Napisal/-a ejsim Ne dec 26, 2010 12:18 pm
Če hočeš da so inkasanti, potem so. Ajde, ne rečem, imaš tudi take policaje, ki uživajo v svoji vlogi in se včasih mogoče celo izživljajo nad drugimi. Imaš pa tudi precej normalnih policajev.
Kot prvo.. Če imaš ti do njega pozitiven odnos, ga bo imel tudi on do tebe v veliki večini primerov. Se spomnim, ko mi je znanec razlagal, kako ga je policaj driblal, kako je bil zatežen, tečen itd, a še sam mi je priznal, da je pred vožnjo pokadil malo "travce". No, ta znanec takrat ni dobil nobene kazni se je pa policaju zdel sumljiv (avtomobil napol razpadel, on zaraščen, da mu komaj vidiš obraz, strgane hlače itd.).
Kaj pa vem, mene če policaj ustavi, j. ga. Če je kontrola, ok. Če pa sem naredil prekršek pa tudi ok, čeprav sem zaj**al.. Kje so oni stali in merili je stvar navodil, ki jih imajo. Sem tudi sam že plačal kazen, pa tudi z opozorilom sem šel skozi. Če je nekje omejitev 50 km/h in sem jaz vozil 60 km/h, sem pač v prekršku. Če me ustavi, pač kaj češ.. Normalno ga pozdraviš, normalno z njim govoriš in to je to. Če boš živčen in napadalen in se boš izgovarjal na nekoga, ki je pred tabo vozil 230 km/h, itak ne boš nič dosegel.
Mene je ustavil enkrat, kjer je bila omejitev 70 km/h. Jaz sem šel okrog 94 km/h, če se ne motim.. Pa je skočil pred mene, loparček ven in to je bilo to. Vedel sem, da sem šel čez omejitev (cesta je bila sicer prazna), ampak to nima veze. Pa reče: "Dober dan, vozniško in prometno prosim..", pa mu dam, pa me vpraša, če vem zakaj me je ustavil.. Pa sem mu rekel: "Ja, predvidevam zato, ker sem šel prehitro..mislim, da celo okrog 100 km/h, čeprav je bila omejitev 70". No..par besed gor dol in sem šel skozi z opozorilom. Če bi pa dobil kazen, bi jo pa dobil. Kaj, a se bom jezil nanj ali nevem koga? Pač bom jezen nase, ker sem budala, da vozim čez omejitve. Nevem zakaj je vedno potrebno odgovornost prelagat na nekoga tretjega, češ zakaj nekdo tretji ni dobil kazni, zakaj stojijo na tem in tem mestu, blablabla. Sami izgovori in izogibanje odgovornosti. Nevem..ampak če nekaj narediš, bodi človek in to sprejmi. Včasih gre npr vojak v vojno in preživi nevem kakšne napade, obstreljevanja,... Potem pa pride domov in mu spodrsne na poti do avta, si polomi vrat in umre. Seveda, da je žalostno, grozno in ironično, ampak tudi majhne napake te lahko stanejo. Enako je z vožnjo..pa najsibodi na prazni AC ali v mestu. Včasih narediš 100x hujše stvari na cesti, pa te ne kaznujejo, drugič boš šel 3km/h čez, pa te pač bojo.
Pa brez skrbi, tudi naši policaji znajo pomagati, ko je potrebno. Mogoče ste imeli nekateri do sedaj slabe izkušnje, ni pa stanje tako zelo slabo.. Seveda pa tudi rožnato ni, da ne bo pomote.