Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Pe nov 14, 2003 9:57 am

Izpit naredila takoj pri 18-ih. Pred tem nikoli vozila....zdej sem pa nori driver 8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 14, 2003 10:29 am

peters je napisal/-a:Vidim, da sem malo starejši od večine (v drugi polovici 20), ki tukaj sodelujejo... pa sem se vseeno odločil odpisat na to temo

He he jst sm že pr koncu 20-ih. še 3 mesece, pa ne bom več 2X.

LP
Nebivedu

P.S. odtrgan sm pa še vedno tok, kt da bi bil 18let star.
Old subarus never die, they just get faster!

Moongoose
Nov uporabnik

Napisal/-a Moongoose Pe nov 14, 2003 11:12 am

Avte vozim že nekako 6 let, jutri bo pa 2 lete odkar sem anredu izpit (star sem 20 :)). Vozit me je učil foter, preddvsem po kakioh stranskih cestah in parkplacih ampak sem ugoptovil da to ni najboljša ideja, saj je imel stari precej težko nogo (saj jo ima še zdaj, ampak zdaj avto nima dost konjev da bi resno potegnu :P ) kar sem v sicer precej bolj mili obliki prevzel tudi jaz :?
Slika

baron
Novinec

Napisal/-a baron So nov 15, 2003 10:42 pm

Učil sem se vozit pri 16, naredil izpit pri 18. Predno sm naredu izpit sem komi čakal, da so starci šli od doma, jest hitr najdrt ključe pa samo gas. Prijetno je blo, polno adrenalina. :D

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN So nov 15, 2003 11:17 pm

Najprej je crknu avto pol je ruknlo pa je crknu pol mi je nekak uspel spelat pol je blo tok zakon da je fotr sam ročno držu 8) :lol:

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Ne nov 16, 2003 1:15 am

Vozu že pri 9 letih (bukle pod ritjo, da sem vidu čez šajbo). Pri 13 tih sva se s fotrom že učila driftat ta starga hrošča po snegu pa ledu. Prov tko da se bi usedu u avto pa se šu km furat še nisem (k*** k žvim sred lublane), razen enkrat do "suseda" v nasledni ulci (drey bo že vedu kdaj). Mislim da sem pri 10ih (leta 97) prvič vozu po progi z fotrovim hroščom (kar je kr težko, ker je mel spredaj 225 gume in 32 cm volan). Vsak let se greva s fotrom po snegu zajebavat, kar ni več tolk zabaven ko so vsi avti FWD, 4WD al pa Automatic.

Zdej pa čakam da se bom lohka pri 17tih vozu naukol z nekom k ma 7 let izpit (bom babico zabivakeru u sciroccota :twisted: )

Drugač sem pa vozu (v kronološkem zaporedju) že: Hrošča 1303 LS, P. 205 (nek umesen motor), VW kombij letnik 63, bolho 750 (zabaven), passata 1.6, VW kombij 2.1 automatic, Scirocco (moj avtek) in Passata G60 Syncro.

Aja pa enkrat babičinega švoh P. 106, k je šu slabš k bolha.

Do zdej nisem mel nič problemom s komorkol, razbil nisem skor nič (kaka podrajsana feltna od pločnika...).
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne nov 16, 2003 9:00 am

No jstsem avto vozil ze z 16 leti pac so mi okoliscine to dopuscale mamonamrec neko makedamsko cesto po kateri prides na nas vikend.Vse je bilo cool dokler se neke zime nisem z avtom obrnil pod cesto sreci je bil oce zraven pa je videl kako je bilo vsak bi namrec mislil da me je vrglo s ceste zaradi prevelike brzine vendar v mojem primeru ni bilo tako zablokiralo mi je desno sprednje kolo.Avto je bil totalka pa se popravilo ni isplacalo in smo tako kupili novega :D Pri izpitu pa sem obzaloval moje dotedanje "znanje" voznje.Saj me je oci ucil vozit kot vozi sam nisva pase ucila vozit z rocno ali vzratno z pomocjo ogledal in podobno tako da je instruktorica tocno vedela da sem jst ze vozil pred izpitom.LP
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Napisal/-a Matt Ne nov 16, 2003 9:19 am

he he vozil ja!! Smo sli malo "zalit" s kolegi jaz star 17 onadva pa 24 in 26. Pa smo veliko spili pa ni nobeden hotel voziti. Valjda bom jaz! Pijano kot je bilo je katrca dala vse od sebe pa je prišel nek ovinek ki je bil prehud za katrco ( ne zame :oops: )
pa je šlo pošrek pa da je bilo bolj zanimivo so se policaji ustaljavljali na avtobusni. Malo panike sem zadel z zadnjo gumo pločnik me odbilo na drugo stran 1 m od policaja drsel zadel drugi robnik avto je prekucnilo in smo s streho zadeli betonsko avtobusno postajo. Od nje nic ostalo od avta tudi ne. En kolega v nezavesti drugi samo malo ranjen. Nakoncu vsi ok samo ne priporočam ne ko ni izkusenj pa ko "NOS" oz alkohol pomaga. LP
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Ne nov 16, 2003 9:25 am

oče je vidu kasen norc sem in mi pri dvanajstih reku naj se usedem za voznikov volan, v ljubljani ( tam ko sem prej živel, na rudniku) premaknu sem ga za 5m naprej, dogodivščina in pol, potem zamrlo do 15 leta ko smo redno vsak masec ali dva šli v trško goro na dolenskem k stricu, trije bratranci, pa smo se fural star passat 1.6D, od bratranca od druzga toyota starlet menda je bla 1.5 in naš golf 2 1.6D, pa smo se cel dan fural gori doli po vasi, potem sem čedalje večkrat jest avto dajal v garažo in iz nje, opral avto ga premaknu sem pa ga obrnu in opral še iz druge strani pa ga spet umaknu opral dvorišče itd. vozu pred izpitom sem pa vw caravele 1.6D letnik 84 potem golfa 1 1.6D, pa dvojko 1.6D pa mazdo 323F 1.6, golf 3 caravan 1.8 potem subaruja rex m70 0.7l 27kW 35 KM( moj prvi avto) pa mogoče še kej ampak mi ni ustalo v spominu...zdej mam izpit 4 leta pa kej ena nesreča, pripeljal tipu za rit na križišču ( oba zavijala na levo) on potegne jest za njim on zabremza z absom jest brez neki sem hotu odvit pa mi ni ratal, šol žmigavc in blatnik na mojmu avtu tisti ford je bil pa cel...hvala bogu, nisem dal kupona...to je to
Slika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Ne nov 16, 2003 9:47 am

Nekaj dni po 16. rojstnem dnevu sem že držal v roki izpit za motor (125ccm), potem s Suzukijem naredil 20.000km do 18. ko sem spet kakor hitro se je dalo izpit za avto naredil, zdaj mi je pa naša zakonodaja še zastonj poštemplala izpit za motor z neomejeno močjo...vsaj neki :wink:

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak Ne nov 16, 2003 12:04 pm

mene je foter postavo prvič za volan ko sm bil star 6 let (za hrbtom sem mel velko vrečo sterih zoknov), vozo sn 101-ko. pol sem dobo gokart, s katerimi sem norel po poljskih cesth. nekje pri 11 do 13 sem se vozo z dedejem + sosedi ali jaz + sosedi (po poljskih cesteh). pol je bil malo mir. zdaj pa norim samo po parceli, ker so stari sosedi prijavljavi policiji. parcela, za noret, na žalost samo 36 krat 10 metrov. menjal pa sem že eno 101 in dva yugeca. zdaj pa komaj čakam da bodo sprejeli ta zakon z 17 leti izpit. :twisted: :twisted: 8) 8)

lp
VOZNIŠKA DO ROBA, YUGO DO GROBA!!!

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Ne nov 16, 2003 12:10 pm

yugofreak je napisal/-a:mene je foter postavo prvič za volan ko sm bil star 6 let (za hrbtom sem mel velko vrečo sterih zoknov), vozo sn 101-ko. pol sem dobo gokart, s katerimi sem norel po poljskih cesth. nekje pri 11 do 13 sem se vozo z dedejem + sosedi ali jaz + sosedi (po poljskih cesteh). pol je bil malo mir. zdaj pa norim samo po parceli, ker so stari sosedi prijavljavi policiji. parcela, za noret, na žalost samo 36 krat 10 metrov. menjal pa sem že eno 101 in dva yugeca. zdaj pa komaj čakam da bodo sprejeli ta zakon z 17 leti izpit. :twisted: :twisted: 8) 8)

lp

A ni blo tko rečen da greš loh pr 16-tih delat izpit sam da more bit pol še nevem kolk let en starejši zravn k nima kazenskih točk pa nevem kaj še use??
LP

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne nov 16, 2003 12:12 pm

pr 17-ih.zraven mora biti voznik,ki ima izpit že 7 let,brez kazenskih pik in kazni :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Napisal/-a Suljo Ne nov 16, 2003 12:19 pm

o šit ej!!SAm to je pa slabš kokr recimo da greš delat pr 18-tih izpit pol se pa loh vozš kokr hočš.Sj boš to še zmer meu na izbiro an?
LP

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak Ne nov 16, 2003 12:25 pm

pri 16 in pol se lahko prijeviš za prakso v avtošoli. s starši pa voziš samo do 18 leta, potem pa do 21 let z statusom MLADI VOZNIK! :evil:

LP

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Napisal/-a Suljo Ne nov 16, 2003 12:28 pm

ta zakon nj bi pršou drug let u veljavo an?Aja kaj je pa drugač pol k maš statu MLADEGA VOZNIKA?
LP

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak Ne nov 16, 2003 12:53 pm

verjetno bo prišel vun ko gremo v evropo! :?:
status mladega voznika je to mislim, da ne smes naredit kakšnih hujših prekrškov: pijan vozit, kazenske pike,....

lp

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Napisal/-a Suljo Ne nov 16, 2003 12:57 pm

ah pol pa ni pene.Sj pomojem da se bo to kr uredu obnesl.Jst sm biu prj zato proti k so mi rekl da bojo mogl starci bit s tabo u autu 5 let.Sam to bo pa ql.To se prav da začnem poletne počitnce šparat za nou auto :D :D :D I'm SOOOOO happy :D :D :D
LP

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Ne nov 16, 2003 2:03 pm

Js sm pa mislm de prvič pelu pr 13. In sicer našga Hyundai Galloperja :D , fotr mi je u začetku poletnih počitnc reku da bova pla probat, pol sm mu pa cele počitnce teživ in enkrat pr konc smo šli jes, fotr, kolega in mislm da tut sekica. Vsi so debel pogledal k sm u prvo spelu brez problemo, šaltal smo tut u izi (najbrž zato k je 2.5 traktorski dizl k loh sam sam s kuplungo spelš), pol se je pa začel, sm se vozu po dvorišču L oblike, 20m doug pa u L še ene tri ( + 3 metre garaža in 2,5 utica) doma na vasi. Od začetka je blo kul k sm vsak večer pospravlu našo R5 v garažo in pridno kuril gume, enkrat pozim sm jo tut mal spizdu pa šou en rally po vasi z njo, sam dons mi je pa tuga k mi mt ob 7mih zvečer zamori nej grem vn pa vse odklent pa pospravt... no pol smo pa dve let nazaj kupl parcelo na dolenskem. Odlično, tm sm pa začel zares vozt! Mamo tm 1km lepga makedama, do asfaltne ceste k je douga ene 5km in zaprta, pol je ful hoste, njiv, itd. policije ni, sosed ma pa sina in zeta policaja in me sam gledata k petko teram tm okol - nč ne rečeta 8) . Nesreč še ni blo, edin mal sm razbov fotrovga galloperja k sm iz travnka rikver spelov in prletu v breg skor navpičen. S kolegom sva bla čist zelena in hitela pucat zemlo dol z avta :D ... sam k sreč ma fotr že mal razlaman avto (gradbenik :lol: ) in se skrivljen blatnik niti ni opazil... šele po pol leta je opazu luft in ugotovu, sam je blo prepozn za težit :twisted: . Zravn petke in galloperja sm pa pelu še suzuki samuraja - čist zverinca :twisted: in cliota tanouga - ta mi je pa ful sedu!! No svojga še nimam, zj sm str 15 in upam da bom čez počitnce kej delu in si uresniču sanje že s prvim avtomobilom: poisku si bom eno lušno R5 GTT :twisted: !!! Pol mam pa do izita cajt da jo rihtam, joooj komi čakam 8) ...

TITan, a še nimaš izpita? :shock: pa mislm da lih tebe doskat videvam v lj, okol kongresca pa tm... - hodm u križanke na ovlikovno 8) ...

zakon je pa tak: sm prebrav v časopisu: pr 16,5 loh greš delat, od 17 do 18 loh furaš z osebo ki mora biti v sorodstvi, terr z najmanj 7 letnimi izkušnjami, pol je pa od 18 tko k je zj, si voznik začetnik in morš 3 leta met nč alkota, nč nesreč (po svoji krivdi). Spet kooomi čakam :twisted:

LP
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
uLtRa
Novinec

Napisal/-a uLtRa Ne nov 16, 2003 3:31 pm

Verjetn ne steje c sm kot mala puncka sedela pr fotru u narocju pa obracala volan in "furala" po cestah bogu za leđama? :P Drgac sm pa prvic sla pelat pr 17-ih tm nek po enem makadamskem parkingu...sicer pa pol u avtosolo pa bol resno useskp in zdj ze lepo furam po useh cestah kokr mi pase :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov