Strokovnjak je napisal/-a:Zadnji pogon + sneg + konkreten klanec = težave
Zadnji pogon + sneg + konkretna dolina = velike težave
Oba primera sta brez verig, elektronika pa tudi čudežev ne bo naredila.
prasec je napisal/-a:Tale elektronika ti na snegu naredi več sranja kot koristi, recimo v klanec sploh ne moreš speljat, če je na cesti velik snega, ker ko se gume zavrtijo v prazno ti že odvzema plin. Ko pa izklopiš zadevo se pa res gume v prazno zavrtijo ampak vsaj spelješ. To govorim iz lastnih izkušenj, saj imam pred hišo kar hud klanec.
corrado92 je napisal/-a:Babo pa taščo zapri v prtljažnik pa se boš rešu treh težav!
Energetik81 je napisal/-a:Ne vem zakaj ASR ne dopušča nekega minimalnega nivoja zdrsa, recimo 10km/h razlike med hitrostjo gume in podlage. Tako ne bi bilo potrebno nič izklapljati.
Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:Gre za mercedes benza sportcoupe C220 CDI in je letnik 2004
vuko je napisal/-a:Kot sem napisal že prej je odvisno tudi od voznika, ker kakšen dedek je sigurno bolj trd za volanom, pa ne mislim kogarkoli žaliti, pač tako je. Do sedaj sem na cesti dostikrat šel mimo raznoraznih kvazi AWD beštij, ko mislijo da lahko z njim vozijo kot v tanku pa v večini primero temu ni tako, dodatna teža, velike ponavadi zlizane gume (ker so nove drage) in ne pridejo nikamor.
V glavnem, da ne dolgovezim, zadnji pogoni ni noben bavbav, priporočljiv je kakšen trening na parkirišču po snegu, da dobiš občutek.
Ko dobiš ta občutek za RWD komaj čakaš na sneg![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
....verjemi mi!!!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov