Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Re: Parne in neparne tablice

Napisal/-a AXioN Ne dec 05, 2010 10:54 pm

joztom je napisal/-a:Saj zdaj so spet tardeči gor, ne boste dolgo čakali rezultatov.

Sicer totalni offtopic, vendar pri nas se bo ponovila zgodba kot v Italiji z Berlusconijem, potem bomo sele ovce. Se malo pa bom sel na avstrijsko ambasado prosit za politicni azil =I

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 Če dec 09, 2010 8:07 pm

Kalos je napisal/-a:Vem samo da so nekateri števila 3 spreminjali v 8 in spet obratno :lol:

Ali pa obračali zadnjo številko, če si imel 6, si obrnil na devet. :D

robert1
Nov uporabnik

Napisal/-a robert1 Če dec 09, 2010 8:09 pm

maja 1980 je umrl Tito. Milka Planinc ki je uvedla (nepopularno) stabilizacijo je bila predsednica zveznega izvršnega sveta (vlade) od maja 82-86. Ona je uvedla prvo par/nepar, nato bone. Oboje je trajalo samo po par let.

Se spomnim še drugih varčevalnih ukrepov.....Na primer nalepk od stikalih " varčuj z elektriko"...pa pri pipah "varčuj z vodo"....

robert1
Nov uporabnik

Napisal/-a robert1 Če dec 09, 2010 8:12 pm

trgovine niso bile napol prazne. Če ni bilo banan so bile druge stvari: jabolka, hruške, pomaranče, itd... Čeprav kao včasih ni bilo kave, smo vsi imeli po par kil kave doma, isto z praški, če ni bilo Milka čokolade so bile pa Gorenjke, Kraš, pa še kakšne, itd... Nikoli nisem čutil resnega pomankanja. Pa še primerjava z danes: Jugoslavija je v osemdesetih zmanjševala zunanji dolg in je bila drastično manj zadolžena kot je vsaka posamezno od njenih ''naslednic''

Zato pa smo po banane, pomaranče...in predvsem po kavo, hodili v Avstrijo. :D

Pa tudi, če si hotel kakšen boljši radio, ki ni bil jugo izdelave, je bilo treba čez mejo in švercat.....

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe dec 10, 2010 10:13 am

robert1 je napisal/-a:
trgovine niso bile napol prazne. Če ni bilo banan so bile druge stvari: jabolka, hruške, pomaranče, itd... Čeprav kao včasih ni bilo kave, smo vsi imeli po par kil kave doma, isto z praški, če ni bilo Milka čokolade so bile pa Gorenjke, Kraš, pa še kakšne, itd... Nikoli nisem čutil resnega pomankanja. Pa še primerjava z danes: Jugoslavija je v osemdesetih zmanjševala zunanji dolg in je bila drastično manj zadolžena kot je vsaka posamezno od njenih ''naslednic''

Zato pa smo po banane, pomaranče...in predvsem po kavo, hodili v Avstrijo. :D

Pa tudi, če si hotel kakšen boljši radio, ki ni bil jugo izdelave, je bilo treba čez mejo in švercat.....

Kave smo imeli vedno 3-4 kg doma. Ko je kdo prišel na obisk je vedno nosil kavo, isto smo mi naprej.

Za banane mi je bilo vse eno

Prvi avtoradijo: Audioline kupljen pri nas uradno. Moj hišni radijo : Marantz, kupljen pri nas uradno, bil naročen na tuje revije, prav tako sem po pošti dobival rezervne dele za motorje in avte. Švercal - nikoli!

Par-nepar in bone sem preživel brez večjih problemov!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 10, 2010 3:47 pm

Pero je napisal/-a:

Kave smo imeli vedno 3-4 kg doma. Ko je kdo prišel na obisk je vedno nosil kavo, isto smo mi naprej.

Za banane mi je bilo vse eno

Prvi avtoradijo: Audioline kupljen pri nas uradno. Moj hišni radijo : Marantz, kupljen pri nas uradno, bil naročen na tuje revije, prav tako sem po pošti dobival rezervne dele za motorje in avte. Švercal - nikoli!

Par-nepar in bone sem preživel brez večjih problemov!

Pri nas doma pa ni bilo tako rožnato. Res je, da je bilo možno nekaj uvožene tehnike in igrač (Lego npr.) kupiti tu pri nas, ampak samo v konsignacijskih trgovinah, ker uvoza za te stvari ni bilo! Blago v teh trgovinah pa si moral plačati s tujo valuto, za dinarje se ni NIČ dobilo! Tujo valuto pa navaden državljani ni imel kje dobiti, razen tisti, ki so delali v tujini. In zato smo imeli doma Iskrin TV in radio. Ne vem zakaj tako olepšuješ vsako stvar iz juge. Sicer je bil meni iskrin TV čisto v redu, najbolj sem pogrešal pa prav BANANE :cry: .
Bolj, kot to kaj je bilo včasih v Jugi me pa jezi folk danes, ki imajo resnično polno rit vsega pa stalno jamrajo kako jim je težko pa je vse drago, nimajo denarja...in, da v jugi so imeli pa vse. Danes ima vsak veliko več materijalnih dobrin, kot smo jih imeli v Jugi. Problem je samo v tem, ker ne morejo imeti VSEGA kar lahko danes dobiš v trgovinah in so zaradi tega zafrustrirani.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe dec 10, 2010 3:50 pm

cruiser1 je napisal/-a:Bolj, kot to kaj je bilo včasih v Jugi me pa jezi folk danes, ki imajo resnično polno rit vsega pa stalno jamrajo kako jim je težko pa je vse drago, nimajo denarja...in, da v jugi so imeli pa vse. Danes ima vsak veliko več materijalnih dobrin, kot smo jih imeli v Jugi. Problem je samo v tem, ker ne morejo imeti VSEGA kar lahko danes dobiš v trgovinah in so zaradi tega zafrustrirani.

Bravo Cruiser :bow

Vse si povedal in točno tako je - respect
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov