Kar se samega čiščenja tiče.. Pismo, kaj pa vem, jaz avtomobil precej uporabljam, dejansko ga uporabljam precej tudi v službene namene (zato tudi karavan), velikokrat v prtljažniku vozim raznorazno blago (v povezavi s službo), včasih moram podreti sedeže in kaj peljati, včasih se tudi kaj strese, ampak vedno prej na hitro zaščitim in potem pač posesam/pobrišem - pa tudi v prtljažniku imam tisto gumo na dnu. Pa sej pripravim že vnaprej tako, da mi pred/po vzame skupaj max 15-20 min (celo s "pregledom" avtomobila

Sicer pa ga posesam/prebrišem recimo 1x na teden. Pa sej, kolk časa mi pa vzame.. Pripeljem ga pred garažo, odprem haubo, preverim olje, tekočine ipd (to mi vzame 3-4 min). Potem odprem vsa vrata, dam predpražnike ven, priklopim sesalec v vtičnico in v roku 5-8 min posesam sedeže in dno avtomobila (več kot tolko časa ne rabim, ker itak sproti vsak teden sesam, tako da tistih par kamenčkov res ni panike). Potem vzamem vlažno krpo (jelenovo) in grem nahitro čez armaturko, volan, čez vrata in tisto sredinsko konzolo in ekola, je spet kot nov. Za to porabim nekih 5 min. Seveda tudi sesalec in krpo vrnem na tisto mesto, kjer je bilo prej

Enako delam tudi v hiši, okrog hiše ipd. Pač, da je okolje v katerem živim kolikor toliko urejeno.
Kaj pa vem, recimo ko kupiš nov avto, ti je všeč da vse diši, je čisto, prebrisano, brez prask ipd. Ker pač nemoreš vsak mesec/pol leta kupovati nov avto, ga vzdržuješ, da bo zgledal kolikor toliko nov. Za svojega bi rekel, da se po prevoženih cca 60k km in 1,5 leta niti ne razlikuje toliko od prvega dne (notranjost). Zunaj so seveda avtopralnice terjale svoj davek

Je pa kolega kupil nov avto nekje v istem času kot jaz in z njim prevozil nekje 30k km (torej pol manj), pa bi rekel, da ima vsaj 200k km. Politi sedeži, praske, nekje malo strgano, trdovratna umazanija, ki pomojem tudi z globinskim nebi šla ven. Ma se človek skoraj da nerad usede notri.