esem je napisal/-a:K naj bi ljudem talali samo kazni po 400 €? Tudi - zimske z drugaćnim profilom in lamelami so gotovo - kljub (redki) višji temperaturi - primernejše za jesenske spolzke, blatne (tudi listje) in večinoma mokre ceste kot letne (po možnosti še z manj profila).
Energetik81 je napisal/-a:Tudi jaz bi tko rekel. Sploh je zakon butast, moral bi biti narejen tako, da moraš ob snegu in ledu na cesti imeti zimske gume. Pika. Ne pa od 15.11. naprej, čeprav je zunaj 17°C. Poleg tega so tudi letne+ketne na 1 cm snega bedarija, ker še vedno oviraš promet, ko moraš voziti s tistimi 50km/h.
Aja, ketne pa niso tako švoh, jaz imam ene iz Leklerka, pa sem jih uporabil že vsaj 5x - predvsem na delno ledenem makedamu, kjer je tudi precej kopnine. Seveda jih po vsaki uporabi doma stuširam in posušim.
esem je napisal/-a:Ne vem, če bi se strinjal. Ko začne padat, se pa vsi jezimo nad zastoji, ker ljudje nimajo opreme ali nad počasneži. Kdaj naj bi torej policaji pregledovali zim. opremo - par ur opred sneženjem, ko sneži ali kdaj? In naj bi ljudem talali samo kazni po 400 €? Tudi - zimske z drugaćnim profilom in lamelami so gotovo - kljub (redki) višji temperaturi - primernejše za jesenske spolzke, blatne (tudi listje) in večinoma mokre ceste kot letne (po možnosti še z manj profila).
Ne pozabimo - gre za našo varnost!
esem je napisal/-a:O tem smo govorili kak teden nazaj. Vse M+S so za naše zakonodajalce zimske, čeprav obstajajo tudi letne M+S (in celoletne). M+S s snežinko so gotovo zimske, samo M+S ni nujno, da so.
BBoss je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Tudi jaz bi tko rekel. Sploh je zakon butast, moral bi biti narejen tako, da moraš ob snegu in ledu na cesti imeti zimske gume. Pika. Ne pa od 15.11. naprej, čeprav je zunaj 17°C. Poleg tega so tudi letne+ketne na 1 cm snega bedarija, ker še vedno oviraš promet, ko moraš voziti s tistimi 50km/h.
Aja, ketne pa niso tako švoh, jaz imam ene iz Leklerka, pa sem jih uporabil že vsaj 5x - predvsem na delno ledenem makedamu, kjer je tudi precej kopnine. Seveda jih po vsaki uporabi doma stuširam in posušim.
Se strinjam, da je to vse skup ena bedarija, kjer se v Slo delamo bolj papeški od papeža. Drugod v bolj zimskih deželah obstajajo samo zimske razmere in nobenih datumov od kdaj do kdaj. K da bi s norca delali je zvenelo tisto včeraj na TV, ko so maltretirali pri +18°C voznike glede zimskih gum in verig. To je načrtno zajebavanje ljudi.![]()
Me zanima, če bi zaradi take kazni spravil zadevo na sodišče in dokazal, da me zakon sili v uporabo bolj nevarnih gum (zimske slabše prijemljejo v vseh razmerah razen na snegu, ledu in blatu) in me njegovo upoštevanje bolj ogroža kot pa da ga v normalnih razumerah ne. Pri +18 pa je vožnja verig v prtljažniku tudi čisti nesmisel. Ko pa se razmere spremenijo v zimske pa seveda je taka kontrola s strani policije nadvse dobrodošla a kaj, ko takrat pa ne srečaš čisto nobenega.
bizgec je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Tudi jaz bi tko rekel. Sploh je zakon butast, moral bi biti narejen tako, da moraš ob snegu in ledu na cesti imeti zimske gume. Pika. Ne pa od 15.11. naprej, čeprav je zunaj 17°C. Poleg tega so tudi letne+ketne na 1 cm snega bedarija, ker še vedno oviraš promet, ko moraš voziti s tistimi 50km/h.
Se strinjam, da je to vse skup ena bedarija, kjer se v Slo delamo bolj papeški od papeža. Drugod v bolj zimskih deželah obstajajo samo zimske razmere in nobenih datumov od kdaj do kdaj. K da bi s norca delali je zvenelo tisto včeraj na TV, ko so maltretirali pri +18°C voznike glede zimskih gum in verig. To je načrtno zajebavanje ljudi.![]()
Me zanima, če bi zaradi take kazni spravil zadevo na sodišče in dokazal, da me zakon sili v uporabo bolj nevarnih gum (zimske slabše prijemljejo v vseh razmerah razen na snegu, ledu in blatu) in me njegovo upoštevanje bolj ogroža kot pa da ga v normalnih razumerah ne. Pri +18 pa je vožnja verig v prtljažniku tudi čisti nesmisel. Ko pa se razmere spremenijo v zimske pa seveda je taka kontrola s strani policije nadvse dobrodošla a kaj, ko takrat pa ne srečaš čisto nobenega.
Ne vem,če vse drži,kar si napisal.Recimo v Avstriji,ki je gotovo bolj zimska dežela,je obvezna zimska oprema(gume celo najmanj 4 mm profila) od 1. 11. do 1. 4 naslednje leto!
mevden je napisal/-a:koliko pa od vas ima zimske gume? ali pa ste pristaši letnih in verig?
jst sem dal na svojega že zimske gume, imam pa še enega doma z letnimi ampak nevem če ga bom dal v zimske, čeprav je skoraj nov.
se mi je danes zgodilo z zimskimi da nič ne prime, to kar drsi. sem pristaš letnih gum kljub nizkim temperaturam ker sem skoraj prepričan da bolje primejo kot zimske. če bo že sneg v ljubljani se bom vozu z avtom ki ima zimske, drugače z unim ki ima letne gume.
simply je napisal/-a:Kaj bi rekel - takle mamo.
Mogoče bo v prihodnosti boljše.
Vsekakor pa mi ne zna nobeden odgovorit kam z zimskimi gumami ki imajo 3mm profila. Poleti itak niso priporočljive, saj je zavorna pot predolga, gume pa so kot čingum.
Kurili jih bomo kurili.
Malachi je napisal/-a:v zakonu ne piše, da mora voznik znat dat verige gor. Še manj pa lahko to od tebe zahteva. Vse ma neke meje namreč.
xsAMOR je napisal/-a:Malachi je napisal/-a:v zakonu ne piše, da mora voznik znat dat verige gor. Še manj pa lahko to od tebe zahteva. Vse ma neke meje namreč.
Potem nima smisla imeti verig ce jih ne znas natakniti gor, samo za lepe oci! Pride do situacije da oviras promet, ne gre naprej, pristopi policaj in ti da kazen ker nimas oz. ne uporabljas zimske opreme -> Ta isti dan pa te je ta isti policaj preverjal in videl tvoje verige ter se srinjal da si varen ter opremljen zakonu ustrezno v prometu. Kaj bi sledilo ce bi terjali tako situacijo naprej: Verjetno bi uvedli zakon da vozniki z letnimi pnevmatikami v kombinaciji z verigami pozimi (15.11 - 15.3) morajo opraviti tecaj za montazo verig in si pridobiti potrdilo&znanje da bi v prej omenjeni situaciji lahko ukrepali... ter policaju pokazali/dokazali s kartonckom o opravljenem usposabljanju montaze verig, ko bi preverjali ustreznost opreme, drugace bi sledila kazen navkljub verigam v prtljazniku (povrh vsega pa bi jih znal se namontirat)![]()
![]()
BBoss je napisal/-a:xsAMOR je napisal/-a:Malachi je napisal/-a:v zakonu ne piše, da mora voznik znat dat verige gor. Še manj pa lahko to od tebe zahteva. Vse ma neke meje namreč.
Potem nima smisla imeti verig ce jih ne znas natakniti gor, samo za lepe oci! Pride do situacije da oviras promet, ne gre naprej, pristopi policaj in ti da kazen ker nimas oz. ne uporabljas zimske opreme -> Ta isti dan pa te je ta isti policaj preverjal in videl tvoje verige ter se srinjal da si varen ter opremljen zakonu ustrezno v prometu. Kaj bi sledilo ce bi terjali tako situacijo naprej: Verjetno bi uvedli zakon da vozniki z letnimi pnevmatikami v kombinaciji z verigami pozimi (15.11 - 15.3) morajo opraviti tecaj za montazo verig in si pridobiti potrdilo&znanje da bi v prej omenjeni situaciji lahko ukrepali... ter policaju pokazali/dokazali s kartonckom o opravljenem usposabljanju montaze verig, ko bi preverjali ustreznost opreme, drugace bi sledila kazen navkljub verigam v prtljazniku (povrh vsega pa bi jih znal se namontirat)![]()
![]()
Preveč ozko gledaš - 90% voznikov, ki imajo letne gume niso odvisni od avtomobila, da bi morali v snegu rinit na cesto. Tisti, ki moramo iti tudi v snegu imamo večinoma namreč zimake gor. Se pravi so tiste ketne res in samo, da se zadovolji zakonodaja, ki je predpisala, da so ketne del zimske opreme - se pravi morajo biti v prtljažniku. Zveni kot paradoks a ne - ketne moraš imeti, ker maš letne se pa ne voziš v snegu. Se pravi si jih kupil samo zaradi policajev in bebastega zakona, ki ne loči med zimskimi razmerami in nezasneženo cesto.
Ko pa nastopijo zimske razmere pa se najdejo modeli, ki naredijo zastoj pa naj policija kaznuje brez milosti, ker takrat opravičila ni. To vejo povsod v Evropi sam mi se klanjamo nekim lobijem, ki iz tega bogato služijo - si upam trdit, da imamo tudi največ vulkanizerskih delavnic na 100.000 prebivalcev.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov