Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: metanje cigaretnih ogorkov skozi okno!

Napisal/-a King1 Ne nov 14, 2010 9:25 am

Tu moram priznati, da sem sam počel isto dokler sem kadil. oops Ampak sem vedno pazil, da za mano ni bilo nikogar kateremu bi moj ogorek priletel v vozilo. In tudi nikomur ni. Kar pa se tiče smeti nikoli nisem vrgel čez okno ničesar kar bi škodovalo naravi oz. onesnaževanju okolja.

Tudi v trgovini raje vzamem samo eno vrečko pa v njo malo več zbašem ( ostalo pa pod roko ), kot pa da bi dve. Res, da je to zelo zelo majhen korak a vsaj nekaj je.

lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne nov 14, 2010 9:36 am

kako se vam cigaret ne zdi tako huda stvar? a je kdo pomislu, kako lahkotno se zažge suho listje jeseni ob cesti. ali pa filter v avtu, ki vozi za b*****m? že slišal za primere...

to bi mogl krepko kaznovat, zadoščat bi mogla pa prijava voznika oz registrskih tablic pa mislm, da bi se marsikaj poštimalo. če si toliko nemaren da kadiš v avtu, ne vem zakaj je treba čik skoz okno? tako ali tako je avto potem gniu in smrdi ko sto hudičev, ampak verjetno ste preleni da bi pucal pepelnike.

no, da se ne boste kadilci počutil kej užaljene, za ostale s smetmi imam enako mnenje.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne nov 14, 2010 9:40 am

se vpikujete v ogorke skoraj po nepotrebnim.živim blizu glavne ceste in vsako spomlad ob cesti pograbimo smeti, ker drugače prej ali slej napiha proti nam (gre za cirka 100 metrov). žal moramo kr sami spucat, ker občina samo pokosi travo. vsako leto se nabere smeti ob cesti da kr glava peče. in je res ene plastike, gume, potem pločevink, steklenic, plastenk, papirja, kakšni deli avtomobila, še telefoni itd. tega se vsako leto nabere za eno 100litrsko vrečko smeti. tako da od čikov se praktično skoraj nič ne pozna, ko razpadejo do prve zime ali pa še prej. tisti ko ne meče ogorke skozi okno, pa meče vse druge stvari.

sicer sam kadim, ampak v avtu zelo redko. če pa že, pa v roki držim ogorek tako dolgo, da sam ogasne, potem pa odvržem vn, pa še takrat odvržem ko nobenga ni za mano.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne nov 14, 2010 10:07 pm

Da ne bo težav kdo meče in kdo ne skozi okno bi zakonsko prepovedal kajenje v avtih. Dim draži oči in dihala.Pa z čikom v ustih težko voziti, a se vam ne zdi?
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc Ne nov 14, 2010 10:29 pm

Kar se tiče ogrizkov jabolk in podobnih stvari ki 1,2,3 zgnjijejo oziroma se razgradijo me ne moti, če kdo vrže skozi okno.
Je pa res, da kajenje ovira vožnjo..Sem kadil v avtu, in ko sm frcnu čik, mi je prletu nazaj..komu se zdi nemogoče ampak se enostavno kaj jst vem...vrne v AVTO :shock: je zelo nevarno ker se takoj ustrasis da se bo vžgalo..Zato, pa ne kadim več v avtu.Pač, jaz grem 5 minut prej vn pa enga skadim, pa se pol usedem v avto(BREZ ČIKA).In mimgrede,...po enem tednu se voha bolj svež zrak v avtu... ;) jeeeej :D p.s. prov bolj z veseljem se usedem v avto, ker vem, da je čistejši zrak notri in da diši.
M a R e

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 14, 2010 11:02 pm

Ko sem še kadil, sem tudi vedno metal čik skozi okno tako, da ni bilo nobenega za mano, ali pa je bil kar precej zamano.
Ko mi je pa prvič čik "potegnilo" nazaj v avto, in padel na zadnjo polico, sem ga raje začel metati na gumijast tepih v avtu in ga pohodil, in ko sem se ustavil sem vrgel čik iz avta.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne nov 14, 2010 11:04 pm

ma to da v avtu smrdi je bullshit! jaz dokler sem kadil, sem občasno prižgal kakega tut v avtu. vedno sem imel ene 10cm okno odprto, da sem ven otresal in pa držal čik blizu okna, da se kadilo ven. prav tako sem pihal dim čez okno. ko sem pokadil sem odprl levo in desno okno do konca za slabo minuto, tolk da se zrak zamenja in ni NIKOLI v avtu smrdelo po cigaretih. drugo je če kadiš pri zaprtem oknu in cigarete otresaš in ugašaš v pepelniku.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne nov 14, 2010 11:11 pm

Slicker je napisal/-a:ma to da v avtu smrdi je bullshit! jaz dokler sem kadil, sem občasno prižgal kakega tut v avtu. vedno sem imel ene 10cm okno odprto, da sem ven otresal in pa držal čik blizu okna, da se kadilo ven. prav tako sem pihal dim čez okno. ko sem pokadil sem odprl levo in desno okno do konca za slabo minuto, tolk da se zrak zamenja in ni NIKOLI v avtu smrdelo po cigaretih. drugo je če kadiš pri zaprtem oknu in cigarete otresaš in ugašaš v pepelniku.

to lahko ti trdiš jaz ko pa nisem nikoli kadiv pa bom zavohal če se je v avtu kadilo :D :D :D se mi je že naredlo parkrat tako da mi je tisti ki se je vozil pred mano vrgel cigaret direkt v moj avto pa sem mu blendal pa pa mahal pa peljav za njemo kr nekaj kilometrov iz moje smeri pa ni nikoli nobededen ustavu ker če bi bi mu s***** g***O ko piksni .Ker če me pa kaj bol ra*****I kot pa to sem pa kr papež.Itakšnim bi dajav jaz po par tisoč € kazni.Če nist tolko da obstojiš za 5 min in pokadiš je res katastrofa.
P.S. takšno je moje mnenje lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne nov 14, 2010 11:12 pm

Pa je kdo od vas že slišal za pepelnik v avtu?? Baje nej bi bili v te namene notri... :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 14, 2010 11:26 pm

Speedfighter je napisal/-a:Pa je kdo od vas že slišal za pepelnik v avtu?? Baje nej bi bili v te namene notri... :roll:

Pa sm mislu, da je to samo predalček za kovance, vsaj jaz ga za to uporabljam, včasih se je notri naberalo za cigarete, sedaj pa za pivo :lol:

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc Ne nov 14, 2010 11:43 pm

Ja to je res, če puščaš ogorke v ta namen v pepelniku v avtu grozno smrdi..
In se strinjam s Slickerjem...ampak še bolje je da zunaj kadiš in to je to...tako sedaj počnem jaz.In nisem za N I Č prikrajšan.
M a R e

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po nov 15, 2010 12:39 am

Speedfighter je napisal/-a:Pa je kdo od vas že slišal za pepelnik v avtu?? Baje nej bi bili v te namene notri... :roll:

Jaz sem tudi včasih misli, da je pepelnik v avtu z namenom. Ampak večini se zdi škoda svinjati v svojem avtu pa raje skozi okno vrže. Imam tudi svojo teorijo, ki zagotovo v mnogih primerih drži, osebe, ki imajo vedno brezhibno pospravljeno in čisto notranjost zagotovo vso svojo svinjarijo vržejo skozi okno saj enostavno ne prenese, da bi nekaj časa do prvega koša trpel smeti v svojem ljubem, prelepem avtu. Poleg čikov so tu že omenjene plastenke, pločevinke...McDrive pa najlažje najdeš, če slediš njihovim vrečkam ob cesti :roll: Jebeš navigacijo!
Sem hotel že v tisti temi o Novem sadu kjer se avtor zgraža nad vozniki, ki vso svinjarijo mečejo iz avtomobilov omeniti, da je pri nas situacija res nekoliko boljša, vendar še vedno ne rožnata in dobra.

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst Po nov 15, 2010 12:50 am

Sam sem velikokrat že vrgel čik vn iz avta, ampak sem pazil da ni blo nobenga za mano ali pa da je bil dost daleč.
Drugače pa bom reku da malo pretiravate z temi čiki za moje pojme, velikokrat je že kdo tudi pred mano ga odvrgel pri vožnji 90km/h+ pa je ogorek bil prej na tleh kot pa pri mojmu avtu.
Se nima kaj zgodit :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po nov 15, 2010 1:01 am

Mogoče malo OFF, ampak sigurno je več takih v avtomobilu, ki sami s sabo in avtomobilom nevejo kaj, in kako bi vozli, in ogrožajo druge udeležence v prometu bolj kot pa en, ki na cca 30 min odvrže skozi okno cigaretni ogorek.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po nov 15, 2010 8:45 am

Skozi okno se ne meče NIČ. Otrokom je treba biti za vzgled. 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po nov 15, 2010 9:18 am

nevem zakaj je tak problem malce zdržat brez cigareta,sam sem kadilec že dobrih 20 let,pa še v nobenem avtu do sedaj nisem kadil.
pač enostavno ne prenesem tisteg smrada ki se nabere v avtu in pepela ki ga je vsepovsod.
tudi jaz ne odobravam da čikiin vse ostale stvari letijo skoz okno

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Po nov 15, 2010 1:00 pm

roberto-82 je napisal/-a:...Itakšnim bi dajav jaz po par tisoč € kazni.Če nist tolko da obstojiš za 5 min in pokadiš je res katastrofa.
P.S. takšno je moje mnenje lp...

Najboljse ene 10k Eur kazni ane ? ...

P.S. Se dobro, da te nobeden nic ne vprasa al pa uposteva... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po nov 15, 2010 1:52 pm

hribko je napisal/-a:pač enostavno ne prenesem tisteg smrada ki se nabere v avtu in pepela ki ga je vsepovsod.

To mi ja pa najbolj zanimivo pri kadilcih, da ne prenesete smrada v avtu/stanovanju, hkrati pa ene 100x bolj koncentrirano svinjarijo vlečete v pljuča.

tudi jaz ne odobravam da čikiin vse ostale stvari letijo skoz okno

x2, če misliš kadit se pa ja ustaviš na primernem postajališču in v miru pokadiš. Ali pa uporabiš za to namenjen pepelnik v avtu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po nov 15, 2010 1:59 pm

[quote="Energetik81"]
To mi ja pa najbolj zanimivo pri kadilcih, da ne prenesete smrada v avtu/stanovanju, hkrati pa ene 100x bolj koncentrirano svinjarijo vlečete v pljuča.

si se že kdaj usedel v avto ki se je v njem nonstop kadilo,pa da je pred tem stal na soncu cel dan z zaprtimi okni??

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po nov 15, 2010 2:04 pm

Ne, hvala. :)
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov