lil indian je napisal/-a:... ravno sem prehitevala ene 3 tovornjake s hitrostjo natančno 133 km/h...
lil indian je napisal/-a:Js sm kr dost na cesti, zato pogosto naletim na takšne in drugačne cepce. Trudim se ohranit mirno kri, a včasih je težko, predvsem zato, ker ne vem kak so lahk eni ljudje tok nespametni in brezbrižni, da s svojo povsem nepotrebno agresijo ogrožajo ostale. Zadnji pripetljaj - včeri sm se pelala po avtocesti od Celja do Ljubljane, ravno sem prehitevala ene 3 tovornjake s hitrostjo natančno 133 km/h, nakar se mi direkt za rit zalepi en norc (pri taki hitrosti met "varnostno" razdaljo 2 metra?!) in mi, očitno cel živčn, začne nazadnje še trobit. Pa ne rečem, da bi se pelala, ne vem 110 al pa 120 (čeprav sama nikol ne bi tak reagirala), ne pa takle. Ne vem, a mogoč obstajajo tud taki butli, ki mislijo, da je na prehitevalnem pasu najnižja dovoljena hitrost 130, al kaj? Pri takih norcih je res blazno težko ohranit mirne živce. Ma srečo, da je naletel na mene, ki sm ful potrpežljiva voznica, kter drug bi mu mogoč še zanalašč stopu na zavoro.
Da o tem, na kakšnih vseh mogočih in nemogočih mestih se folk spravlja prehitevat, sploh ne govorim. To se mi zdi še posebej zaskrbljujoče, ker so lahk posledice katastrofalne, večinoma pa nastradajo čist nč krivi.
tabletten je napisal/-a:... Taki ste res da ne rečem prasci. ...
Kar penast ratam..
esem je napisal/-a:tabletten je napisal/-a:... Taki ste res da ne rečem prasci. ...
Kar penast ratam..
Vzemi tablete in ne sproščaj svoje nestrpnosti na forumu! 125 je čisto dovolj, če so bili tovornjaki preveč skupaj.
Si ti tudi en tistih, ki pri 130 ali več voziš dva metra za ritjo - verjetno zato, da lahko pljuvaš po prascih?
lil indian je napisal/-a:Aja pa nej še dodam, da js na avtocesti, če slučajno prehitevam, vedno gledam nazaj če se mi kdo z visoko hitrostjo približuje, da se lahk še pravočasno umaknem, predn me začne živcirat. Se takim situacijam izognem če se le da. Tak da ne ti, tabletten, al kaj si, men s takimi. Ma se rajš pelem celo pot 80 kot pa da se ubadam z norci.
Pa 130 je za tebe nedeljski šofer?! Ja kok se pa pol ti voziš?!
tabletten je napisal/-a:Kdo sprošča nestrpnost na forumu? In kdo si ti da lahko sodiš da je 125 kar nekje dovolj če so neki tovornjaki na kupu, če pa je šla 120 ali pa 133. Kje je meja? Kar vsak si po svoje prehitevalni pas vzame zato pa je vozniška kultura tako v 3,14zdi pri nas. In ne nikoli ne vozim 2 metra za ritjo, jih kar po voznem prehitim ker je itak vedno prazen.
lil indian je napisal/-a:Lej, če se js pelem po omejitvah in ne nevemkok manj, mam vso pravico V MIRU prehitet tovornjaka oz. kolono le teh, pospeševala pa zato nism, ker se glede na pretekle izkušnje NE UPAM več tok pelat in mi ni to noben problem priznat. A ker se nočem pelat več kot 135, se morm torej celo pot vozit 80, da ne bi SLUČAJNO zaprla pot ktermu, ki se mu tok blazno mudi, da ne more za par sekund (se ti to lepše sliši?) pelat 130 in pol oddirjat naprej? Sej se nism pelala 100, pismo. Sm pa že napisala, da če bi mela možnost, bi se temu človeku TAKOJ umaknla, niti slučajno ni moj namen se mu zanalašč nastavlat. Kje, ravno nasprotno! Men se nikol prav nč ne mudi, mi tud ni panike se skoz cijazit (kot ti praviš) po voznem pasu. Če se da, pa grem prehitet, ja. Ampak grem ponavadi vedno prehitevat takrat, ko daleč odzadi na prehitevalnem pasu ni nobenga, da lahk v miru prehitim. Najbrž sm zato, ker se mi ni prijetno pelat velik več kot 130, za tebe itak ena butasta baba, ki nima pojma o vožnji in bi ji blo treba vzet izpit. Tok nestrpnosti ... ne vem, žalostno.
Aja, drugač me pa moti še nekulturno obnašanje voznikov do pešcev. Kadar prečkam cesto ne nesemaforiziranem prehodu, se mi res res redko zgodi, da mi kdo ustavi. Ponavadi še tak pridirkajo mimo, da ne res ne vem, kak bi ustavli, če bi se js odločla uveljavljat svojo prednost.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov