xalfist je napisal/-a:Res je da je lahko avto zaležan itd. ampak nemore 1.2 oz 60 konji iti bolj kot pa avto z 100 konji pa še ima VW ali pa R hehe. Pa še ena stvar je recimo avti nizjega cenovneg arazreda oz cenejši, kot so korejci so poceni in jih večina samo vozi dokler niso za na odpad vzdržuje pa noben. In pol ko ma hin svečke, kable, zamašene filtre, umazane lopute, itd pa ni čudno, da gre 100konjev manj kot 60 konjev in dejanski konji izginejo po izpuho ko se pelješ za kom in vonjaš benz.
Najvaznaše pa je dejstvo, da se ti v manjšem avtu zdijo hitrosti in pospeški večji kot v velikem avtu, in pa vedno, ko primerjaš dva avta moraš gledati na kw/kg avta ne samo po kw.
WMB je napisal/-a:Golf 6 za 1.2 TSI motorjem ima 105KM, na nemških testih je na meritvah na valjerjih pokazal 122KM...
Prvi, ki pokaže realno več konjev v realnosti kot na papirju....
peroRS je napisal/-a:xalfist je napisal/-a:Res je da je lahko avto zaležan itd. ampak nemore 1.2 oz 60 konji iti bolj kot pa avto z 100 konji pa še ima VW ali pa R hehe. Pa še ena stvar je recimo avti nizjega cenovneg arazreda oz cenejši, kot so korejci so poceni in jih večina samo vozi dokler niso za na odpad vzdržuje pa noben. In pol ko ma hin svečke, kable, zamašene filtre, umazane lopute, itd pa ni čudno, da gre 100konjev manj kot 60 konjev in dejanski konji izginejo po izpuho ko se pelješ za kom in vonjaš benz.
Najvaznaše pa je dejstvo, da se ti v manjšem avtu zdijo hitrosti in pospeški večji kot v velikem avtu, in pa vedno, ko primerjaš dva avta moraš gledati na kw/kg avta ne samo po kw.
Tole je pa zelo slab izgovor. Izpade, da se samo korejske avte vozi dokler pač grejo, ostale se pa vzdržuje še več kot je potrebno. Tisti, ki ima vsaj malo v glavi pameti, bo servisiral vsak avto, pa naj bo vreden 200€ ali pa 50.000€, znamka pa tu sploh ne igra vloge. Večina ljudi pa na vzdrževanje ne da veliko, dokler kaj ne zaruži.
Nikakor pa se ne strinjam, da so konji enaki (100konj pri enem motorju in 100 konj pri drugem) oz. da so zmogljivosti vedno pogojene s konjenico pod havbo. Razlike so in včasih so ogromne. Vedno sem trdil in vedno bom. Občutki so eno, drugo je pa ko daš dva avta vzporedno in šele potem vidiš razliko. Potem pa samo gledaš z odprtimi usti, ko ti na AC en mlinček s 75 konji pri 180kmh blenda, da se mu umakneš![]()
_furby_ je napisal/-a:uh....zdej si me spomnil na mojega bivsega accenta gt. kr na smeh ni gre ko se spomnem kako je uno letelo![]()
laguna 1.9 dci nima kaj praskat proti njemu. prau zal mi ga je
speedfreak je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:uh....zdej si me spomnil na mojega bivsega accenta gt. kr na smeh ni gre ko se spomnem kako je uno letelo![]()
laguna 1.9 dci nima kaj praskat proti njemu. prau zal mi ga je
To, kar so pa accenti delal pa je že mejilo na norost, sploh s serijskim podvozjem
xalfist je napisal/-a:Čist enostavno v enega starejšega korejca, ki mu je velik servis več stane kot avto sam, ga že ljudje dajo težko dalat, ne da bi še redno svečke, kable filtre itd čeprav so poceni menjavali. Poglej malo po cesti, večina jih je zjebanih, rjavi, že sam izgled ti pove veliko. In take avte večina vozijo študentje ki jih večina ne vlaga kaj dost v avto.
Nevem ali si že zaspan ali kako. Jaz sem primerjal avto z 100 konji in 60, da ne gre isto. in še na koncu dodal, da lahko primerjaš samo avta, ki imata podoben kw/kg avta in ne samo kw. Mlinček z 75 konji ti lahko blenda po avtocesti navzdol pa še to pri 185kmh ,ki je že njegov max in pa še po navigaciji je teh 185km/h v resnici 165kmh. Ko pa se začne ravnica ali rahel hrib pa ta mlinček ostane drobna pikica v vzratnem ogledalu.
peroRS je napisal/-a:Vidim, da nisi razumel, pa bom še enkrat napisal. Res je da so zjebani in se ne vlaga nič v njih, vendar ne velja to samo za korejce. Kot praviš, da ima en korejc 10 konjev manj kot tovarniško, ker ni videl servisa že enih par let, ravno tako tudi enemu Cliotu, Polotu, Puntotu, ki te "izziva" na cesti, "manjka" tistih 10 konjev, tako da sta na istem.
Vem, kaj si primerjal, vendar še vedno trdim, da ni vse v konjih. Komot ima lahko en avto 80 konjev, pa bo šel bolje od enega s 100 konji, tudi če tehtata podobno (še posebej če je v slabšem avtu boljši voznik)
O točnosti števca pa raje ne bi komentiral.
Pri mojem AX-u 1.1i 60KM pri 160kmh (to ni končna) na števcu pokaže 158 na navigaciji, pa so ena 16 let stara jajčka.
Nekateri dajo vse sorte dimenzij platišč in gum na avto, potem pa jamrajo, da števec laže 30kmh.
xalfist je napisal/-a:
In če ti z cliotom ali axom 60konji, na semaforju prehitiš vsak korejski 100 konjski avto, in na avto cesti pri 158(po navigaciji) vsem blendaš, da se ti umaknejo pa se jaz ne sekiram. (meni še ziher nisi)
gusti85 je napisal/-a:Mene pa zanima, če lahko daš avto, ki ima recimo 81kW na valje in potem če ti valjar pokaže naprimer 80kW a je možno zrihtat, da ti v prometno vpišejo 80kW? Zanima me zaradi zavarovanja.
Lp.
gusti85 je napisal/-a:Mene pa zanima, če lahko daš avto, ki ima recimo 81kW na valje in potem če ti valjar pokaže naprimer 80kW a je možno zrihtat, da ti v prometno vpišejo 80kW? Zanima me zaradi zavarovanja.
Lp.
Ima pa dost avtov takšne butaske kw-je.
simply je napisal/-a:Ravno tako, tisti ki si lahko privošči nov avtomobil z konjenico nad 131kW si lahko privošči tudi zavarovanje. Če si tega ne more, je očitno, da takšen avtomobil ni zanj.
Seat4Life je napisal/-a:
...V klanec, kjer sem moral s Fordom 90KM voziti v prvi, grem s Seatom v drugi prestavi.
...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov