modri D. je napisal/-a:Jst mam na laguni 5 intervalov pa to res skos rabm, mi je ful uporabno! Pogrešam pa tist, da sam klikneš pa enkat obriše - to mamo na Saxoju, super zadeva. Mam pa eno vprašanje - do zdej sm vozu že par avtov, k majo senzor za dež. In vsi so občasno mal zasral pa pozabl brisat al pa pretiraval ... Pa me zdej zanima, a obstaja avto, k nima tega namest intervalnega brisanja ampak zravn - torej da maš avtomatsko (z nastavitvijo občutljivosti), intervalno (z nastavitvijo intervala) plus dve brzine? K to bi blo zakon
Lp, D.
BMW 3 ima intervale + senzor za dež. Pomik desne obvolanske ročice navzgor vključi interval, posebno stikalo na koncu ročice pa senzor. Z drsnikom pa uravnavaš dolžino intervala (3 stopnje) ali pa občutljivost senzorja za dež (odvisno od tega, kaj je vključeno).
Pri Astri imam samo senzor brez uravnavanja občutljivosti (BTW, Astra J ga ima) in včasih povsem ponori predvsem kadar rahlo ali spremenjlivo dežuje ali pa ko sneži. Takrat bi si želel tudi možnosti intervalnega brisanja. Je pa senzor super, če ti steklo pošprica kak nasproti vozeči tovornjak, ker reagira prej, kot bi sam.
Pri obeh avtih pa lahko vključim enkratno brisanje - to pa tako, da ročico pritisnem navzdol.
In ker imata oba avta ''brezkontaktne'' ročice (se fizično ne premikajo navzgor v drug položaj, sliši se samo klik), se brisalci oz. senzor izklopijo, ko ugasneš avto. Pri Astri je fajn tudi to, da se sprednji (ne pa tudi zadnji) brisalci vrnejo v začetni položaj, če ugasneš motor med brisanjem. Pri BMW mislim da zmrznejo in se ne vrnejo nazaj (nisem pa prepričan, bi moral preverit). Astra J ima spet klasične obvolanske ročice in brisalci se prav tako ne vrnejo v začetni položaj (pri tem je nazadovala glede na H).
Pa v eni temi sem bral, da se je en član jezil nad pranjem žarometov, ker mu avto najprej pošprica žaromete in potem šele steklo z zakasnitvijo. Pri Astri je to rešeno tako, da najprej pošprica steklo, potem luči in potem še enkrat steklo. To se vse zgodi hitro, komaj opazno.