Mimogrede: eno uro(!) po tem, ko sem videl na cestni kameri sneg na cesti Pivka-Il. Bistrica, so na promet.si objavili, da se sneg na primorskem že oprijema cest.

Idrija-Godovič

ManIAK je napisal/-a:Kak me tole razp!zdi..!! Včeraj se vse zimske službe kurčijo kak so v pripravljenosti in pričakujejo sneg, zajle pa take slike gledam. Če so tolk v pripravljenosti bi mogle bit ceste kopne, ne pa tole sranje.
Energetik81 je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj počnejo naši Policaji. Spet polne AC zdrsnjenih tovornjakov na letnih gumah. Pa zakaj hudiča Policija ob začetku sneženja avtomatično ne začne izločati neustrezno opremljenih tovornjakov že na mejah? Tole kar je sedaj na cestah ni nobena ovira za osebne avte z zimskimi gumami.
Energetik81 je napisal/-a:Kaj pa pravi zakon o obutvi tovornjakov, imajo tudi oni obvezne zimske?
Ker kot vidim po raznih počivališčih vozijo večinoma na nalitih letnih z 2mm profila. Ni čudno da je potem katastrofa.
Organiziranost pluženja in odstranjevanje snega:
Pluženje snega je organizirano tako, da je omogočena prevoznost cest po merilih Pravilnika o vrstah vzdrževalnih del na javnih cestah in nivoju rednega vzdrževanja javnih cest. Ta pravilnik določa, da je prevoznost cest omogočena, če na cestah ni več kot:
- 10 cm snega na mestnem območju
- 15 cm snega na izvenmestnem območju
oz. prilagojeno meteorološki napovedi o intenzivnosti sneženja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov