~toMmy~ je napisal/-a:To sem pa čakal, da nekdo načne to temo. Pri Škodi in Seatu je nekako VW začel iz nule, pri AR je vse skupaj dosti bolj zapleteno, najti bi namreč mogli način, kako postopoma implementirat svojo tehnologijo v avte, ki si trenutno delijo platforme ipd. s Fiatom, drugače se jim tak podvig itak ne bi splačal. V vsakem primeru bi ta tehnološki prehod najverjetneje terjal večletne izgube.
Vprašanje je tudi, kaj bo potem s Seatom, ki je že zdaj šibka točka koncerna. Dobil bi namreč konkurenco z isto tehniko in dosti več športnega šarma ter tradicije. Koliko kupcev s takšnimi apetiti bi potem sploh kupilo Seata? Možnost je pa tudi, da bi kompenzirali tehnologijo in šarm ter tako dobili Seat "Romeo"!

Kako konkurenco pa bi dobili? Seat vs Alfa? Bistven je končni zaslužek pa ne glede na to ali se kupec odloča med Seatom ali Alfo. V vsakem primeru bi denar ostal v isti blagajni.
Če ima VW kapital bo hitro preuredil tovarno in svojo tehnologijo v Alfe. To je že naredil v začetku 90 let pri Trabantu, kjer danes izdelujejo Golfe. 50 let zastarelo tovarno in stroje je spremenil v izjemno sodobno tovarno. Podobno je bilo pri Škodi.
Seat je prav tako izdeloval licenčne FIAT-ove avtomobile pa so vse preuredili in uredili.
Kar se tiče ohranitev športnega srca pri Alfi pa to itak za VW ni problem.
VW izdeluje zmogljive poskočne motorje katere srečujemo pri vseh znamkah v njegovem koncernu.
Alfra Romeo je znamka z svojim imidžem, tradicijo in svojimi ljubitelji, tako da sem osebno prepričan da bi bila naložba uspešna.
Dejstvo pa je kot si napisal, da bi naložba res terjala večletne izgube, kar pomeni, da bi rabilo kar nekaj let, da bi tovarna začela profitirat. Vendar pa je tako, kdor ne reskira ne profitira.VW je izkušen v tem.
P.S. Osebno sem prepričan, da je za VW bilo težje spraviti eno Škodo na trg, kot bi Alfe.