Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Usnjeni sedeži

Napisal/-a pskoda Po nov 15, 2010 5:14 pm

Men je usnje za en k...., edino dobro je ker je prah lažje spucat. V novem BMW X5, Volvo XC70 (oba bolša avta in pomoje nimata slab usnje) je svetlo usnje, drsi, od kaubojk je vse plavo, če je avto na soncu je vroče, sploh če si v kratkih hlačah, pozimi mrzlo ampak zaradi gretja se kar hitro segrje samo se še veno vsedeš v mzlo, vzdrževat ga je treba in še kaj se bi najdlo. Meni osebno je delno usnje veliko in še enkeat veliko bolje.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po nov 15, 2010 6:21 pm

Evo jaz imam deko doma na usnjenem kavču. Italijanski, hud design, cena joj prejoj (v rangu 1000-2000 EUR), predvidevam torej da je gor res kakovostno usnje -

Cena kakovostne usnjene sedežne garniture je nad 3000 EUR. Verjemi.

Drugače pa sem pristaš usnja, nekako pusti boljši občutek. Edinole mazanje oziroma vzrževanje je potrebno.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po nov 15, 2010 8:26 pm

Zelo je higienično, ko ti poleti ostanejo beli fleki od švica gor ja! :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po nov 15, 2010 8:33 pm

Hja jaz imam kombinacijo usnje/alkantara in lahko samo pohvalim. Higienično je v smislu, da je manj prahu. Kar užgite kdaj po sedežu iz blaga, boste videli koliko prahu se nabere notri. Spucam ga takrat ko pucam avto. Z vlažno krpo, isto alkantaro. Za usnje imam posebno čistilo in kremo za negovanje usnja, to pa naredim vsake toliko časa, ko me prime. Da bi se poznale praske pa še nisem opazil. :shock:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po nov 15, 2010 9:18 pm

Mindflash je napisal/-a:Zelo je higienično, ko ti poleti ostanejo beli fleki od švica gor ja! :lol:

kam pa misliš da gre znoj na sedežih iz blaga?

Saj izkušnje z usnjem v avtu imam, sem imel v prejšnjem avtu usnje, tako da me komentarji proti usnju ne prepričajo, sem pa imel na sprednjih sedežih "blazinici" na sedalnem delu.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po nov 15, 2010 9:50 pm

mi ga imamo v epici. moram rečt da na prvi občutek deluje precej kvalitetno. resda je avto nov, ampak je usnje zelo dobro napeto gor in ne izgleda ohlapno ter zmečkano, kot to videvam pri novih avtomobilih višjega (cenovnega) ranga. je tudi hrapavo, kar daje boljši občutek.

kar se tiče sedenja poleti:
bohnedej na golo kožo. in ne, noben zagrižen zagovornik usnja me ne prepriča, da čez čas postane prijetno. poleti ni nikoli prijetno, razen, ko ga pucaš, namreč samo obrišeš. posebno čez šipo se segreje, ko bi se na štedilnik usedu.

pozimi so mrzli. enako kot kos železa. poleti na soncu vroče za spečt, pozimi ledeno hladno, da te zapeče v zatilju. vklopiš gretje, te zahajca v rit pa križ, ob robovih je pa še vedno hladen občutek (tukaj priznam, da ne vem, kako majo rešeno avtomobili višjega cenovnega ranga, ampak mislim, da bočnih opor nima noben ogrevanih). in seveda dokler sediš je še nekako prijeten občutek (če se ne premikaš preveč), dokler seveda ne izstopiš iz avta na minus temperature in te še toliko bolj zebe.

tekstilni sedeži so vsekakor veliko bolj prijetni. poleti se niti črni ne segrejejo do te mere, da bi se nalepil gor, pozimi pa je seveda občutek prjeten pa še zagreje se momentalno. kot bi sedel na dekci.

sicer moram rečt, da overall se težko odločim, ali mi je všeč ali ne. sedeži so dokaj vredu, vozit na njih se je lepo, dokler so temperature okoli 15-20 stopinj v zimskih ali poletnih temperaturah pa verjamem, da marsikomu drugače kot s "povštrčki" ne gre

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To nov 16, 2010 11:57 am

MBLeon je napisal/-a:
Mindflash je napisal/-a:Zelo je higienično, ko ti poleti ostanejo beli fleki od švica gor ja! :lol:

kam pa misliš da gre znoj na sedežih iz blaga?

vpije se v sam tekstil, se bolj pa v gobo spodaj...o tem sem ze govoril v tej temi
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To nov 16, 2010 7:45 pm

vsaj 10 let koristim usnje na sedezih. 4 leta na zadnjem avtu je mimo
tudi na novem eno leto in vse bez mehko usnje. Trdo usnje mi ni vsec
in prej popoka kot mehko.
Redno ciscenje in mazanje in vidi sliko kot novo.
Povecaj s klikom pa vidi 4 leta je mimo in 140.000 km narejenih.
281020092180.jpg

Gretje sedezev v zimskem casu je super a ni priporocljivo
ce stalno skaces notri ven iz avta...se volan imas gretje pri enih modelih.
Kupujem vedno originalni komplet za ciscenje in mazanje Volvo in sem zadovoljen.
Ceprav vsi priporocajo navadno NIVEA kremo. Lepo namazes pustis dober sloj cez noc
in naslednji dan ko se fajn vpije razmazes in pobrises da ni ostankov.

Moji obcutki so po nekaj letih na usnju-nikoli nazaj na tekstilne ipd...
enako kot avtomatik menjalnik-enkrat avtomatik vedno avtomatik. :mrgreen:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe nov 19, 2010 9:28 am

pskoda je napisal/-a:Men je usnje za en k...., edino dobro je ker je prah lažje spucat. V novem BMW X5, Volvo XC70 (oba bolša avta in pomoje nimata slab usnje) je svetlo usnje, drsi, od kaubojk je vse plavo, če je avto na soncu je vroče, sploh če si v kratkih hlačah, pozimi mrzlo ampak zaradi gretja se kar hitro segrje samo se še veno vsedeš v mzlo, vzdrževat ga je treba in še kaj se bi najdlo. Meni osebno je delno usnje veliko in še enkeat veliko bolje.

Plavo od kavbojk...Drsi... :lol: :lol: :lol: Drsijo ja. Zato jaih tlačijo v razne poršeje pa v ferarije, da človeka na vsakem ovinku dol s stola fukne... Da potem rečejo stari to dol s stola padeš tak avto leti!

Daj stari ne klamfaj bedarij. Vse kaj si napisal, a je hladno pozimi, toplo poleti pa da je treba vzdrževat se pravi namesto, da one navadne vsrane zice pučeš ko budalo, usnjene namažeš...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 19, 2010 10:30 am

xandrej je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Men je usnje za en k...., edino dobro je ker je prah lažje spucat. V novem BMW X5, Volvo XC70 (oba bolša avta in pomoje nimata slab usnje) je svetlo usnje, drsi, od kaubojk je vse plavo, če je avto na soncu je vroče, sploh če si v kratkih hlačah, pozimi mrzlo ampak zaradi gretja se kar hitro segrje samo se še veno vsedeš v mzlo, vzdrževat ga je treba in še kaj se bi najdlo. Meni osebno je delno usnje veliko in še enkeat veliko bolje.

Plavo od kavbojk...Drsi... :lol: :lol: :lol: Drsijo ja. Zato jaih tlačijo v razne poršeje pa v ferarije, da človeka na vsakem ovinku dol s stola fukne... Da potem rečejo stari to dol s stola padeš tak avto leti!

Daj stari ne klamfaj bedarij. Vse kaj si napisal, a je hladno pozimi, toplo poleti pa da je treba vzdrževat se pravi namesto, da one navadne vsrane zice pučeš ko budalo, usnjene namažeš...

Tle edino ti klamfaš bedarije. Prijatel ima BMW-ja X5 letnik 2009 in ima svetlo usnje (škoda da nisem slikal) kako je usnje dobesedno plavo od kaubojk. Sploh pa ne vem kaj čem tebi razlagat, ker vidi da kar nekaj trabezlaš in več veš kakor jaz vidim na lastne oči :roll:

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Pe nov 19, 2010 10:34 am

od dobrih kvalitetnih kaubojk ti ne sme pusščati modre fleke..

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe nov 19, 2010 10:40 am

406 je napisal/-a:od dobrih kvalitetnih kaubojk ti ne sme pusščati modre fleke..

:lol: :lol: :lol:

ja res v 4 avtu imam leder noter pa je vedno blo vse plavo! na koncu sem v onem ko je v osnovi imel sivo usnje prodal pod avto s modrim usnjem... Daj pri tem ko pa je konjak pa v temnoplavem ledru sedim... Edino ena stvar je še... BMW ne zna ledra delat. Mislim tudi logika tukaj pade. Človek si kupi superduper avto pa se nesme v kavbojkah not vsest ker ima vse plavo pol...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 19, 2010 10:51 am

xandrej je napisal/-a:
406 je napisal/-a:od dobrih kvalitetnih kaubojk ti ne sme pusščati modre fleke..

ja res v 4 avtu imam leder noter pa je vedno blo vse plavo! na koncu sem v onem ko je v osnovi imel sivo usnje prodal pod avto s modrim usnjem... Daj pri tem ko pa je konjak pa v temnoplavem ledru sedim... Edino ena stvar je še... BMW ne zna ledra delat. Mislim tudi logika tukaj pade. Človek si kupi superduper avto pa se nesme v kavbojkah not vsest ker ima vse plavo pol...

Na tole kar je podčrtano bom samo tole rekel :roll: , ker BMW ne dela usnja. Njega boli k... če je plavo, ker pelje avtohiši in mu spucajo in ne se bat nima slabih kaubojk

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 19, 2010 11:14 am

Ne vem kje ste videli plavo od kavbojk v avtu.
Jaz imam v S40 svetlo bež usnje in avto je 2002 letnik in niti sledu o kakšni modrini. Na parih koncih je pač malo zgubano, ampak da bi bilo modro.... prvič slišim.

Se pa strinjam, poleti se res usedeš kot na štedilnik, pozimi pa niti ni tako mrzlo.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe nov 19, 2010 5:02 pm

BBS je napisal/-a:Ne vem kje ste videli plavo od kavbojk v avtu.

Se pa strinjam, poleti se res usedeš kot na štedilnik, pozimi pa niti ni tako mrzlo.

Pa tud to se da pomagat. Predno parkiraš pogledaš kje na nebu se nahaja sonce in temu primerno parkiraš tako, da sije skozi zadnje steklo. Če bo sijalo s strani tudi ne bo panike, ako pa imaš še zatemnjena stekla si pa s ta hudga ven ;) .

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 19, 2010 5:22 pm

Kaj pa poleti, ko greš na plažo in vidiš edini prazen prostor, pa še ta je obrnjen proti soncu? :mrgreen:

Takrat si pa pečen (dobesedno). :D Tudi tiste pregrade, ki jih daš na armaturko ne koristijo preveč. Samo kakšna brisača ali cujna za pod rit je rešitev.

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Pe nov 19, 2010 5:32 pm

xandrej je napisal/-a:

vidim da sam sebe delas kretena... nisem ti jaz kriv ce nikoli nisi videl na beli sedezni ali v avtu madeze od prepotene barve od jeansa..

saj samo tvoj stavek o BMWju pove vse...koliko se res dejansko razumes v to...
avto za 60-100k € da nimo dobrega usnja... :D

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe nov 19, 2010 5:47 pm

Pa prosim te, da ne glede a je nekdo videl plavo barvo na usnju ali ne, da nikogar
ne zalite z izrazi ala k****n ipd... Sam ze vec kot deset let imam svetlo bezh usnje in nikoli nisem imel nic
plavega. Ili je jeans bil poceni Kitajski ili je samo obarvan bil s poceni barvo da se je
prenesla na usnje. Evo se jaz nikoli tega nisem videl. In sodec po tvojem pisanju sem tudi jaz k****n
in vsi ostali ki tega niso videli? Prosim lepo.

Glede teme dajmo napisati svoja zapazanja, nasvete in pomoc ostalima kako da se resijo tih
plavih flek od jeansa-ne blatiti temo ali je v nedogled vas dva raztegujete da postaja necitljiva.
Pa fantje brez zamere. Gremo naprej.

Evo konkretno vprasanje za tebe in struckote:

Jaz imam flek od spreja za pucanje tepiha mal pene je prislo
v stik z usnjem in kako naj to odstranim ce se sploh da. Bom jutri slikal.
Hvala na odgovoru.

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Pe nov 19, 2010 6:02 pm

eni pa take strelate zaj v tej temi da sn se vlego od sile :)

usnje ni dobro ker ni napeto ampak je nagubano... aham kaj pa če je dizajn taki? da je usnje nagubano?

usnje je za en k ker je modro od kavbojk :D
kaj pa če bi kolega vsaketolko sedeže sčistil? usnjene dejansko samo obriše in je to to. kaj bo pa z blagom? globinsko kemično čiščenje in nevem kaj vse.

vsi priporočajo navadno nivea kremo?
lol kdo to priporoča? tisti ki nima pojma. oziroma jo priporoča tisti ki hoče met mastno svetleče

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 19, 2010 8:40 pm

Glede na to, da sam poznam vse proizvajalce umetnega usnja v EU, ki so kvalificirani za uporabo v avtomobilih - no so le 4je - mi je dokaj čudna debata o modrini na sedežih. Verjamem, sedež lahko pomodri, ampak ne usnje. Na vrhu se sloj ( seveda odvisno od gravure ) malček obarva ampak se da to brez pretresov očistiti. Seveda ne le z cunjo.

Nekateri avtomobili - oziroma usnje je bolj občutljivo - recimo Nissan je v tem prvak, pri drugih ( recimo Volvo ) ima s tem najmanj problemov. Seveda govorimo o civilnih avtomobilih. Lamborghini ima denimo umetno usnje iz popolnoma drugih surovin kot ostali.

Gravura je odvisna od valja - izdelan je v par primerkih, ki ga potrdi in izbere OEM, torej v tem primeru VW, BMW...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov