Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jul 11, 2010 8:12 am

Hm, nevem točno kak je bil namen teme, verjetno bolj komentar na kake drastične izjeme, ampak če jim je tako všeč, pa naj jim bo. Pač si kupi avto iz drugega razloga kot nekdo drug in kaj češ. Je že pravilno, če mu tako ustreza.

Kar se samega čiščenja tiče.. Pismo, kaj pa vem, jaz avtomobil precej uporabljam, dejansko ga uporabljam precej tudi v službene namene (zato tudi karavan), velikokrat v prtljažniku vozim raznorazno blago (v povezavi s službo), včasih moram podreti sedeže in kaj peljati, včasih se tudi kaj strese, ampak vedno prej na hitro zaščitim in potem pač posesam/pobrišem - pa tudi v prtljažniku imam tisto gumo na dnu. Pa sej pripravim že vnaprej tako, da mi pred/po vzame skupaj max 15-20 min (celo s "pregledom" avtomobila :D ) pa tudi samo opravilo mi je zanimivo. Časa sicer nimam preveč, ampak v neurejenem avtomobilu se pa res ne morem / ne maram voziti.

Sicer pa ga posesam/prebrišem recimo 1x na teden. Pa sej, kolk časa mi pa vzame.. Pripeljem ga pred garažo, odprem haubo, preverim olje, tekočine ipd (to mi vzame 3-4 min). Potem odprem vsa vrata, dam predpražnike ven, priklopim sesalec v vtičnico in v roku 5-8 min posesam sedeže in dno avtomobila (več kot tolko časa ne rabim, ker itak sproti vsak teden sesam, tako da tistih par kamenčkov res ni panike). Potem vzamem vlažno krpo (jelenovo) in grem nahitro čez armaturko, volan, čez vrata in tisto sredinsko konzolo in ekola, je spet kot nov. Za to porabim nekih 5 min. Seveda tudi sesalec in krpo vrnem na tisto mesto, kjer je bilo prej :) Kar se zunanjega pranja tiče, pa se bolj poslužujem avtopralnic (včasih vsak teden, drugič pa na 3 tedne, odvisno od vremena).
Enako delam tudi v hiši, okrog hiše ipd. Pač, da je okolje v katerem živim kolikor toliko urejeno.

Kaj pa vem, recimo ko kupiš nov avto, ti je všeč da vse diši, je čisto, prebrisano, brez prask ipd. Ker pač nemoreš vsak mesec/pol leta kupovati nov avto, ga vzdržuješ, da bo zgledal kolikor toliko nov. Za svojega bi rekel, da se po prevoženih cca 60k km in 1,5 leta niti ne razlikuje toliko od prvega dne (notranjost). Zunaj so seveda avtopralnice terjale svoj davek ;) Enako je bilo s prejšnjimi avtomobili. Kljub temu, da imajo npr 100k km zgleda, kot bi imel 20k. Naslednji kupec ponavadi to precej ceni, čeprav ne delam tega zaradi njih. Strošek pa seveda je. Komplet gum na 2 leti, servisi, zavarovanja, itd. To itak, zato pa pri nakupu ne upoštevaš "neto cene" avtomobila, ampak raje "bruto" - torej z vsemi (vzdrževalnimi) stroški skupaj. Pač neboš kupil avto, ki si ga komaj lahko privoščiš in ti potem zmanjka na servisih/gumah ipd. Njah ok, boš kupil če na prvem mestu ni "uporaba" avtomobila v smislu vožnje, ampak česa drugega.

Je pa kolega kupil nov avto nekje v istem času kot jaz in z njim prevozil nekje 30k km (torej pol manj), pa bi rekel, da ima vsaj 200k km. Politi sedeži, praske, nekje malo strgano, trdovratna umazanija, ki pomojem tudi z globinskim nebi šla ven. Ma se človek skoraj da nerad usede notri.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Ne jul 11, 2010 8:34 am

Jaz avto operem 1x na teden :lol: Pač imam rad čist avto :) Itak se pa hitro umaže, ker naredim vsaj 100 km na dan

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jul 11, 2010 9:57 am

hvala bogu, da obstajajo taki, ki se jim da čistit avto vsak teden.
Js ga edino sesam redno(največ 1x na mesec), zunaj pa sam da so stekla, luči, tablice in okoli kljuk spucano pa je.
Sem pa prejšnji teden dvakrat avto zunaj pral, ker so ga takoj naslednji ko sem ga opral po treh mesecih, celega ptiči posrali. In še isti dan, ko sem ga drugič opral, me je dobila ploha in še neko jato mušic sem "povozil". Tak da zdej ni šans, da še letos primem gobo za avto pa ga operem. Edino z wapom ga še splahujem.
LP Rok

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jul 11, 2010 10:32 am

kr ena tema :bonk

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Ne jul 11, 2010 11:07 am

Ko sem vozu hotelske prevoze in mogu met vedno u piko spucan avto sem ugotovu, kak užitek se je vedno usest v spucan avto.
Od takrat je tudi moj skoraj vedno očiščen (vsaj znotraj).
Če pa nekdo rad vozi v svinjariji pa je to čisto njegova osebna odločitev.

Lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jul 11, 2010 11:08 am

airmike je napisal/-a:tiguan ti pa same zanimive teme zadnje čase odpiraš :D

Ima neke prebliske ja.

Jaz tudi perem avto enkrat tedensko notranje čiščenje pa vsaj enkrat na 14 dni. To velja za lepe sončne mesece. Pozimi ga manjkrat, vsaj zunaj.
Se nemaram vozit v zasvinjanem, smrdečem avtu.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne jul 11, 2010 11:48 am

Ce bi mi ga nekdo opral vsak dan, bi bilo super :)
Drugače pa ga operem, ko pač mislim, da je preveč umazan. Pa seveda gledam na vreme, da je vsaj en dan lep.
Nimi pa jasno, kako eni perete 4x na leto?? Moj je po dveh tednih rak vsran, da je joj. Zdaj pa še te samomorislke mušice ... ga enkrat fajm žgeš pa jih je polna hauba in ogledala ... bljak. Grem v pralnico :)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne jul 11, 2010 12:06 pm

Sam v avto pogledaš pa vidš kter folk je prašič. Jest se takmu tud v moj v avto ne pustim vsest.

Morem pa povedat da vidim v šihtu (kleparsko ličarska delavnica) da imajo najbolj vsrano po avtu ženske. Sploh take k se delajo fine. Pra*ice :lol:

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Ne jul 11, 2010 1:17 pm

men je samo zaradi tega zanimivo oprati avto da vsaj vsake toliko časa mislim da imam nov avto :lol:

aja drugače pa en zanimiv primer. poznam človeka, ki ima pri hiši 3 golfe ( 3-ka, 5-ka, 6-ka) in bo šel na morje z 3-ko ker je edini avto ki ima vinjeto :roll:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne jul 11, 2010 1:37 pm

Pri meni je pa čisto odvisno od avta :D Če ga imam samo za na šiht pa okol mal fjakat potem ga operem in posesam res takrat ko je umazan itd... če pa imam avto za osebni užitek nekako kot hobi pa ga bolj redno umivam in negujem in potem tudi zlorabljam ob lepem vremenu :twisted:
....

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jul 11, 2010 2:00 pm

Sonček?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne jul 11, 2010 2:03 pm

nevermind je napisal/-a:

Sonček?

Veš da sem isto pomislil :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 11, 2010 2:21 pm

BBS je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

Sonček?

Tiguan je sonček, a niste še to dojeli?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 11, 2010 2:24 pm

Itak, sej ma Hyundai znak v avataru :)

Mtg83
Nov uporabnik

Napisal/-a Mtg83 Ne jul 11, 2010 2:39 pm

Jaz svojega perem in čistim na 14 dni
Audi A4 1.8T 150KM

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jul 11, 2010 2:47 pm

Jaz sem tudi rad avto pral pa glancal.. Dokler se nista še fotr in mat najdla takoj izza vogala: "Dej boš še mojga spucou no, kaj ti pa to vzame, 15 minut?" Od takrat naprej pa več al manj avtopralnice, al pa kadar jih ni doma ;)

Se pa tudi meni ne da skos okol avta stat pa ga glancat pa presesavat pa celo plastike odstranjevat, ker me moti prah za njimi pa gumice dol trgat, ker prejšnji lastnik ni pod gumicami nič pucal.

Nekdo je rekel, da pazi na avto, ker je sam dnar zaslužil. Si si mogoče izračunal, koliko časa gre za to glancanje in koliko bi npr. z vsem tem časom lahko zaslužil če bi nekje delal in svoj avto pač manjkrat opral? Vzemi urno postavko, ki jo imaš sedaj in pomnoži z vsemi urami, ki se naberejo v vseh letih ko avto glancaš pa da vidimo če se splača.

lp
Slika

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Ne jul 11, 2010 3:02 pm

Sicer pa a nismo vsi sami denarja za avto zaslužili?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne jul 11, 2010 4:24 pm

speedfreak je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

Sonček?

Zdaj smo ziher :D

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jul 11, 2010 4:36 pm

Tudi jaz sem vedno na čisto vsako pikico gledal ampak me je sedaj to minilo. Avto je zato, da on tebi služi in ne obratno. Saj za neko čistočo je potrebno skrbet a v mejah normale. Vse ima svojo mejo.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne jul 11, 2010 4:46 pm

BBS je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

Sonček?

Zdaj smo ziher :D

Upam da mu nebote dali preveč veselja ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 5 gostov