Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

Garažiranje avtomobila???

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Po okt 25, 2010 8:41 am

je že res. Sam men se zdi glupo ko ga opereš namažeš da se res svet pol ga pa pod nadstrešk parkiraš pa maš prašnga v parih urcah.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po okt 25, 2010 8:42 am

če pripelš zamrzjen avto u segreto garažo se ti zna zgodit da elektronika gre rakom zvizgat.

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

Garažiranje avtomobila???

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Po okt 25, 2010 8:45 am

1) matr ste eni živčni če je kaka debata 2krat
2) dejansko ne vidm problema če ga vžgeš v garaži se peleš na šiht pol ko prideš pa domu pa direkt v garažo. ni zmrzjen ampak lepo segret ko gre vn in ko gre not

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po okt 25, 2010 9:31 am

sonic je napisal/-a: Kakšno spiranje neki; pelješ noter, ugasneš mašino in zakleneš avto.

Ja seveda...najbolje, da avto skupaj s polmetrsko snežno odejo zapeljem v dnevno sobo :roll:

Kle se sploh ne gre za pleh, zanj je najbolje da je celo zimo zunaj na minusu, pa najmanj trpi. Eni imamo garažo v okviru hiše...a po tvoje naj vgradim 10cm prag na vrata ki ločujejo garažo in stanovanjski del, pa 1m x 1m odtok na sredini, da mi ne zalije stvari po garaži. :roll:

Mah škoda debate. Eni enostavno ne prenesete, da nekdo drug lahko katero stvar počne drugače kot vi.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po okt 25, 2010 9:49 am

mropc je napisal/-a:če pripelš zamrzjen avto u segreto garažo se ti zna zgodit da elektronika gre rakom zvizgat.
A pol ga nikoli več ne smeš odmrzniti al kaj?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po okt 25, 2010 9:57 am

peroRS je napisal/-a:
sonic je napisal/-a: Kakšno spiranje neki; pelješ noter, ugasneš mašino in zakleneš avto.

Ja seveda...najbolje, da avto skupaj s polmetrsko snežno odejo zapeljem v dnevno sobo :roll:

Kle se sploh ne gre za pleh, zanj je najbolje da je celo zimo zunaj na minusu, pa najmanj trpi. Eni imamo garažo v okviru hiše...a po tvoje naj vgradim 10cm prag na vrata ki ločujejo garažo in stanovanjski del, pa 1m x 1m odtok na sredini, da mi ne zalije stvari po garaži. :roll:

Mah škoda debate. Eni enostavno ne prenesete, da nekdo drug lahko katero stvar počne drugače kot vi.
Daj se malo umiri.
Če je sneg na avtu, ga seveda prej očistiš. Ampak tukaj se vidi kako nakladaš:
- itak se ne moreš (in ne smeš) voziti po cesti s polmetrsko snežno odejo na avtu, torej nikoli ne prideš domov s pol metra snega na avtu (a veš kok snega je to)
- tudi pozimi ne sneži vsak dan, tiste pakrat ko je sneg, pač z metlo zmečeš zadnje večje ostanke snega, preden ga daš v garažo.

AMpak, kot rečeno, to s snegom je bolj izjemoma. Govorimo o vsakdanjem garažiranju, tudi pozimi je veliko dni ko je cesta povsem suha. Odvisno kakšna zima je.

In jaz mirno prenesem da kdo drug počne stvari drugače kot jaz. Tudi če pušča avto za celo zimsko noč zunaj (pa ima garažo) ali se vsak večer ukvarja s spiranjem zlobne soli z ubogega avtomobilčka (boh pomagi....) Vsak naj ima svoje veselje.
Res pa včasih malo težko prenašam če se mi zdi da kdo piše neumnosti... pa pač še jaz kaj napišem, hehe.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po okt 25, 2010 10:20 am

Ampak nekateri pa res povsod vse zakomplicirate :roll: .
Pa kaj delate celo znanost iz tega kam parkirati avto?
Kdor ima garažo, naj ga zapelje v garažo. Kdor ima nadstrešek, naj ga zapelje pod nadstrešek. Ostali, ki nimamo ničesar ga bomo pustili pa zunaj. Problem rešen!

Razne pripombe o pol metra snega na avtu in poplvah, pa razteznju materijala ...pa samo smeh! :lol:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po okt 25, 2010 11:01 am

Vsem, ki imajo fobijo pred soljo (pa s tem ne mislim na zadnjo kampanijo Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije) predlagam, da montirate pred garažo avtomatsko pralno stezo, z možnostjo pranja podvozja ter ekstra voskanja. S tem bo za vekomaj rešena življenska dilema avto neumit ali topla rit!

Polivanje avtomobila pred vstopom v garažo bi človek še nekako razumel, če bi bila hiša postavljena na drsališču ali vsaj zamrznjenem jezeru, drugače mi ne gre v glavo koncept ustvarjanja poligona za pingvine pred hišnim vhodom?!?!? Da ne bo pomote, podobnega primerka poznam in nikakor ni moč preprečiti koncepta njegovega razmišljanja pri minus x stopinj celzija, da zjutraj na njegovem CSI prizorišču ne bodo rasle vrtnice in tavžentrože.

Vsem, ki ob topli garaži še razmišljate ali bi puščali svoje zlato, nerjaveče, pocinkano tele zunaj v mrazu, predlagam da zamenjamo moj nadstrešek za vašo garažo - brez doplačila, prosim!
Zadnjič spremenil chan, dne Po okt 25, 2010 11:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po okt 25, 2010 11:01 am

cruiser1 je napisal/-a:Kdor ima garažo, naj ga zapelje v garažo.
Ampak je treba obvezno prej sprati avto in preveriti če ni na podvozju ostalo še kaj soli !!
(navodilo: to najlažje preverimo z jezikom)

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Po okt 25, 2010 11:17 am

Če izpiraš avto pozimi preden ga "pospraviš", potem boš dobil sigurno 1000eur več ob prodaji, saj bo v opombah - "Garažiran, 1. lastnik, vsako zimo sem spiral sol iz avta tako da je lesk barve kot na novem avtu"...

Dajmo malo pametno razmišljat, koliko stanovanj nima svoje garaže, koliko ljudi nima (tudi jaz ne) garaže, niti nadstreška (tudi jaz ne), pa so do zdaj vsi preživeli zimo, ne rjavijo niti se ne tresejo ob hladnih dneh, bolj se tresem jaz. Konec koncev je avto pleh, če se človek naveže na avto se spet ne more toliko, da ga "ahta" bolj kot kaj drugega ki ima večji pomen v življenju...

Na ene komentarje pa samo smeh kot je že cruiser1 napisal...

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Po okt 25, 2010 11:17 am

Kdo je tok neumn da bi lizal avto. Prav tako je test nezanesljiv pri nizkih koncentracijah. Vzame se vzorec vode, ki odteka z avtomobila in se ga postavi nad plamen plinskega gorilca. Dokler so v vodi sledovi soli je plamen rumen:

http://chemistry.about.com/od/analytica ... metest.htm
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po okt 25, 2010 11:34 am

Madona se greste kot, da je komu požla sol pol avtomobila :roll: :roll: :roll: :roll:

Nekateri pleh čuvate kot, da je vaša žena, ko pa je potrebno kupiti gume in narediti servis je pa tudi čungalunga OK :!: Tukaj so pa tudi vse lastnosti avtomobila :!:

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Po okt 25, 2010 11:42 am

Malner je napisal/-a:Kdo je tok neumn da bi lizal avto. Prav tako je test nezanesljiv pri nizkih koncentracijah. Vzame se vzorec vode, ki odteka z avtomobila in se ga postavi nad plamen plinskega gorilca. Dokler so v vodi sledovi soli je plamen rumen:

http://chemistry.about.com/od/analytica ... metest.htm

Tudi sam se drzim te metode, zelo zanesljiva. Avto pozimi zunaj pri -15°C spiram toliko casa dokler na plamenu ne vidim vec sledov rumene barve, takrat res vem da sem bil temeljit pri odstranjevanju soli. Ostal bom pri tem nacinu saj avto po enem letu se nic ne rjavi! :lol:

LP :hi

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po okt 25, 2010 12:45 pm

mropc je napisal/-a:če pripelš zamrzjen avto u segreto garažo se ti zna zgodit da elektronika gre rakom zvizgat.

Stari ti piješ?

Doma imamo v garaži 2 avtomobila v hiši! že 40 let še nobenemu ni šla elekrtika, kaj šele, da bi rjavel!!! Kake debate imate tukaj gor. Garaža je najboljša stvar še ima človek možnost. Pri nas hreš direktno iz hiše v garažo, poleti se vsedeš v hladen avto, pozimi v topel in to je to... pa ne kakajte z nekimi gostilniškimi debatami ob šanku... Danes pa če je avto vreden imena avto itak noben več ne rjavi... Če pa pa bolje zamenjati znamko!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po okt 25, 2010 2:19 pm

xandrej je napisal/-a:... Danes pa če je avto vreden imena avto itak noben več ne rjavi... Če pa pa bolje zamenjati znamko!

Danes novi avto res ne rjavi, jutri pa še vedno! ;)

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po okt 25, 2010 2:23 pm

bi te rad videl ja. daj sposodi si renault cliota. pa ga čist zamrzjenga zapel u garažo...
mimo grede clio ima v sopotnikovem zunanjem ogledalu neke vrste termometer(ki kaže temperaturo na armaturi) in da te pol vidim junaka kako bos zadovoljen z garažeranjem u mrzlih dneh v vročo garažo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po okt 25, 2010 2:29 pm

mropc je napisal/-a:bi te rad videl ja. daj sposodi si renault cliota. pa ga čist zamrzjenga zapel u garažo...
mimo grede clio ima v sopotnikovem zunanjem ogledalu neke vrste termometer(ki kaže temperaturo na armaturi) in da te pol vidim junaka kako bos zadovoljen z garažeranjem u mrzlih dneh v vročo garažo.

:?:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po okt 25, 2010 2:51 pm

mropc je napisal/-a:bi te rad videl ja. daj sposodi si renault cliota. pa ga čist zamrzjenga zapel u garažo...
A to se pravi, če ti pozimi clio zamrzne, je pol spomladi avto fuč, ko pride odjuga?

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po okt 25, 2010 2:56 pm

Zdravo,

ostalega ne mislim komentirati, ker mi je kar nekaj, tole ti pa lahka povem, da sem na Cliotu 2003 to že večkrat naredu, ej pa ne boš verjel da še dela. Osebno mam avta pod nadstreškom, vendar se je že nekajkrat primerilo (vem, moja malomarnost, prosim ne obsojajte me) da sem v čistilo za vetrobransko steklo prepozno vlil tekočino proti zmrovanju oz. enkrat je bil celo tak minus, da mi je kljub temu zmrnila. In ugani kaj sem storil, avto sem zapeljal za nekaj uric v ogreto garažo - ki je v sklopu hiše, samo jo uporablja oče. Neverjetno, nič ni šlo narobe - razen tekočina se je odtajala. Na srečo ni posledic čutila niti črpalka ali šobe za brizganje. Se bom pa letos potrudil, da bom pravočasno vlil ustrezno tekočino.

PS. pa Clio je ženin, zato nanj včasih pozabim :D

Pa lep pozdrav in manj se obremenjujte z nepomembnimi stvarmi
Zadnjič spremenil simimedi, dne Po okt 25, 2010 2:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po okt 25, 2010 2:57 pm

Mislim, da sem odkril problem..
mropc je napisal/-a:mimo grede clio ima v sopotnikovem zunanjem ogledalu neke vrste termometer in da te pol vidim junaka kako bos zadovoljen z garažeranjem u mrzlih dneh v vročo garažo.

Se pravi ta termometer je problematičen in če ga daš ven, lahko potem komot daš avto v vročo garažo in ne bo crknila elektronika ali karkoli drugega..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov