Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BoBeR52
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a BoBeR52 Po avg 23, 2010 6:26 pm

Naj zaslužijo na mladini, da bojo mel dnar za kakšno vsaj srednjerazredno dirkališče postavt 8)

Je*eš te poligone za moped

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Po avg 23, 2010 6:35 pm

Ne bluzi.

Si pozabil kako je bilo ko so nove občinske ven prišle? Več možnih odgovorov..
Eno vprašanje je bilo tako; koliko greš lahko z 50ccm mopedom čez naselje

Odgovor je bil 45

Pa tisto vprašanje kaj narediš ko pred rampo začne utripat semafor in se ne morš pravočasno ustavit. Če logično pomisliš greš mimo ne pa da se sredi traćnic ustaviš. Odgovor je seveda bil da se pač ustaviš pravočasno. Pfuj
Kako boš to vedel?
Tam je po 3/4 folka padalo in vsak teden nosilo ne vem .. okoli 7- 10k SIT?

To so navadni prasci, ki služijo čisto preveč denarja. Prevaranti,.

Nikar ne govori o denarju ker se ga tam obrne ohoho. Na ceste pa spuščajo take imbecile da je dandanes prekleto težko biti delavec na terenu.

BoBeR52
Novinec

Napisal/-a BoBeR52 Po avg 23, 2010 6:45 pm

Mene ne moti koliko zaslužijo ampak kam gre to pol.Verjetno delno v žep drugo pa v dolgove da bojo lahko še druge generacije politikov krale svoj delež.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Po avg 23, 2010 6:48 pm

Saj nisem repliciral nate :D

Lahko bi šlo v žepe inštruktorjem na vranskem ki bi mogoče za kak % izboljšali varnost v tej banani republiki. Ampak če tam kaj odneseš,,.. bog ti pomagaj in vsem ostalim ki mimo pripeljejo.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 23, 2010 8:36 pm

Znanje in izkušnje iz avtošole so ˝NIČVREDNE˝, ko narediš izpit in kupiš avto se šele začenja prava pi*darija.
Novost pozdravljam.

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe Po avg 23, 2010 9:44 pm

INFINITI je napisal/-a:Lej sploh nisi videl tećaja, hkrati si pa potrdil kar sem napisal. A potem naj se kandidat uči na cesti v prometu kako ga lahko zanese na spolzki podlagi in kaj naj potem naredi, da reši situacijo? -Naj se v prometu uči pravilnega zaviranja na polno?; reakcije na zdrs nosa, zadka, korekcije volana ko kolesa zgubijo oprijem?
To so absurdni predlogi. Avtošola te tega ne uči, ker za to so potrebni poligoni in Vransko je eden takšnih. OK nima ravno vseh možnosti simulacij kot recimo nemški centri ampak grem stavit, da se ne znaš niti 100% pravilno vsest v pravilno nastavljen sedež in pripet, tako kot ti na Vranskem pokažejo. Pa ne mislit da te žalim; nihče se ni znal ;)
100.000 km je lahko polno nesreč in neljubih dogodkov. Naj se raje učijo obvladovat vozilo v kritični situaciji na poligonu ne pa na zasneženi in poledeneli cesti kjer te lahko le odnese med drevesa.
Osebno bi si želel tega tečaja ko sem še sam bil zelen za volanom, ne pa da sem bil napol samuk in se čudil kako pa kaj pa brskal in bral, pa spraševal naokoli.
Nenazadnje to ni neka topla voda; takšne zadeve že delajo v državah, kjer varnost in kulutura v prometu nekaj šteje.
Prav je da se je to uvedlo in takšnega mišljenja bom tudi ostal.

Tocno tako. Problem pri nas pa so prepotentni sumaherji,ki povecini ne znajo odreagirat v krizni situaciji. S tem novim sistemom se naceloma strinjam,naj kandidati vidijo,kaj vse se lahko zgodi na cesti in da vsaj malo dobijo filing za predvidevanje. Res je pa tudi,da bo to napolnilo kar nekaj zepov.

Lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po avg 23, 2010 9:46 pm

Glede na to kake inštruktorje vidim po avtomobilih dandanes se niti ne čudim da se nemoreš kaj dosti pametnega naučiti v avtošoli.
Jaz sem imel starega mačka in me je res naučil nekaj. Danes pa 25letniki inštruktorji ki jih lahko med vikendom srečaš v kakem lokalu pod šankom ipd.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 23, 2010 10:06 pm

jaz bom j.... jeza, zdej ko grem delat za motor :evil:
bolj me skrbi kolko denarja bo slo za vse to...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po avg 23, 2010 10:30 pm

_furby_ je napisal/-a:jaz bom j.... jeza, zdej ko grem delat za motor :evil:
bolj me skrbi kolko denarja bo slo za vse to...

Sva na istem.. sem mislil že letos pa je ena poškodba prišla vmes. Tako da drugo leto.. je pa menda drago za popizdit ratalo !

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 23, 2010 11:04 pm

Nekaj dni nazaj sem bral tole novico na 24ur.com:
http://24ur.com/novice/slovenija/1000-e ... povrh.html

Vse OK, dokler nisem prišel do tega:

Voznik začetnik ne more "pasti"

Kje je potem point vožnje/testa odličnosti, če bo potem vsak trot čez to pršu!? Sicer pa vidim, da je ta zadeva le začasna...
Slika

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx To avg 24, 2010 7:00 am

a porem naj bi se tistih 20% zavarovalnine već ukinilo?
Slika
Slika
Slika
Slika

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi To avg 24, 2010 10:51 am

tabletten je napisal/-a:Ne bluzi.

Si pozabil kako je bilo ko so nove občinske ven prišle? Več možnih odgovorov..
Eno vprašanje je bilo tako; koliko greš lahko z 50ccm mopedom čez naselje

Odgovor je bil 45

Pa tisto vprašanje kaj narediš ko pred rampo začne utripat semafor in se ne morš pravočasno ustavit. Če logično pomisliš greš mimo ne pa da se sredi traćnic ustaviš. Odgovor je seveda bil da se pač ustaviš pravočasno. Pfuj
Kako boš to vedel?
Tam je po 3/4 folka padalo in vsak teden nosilo ne vem .. okoli 7- 10k SIT?

To so navadni prasci, ki služijo čisto preveč denarja. Prevaranti,.

Nikar ne govori o denarju ker se ga tam obrne ohoho. Na ceste pa spuščajo take imbecile da je dandanes prekleto težko biti delavec na terenu.

Te pole so bile dejansko izziv 8) Današnje so pa tako enostavne, da groza. Zahvala pa gre inštruktorjem (njihovi zbornici? ), ker so se pritožili, da so zadeve preveč dvoumne..... :roll:
A v avtošoli ne učijo o predvidevanju in, da je vsaka situacija dvoumna? No, včasih so.
Zato se tudi strinjam s tem tečajem, ker nenazadnje je njegovo poslanstvo ravno v tem, da se kandidat nauči kako predvidevati IN kako reševati takšne situacije v delčku sekunde.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To avg 24, 2010 12:56 pm

Glih to je problem..prvo so j* u glavo z raznimi brezveznimi vprasanji, sam zato, da je folk prinasal tja, zdj je pa itak use razpusceno v smislu "samo da nardis in nimas od tega nic". To kar je Tabletten napisu ima po svoje cist prav, ampak, ce grem jz na varno voznjo na Vransko, grem zarad sebe, ne zarad drugih budal. Jz bom v ksni hudi situaciji svojo rit reseval, ne pa njihovo.

Glede avtosol pa sami vemo kako je...takoj ko kaj pride ven, ljudje prvo ponavadi pomislijo (po svoje opraviceno) do bo pa zdj kes kasiral...redkokdaj se pomisli, ali bodo ljudje kej od tega odnesli. Zal je tako. Drgac pa se grem stavt, da 90% folka ko nardi izpit (danasnji cajt), ne vem ce bi znal gumo zamenjat.
There is no time...

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara To avg 24, 2010 1:10 pm

Jaz bi raje videla psiho teste. Človeka, kandidata za opravljanje izpita bi 7 dni tstirali kako se obnša pod obreenitvami, stresom, reflekse, motoriko...

Problem ni toliko v nespretnosti ali neznanju ampak pomanjkanju odgovornosti in kulture.
Koliko 18letnikov (pa tudi starejših) se zaveda, da so odgovorni za življenja drugih ljudi, živali in sebe na cestah? In vozijo primerno cestam, okolici, spretnosti in avtomobilu?

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic To avg 24, 2010 4:58 pm

Problem tudi tudi v vsej elektroniki, ki jo imajo avtomobili dandanes.
Če govorim za moj primer, sem v avtošoli imel clio-ta z abs-esom, servo volan. Ko pa sem naredil izpit sem vozil avto brez vse elektronike.
Tukaj je velika razlika. Najprej naj se vozniki začetniki naučijo voziti v avtu brez vse elektronike, potem temu dodaj še "malo" rabljene stare gume. Ko se vsaj za silo naučijo voziti, se jim pokaže kaj prinaša elektronika. Servo volan ni vse, prav tako ne abs, ne esp, ti pa lahko zelo pomagajo pri vožnji.

Sam sem plačal kar precej € za popravila, preden sem se vsaj za silo naučil voziti.
Sedaj po 4 letih, odkar imam roza knjižico in okoli 130k km, lahko rečem, da čisto drugače razmišljam. Tudi zaradi tega ker sem dnevno precej na cesti in vidim marsikaj.

Sem za predlog, toda problem je tudi v tem, ker vsak nima svojega avtomobila. Predno se pa navadiš oz. navadijo na določen avto, pa pri nekaterih to traja kar precej kilometrov.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To avg 24, 2010 5:11 pm

Proti.
Konkretne zdravniške, ker dejansko ni vsak za v avto, ne pa omejitve minimalnega števila ur in nevemkakšne tečaje.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 24, 2010 6:45 pm

TEstni avto na vranskem se sigurno popolnoma drugače pelje, obnaša kot tvoj. Ni realno. In tam pričakuješ da bo obrnilo/šlo nekaj narobe. Če dobro pomislim je to še najslabše možno. Kot neka potuha.

Na zasneženem parkerplacu si pa sam z avtom ki ga vsak dan voziš. In tam točno vidiš kako se pelje kam volan sukat, kdaj bremzat in kdaj ne, kako te odnese.. Tam najbolje spoznaš svoj avto. Ne vem no jaz vztrajam pri svojem. Lahko greš pa tudi po prvem dežju po dveh tednih probat.

Vranski teoretiki.. kot da ne boš pravočasno in pravilno odreagiral če veš da ti bo čez 2 sekundi avto obrnilo, če bo treba bremzat itd. Ne opravičujte svojega obiska tam na tak način kot da zdaj ste pa popolnoma pripravljeni za na cesto. Sem jih videval vsak teden kako so se vrteli na krožnem izvoz trzin. Ko so še pol minute kontra stali in se čudili kako pa zakaj potem pa 5x popravljali avto da so lahko nadaljevali vožnjo.

Brezveze sploh o tem debatirat.. vsak po svoje

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 24, 2010 7:40 pm

Pa da ti crkne ta tako opevani asr ali pa esp boš pa kaj? 3 ubil?

Pomojem nimam zastonj knofa za izklopit abs-a v mojem ha? Je že prišel prav. Pa bodi brez skrbi da ne bom nabil srne če bom vedel nekaj sekund prej da bo stopila na cesto. Tako kot to veš na vranskem.. V realnem svetu gre to precej drugače veš. Pa kje hudiča si ti videl hidravlično ploščo na cesti??

Ti se kar sukaj z ročno če misliš da boš kaj odnesel s tem. Imaš na parkingu tudi robnike, glavno pa JE da vidiš kako se avto obnaša v snežnih situacijah. Lahko pa greva na kako prazno cesto in probava kdo bo prej na strehi pristal.

Gume se pa menjajo komplet če imaš sam sebe kaj rad. Ampak do te ugotovitve prideš z izkušnjami ne pa v testnem avtu na vranskem.

ne s*** no
:roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov