gusti85 je napisal/-a:Nasvet za tiste, ki še niste dali krvi: Preden greste dat kri, pojejte kaj konkretnega in popijte kako cedevito z extra vitamini. Potem pa cel dan NIČ delat! Za tiste ki vas je strah igle: tam ko te v prst pikne z malo iglico, da dobi kapljo krvi 3x bolj boli, kot pa tista večja igla za odvzem, ki je sploh ne čutiš (če ne gledaš zraven)Če pa še kakšno sestro malo zabavaš tam, pa itak neveš kdaj je blo vse mimo.
Jaz sem ga biksal ko sem prvič dal kri. Tja sem prišel itak na tešč. Dam kri in grem domov. Pol si mislim, ma kaj bo meni una govorla, da nič nesmem delat, sem pa ja velik fantZagrabim eno vedro, cca 20kg in nesem. Po 20m sem skoraj skup zlezel.
Tako da upoštevajte navodila, ki vam jih tam dajo, ker niso brezveze.
ThugBoy je napisal/-a:ste ziher da lahko prej ješ?
Matey_ je napisal/-a:ThugBoy je napisal/-a:ste ziher da lahko prej ješ?
Tako je ... ne smeš se preveč najesti, ker potem pridejo prevelike vrednosti raznih hormonov, ki se sproščajo ob prebavi (npr. insulina), je pa vsekakor močno priporočljivo, da se kako urco prej nek srednji obrok zaužije ... pač da ne prideš tešč, ker potem se hitro zgodi, da se boš kar naenkrat zbudil, ne boš vedel kaj se je zgodilo ... pa noge ti bodo u luft štrlele
LP
Matej
P.S. Za tiste, ki jih pa je strah 1. dat kri, pa lahko opišem postopek, kako poteka ...
objava n° 666
AVX je napisal/-a:Prideš se usedeš na on stol. Ona te žokne in čakaš. Po želji lahka stiskaš pest.
roberto-82 je napisal/-a:sam sem redni krvo dajalec kri sem dav že cca.20x in sem zato da jo damo skupaj mislim da se mi takrat celo izteče 3mesečni rok čakanja![]()
če je še gdo iz koroške za lahko gremo skupaj v lj
myster je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Če bi vsakemou krvodajalcu dali 20€ za njegovo kri ne bi bilo nobenih težav z zagotavljanjem dovolj velike količine. Še izvažali bi jo lahko.
mal prenizko ceno si postavil :P
BBoss je napisal/-a:myster je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Če bi vsakemou krvodajalcu dali 20€ za njegovo kri ne bi bilo nobenih težav z zagotavljanjem dovolj velike količine. Še izvažali bi jo lahko.
mal prenizko ceno si postavil :P
Še vedno precej več kot zdej ko te s sendvčem in jogurtom odpravijo ... večina delodajalcev ti še ur kaj šele dneva dopusta ne prizna.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov