Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Če avg 12, 2010 1:55 pm

Slika
V tem primeru bi rabil kupiti samo debelo pregrinjalo za sprednji stol(http://www.ohmydogsupplies.com/dog-products/bucket-car-seat-cover.html-ja vem da je tvoj še enkrat večji ampak je tudi avto), pa še če ga ne moti se ga priveže oz. če je lahko pri miru :)
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 12, 2010 4:58 pm

norc89 je napisal/-a:Hvala vsem za dobre ideje in slabe.

Ampak je tak da imamo psa doma. Med vikendi se pa odpravimo na vikend ki je oddaljen 60km v eno smer. In bi za pesa bilo super, ga zraven vzet saj smo tam bolj na samem in bi lahko pes delal kaj se mu zahoče. Saj tudi tu kjer živimo ima prostor ampak imamo ograjeno z ograjo 1m, v boksu pa 1.2m pa mu je uspelo že iz boksa ven prit ta ograja okrog hiše pa mu je mašlji kašel. Tak da nismo ravno brez skrbi.

Kaj se pa tiče da ga naj damo na sedež. Smo 4 članska družina. V prtlažniku je pa invalidski voziček od mame. Tak da v avtomobilu ni ravno veliko prostora.

Pa tudi vidim da si vas malo predstavlja kako veliki je ta pes. To ni čivava. Nekako smo iskalni box za v prtlažnik. Ampak ga nikjer nismo dobili v dovolj veliki veličini. Saj v njem rabi pes tudi nekaj prostora ne tolko glih da gre v njega noter. Ter tudi nekako bi bilo težko dvigovat boks iz avta ven in v avto z pesom v njem.

Glede boxa vprašaj še v kakšnem kinološkem društvu, ti bodo sigurno vedeli svetovati. Pa tudi reševalci in policija uporabljajo posebne aluminijaste boxe za prevoz psov. Ti boxi se več ali manj pritrdijo v prtljažnik, pes pa sam skoči v box kadar ga voziš - nič premikanja boxa s psom. Tudi precej bolj varni so kot razne plastične zadeve.

Samo za predstavo. Pred nekaj leti sem videl en posnetek na DSF ali nekaj podobnega ko je bilo govora o prevozu psov. Neprivezan 50kilogramski kosmatinec postane pri trku s 60km/h morilski projektil. Pred sabo razlomi notranjost (sedeži, zadnja klop) in pobije vse potnike. Če govorimo o Bernardincu pa je zgodba še toliko hujša, saj dosega težo odraslega človeka (70 - 80 kg).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Če avg 12, 2010 7:52 pm

Vem da nekoliko dražja rešitev, pa vseeno v tvojem primeru mogoče pride v poštev:

http://www.dovzan.si/PRIKOLICE/prikolice_za_pse.htm
LP Jan

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če avg 12, 2010 8:05 pm

JanJ je napisal/-a:Vem da nekoliko dražja rešitev, pa vseeno v tvojem primeru mogoče pride v poštev:

To bo še najboljša rešitev!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če avg 12, 2010 8:07 pm

airmike je napisal/-a:
JanJ je napisal/-a:Vem da nekoliko dražja rešitev, pa vseeno v tvojem primeru mogoče pride v poštev:

To bo še najboljša rešitev!

Ja za vašo situacijo je očitno najboljša rešitev. Zgleda kul. So pa cene pomojem med 2-3k EUR.. Pokliči ga in preveri

sim
Novinec

Kraj: LJ

Re: Vožnja psa z avtom

Napisal/-a sim Če avg 12, 2010 9:37 pm

norc89 je napisal/-a:Moj oče ima željo vozit našega psa z avtom. Ampak ker ima vw tiguana starega eno leto se mu zdi škoda vozit psa v avtu. Imamo bernardinca težek je cca 75-80kg, dlake mu letijo na vse strani še hujše je z slino.

In je danes dobil eno idejo. Zdaj pa naju zanima če to obstaja.
Vsi vemo da se dajo dobit nosilci za vožnjo peciklov, ki se namontirajo na vležno kljuko. Mojega očeta pa zanima če se da kje dobit, neke vrste škatla ki bi se enako lahko zmontirala na avto kot ta nosilec za bicikle.

Nisem vedel v keri del foruma bi dal, tak da se opravičujem če nisem dal v pravo temo.

Zadeva obstaja. Videl na lastne oci v Grciji in v Italiji. zadeva pa je izgledala priblizno takole. V Sloveniji pa zal tega se nisem zasledil.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če avg 12, 2010 9:41 pm

sim je napisal/-a:
norc89 je napisal/-a:Moj oče ima željo vozit našega psa z avtom. Ampak ker ima vw tiguana starega eno leto se mu zdi škoda vozit psa v avtu. Imamo bernardinca težek je cca 75-80kg, dlake mu letijo na vse strani še hujše je z slino.

In je danes dobil eno idejo. Zdaj pa naju zanima če to obstaja.
Vsi vemo da se dajo dobit nosilci za vožnjo peciklov, ki se namontirajo na vležno kljuko. Mojega očeta pa zanima če se da kje dobit, neke vrste škatla ki bi se enako lahko zmontirala na avto kot ta nosilec za bicikle.

Nisem vedel v keri del foruma bi dal, tak da se opravičujem če nisem dal v pravo temo.

Zadeva obstaja. Videl na lastne oci v Grciji in v Italiji. zadeva pa je izgledala priblizno takole. V Sloveniji pa zal tega se nisem zasledil.

Pa daš bernardinca tu not pa se avto postavi na zadnje kole :D

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Pe avg 13, 2010 7:53 am

Pa daš bernardinca tu not pa se avto postavi na zadnje kole

Ta pa zmaga... :lol: :lol: :lol:

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe avg 13, 2010 8:06 am

Mogoce bi probal kupit navadno prikolico in jo potem malenkost predelal v boks? mislim, da bi ti bila to najboljsa resitev. Prikoloce iz tistega linka so hude-ampak verjetno zelo drage. Sem bil ze na vec razstavah psov in sem videl. kako imajo ljudje navadno prikolico ( 1m pa se nekej) z malo domisljije ful lepo predelano.
:)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe avg 13, 2010 10:14 am

pol ti pa v rit en prileti pa ode kuža. :? To se jaz ne bi šel! bohnedaj pa da dol pade...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe avg 13, 2010 10:18 am

GT_Turbo17 je napisal/-a:pol ti pa v rit en prileti pa ode kuža. :? To se jaz ne bi šel! bohnedaj pa da dol pade...

In kje ti je fora? Veliko zivali peljejo v prikolizah zadej, ker pac ne morejo v prtljaznik. In ce bi vsak tako razmisljal, potem se tudi v avtu ne bi peljal. In mislis, da bi bilo kaj manj narobe s psom, ce bi ga imel prosto v prtljazniku zadej in bi se ti en zabil not? pozabi ti na to...
:)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe avg 13, 2010 10:26 am

lej, imam psa. Z njim hodim na sprehod in grem iz mesta peš v okoliške hribe kjer se vsi z njim vred razgibamo. Kadar sem ga moral prepeljat kam daleč (npr. živinozdravnik) sem si sposodil kombi in je bila zadeva rešena. :) Na morje psa ne vozim saj ga doma pazijo stari starši...

drugače pa nisem ciljal na prikolico razmišljal sem o tisti kišti za na vlečno kljuko.

Slika

tam je pes najbolj izpostavljen. In tja jaz svojega ne bi zaprl. prikolica je drugače...še vseeno varnejša. v avtu pa smo včasih vozli psa v prtljažniku z plastičnim original koritom in mrežo za pregrado do zadnjih sedežev. Slino in dlake potem iz prtljažnika kamot očistiš le, če se ti da...dlake pa ne pridejo do sedežev... :)

Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe avg 13, 2010 11:56 am

Če bi jaz imel tako ogromnega in nemarno slinastega psa, ga ne bi dal v avto niti slučajno, bi raje naredil boks za na prikolico, pa je stvar rešena ;)

Amm, psa sploh nimam in ga tudi nočem, je že to dost, da ga ima tast in da je dlake okol bajte in še kje ... :evil:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara So avg 21, 2010 3:22 pm

Dejstvo je, da mora biti varnost na prvem mestu, za dlake in sline-to se vzame v zakup, ker pač imate psa, tudi blato. Kaj je tu problem? Jaz ga ne vidim. Samo v očetu je problem, ker ga to moti, ker hoče imeti "lepi" avto. BV...Za moje pojme je avto prevozno sredstvo in nič drugega, rabi met čist volan, armaturko, menjalnik, vetrobransko steklo, sprednji dve in zadnje-drugo pa ni važno....Kakšen avto pripeljem jaz domov iz blatnega sprehoda! :) Zato pa imamo pse, a ne. Da so z nami na terenu in uživajo...blato, dlake, sline gor ali dol...naslednjič si raje perujskega golega psa omislite ;)

Saj imate doma sesalec in krpo ter kakšno čistilo.

Jaz prisegam na ALU bokse po meri narejene-naredijo ti ga tukaj http://www.hovawart.si/artikli/index.php.

Druga prav tako enako dobra opcija so fiksne kovinske mreže-ideja izhaja od tule-
http://www.mano.at/haustiertransport/pkweinbau/index.php
izvedejo pri nas ti pa lahko tukaj
http://www.kozag.si/kozag.htm

Prigrinjalo pa itak kupiš eno tako, ki je lahko za vzdrževat. Za dlake pa kupič krtačo-furminator (če ima pes poddlako ki odpada)-dejnsko je M velikost čisto OK. L je precej neroden za krtačenje pri pregibih, glavi-ker je res OGROMEN.
http://staramama.com/search.php?query=furminator

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd So avg 21, 2010 3:48 pm

a4 je napisal/-a:pustite živali naj živijo v divjini. ne vem zakaj jih zasužnjujete.

človeška neumnost je res neskončna

sploh pa razni fetiši, sprehajanja psov itd...

bolano. žal mi je da to rečem, ampak ljudje ki imajo pse so psihološko bolani

haha ne se jebat kera izjava :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So avg 21, 2010 5:39 pm

Oba psa vozim v prtljažniku, uporabljam pa tudi zaščito, da ne moreta naprej.
Po podnu in čez sedeže dam šotorko krilo, da ščiti pred mokroto in vsem, pa je zadeva urejena. Šotorsko krilo ne premoči in je dost trpežno da ga 2 nikolimirujoča haskija še nista mogla uničit. V avto dam tudi mokra psa, ko pridemo iz kakega celodnevnega trekinga po snegu, pa ni nobenih problemov.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid So avg 21, 2010 7:22 pm

Jz ne vem a lahko al ne kle to napišem!

Ampak mamo doma Toyoto Rav4 letnik 2008, pa smo kupil se ograjo za psa!! ker je pa ps tok razvajen je na zadnjih zicih, une ograje nismo nikol potrebovali! tko da če je kak ineresant, jz to prodam!

Se opravičujem, če to ne spada na ta forum!

L.p

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne avg 22, 2010 8:26 am

Zodd je napisal/-a:
a4 je napisal/-a:pustite živali naj živijo v divjini. ne vem zakaj jih zasužnjujete.

človeška neumnost je res neskončna

sploh pa razni fetiši, sprehajanja psov itd...

bolano. žal mi je da to rečem, ampak ljudje ki imajo pse so psihološko bolani

haha ne se jebat kera izjava :)

ful konstruktivna! a4 pridi k meni pa mi povej v obraz, da sem psihično bolan...in ti psa z veseljem z vrvice spustim za tabo! :lol: :lol:

Slika

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po sep 13, 2010 12:13 am

Ne vem zakaj ljudje kupujejo "slinaste" in dlakave pse, če jih potem to moti? Obstja kup kratkodlakih pasem psov ki se ne slinijo...
Sicer je pa rešitev enostavna, kupi prilokolico, bodisi namensko, bodisi z pasjo kletko na najcenejši prikolci iz baumaxa pa je. Druga opcia je pa da se zamenja avto pa kupi pickupa...potem lahko prevažaš vsaj tri bernardince, pa njhovo slino/dlake spucaš z štrajfiksom...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov