Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Ne nov 09, 2003 3:54 pm

Razliak med prvim in drugim primerom je v tem, da če bi se zaletel bi se v prvem primeru jst zaletel "bočno" z zadnjim koncem v prehitevano vozilo.
V drugem primeru bi se pa on men v rit zaletu.

Prehitevu sem na rahlem ovinku, in sem mislu da je dovolj prostora(bila je tema in nisem videl luči iz nasprotne smeri) za prehitevat, sam ko sem že bil vzporedno z prehitevanim avtom sem pred seboj zagledu drug avto.
Se mi je zdelo da bodo nastale dve teorije :D

A bi bla razlika v krivdi če bi se zaletela v prevm primeru ali v drugem? Če bi se zaletela v drugem primeru(da se on zaleti vame v rit) ali bi se jst lahko zgovarju da on ni mel varnostne razdalje in se je zato zaletu vame :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne nov 09, 2003 4:56 pm

pomoje bi ti bil kriv,ker si šel v preozek prostor in sploh je šlo za nevarno prehitevanje. to je samo moje mnenje.naj še drugi povedo.

lp

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne nov 09, 2003 5:12 pm

Razdalja med vozili
25. člen
(1) Voznik mora voziti v takšni razdalji do vozila, ki vozi pred njim, ki omogoča:
1. da lahko vselej zmanjša hitrost ali ustavi, če bi voznik, ki vozi pred njim, zmanjšal hitrost ali ustavil;
2. varno vrnitev na prometni pas, po katerem vozi, voznikom, ki ga prehitevajo, razen kadar se zaradi gostote prometa oblikuje kolona vozil.
(2) Z denarno kaznijo 15.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena.
(3) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, če ravna v nasprotju s 1. točko prvega odstavka tega člena.

32. člen
(1) Voznik sme začeti prehitevati, če ima na cesti dovolj prostora.
(2) Pred prehitevanjem mora dati predpisani znak, zapeljati na levo stran prehitevanega vozila in ga na primerni bočni razdalji naglo prehiteti. Po končanem prehitevanju se mora čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.
(3) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
(4) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali udeleženca v cestnem prometu, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se približujejo od zadaj.
(5) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

Pa smo tam
Kriv ti če si kršil 32.člen 1 odstavek
Kriv je on če je kršil 25.člen 2 odstavek ali 32.člen 3 odstavek
Ali pa sta kriva oba v kombinacijo obeh kršitev.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne nov 09, 2003 6:39 pm

kdk je napisal/-a:Pa smo tam
Kriv ti če si kršil 32.člen 1 odstavek
Kriv je on če je kršil 25.člen 2 odstavek ali 32.člen 3 odstavek
Ali pa sta kriva oba v kombinacijo obeh kršitev.

Skratka, cist prevec zakompliciran! :mrgreen:
SlikaSlika

tomas
Nov uporabnik

Napisal/-a tomas Ne nov 09, 2003 7:06 pm

FANTJE, V VSEH PRIMERIH BI BIL KRIV TISTI,KI SE TI JE ZALETEL ZADAJ,NE GLEDE NA TO ALI VE VOZILO STALO,PREHITEVALO ALI VOZILO.

ČE SE TI NEKDO ZALETI V RIT PA NE GLEDE NA TO ČE SI TI NAPOLNO BREMZU NA PREHITEVALNEM PASU, AL PA KJERKOL DRUGJE , JE KRIV TIST, K TE UDOZAD PRTISNE!!!!! HE HEHE

OBRAVNAVAM VELIKRAT NEREČE :))))

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne nov 09, 2003 7:18 pm

tomas je napisal/-a:FANTJE, V VSEH PRIMERIH BI BIL KRIV TISTI,KI SE TI JE ZALETEL ZADAJ,NE GLEDE NA TO ALI VE VOZILO STALO,PREHITEVALO ALI VOZILO.

ČE SE TI NEKDO ZALETI V RIT PA NE GLEDE NA TO ČE SI TI NAPOLNO BREMZU NA PREHITEVALNEM PASU, AL PA KJERKOL DRUGJE , JE KRIV TIST, K TE UDOZAD PRTISNE!!!!! HE HEHE

ni res!!!!!!
a če vozilo a izsili vozilo b tako,da se mu vrine na njegovo pot(ga izsili)...
vozinik/ca vozila b ima reakcijski čas 1sek...
razdalja manj kot 1meter ergo BUM!!!
kriv pa je voznik vozila A!!

ja pismo zato se pa reče da ga je izsilil!

(aja pa vgasni caps lock)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Ne nov 09, 2003 7:24 pm

tomas je napisal/-a:OBRAVNAVAM VELIKRAT NEREČE :))))

Ne ve mkaksne nesrece ti obravnavas, ampak tko kot je reku maky, ce en pred tebe zapele pa zabremza nisi ti kriv (mislm da je to edini primer ko ni kriv tist zadi).

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne nov 09, 2003 7:37 pm

tomas je napisal/-a:OBRAVNAVAM VELIKRAT NEREČE :))))

očitno ni veliko takih primerov,ker potem bi točno ta primer lahko bolje pokometiral.

baron
Novinec

Napisal/-a baron Ne nov 09, 2003 8:15 pm

Za primere, ki so jih narisu si kriv. Ko pa se pogovarjamo o izsiljevanju se pa stvari spremenijo.

tomas
Nov uporabnik

Napisal/-a tomas Ne nov 09, 2003 10:00 pm

he hhe he heh!
pol sm pa najbol zabit polcaj na prometni !pa zaston hodu v šolo 4 leta, pa še tri leta višje, pa zaston 7 let delovnih izkušenj na prometni policiji!!!!!!
Kwa ste pametni za ponort!tapru se prepričite pol pa pište ne pa kr neki ugibat na pamet!!!!!!!

Uživejte

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne nov 09, 2003 10:07 pm

tomas je napisal/-a:he hhe he heh!
pol sm pa najbol zabit polcaj na prometni !pa zaston hodu v šolo 4 leta, pa še tri leta višje, pa zaston 7 let delovnih izkušenj na prometni policiji!!!!!!
Kwa ste pametni za ponort!tapru se prepričite pol pa pište ne pa kr neki ugibat na pamet!!!!!!!

Uživejte

očitno si res...
kaj v križišču tudi desni ni nikoli kriv???? :? :? :?
tako jaz razumem tvojo razlago...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne nov 09, 2003 10:56 pm

Temper temper :?:
Zakaj se skoraj vse debate tako zaklucijo? KDK je nazorno napisal .. kolkr jaz vem policaji sezmer morjo upostevat zakon in le tega izvajat!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Ne nov 09, 2003 11:17 pm

tomas je napisal/-a:FANTJE, V VSEH PRIMERIH BI BIL KRIV TISTI,KI SE TI JE ZALETEL ZADAJ,NE GLEDE NA TO ALI VE VOZILO STALO,PREHITEVALO ALI VOZILO.

Pomeni da če me nekdo prehiti, poč pred mene not, na moč zabremza in ga jst odzadi nasadim sem kriv :?

Kaj si trapast al kaj :roll: Upam da ne bom nikol udeležen v taki situaciji, če pa slučajno pa močno upam da ne boš ti obravnaval nesreče.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po nov 10, 2003 12:26 am

Road Runn3r je napisal/-a:
Pomeni da če me nekdo prehiti, poč pred mene not, na moč zabremza in ga jst odzadi nasadim sem kriv :?

Kaj si trapast al kaj :roll: Upam da ne bom nikol udeležen v taki situaciji, če pa slučajno pa močno upam da ne boš ti obravnaval nesreče.

se podpišem pod to :twisted:

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Po nov 10, 2003 9:29 am

Komu naj verjamem :noro :roll: :?: Enmu policaju ki ima šolo in izkušnje al petim teoretikom :roll: :?: Zdej sem pa čisto zmeden :( :D :!: :!:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po nov 10, 2003 9:33 am

Jest pa mislim, da je veliko odvisno od pricanja prehitevanega voznika in po moznosti nasproti vozecega voznika in se kakega tretjega v koloni. V takem primeru bi vsi potrdili, da si neumno prehiteval v skarje in bi ga nadrljal. Ce ne bi bilo nobene druge price, in bi bil ti ze s celim avtom na voznem pasu, pa bi se ti un v rit zapodu, potem bi bil kriv un zadaj, c e bi ga pa ti z vogalom zadel, ko bi se vkljuceval nazaj na vozni pas pa spet ni osnove, da je bil kriv un zadaj, ker ni receno, da je imel premajhno razdaljo. Lahko bi bil samo ti tolk lev, da nisi znal "udet", pa si mel spredi se ful placa. U glavnem, price so dost pomembne v takih situacijah.

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po nov 10, 2003 9:41 am

vsi ki scitite smrkca,sam neki postavte se na mesto tistga ka ga je prehitevu,itak smrkev v vsakem primeru bi bil ti kriv,prvo prehitevas po slabo osvetljeni cesti pa se v ovinku,zakaj se nisi spomnu pa cez hribcek prehitevu ,a nebi blo bolj,hehehe,pa kako da ti nekdo omogoci varno vkljucitev,saj dolzina varnostne razdalje ni nikjer zapisana tko da bi ti popusijo,hehe ,boljsi avto si nabav ,pa bo prehitevanje hirtej potekalo,hehehe :lol: :)
lep pozdrav,lazo

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Po nov 10, 2003 10:47 am

Ej lazo al še nimaš avta al si pa nedeljski voznik in bi ti krona z glave padla če bi slučajno kdaj kej naredu proti pravilom :!: Me res zanima če si ti tko priden in prehitevaš samo tam kjer vidiš 5km daleč da je vse prazno :?: :?: Sej ne da mam kej proti teb al pa ostalim voznikom ki se držijo pravil(hvala bogu da se jih), sam včasih se ti pa tut mogoče kam mudi ne, al pa čist po nepotrebnem nardiš kako neumnost :?: :!:

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po nov 10, 2003 10:57 am

Smrkec je napisal/-a: al pa čist po nepotrebnem nardiš kako neumnost :?: :!:

seveda se tudi to z lahkoto zgodi. :roll:

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po nov 10, 2003 11:29 am

Smrkec je napisal/-a:Ej lazo al še nimaš avta al si pa nedeljski voznik in bi ti krona z glave padla če bi slučajno kdaj kej naredu proti pravilom :!: Me res zanima če si ti tko priden in prehitevaš samo tam kjer vidiš 5km daleč da je vse prazno :?: :?: Sej ne da mam kej proti teb al pa ostalim voznikom ki se držijo pravil(hvala bogu da se jih), sam včasih se ti pa tut mogoče kam mudi ne, al pa čist po nepotrebnem nardiš kako neumnost :?: :!:

drugac nism reku da nimam avta,ce te kej vec zanima lahko potrdi swifty,pa ti poslje slike da nebom se jaz sam hvalu, (swifty(raso) ,dadooo tle dej )smrkcu napopi slikce na net),pa bo pol tih,drugac pa res da mi se mudi ,pa to sam tako bedarijo pa res se nism naredu ,da pol se vprasam kdo bi biu kriv ,nisi se vprasu da bi zarad tebe lahko prislo do veriznega trcenja pac ta za tabo bi se poknu vate,tist za njim pa vanj in pol bi biu scenarij popol,hehe :lol:
lep pozdrav,lazo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov