Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Re: POKAŽI SVOJO ŠOLO, DA PREPREČIŠ DRUGIM

Napisal/-a vepar Po nov 15, 2010 3:00 pm

sicer že dve teme obstajajo take...
pa ga še tu nalimam..
2 meseca izpit.. avto kupil v petek.. slikano v nedeljo...
je bilo pa leta 2001

Slika

Hren

Napisal/-a Hren Po nov 15, 2010 3:16 pm

AgitatoR je napisal/-a:http://www.mojalbum.com/lena/nekoc-je-bila-opel-astra

22.6.2009, sem zvečer, na poti domov s šihta, skoraj umru tle notr. Še zmeri na bolniški.

Grozna zadeva, me pa zanima kaj je bilo z airbagi? Zakaj se niso sprožili?
Čiprejšnje okrevanje želim :)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po nov 15, 2010 3:45 pm

res da ni avto...vem pa da je tukaj tudi veliko motoristov
15.3.2008...še vedno na bolniški....
dve slikici:
in pa link do zgodbe...http://www.motosvet.com/tabla/topic/329 ... motorista/

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po nov 15, 2010 3:48 pm

@hren:
na sliki 6 se vidi, da je sprožen bočni airbag. sprednja se nista sprožila, ker so očitno sprednji senzorji ostali celi.

drugač pa 2 leti izpit, cca 80.000 kilometrov za sabo, zaenkrat samo tole:
Slika

+ zvita prema
+ uničen kolesni ležaj

lahko bi se pa prevrnil, je celoten avto skočil na cca 20 centi robnik (če ne še več). ratalo iz čiste zajebancije - ročna party sred zime. šola? je. kako daleč te odnese pri 30 na uro (dal čez tudi tečaj varne vožnje), si ne predstavljam, kaj pomeni 60, 70, 100 ali več...

sem pa imel prvih nekaj kilometrov kar srečo. imel situacijo, iz katere me je sam Bog (al pa Hudič) rešu.

vedno pa je blo, kadar je bla zajebancija zraven, tako da polagam vsem začetnikom (tudi izkupenim voznikom): NIKAR se pustit sprovocirat. pa ne samo prijateljem, tudi sebi ne!

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Po nov 15, 2010 4:57 pm

Slik nimam, sem pa na službenih avtomobilih mogel menjati zadnji odbijač (prevelika hitrost, spolzka cesta, zablokirane kolesa), prednji odbijač(bremze niso prijele in sem se zapeljal kar v škarfo, in pa mislim, da še enkrat zadnjega, ford fiesta.
Potem sem zopet na službenmu malo naslonil havbo (petka ma pač mehek pleh), krivda ni v celoti moja, kljub premajhni varsnostni razdalji.
Zletel s ceste iz Golnika proti Seničnem, prvi ovinek. Precenil zmožnosti in potem sem še videl, da so zadnje gume "brez profila". Meni in avtu nič. Polo
Pri unotu sem skrivil roko, ker me je nasproti izsilil in sem zapeljal v jašek, ki ga nisem opazil.
S petko komaj ustavil, ker mi je nekdo zaprl pot (čez oba pasova). Imel zelo slabe gume in če ne bi bil navajen na avto in občutek, ki sem ga dobil ko vozim službene avtomobile že dobra 3 leta, bi modelu potisnil oboje vrat do njega. (prednje in zadnje iz desne na levo).
Na začetku sem imel težko nogo in sem divjal, ko pa enkrat vidiš in doživiš kaj vse se lahko zgodi na cesti se malo zamisliš.
Sedaj imam lažjo nogo, ki jo še dodatno kontroliram z glavo.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin To nov 16, 2010 12:25 am

PICT0097.JPG
To je ostalo od mojega P206.
V moj stoječ avto se je na avtocesti zaletel šlepar. Oziroma šlepar najprej v Kalosa , ta pa vame. Stali pa smo ker je bilo delo na avtocesti.
Voznik šleparja je očitno počel vse drugo kot gledal na cesto in povzročil verižno trčenje.
Jaz sem se potem ko je Kalos treščil vame še zletel v Fiat Stilota pred mano, zato so se tudi sprožli airbagi.
Voznica Kalosa v katerega je najprej prletel šlepar je bila neka mlada okol 20 let stara punca, ki so jo odpeljali v bolnišnico. Ostali vključno z mano in mojo punco kot sopotnikom smo bili nepoškodovani (če odštejem podplutbe in prestan šok.
Vse se je pa zgodilo v sekundi in od zadaj tako, da človek niti ne pričakuje šusa in se ne more nanj pripravit, spomnim se samo žlajfanje tovornjaka , tresk ko je zadel Kalosa in še močnejši tresk in močan sunek ter dim ko je bil na vrsti moj avto.
Nekaj trenutkov sem je trajalo, da sem se zavedel in videl ,da pritiskam gas do konca in da sem v Stilotovi riti (na srečo sem imel v leru). Potem sem šele ugasnil avto in vprašal punco ,če je z njo vse v redu ter se skozi sopotnikova vrata (moja se niso dala odpret)opotekel iz avta skupaj s punco.
Priponke
PICT0095.JPG
PICT0099.JPG
PICT0098.JPG

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 16, 2010 3:53 am

devilkin je napisal/-a:To je ostalo od mojega P206.
V moj stoječ avto se je na avtocesti zaletel šlepar. Oziroma šlepar najprej v Kalosa , ta pa vame. Stali pa smo ker je bilo delo na avtocesti.
Voznik šleparja je očitno počel vse drugo kot gledal na cesto in povzročil verižno trčenje.

Malo bom "zagovarjal" voznika šleperja, ker to že leta počne moj oče in je dobra tri leta počela moja mama. Problem nastane, ko je delo na cesti katastrofalno označeno, vozniki pa "čoporativno" upočasnijo dosti bolj kot je treba, tudi zaradi nesreče na nasprotnem pasu ipd., pač človeška radovednost. Ne poznam konkretnega primera, se pa dostikrat zgodi, da se da brez problema s sistemom verige in brez zijanja mimo ovir, večina pa pač tega ne naredi. Potem se pa najde en šofer, ki prevozi cele dneve na cesti in je s strani šefov prisiljen v hitrost do blokade(cca. 90 km/h) in je logično, da bo težko vsak trenutek dneva 100% skoncentriran na vsako neumnost na cesti.

Ne zagovarjam šoferja, če je res pripeljal neprevidno, vem pa za cel kup primerov, kjer so "krivi" ravno vozniki avtomobilov s svojim zijanjem, izsiljevanjem ipd. Za tiste nepremišljene, ki se veselo rinete pred in med šleperje, pa povem, da 40 ton potrebuje ogromno časa za bremzanje in se ni za igrat! Vglavnem, sem vesel, da se je relativno dobro končalo! Srečno vožnjo! ;)

Na srečo sam nimam nobene take slike, največ razbitega pri meni je bil zadnji odbijač in "pobravana" leva zadnja guma, ko me je en nažgan z uradno "ukradenim"(kupljen od kolega in ni bil še prepisan) starim bravotom nabasal v zadni levi "vogal" in spizdil, na srečo se je težji Golf kljub konkretno razbitem Bravu(odbijač, havba, blatnik, luč) obdržal na cesti z manjšim nihajem, drugače bi lahko takrat imel še kot čisto mladi voznik koga od treh sopotnikov na vesti. Edina še res kritična situacija poleg nekaj ne tako nevarnih testiranj ABS-a pred divjadjo je bila že nekaj let nazaj ob dobesedno neprilagojeni hitrosti v dokaj ostrem ovinku z mokrim asfaltom, ko sem avto ujel (še komaj) na cesti, na srečo pa ni bilo nobenega iz druge smeri nepreglednega ovinka. Še vedno mi ni jasno, zakaj sem takrat imel željo poizkusit še malo čez zelo dobro začrtano mejo oprijema! :?

Drugače pa kljub občasno zelo hitri vožnji vedno dovolj rezerve, da me tudi neumnosti ostalih niso resno ogrozile! Trkam na les!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To nov 16, 2010 8:00 am

Di4b|o^ je napisal/-a:Dež + slaba cesta + S ovinek + prevelika hitrost = posledice so vidne.]

kje si to skotal? proti limbušu?

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ To nov 16, 2010 11:10 am

DaDek je napisal/-a:
Di4b|o^ je napisal/-a:Dež + slaba cesta + S ovinek + prevelika hitrost = posledice so vidne.]

kje si to skotal? proti limbušu?

Iz Limbuša proti Mariboru, pred kapelico.. po eni skici bi se naj kotalil 43m. Pa takrat še cesta ni bila "popravljena" sedaj je boljša kot je bila, ni pa še to-to :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To nov 16, 2010 12:21 pm

Je bilo v moji temi že vse povedano :)
viewtopic.php?f=7&t=63031&start=40
Slika
Slika
Slika
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 To nov 16, 2010 1:58 pm

v prvem primeru sem bil izsiljen, ker je sla neka zenska cez rdeco, priletel sem jaz v njen desni bok, ce bi bil malo hitrejsi bo ona prilatela v moj levi bok, in je vprasnje kaj bi bilo z mano

Slika
Slika

tukaj je bilo pa malo pretiravanja, in sem letel v ovinku ven iz ceste, na sreco se je vse dobro koncalo..

Slika
Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! To nov 16, 2010 5:41 pm

@gecco: Te nesreče se še spomnim. Sem se ravno takrat tam mimo peljal.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To nov 16, 2010 9:04 pm

MyWay! je napisal/-a:@gecco: Te nesreče se še spomnim. Sem se ravno takrat tam mimo peljal.

Jst sm se šele letos poleti spet tam mimo zapeljal...pusti globok vtis tak dogodek...ko začne padati dež me še vedno stisne in se ne maram vozit s kom ki divja po mokrem :)
sem pa videl da so končno zamenjali asfalt na tistem delu ceste :)
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To nov 16, 2010 9:12 pm

gecco je napisal/-a:
MyWay! je napisal/-a:@gecco: Te nesreče se še spomnim. Sem se ravno takrat tam mimo peljal.

Jst sm se šele letos poleti spet tam mimo zapeljal...pusti globok vtis tak dogodek...ko začne padati dež me še vedno stisne in se ne maram vozit s kom ki divja po mokrem :)

off.: ti Gecco, sva bla midva lani skup na bratovi 25.letnici v Globodolu pijana k kante? :pij:
hehe...

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! To nov 16, 2010 9:26 pm

gecco je napisal/-a:

Res so ga zamenjali. Ko je bila cesta tam mokra so bili izleti nekaj normalnega. Tebi je ratalo celo na streho it. :)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To nov 16, 2010 9:55 pm

...In še moja zgodba:

Takole me je letos tovornjak izsilil in me malo odrinu. Srečo sem mel, da me je še opazil in je na vso moč zaviral...
Slika
Slika
Slika

Drgač pa imam dve kar hudi izkušnji z motorjem in avtom. Z avtom sem enkrat (mulc 1 leto izpit) po mokri cesti zletel na nasprotni pas (90km/h), malo po bankini mimo avta in traktorja, ki sta peljala nasproti mene, nazaj na moj pas in spet na nasprotni pas, tik pred kombijem naravnost v pšenično polje. Brez praske jaz in avto. Najprej sem reku "hvala Bogu!", pol pa 2 uri tresočih kolen... Mladost je norost. Ta izkušnja je bila zame zelo dobra šola.

2 leti nazaj, sem se v nedeljo popoldne odločil za eno turco zmojo ktm-ko. Na poti domou sem zapeljal na naš travnik, da šeeno "špuro" potegnem. Prva, druga, tretja, gas do konca. Trarava je bila velika pol metra in kar naenkrat me je vrglo v zrak. Zletel sem čez cel motor in se zrušu na tla, sekundo za tem name priletel še motor. Jaz in motor na meni sva drsela po tleh še kakih 10m. Nekaj časa se ne spomnim, nato se mi je počasi vrnil sluh in sem lepo poslušal čričke in ptičke ki so veselo peli po travniku in bližnjem gozdu. Takrat sem pomislu "Matr je lep dan danes!". Ko sem dovolj prišel k sebi sem najprej premigal roke, noge, vrat,... Vse štima! Počas sem z muko odrinu motor s sebe, ter se postaviu na noge. Ko sem zagledal, kako sem s čelado dobeseno oral po travniku, mi je blo takoj jasno, da je bila oprema za cross motor najboljša investicija v mojem življenju! Želva, kolenčniki, ščitniki za komolce, škornji, podložene hlače in pika na i, dobra čelada. In kaj je sploh blo, da me je vrglo v zrak? Po diagonali sem povozil 10cm debel smrekov hlod, ki se je skrival v zaraščenem travniku.
Jeba pa se je začela takoj v pondeljek zjutraj ko me je bolela prav vsaka mišica na telesu, na hrbtu pa sem imel vtetovirano želvo še cel naslednji mesec.

Ti dve izkušnji, so mi kr zbistrile glavo glede mokrih cest in neprilagojene hitrosti, ter divjanje s cross motorjem. Brez čelade in komplet opreme, se tudi ne usedem več na motor!

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To nov 16, 2010 10:15 pm

damjan: do ljudi kod si ti čutim globoko spoštovanje zaradi volje ki Vas žene v življenju. resnično ti oz. Vam želim čimhitrejšo in čimbolj uspešno rehabilitacijo! drugače pa se z bolj ali manj razbitimi avtomobili srečujem vsak dan ker sem avtoklepar. slišal sem že mnogo takšnih in drugačnih zgodb in marsikatera mi je dala misliti še pozno v noč. čeprav sem naredil že marsikatero idiotsko napako na cesti hvala bogu razen ene manjše nesreče nisem doživel (tu sem bil sam kriv).gledam pa ljudi na cesti ki se jim oz nam neizmerno mudi in si postavljam vrašanje: ZAKAJ? na naše obnašanje imata ogromen vpljiv služba in drugi pritiski iz okolice v kateri se nahajamo. in to so vzroki zaradi katerih se dogajao nesreče s tako tragičnimi posledicami. obsojam pa ljudi ki se za volan vsedejo pod vpljivom alkohola! to zame ni nesreča ampak namerno dejanje ker vsi vemo kaj se lahko zgodi ampak kljub temu to naredimo! pričakujem nestrinjanja ampak takšno je moje mišljenje in od tega ne odstopam! v tej rubriki bomo še marsikaj napisali in na koncu prišli do spozanja da imata pregovora "tudi počasi se daleč pride" in "hiti počasi" globok pomen v vsakdanjem življenju na naših cestah.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 To nov 16, 2010 10:42 pm

fantom je napisal/-a:damjan: do ljudi kod si ti čutim globoko spoštovanje zaradi volje ki Vas žene v življenju. resnično ti oz. Vam želim čimhitrejšo in čimbolj uspešno rehabilitacijo! drugače pa se z bolj ali manj razbitimi avtomobili srečujem vsak dan ker sem avtoklepar. slišal sem že mnogo takšnih in drugačnih zgodb in marsikatera mi je dala misliti še pozno v noč. čeprav sem naredil že marsikatero idiotsko napako na cesti hvala bogu razen ene manjše nesreče nisem doživel (tu sem bil sam kriv).gledam pa ljudi na cesti ki se jim oz nam neizmerno mudi in si postavljam vrašanje: ZAKAJ? na naše obnašanje imata ogromen vpljiv služba in drugi pritiski iz okolice v kateri se nahajamo. in to so vzroki zaradi katerih se dogajao nesreče s tako tragičnimi posledicami. obsojam pa ljudi ki se za volan vsedejo pod vpljivom alkohola! to zame ni nesreča ampak namerno dejanje ker vsi vemo kaj se lahko zgodi ampak kljub temu to naredimo! pričakujem nestrinjanja ampak takšno je moje mišljenje in od tega ne odstopam! v tej rubriki bomo še marsikaj napisali in na koncu prišli do spozanja da imata pregovora "tudi počasi se daleč pride" in "hiti počasi" globok pomen v vsakdanjem življenju na naših cestah.

...s tem se pa čist strinjam :!: lepo napisano

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr nov 17, 2010 7:00 am

jack86 je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

off.: ti Gecco, sva bla midva lani skup na bratovi 25.letnici v Globodolu pijana k kante? :pij:
hehe...

Sva bla :)
Slika

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Sr nov 17, 2010 10:22 am

AgitatoR je napisal/-a:http://www.mojalbum.com/lena/nekoc-je-bila-opel-astra

22.6.2009, sem zvečer, na poti domov s šihta, skoraj umru tle notr. Še zmeri na bolniški.

kriza....
še dobro da si bil sam v avtu... sopotnik tega zagotovo ne bi preživel :(
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov