideja bi bila, če bi se domislil prevleko proti toči z vsaj 5 cm podlogo iz goste pene. ker bi to naneslo kar zajeten kupček prevleke v avtu bi potem enostavno dodal vrečko za večkratno vakuumiranje (taka kot je bila dolg nazaj na TV-ju, ki si preprosto z sesalcem izsesal zrak) in seveda vakuumski kompresor na 12V. tako bi paket v avtu se zmanjšal za vsaj 2/3. po mojem mnenju bi bila to bolj uporabna zadeva

voziš pa si to okoli na prkolici? :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jun 20, 2010 9:35 am

monster_d je napisal/-a:
myster je napisal/-a:boljša ideja bi bila, če bi se domislil prevleko proti toči z vsaj 5 cm podlogo iz goste pene. ker bi to naneslo kar zajeten kupček prevleke v avtu bi potem enostavno dodal vrečko za večkratno vakuumiranje (taka kot je bila dolg nazaj na TV-ju, ki si preprosto z sesalcem izsesal zrak) in seveda vakuumski kompresor na 12V. tako bi paket v avtu se zmanjšal za vsaj 2/3. po mojem mnenju bi bila to bolj uporabna zadeva

voziš pa si to okoli na prkolici? :lol:

če maš Smarta ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne jun 20, 2010 7:16 pm

BBoss je napisal/-a:Jaz osebno sem pristaš ustavitve kot pa preizkušanja sreče - kaj pa ostali mislite o tem?

Ustavitev DA, ampak ne na voznem ali prehitevalnem pasu pod kakim nadvozom. ;)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov