Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a Energetik81 To dec 07, 2010 11:00 am

Ne rinejo samo določeni, ampak vsaj 75% voznikov. Vožnja čez rdečo pa je že nekaj povsem "normalnega" - ko grem iz službe peš tam čez križišče Tivolske in Tržaške, moramo pešci dobesedno "izsiliti" prehod. Že 5 sekund nam gori zelena, ampak pacienti še kar vozijo in vozijo - ziher ene 4 čez rumeno, pa še 2 čez rdečo, kljub temu da vidijo, da ne bodo skozi prišli. In to VSAKIČ, ko se prižge rdeča, ne samo slučajno. Policije pa od nikoder.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To dec 07, 2010 11:20 am

Motijo me tisti, ki speljujejo na križiščih in raznih podobnih situacijah kot kao shumaherji, češ lej kak moj potegne. Motijo me tisti, ki mislijo, da ko bojo prvi pri rdeči luči na semaforju, kaj pridobili in s tem blendajo in priletijo do semaforja, potem pa na polno bremzajo. Motijo me tisti na Ac, ki zapeljejo pred tabo in se urivajo, pri tem pa na polno bremzajo. Motijo me pešci na tržaški, ki jim sveti rdeča, in še vedno hodijo čez cesto. To se dogaja vsak dan tam. Zadnjič sem enemu 'zajebanemu' čefurju tudi potrobil, ker me to moti in se je frajer obrnil nazaj in zaupil : kaaaaj je. Taka je kultura. Na tako nizkem nivoju, da si človek neupa priznati svojih lastnih napak in vstraja pri svojem.

Motijo me ljudje, ki pravijo da ceste niso splužene, sami pa imajo letne gume ali tiste zimske iz bauhausa in vozijo po snegu 25km/h, ko pa je cesta suha/mokra.. skratka brez snega pa se gre po tisti cesti 150km/h če se da, bohnedaj da kdo pred njim vozi 90km/h ali 100km/h,skratka po omejitvi. Moti me, da nekdo ponoči vozi za menoj za ritjo, če mu ena luč sveti višje kot druga in tako dalje. Motijo me ta egoistična dejanja, ki jih je vsak dan več.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian To dec 07, 2010 9:32 pm

Js sm kr dost na cesti, zato pogosto naletim na takšne in drugačne cepce. Trudim se ohranit mirno kri, a včasih je težko, predvsem zato, ker ne vem kak so lahk eni ljudje tok nespametni in brezbrižni, da s svojo povsem nepotrebno agresijo ogrožajo ostale. Zadnji pripetljaj - včeri sm se pelala po avtocesti od Celja do Ljubljane, ravno sem prehitevala ene 3 tovornjake s hitrostjo natančno 133 km/h, nakar se mi direkt za rit zalepi en norc (pri taki hitrosti met "varnostno" razdaljo 2 metra?!) in mi, očitno cel živčn, začne nazadnje še trobit. Pa ne rečem, da bi se pelala, ne vem 110 al pa 120 (čeprav sama nikol ne bi tak reagirala), ne pa takle. Ne vem, a mogoč obstajajo tud taki butli, ki mislijo, da je na prehitevalnem pasu najnižja dovoljena hitrost 130, al kaj? Pri takih norcih je res blazno težko ohranit mirne živce. Ma srečo, da je naletel na mene, ki sm ful potrpežljiva voznica, kter drug bi mu mogoč še zanalašč stopu na zavoro.
Da o tem, na kakšnih vseh mogočih in nemogočih mestih se folk spravlja prehitevat, sploh ne govorim. To se mi zdi še posebej zaskrbljujoče, ker so lahk posledice katastrofalne, večinoma pa nastradajo čist nč krivi.
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 07, 2010 10:01 pm

lil indian je napisal/-a:... ravno sem prehitevala ene 3 tovornjake s hitrostjo natančno 133 km/h...

Nisi napisala, koliko narazen so bili tovornjaki. Če so bili vsaj kakih 100-150 metrov narazen, je bila tvoja dolžnost (po pravilih), da se vmes umakneš - ne glede na to, da si vozila po omejitvi in koliko je oz bi vozil tisti za tabo (tudi če bi kršil omejitev - to tebe ne zadeva, nisi šerif! V pravilih piše umakni se hitrejšemu, ko je možnost in nič ne piše o hitrostih obeh). Če pa so vozili v strnjeni koloni (kar tudi ni dovoljeno!), imaš popolnoma prav - kot imaš popolnoma prav tudi glede nekulture in vožnje za ritjo. Eni res ne razumejo, koliko naj bi bila res minimalna varnostna razdalja. Največji krivci za to pa so policaji (pa ne tisti na cestah - njihovi šefi), ki takega norega načina vožnje še zdaj niso začeli sankcionirat. Le zakaj praktično nikjer drugje ne vozijo tako?

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To dec 07, 2010 10:29 pm

lil indian je napisal/-a:Js sm kr dost na cesti, zato pogosto naletim na takšne in drugačne cepce. Trudim se ohranit mirno kri, a včasih je težko, predvsem zato, ker ne vem kak so lahk eni ljudje tok nespametni in brezbrižni, da s svojo povsem nepotrebno agresijo ogrožajo ostale. Zadnji pripetljaj - včeri sm se pelala po avtocesti od Celja do Ljubljane, ravno sem prehitevala ene 3 tovornjake s hitrostjo natančno 133 km/h, nakar se mi direkt za rit zalepi en norc (pri taki hitrosti met "varnostno" razdaljo 2 metra?!) in mi, očitno cel živčn, začne nazadnje še trobit. Pa ne rečem, da bi se pelala, ne vem 110 al pa 120 (čeprav sama nikol ne bi tak reagirala), ne pa takle. Ne vem, a mogoč obstajajo tud taki butli, ki mislijo, da je na prehitevalnem pasu najnižja dovoljena hitrost 130, al kaj? Pri takih norcih je res blazno težko ohranit mirne živce. Ma srečo, da je naletel na mene, ki sm ful potrpežljiva voznica, kter drug bi mu mogoč še zanalašč stopu na zavoro.
Da o tem, na kakšnih vseh mogočih in nemogočih mestih se folk spravlja prehitevat, sploh ne govorim. To se mi zdi še posebej zaskrbljujoče, ker so lahk posledice katastrofalne, večinoma pa nastradajo čist nč krivi.

133 po tvojem števcu pomojem še 120 realno ni. A je težko se umaknit ali pa mogoče na 136 pospešit ali pa 144 da si čimprej mimo in se lahko potem hitreje umakneš? Taki ste res da ne rečem prasci. 130 po števcu in vsi na prehitevalni pas se svaljkat in živcerat že tako živčen in butast folk.

Kaj vam je pa danes bilo da ste se relacija sežana - lj po prehitevalnem vozili 90? Da sem rabil dobro uro in pol!!! Ste se dežja ustrašli?

Kar penast ratam..

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian To dec 07, 2010 10:35 pm

Verjemi, če bi le obstajala možnost, da se takem živčnežu umaknem, bi to definitivno nardila, pa čeprav bi se mogla potem med dvema tovornjakoma vozit, tak so bli pa tok skupi, da ne bi mogla varno it na vozni pas, sploh pri taki hitrosti. Ne bom zdej rekla, da so vozli 5m en za drugim, ampak vseen rabiš neki prostora, da lahk varno zaviješ not, brez da bi tistga odzadi izsilu. Js pa vedno in povsod (predvsem na avtocesti!) upoštevam varnostno razdaljo. In če je on vidu, da prehitevam in to s popolnoma legitimno hitrostjo, ne vem kaj me ma za živcirat?! Zakaj js ne bi smela v miru prehitet teh tovornjakov, če vozim po omejitvah in ne počasneje? Nej tvegam in se rinem not med tovornjake, da bo frajer mel v sekundi prosto pot, ker ne, ne more počakat, da js v miru prehitim, kar mu vzame minutko vožnje s 130 km/h, pol pa nej oddivja naprej zarad mene 200 če hoče. Kdo je tle prasec?
Zadnjič spremenil lil indian, dne To dec 07, 2010 10:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 07, 2010 10:36 pm

tabletten je napisal/-a:... Taki ste res da ne rečem prasci. ...

Kar penast ratam..

Vzemi tablete in ne sproščaj svoje nestrpnosti na forumu! 125 je čisto dovolj, če so bili tovornjaki preveč skupaj.
Si ti tudi en tistih, ki pri 130 ali več voziš dva metra za ritjo - verjetno zato, da lahko pljuvaš po prascih?

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To dec 07, 2010 10:44 pm

esem je napisal/-a:
tabletten je napisal/-a:... Taki ste res da ne rečem prasci. ...

Kar penast ratam..

Vzemi tablete in ne sproščaj svoje nestrpnosti na forumu! 125 je čisto dovolj, če so bili tovornjaki preveč skupaj.
Si ti tudi en tistih, ki pri 130 ali več voziš dva metra za ritjo - verjetno zato, da lahko pljuvaš po prascih?

Kdo sprošča nestrpnost na forumu? In kdo si ti da lahko sodiš da je 125 kar nekje dovolj če so neki tovornjaki na kupu, če pa je šla 120 ali pa 133. Kje je meja? Kar vsak si po svoje prehitevalni pas vzame zato pa je vozniška kultura tako v 3,14zdi pri nas. In ne nikoli ne vozim 2 metra za ritjo, jih kar po voznem prehitim ker je itak vedno prazen.

Ne morem verjeti da kdo sploh zagovarja te nedeljske šoferje, ki vozijo 130 po števcu od kp do mb po prehitevalnem.

Bo že... najbolš da res tablete pojem

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian To dec 07, 2010 10:46 pm

Aja pa nej še dodam, da js na avtocesti, če slučajno prehitevam, vedno gledam nazaj če se mi kdo z visoko hitrostjo približuje, da se lahk še pravočasno umaknem, predn me začne živcirat. Se takim situacijam izognem če se le da. Tak da ne ti, tabletten, al kaj si, men s takimi. Ma se rajš pelem celo pot 80 kot pa da se ubadam z norci.
Pa 130 je za tebe nedeljski šofer?! Ja kok se pa pol ti voziš?! Pa ne vem, kje se ti voziš, da maš vozni pas vedno prazn. Včeri ko sm se js pelala, je blo vse nabito, predvsem s tovornjaki (je bil pondelk, se pozna).

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To dec 07, 2010 10:53 pm

lil indian je napisal/-a:Aja pa nej še dodam, da js na avtocesti, če slučajno prehitevam, vedno gledam nazaj če se mi kdo z visoko hitrostjo približuje, da se lahk še pravočasno umaknem, predn me začne živcirat. Se takim situacijam izognem če se le da. Tak da ne ti, tabletten, al kaj si, men s takimi. Ma se rajš pelem celo pot 80 kot pa da se ubadam z norci.
Pa 130 je za tebe nedeljski šofer?! Ja kok se pa pol ti voziš?!

130 ni neka blazna hitrost (ob normalnih pogojih), da je nikoli ne bi smel prekoračit. Je pa dovolj majhna da s tem razjeziš kakega za ritjo in takrat pa zna nevarno postat. Pa če minutko prehitevaš 3 tovornjake eh,.. brezveze. Za 80 so pa odstavni pasovi.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To dec 07, 2010 10:56 pm

tabletten je napisal/-a:Kdo sprošča nestrpnost na forumu? In kdo si ti da lahko sodiš da je 125 kar nekje dovolj če so neki tovornjaki na kupu, če pa je šla 120 ali pa 133. Kje je meja? Kar vsak si po svoje prehitevalni pas vzame zato pa je vozniška kultura tako v 3,14zdi pri nas. In ne nikoli ne vozim 2 metra za ritjo, jih kar po voznem prehitim ker je itak vedno prazen.

Prehitevati po voznem je pa kaj bolje in bolj varno? Ja, točno zaradi takih kot si ti je vozniška kultura na podnu. In ne, števci ponavadi ne lažejo za 13km/h, pa tudi če bi - če je z 120km/h prehitela 3 tovornjakarje (ki kot pacienti vozijo 5 metrov en za drugim), je imela vso legalno in legitimno pravico to naredit! In tisti zadaj bi moral biti pri tisti hitrosti vsaj 33 metrov za njo, ČE ima odlične reflekse.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian To dec 07, 2010 11:07 pm

Če so za 80 odstavni pasovi, zakaj se pa pol tovornjaki s hitrostjo tam nekje od 80-90, po voznem vozijo? In če maš cel vozni pas zabit s tovornjaki, pa nimaš neki časa možnosti it prehitevat, ti ne preostane druga kot da se tud sam tok peleš. Očitno maš ti vedno tako srečo, da naletiš na skor prazno avtocesto.
Ja, vem, situacija postane nevarna, ampak zarad živčnega norca odzadi. Ne pričakujem, da se boš strinjal z mano, ker vidim kakšno mišljenje maš - sklepam da definitivno spadaš v skupino slednjih. Pa nisi mi odgovoril, kok se ti pol povprečno voziš po avtocesti? Aja, kaj pa nardiš, ko gre tovornjak prehitevat tovornjaka? Kak se pa s tako situacijo spopadeš, glede na tvoje očitno nevarno slabe živce?
Js vseen mislim, da je najpomembnejša stvar na cesti neka mera strpnosti in kulture, zato se tud sama poskušam nekak tega držat. Res žalostno, da eni na kej takga še pomislijo ne.
Sicer se pa js nikol ne pelem več kot 135, ker mam zlo slabe izkušnje. Enkrat se mi je zgodilo, da se mi je ena ženska direkt pred nosom vrinla na prehitevalni pas in zlo mal je manjkal do nesreče. Od takrat naprej mam skoz to v glavi in si enostavno ne upam. Ker vem, da obstajajo tud taki norci, in nikol ne veš, kdaj na kterga takga naletiš.

aja, leti na poste od tabletten.
Pa še to - minutko sm misnla karikirano.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To dec 07, 2010 11:15 pm

Vse lepo in prav. Ampak a je tako težko biti vsaj malo uvideven in stisnit mogoče malo čez 130 da si mimo in lahko dalje cijaziš na voznem pasu? Ali mora zato ves promet obstat, ko se en tak odloči prehitevat 3 tovornjake z minuto naleta. Ne vem zakaj meni še noben ni na rit se prilepil niti poblendal ali me po desni prehitel? Ker pospešim ali pa se umaknem. In si nikoli ne kupim prehitevalnega pasu.

Brez zamere ampak to kar se na naših AC dogaja je prav podjebavanje. Če nisi sposoben peljati vsaj po predpisih, ki so iz časa fičkov potem hitro nesi izpit nazaj. Če drugega ne se pa spokaj na vozni pas ali pa odstavnega in se tam cijazi. Ni čudno da so ljudje živčni, kakšni so pa živčni šoferji in kam to pelje pa vsi vemo. Eni lil z 200 v rit ko se mu pri 80 umika

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian To dec 07, 2010 11:27 pm

Lej, če se js pelem po omejitvah in ne nevemkok manj, mam vso pravico V MIRU prehitet tovornjaka oz. kolono le teh, pospeševala pa zato nism, ker se glede na pretekle izkušnje NE UPAM več tok pelat in mi ni to noben problem priznat. A ker se nočem pelat več kot 135, se morm torej celo pot vozit 80, da ne bi SLUČAJNO zaprla pot ktermu, ki se mu tok blazno mudi, da ne more za par sekund (se ti to lepše sliši?) pelat 130 in pol oddirjat naprej? Sej se nism pelala 100, pismo. Sm pa že napisala, da če bi mela možnost, bi se temu človeku TAKOJ umaknla, niti slučajno ni moj namen se mu zanalašč nastavlat. Kje, ravno nasprotno! Men se nikol prav nč ne mudi, mi tud ni panike se skoz cijazit (kot ti praviš) po voznem pasu. Če se da, pa grem prehitet, ja. Ampak grem ponavadi vedno prehitevat takrat, ko daleč odzadi na prehitevalnem pasu ni nobenga, da lahk v miru prehitim. Najbrž sm zato, ker se mi ni prijetno pelat velik več kot 130, za tebe itak ena butasta baba, ki nima pojma o vožnji in bi ji blo treba vzet izpit. Tok nestrpnosti ... ne vem, žalostno.
Aja, drugač me pa moti še nekulturno obnašanje voznikov do pešcev. Kadar prečkam cesto ne nesemaforiziranem prehodu, se mi res res redko zgodi, da mi kdo ustavi. Ponavadi še tak pridirkajo mimo, da ne res ne vem, kak bi ustavli, če bi se js odločla uveljavljat svojo prednost.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To dec 07, 2010 11:41 pm

@tabletten
daj se ti raje vprašaj kdo je kriv za tvojo živčnost v taki situaciji? Ali tisti, ki vozi normalno 130 po prehitevalnem pasu ali je problem mogoče pri tebi? Je to tako težko malce upočasniti na primerni varnostni razdalji in potem odbrzeti dalje? Če te take situacije tako vržejo iz tira je verjetno že skrajni čas da se malce zamisliš nad sabo in si mogoče poiščeš kakšno strokovno pomoč. V tvoje dobro in v dobro vseh ostalih udeležencev v prometu.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr dec 08, 2010 12:01 am

lil indian je napisal/-a:Lej, če se js pelem po omejitvah in ne nevemkok manj, mam vso pravico V MIRU prehitet tovornjaka oz. kolono le teh, pospeševala pa zato nism, ker se glede na pretekle izkušnje NE UPAM več tok pelat in mi ni to noben problem priznat. A ker se nočem pelat več kot 135, se morm torej celo pot vozit 80, da ne bi SLUČAJNO zaprla pot ktermu, ki se mu tok blazno mudi, da ne more za par sekund (se ti to lepše sliši?) pelat 130 in pol oddirjat naprej? Sej se nism pelala 100, pismo. Sm pa že napisala, da če bi mela možnost, bi se temu človeku TAKOJ umaknla, niti slučajno ni moj namen se mu zanalašč nastavlat. Kje, ravno nasprotno! Men se nikol prav nč ne mudi, mi tud ni panike se skoz cijazit (kot ti praviš) po voznem pasu. Če se da, pa grem prehitet, ja. Ampak grem ponavadi vedno prehitevat takrat, ko daleč odzadi na prehitevalnem pasu ni nobenga, da lahk v miru prehitim. Najbrž sm zato, ker se mi ni prijetno pelat velik več kot 130, za tebe itak ena butasta baba, ki nima pojma o vožnji in bi ji blo treba vzet izpit. Tok nestrpnosti ... ne vem, žalostno.
Aja, drugač me pa moti še nekulturno obnašanje voznikov do pešcev. Kadar prečkam cesto ne nesemaforiziranem prehodu, se mi res res redko zgodi, da mi kdo ustavi. Ponavadi še tak pridirkajo mimo, da ne res ne vem, kak bi ustavli, če bi se js odločla uveljavljat svojo prednost.

Nevem od kje vam pravica, da bi radi izobrazevali ljudi.. Zelo dobro poznam sliko iz slo AC, ki je recimo v Nemciji tudi ob zgoscenem prometu ne vidim. In ti si obraz te slike. Pa gremo po vrsti. Tocno hitrost meri GPS in ce dodamo se 5km/h dovoljene tolerance, ki jo priznava drzava pri voznji nad 100km/h, lahko pri veliki vecini avtov po stevcu vozimo vec kot 140! Kot drugo pa je tebi in se komu modno, predvsem ob zgoscenem prometu vkopati se na prehitevalni pas pod laznimi pretvezami, da si zelela v miru prehiteti 3 ali 20 kamionov.. Zakon pravi, da se po prehitevanju, ko je le mozno umaknes na vozni pas, torej stremimo, da bi ga cimvec uporabljali. Ce je to za po tvoje samo par sekund in ti rusi mir, ti lahko povem, da danes ni redkost imeti v avtu 300 in vec konj in je tistih par sekund dovol, da se svigne varno mimo. In nevem kdo si, da te to moti? Ce imas ogrozeno zivljenje poklici policijo, drugace pa ti predlagam spostovanje zakonov in ne izvajanje represije za katero nisi placana. Zelim ti mirno, varno voznjo po predpisih!

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Sr dec 08, 2010 12:16 am

Ja itak da se počutim ogroženo, če se mi pri taki hitrosti en vozi 2 metra za ritjo! V bistvu sploh ne vem, kaj si hotu s svojim postom povedat, pa očitno ti tud ne veš, kaj hočem js povedat, tak da so vsi ostali komentarji odveč.
Sicer sm pa js mnenja, da so od vseh vrst voznikov najbolj nevarni ravno taki živčni, nestrpni, netolerantni. Take bi taprvo spravla s cest.
Sm se pa tud js vozla že marsikje po svetu (govorim o bolj razvitih državah, kot so države Zahodne Evrope in ZDA) in takšnih stvari, kot jih doživljam pri nas, nism doživela nikjer. Predvsem v ZDA je kultura voznikov neprimerno bolj na nivoju. Mam s čim primerjat in lahk rečem, da je pri nas res katastrofa. Enmu nehote vzameš mogoč par sekund "dragocenega" časa pa te bi že skor najrajš fental, jao.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 08, 2010 12:22 am

Dogajanje na naših AC res ni normalno, gospodične na levem pasu s telefonom v roki ali pa ravno razlagajo izredno zgodbo kolegicam v avtu in pol kilometra dobesedno NE VIDIJO, da je nekdo za njimi, prehitevajo pa praznino na desnem pasu. Nekateri spet prepričani v svojo od boga dano pravico do prehitevanja, čeprav se jajcajo za znoret in tri kilometre prostora ni dovolj za umik. Vključevanje na avtocesto je tudi debilizem brez meja, najprej se skoraj ustavit na pospeševalnem in potem takoj na levi pas, ker se mudi...

Če prehitevaš, te ne bo vbilo, če še malo pospešiš in tudi ne, če iz 110 upočasniš na 90 za kamionom, če že pospešit nisi sposoben. Egoizem pri nas je neverjeten, če bi se vsak posameznik probal čim bolj prilagajat ostalim, bi se posledično večina prilagajala posamezniku, ampak pri nas je ta JAZ prehud. A ni lepo, ko se nekomu umakneš in gre mirno mimo in se nekdo tebi umakne, ko je to potrebno? A ni mogoče lepo videt, ko se kljub zeleni ustaviš pred križiščem zaradi gužve in te vozniki prijazno pozdravljajo v zahvalo? In to vidijo vsi za tabo, ampak ko imaš dovolj prostora in greš čez, se takoj nabijejo en na drugega in vse zaprejo! Pa kaj je narobe z vami, ste prizadeti al kaj?! In sem prepričan, da je tudi tukaj precej takih, ker ni šans, da vsi spadate med manjšino z možgani!

Tudi če je na avtocesti manjša kolona na levem pasu, to še ne pomeni, da če se prvi noben ne umika na desni pas, ko je prost, da se vam ni treba! In narod tega ne naredi niti za fucking rumenega Murcielagota LP640, ni šans na desni pas, to res nisem mogel vrjet! Pa vam je jasno, da če bi se vsak ob vsaki varni priložnosti vrnil na desni pas, bi bilo petkrat manj gužve?! Pa nima veze, če je to pri 50 al pa 200km/h, ni nobenega izgovora za kampiranje na levem pasu, če je desni fraj! Ampak če se ena budala najde, ga morajo vsi posnemat, res odraslo! Če je desno prostor, se gre desno, AMEN! Saj če ste res tako hitri, kot se počutite, tisti zadaj ne bo prišel mimo tako hitro, mogoče ima pa zajetno konjenico, čeprav nima štirih krogcev na maski.

Ampak kaj takšnega pričakovat od ljudstva, ki si v strnjeni koloni nabija meglenke en drugemi, je itak višek optimizma...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Sr dec 08, 2010 12:40 am

^^ Govoriš o tolerantnosti, ampak sam o tolerantnosti voznikov odzadi, ki bi radi čimprej odbrzeli naprej, kaj pa tolerantnost do tistga pred tabo? Ne glede na vse, NI tolerantno se enmu nalepit na rit in met ne-varnostno razdaljo 2 metra. ŠE POSEBEJ, če se ta oseba ne pelje manj kot je omejitev in če sam prehiteva, in se itak OB PRVI PRILOŽNOSTI vrne na vozni pas. Sploh ne vem, kaj je v taki situaciji sporno? Če pričakuješ tolerantnost od drugih, se tud sam ravnaj po nekih osnovnih načelih kulture. V nasprotnem primeru si pa čist isti kot tisti "prizadeteži", po tvoje. Kolkrat js naletim na bedake, pa se ne bom zarad tega tud sama obnašala kot budala.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 08, 2010 1:00 am

Če bi vidla dlje od svojega nosu, bi skapirala, da sem govoril o tolerantnosti VSEH voznikov in ni kaj preveč nate letelo. Preberi še parkrat. Meni se ni problem nikomur umaknit, niti nikogar pred sabo počakat, da prehiti, če to naredi odločno in z vozilu in razmeram primerno hitrostjo. Od kakšnega starega jajčka ne bom pričakoval, da vozi kaj dosti čez 120-130, ampak če je desni pas fraj, se pa tudi na rit nabijem po potrebi, enostavno zgubim živce ob ljudeh, ki na cesti popolnoma zanemarjajo vse okoli sebe. Pa da ne govorim kolikokrat kdo že napol zapelje na levi pas, pa nazaj cukne, ker šele takrat skapira, da ga nekdo prehiteva itd.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov